Brett pannband med flätor



Brett pannband med små flätor till lilla Stella. Det är stickat i samma garn som vantarna nedan.

Idag blir en lååång dag då natten blev totalt sömnlös. Jag har legat och hört alla ljud som bara finns i och utanför ett hus nattetid. Undrar om jag kan ta anställning som vakthund. Kl är strax efter 6 på morgonen och jag längtar redan efter sänggång. Hoppas alla kollegor i dag drabbats av kärleksrus eller något liknande så dagen blir smidig.

Hoppas på att höra av min Hannah idag att hon kanske kan komma hem och hälsa på sin mamma lite. Det tror jag faktiskt att hon kan behöva. <3

Nu är det bara ett par dagar kvar tills Linda o Alex drar iväg till Thailand. Inte utan att man missunnar dem lite här  i mörkret och kylan. Lite sol o bad och någon vacker drink hade definitivt inte gjort ont.

Nu är det bara att ta på sig alla lager av kläder och ge sig av till jobb. Ha det bra alla där ute kram till dem som behöver en




Vantar med fläta



Dessa vantarna köpte idag en av våra läkare till sin sambo som en liten kärleksgåva. Hoppas hon blir nöjd :-). De är stickade med sticka 4. Garnet är 25% ull och resten acryl. Jag har använt vanligt basmönster och lagt in en fläta. Resåren är stickad med vridna räta maskor.

Idag blev det en lång och intensiv arbetsdag men lyckad. Trots mycket att göra flöt det på utan större hinder. Resten av dagen kommer bara att innehålla lite undanplockning en dusch och förhoppningsvis en skön stund med stickorna.

Mössa och vantar





Ett set i melerat garn, Viola. Här blev det både en mössa med tofs samt ett par vantar i samma garn. Busenkelt när själva garnet ger mönstret. Detta är till gubben min.

Idag blev det en runda på Ikea, ovanligt lite folk får jag säga. Nu verkar vi ha ganska bra koll på allt till tvättstugan. Vi blev eniga direkt om vad vi tyckte vad snyggast och det är minsann inte det vanligaste i detta huset med två starka viljor.

Efter ikea blev det en löprunda ute som slutade i ett ordentligt håll. Blåsten var aldeles för jobbig för mig som glad amatör att springa i så de sista 300 meterna fick jag trots ovilja ge upp och gå sista biten hem.  Jag får nog komma till insikt nu att det får bli löpband framöver ett tag.

Nu blir det snart middag och gubben fick beställa bröllopsdagsmat så jag hade kanske förväntat mig något lite avancerat men önskan var potatis, sås och köttbullar.... ja ja man får väl vara glad för att han gillar husmanskost. I morse fick han omelett på sängen, typ.

Snart upp med stickorna nästa på tur är ett par vantar med sockar och pannband i set som ska gå till försäljning.

Vantar med hjärta



Rosa vantar med hjärtan till barn. Vantarna är stickade på sticka 4. Jag har gjort resåren med vriden rät maska. Det blir lite snyggare än vanlig resårstickning. Garnet är 30% ull och resten acryl. Vantarna är stickade i vanligt grundmönster och för att göra dem lite roligare har jag broderat på vita hjärtan med maskstygn. Dessa går till försäljning så vi får se var de hamnar.

Det blev en 5 km löprunda ute igår men det var ganska svårt att springa på grusväg då det var mer fruset och isigt än vad jag hade trott. Oavsett så var det skönt att få frisk luft efter en intensiv dag på jobbet. Jag insåg att det kanske dröjer innan jag kan springa ute igen med tanke på att snön ska komma nu. Fast då får man väl se till att utnyttja det genom att åka mycket skidor.

Jag hoppas det blir en runda till Ikea idag. Kenny ska ju hjälpa oss fixa i tvättstugan så där blir fint och organiserat. Vi har ganska bra koll på vad som ska inhandlas så det är väl mest färg och material som är frågan nu.

Strumpor



Nu är min färgsymfoni i raggsockar klar. Dessa går i lila och bruna nyanser. De är stickade i tunnt raggsocksgarn på sticka 3. De är jätttelånga och går en bit över knäna. Jag hade dem i förrgår till min Odd Molly Fonda dress och det blev en supersnygg combo.

Idag ska Stella försöka gå till skolan ett par timmar. Hon blev bättre igår kväll då hon plötsligt var uttråkad. Ett mycket bra friskhetstecken. Hon hoppade hopprep i vardagsrummet så nu känns det som att hon är mogen för ett skolförsök.

Idag blir det först jobb. Jag koordinerar och det är ett ganska stort operationsprogram för att vara en fredag. Därefter hoppas jag att det kan bli en liten löprunda antingen på bandet eller utomhus. Lite mat skall väl också släpas hem och sedan hoppas jag på en skön stund med stickorna i högsta hugg. Är någon sugen på eftermiddagskaffe så bjuder jag gärna.

Vantar med fläta



Vantar med fläta blev nästa på tur här är en bild på ett par svarta men jag glömde fota ett par rosa som blev stickade samtidigt av bara farten. Jag får väl göra ett par till som jag hinner fota haha.

Idag blev det jobb för min del och det blev tufft med tanke på att natten var total sömnlös. Sveda i ögonen och tung i huvudet blev priset för detta. Stella var orolig hela natten och vaknade hela tiden så sova var bara att glömma. Inte utan att jag ser fram emot sänggång med längtan..

Ikväll fick jag av mannen den finaste bröllopspresenten (det är på söndag men han kunde inte lugna sig) som man bara kan önska. Min DRÖMSKIDJACKA från Salomon.. Jag är kääär jaja inte bara i jackan utan i gubben också då :-). Jag måste nog ha den på mig till jobb imorgon för inte kan väl jag lugna mig till helgens skidåkning.
En liten bild på den måste jag ju absolut bjuda på


Mössa med tofs



En mössa till i det mönster som jag bjöd på i ett tidigare inlägg har det blivit. Denna kommer att gå till försäljning så jag hoppas någon blir sugen :-). Den är stickad i ett garn som består av 30% ull o resten acryl. Det gör den mjuk o gosig men ändå varm tack vare ullen.

Igår var ju Kenny o Bodil här och det verkar som att Kenny utan några större problem kan fixa till tvättstugan åt mig. Det vore ju en dream coming true verkligen. Jag lääängtar och kan redan se framför mig hur det kommer att se ut när det är klart. Snacka om att tomten kanske kommer tidigt i år.

Här är fortsatt sjukstuga men ändå åt det bättre hållet. Idag är det mest snuva och hosta så jag hoppas hon snart är igång igen. Imorgon får hon vara hemma med pappa och kanske med lite stöd av svärmor då Jörgen behövde åka iväg någon timme. Imorgon söver jag fram till eftermiddagen och därefter ska jag planera operationsprogrammen för nästa vecka så det blir full rulle direkt.

Idag har de öppnat på Vallåsen, Yippieee, så nu måste alla vara friska till helgen så vi kan åka dig o testa snön. Vi har bröllopsdag på söndag så det kan väl inte finnas något bättre sätt att fira den än att svischa ner för backen :-)


Krokat Iphone fodral



Dagens skörd är ett litet iphonefodral jag har krokat i enkel krokmaska. Är du sugen att testa hittar du beskrivning under rubriken krokat som räcker för att komma igång. Har du inte testat att kroka kan jag varmt rekommendera det då det är så himla kul. Eftersom krokade saker blir fasta men ändå mjuka passar det till massor av saker. Jag har gjort kappor, vantar, väskor, fodral, filtar mm. Det här fodralet ska åka till småland vad jag har förstått.

Här hemma råder sjukstuga med lilla Stella. Det är halsont, huvudvärk, hosta och ont i öronen som gäller. Hoppas det snart ger med sig. Inte kul alls med sjuka barn.

Ikväll kommer Bodil o Kenny hit. Kenny är ju snickare så han ska se över min tvättstuga vad som kan göras för att få en bättre organisering på det hela. Just nu råder en del kaos där o jag hatar det men utrymmet är för litet  för oss alla helt enkelt. Hoppas han kan trolla :-).

Här är fortsatt kallt och jag hoppas det kan komma en massa snö så skidorna kan åka fram. Här gäller det att hålla tummarna.

Raggsockar



Ytterligare ett par färgglada sockar är nu välkomnade i min samling. De är stickade med rundsticka 3 och i tunt melerat raggsocksgarn.

Här råder sedan igår sjukstuga då lilla Stella har feber, halsont och huvudvärk. Igår lutade det mot vanligt förkylningsvirus men idag är hon ganska utslagen så nu lutar det nog åt influensahållet. Vi får väl se vad det blir av det.

Idag snöt sig löprundan ute men gärna det till fördel för det fina snövädret. Det blev istället 5km på löpbandet här hemma. Jag hoppas det fortsätter snöa så vi kan få åka till Vallåsen snart.

Gratis mönster på mössa med tofs



Det var så kul att göra den andra mössan så i rena farten blev det en till. Denna är stickad med raggsocksgarn och rundsticka 4.5. Jag tänkte bjuda på min beskrivning av denna om du är sugen att själv göra en.

Barnstorlek

Lägg upp 80 msk på rundsticka 4.5. Sticka runt med resår 2 a och 2 r. Lägg märke till att första varvet blir avigsida eftersom du ska vika upp kanten när du är färdig. Sticka på tills mössan mäter 25cm. På nästa varv stickar du 2 räta ihop och 2 a ihop. Sticka 4 varv, 1r o 1a. Därefter minskar du igen på nästa varv genom att sticka ihop maskorna 2 och 2. Sticka 3 varv och minska igen genom att sticka ihop maskorna 2 o 2. Klipp av tråden och dra den genom de resterande maskorna. Vänd arbetet ut o in innan du fäster tråden så att du får rätsidan utåt. Det ser du på första varvet att det blir rätt när du vikt upp kanten.
Gör en tofs, sy fast och fäst väl... simsalabim fin mössa har du nu :-)


Mössa med tofs



Det har blivit så mycket strumpor på sistone så jag var bara tvungen att klämma in en mössa emellan. Jag har stickat den på rundsticka 4 och sedan gjort en tofs med hjälp av en pompom maker som jag fått av en kompis mamma som bor i Florida.  Så enkelt det var och så jämn tofsen blev med en sådan maker, så tusen tack igen Pat för gåvan :-). I helgen lägger jag kanske ut mönstret om intresse finns på mössan.

Idag är sista lediga dagen inför jobbehelg så det gäller att passa på och göra allt klart inför det. Idag blir det en runda till center syd med Linda för att få se något annat än jobbets eller hemmets väggar vilket det lätt blir i vardagen.



En liten bild på mina pompommakers. Jag tror jag sett dem även på Panduro. Jag rekommenderar dem i vart fall varmt.

Sockar igen



Då var sockarna till unga Felix klara. De är stickade i raggsocksgarn på sticka 4. Färgen skulle vara ny o det är gröna nyanser. Jag tyckte om färgen och kan se en snygg mössa framför mig i samma garn :-).

Idag har jag varit ledig och hunnit med en hel del av de där sakerna som man vet att man måste göra men på något sätt sällan eller aldrig hinner med. Jag kan säga tack för skolplikten så lilla Stella inte vet vad jag har hittat på på hennes rum. Jag kan avslöja att dagiset i närheten blev väldigt glada för gåvorna och det hade inte varit möjligt att genomföra med henne hemma. Så mycket plats det plöstligt blev på rummet.
Tvättmaskinen har också den gått i högvarv och ovanvåningen ler mot mig igen. Som bonus blev det en liiiiten löprunda, bara 4 km men det satt gott. Middagen puttrar i ugnen och nu hör jag att stickorna kallar på mig :-). Idag blir det att fortsätta med sockarna som jag själv ska ha.


Raggsockar



Då var mina superlånga raggsockar klara. De är stickade i tunt raggsocksgarn för sticka 2.5-3. Färgen är härligt blåmelerad och nu sitter de på plats :-).

Idag ska jag ta och springa in till Landskrona via kustlinjen. Det verkar som förutsättningarna skall vara goda när man tittar ut.

På stickorna nu sitter ett par likadana raggsockar som de på bilden men i lila toner. Efter det väntar två iphonefodral. Ett svart med Iowa i gult och ett lila med cerise hjärta.

Ha en god söndag alla. Imorgon är det vardag igen.


Mössor av restgarner



Mössor är både tacksamt och roligt att göra samt kostnadseffektivt om man som jag gjort här använder sig av restgarner som bara hade legat som små bollar i en korg annars. De två översta är stickade av raggsocksgarn som blivit över efter strumptillverkning. Jag hade också restgarn av något mjukt garn som räckte till en jordgubbsmössa.

Idag är det examensdags för min Linda som blir sjuksköterska idag. Jag lovar att jag har inte haft något inflytande i hennes val. Jag hade i så fall gjort reklam för någon annan utbildning som gav mer lön och mindre ansvar än vad man skom sjuksköterska någonsin får.  Nu blev det så i alla fall och jag önskar henne all lycka i framtiden och hoppas att jag som mamma och kollega kan vara till nytta i olika situationer. Hon har fotat ett gammalt foto som visar att hon redan tidigt visste vad hon ville bli. Jag kan såklart inte låta bli att låna det av henne :-)



Nåväl nu blir det full rulle. Lämna Stella i skolan, baka bullar, fixa sallad, vegetarisk mat, slå in presenter. Åka till Lund o se när hon går ut, får väl ladda med badhanduk så jag inte druknar när jag lipar. Sen hem o fixa med lokalen mat osv.... gästerna kommer kl 6 så jag ska nog hinna allt. Idag får stickorna vila helt enkelt...

Stickad klänning



En härligt retro klänning till en liten tjej där mamman gillar 70-tals kläder. Det är ett gammalt mönster jag hittat och jag tänkte direkt på Annika som mamman heter när jag såg den. Hoppas hon blev nöjd med den.

På stickorna just nu har jag raggsockar som blir superlånga ca 39 cm höga i tunt raggsocksgarn sticka 2.5-3 till mig själv i en härlig grön/blå färg. Jag ska ha dem till mina stövlar och även kunna ha dem till strumpbyxor som ett färgglatt avbrott :-). Bild kommer

Raggsockarna i förra inlägget togs väl emot av min unga beställare. Enligt mamman satt de på fötterna direkt och hon undrar om de kanske inte stannade där även över natten :-). Passade perfekt gjorde de som tur var också. Visst är det kul med nöjda kunder.

Raggsockar


Då har det blivit ytterligare ett par raggsockar. De är stickade i vanligt raggsocksgarn. En ung man på 12 år har beställt dessa då han älskar att ha raggisar på sig.

Det är inte klokt att nu är det sista kvällen innan det vanliga jobbet börjar igen. Det är första gången som jag någonsin har varit ledig så här länge. Inte ens på sommaren har jag varit ledig mer än två veckor så det var en ny upplevelse. Summeringen är dock att tiden gick mycket fortare än vad jag hade trott att den skulle göra och att jag lite förvånat inser att det har varit helt underbar. Det blir ingen mjukstart utan alla operationssalar är fyllda och den enda avvikelsen är att på fredag har vi utbildningsdag. Den missar jag dock då jag ska fira min äldsta dotter Linda som blir färdig sjuksköterska.
Idag har jag varit och lämnat vår present till Bodil som fyllt 50 år. Hon fick ett halsband från Efva Attling, crazy heart. Jag hade ett likadant med silverkedja och det hon fick var med läderband. Hon gillade dock mitt bättre med silverkedja så vi bytte vilket resulterar i att hon har mitt halsband som jag fick när jag fyllde 40 och jag har hennes som hon fick när hon fyllde 50 :-) rätt kul faktiskt. Hon firade sin födelsedag i Florida och det var jättekul att se alla foton därifrån. Skönt att ha henne hemma igen :-)

Mönsterstickad kofta







Mönsterstickad kofta i lyxig 100% mjuk ull från Peru. Koftan är stickad på sticka 4. Jag har stickat den åt en kollega därför är den utan knappar för det ska hon själv fixa. Jag tycker den blev jättesnygg och blev nästan sugen på en åt mig själv.

Igår så lyste solen så härligt så jag dammade av min racercykel och tog en runda. Jag hade först bestämt mig för en 4 mils runda jag har men det stannade på 1.3 mil bara då trots soligt väder var det väldigt kallt. På flera ställen var där också isfläckar på vägen så det blev inte helt riskfritt. Det var i alla fall kul och få en liten försmak av våren. Fler än jag hade lockats ut av den fina solen. Jag mötte två andra cyklister och även en kille som kom på rullskidor.

Jag lade in pjäxorna på tradera idag och är du sugen på att kolla på dem så har du länkarna här
http://www.tradera.com/pjaxor-salomon-divine-rs10-strl-23-5-med-varme-anv-1-vecka-auktion_250902_146692699
http://www.tradera.com/pjaxor-head-edge-j2-black-red-strl-19-5-anv-1-dag-auktion_250902_146693814

Flätstickade vantar



Ett par grå vantar likadana som de i förra inlägget i offwhite har det också blivit. Liksom de andra är de stickade i garnet molly som är 100% mjuk acryl. De har garnet på pandora om någon är sugen på det i alla möjliga färger.

I dag så har jag o Jörgen varit o shoppat nya pjäxor till oss och Stella. Jag har ju helt nya pjäxor men har som många andra gjort amatörfelet att lyckas köpa för stora. De nya är inte lika dyra o fina som de jag nu måste göra mig av med så det smakar lite surt som räven sa. De "gamla" är i strl 23.5 och jag behöver str 22 eftersom jag i vanliga fall har 35-36 i skor. Det blir en dyr läxa som sagt. Nu vet jag inte vad jag ska göra med de andra. De är ju bara använda en vecka och kvittot har jag såklart inte sparat. De får väl läggas ut på tradera antar jag så jag gör ett försök med det imorgon. Där ska jag även lägga ut Stellas pjäxor som är använda 2 tim!! De är helt rätt i storlek men hon grät efter de två timmarna hon åkte för hon tyckte de var för trånga på bredden. Jag tror helt enkelt att Jörgen nog spände dem för hårt men nu är det ju kört att försöka få henne att acceptera dem då hon förknippar dem med smärta så de får också gå imorgon till tradera. Har jag tur får jag väl båda sålda eftersom det inte är sportlov ännu så någon ute i det långa landet kan väl behöva pjäxor tills dess.

Mosstickad halsvärmare





En mosstickad halsvärmare har det blivit till min Hannah i bruna o vita toner som hon önskade. Garnet är blandat raggsocksgarn samt ett garn med 30% ull o resten acryl. Nöjd blev hon :-)

Dagen idag blev nästan som jag förutspått förutom att det inte blev någon massage för min del då provtagningen i bröstet blev ett litet äventyr. När doktorn tagit finnålspunktionerna ville han även ta biopsier så efter att han lagt lokalbedövning tog han tre olika biopsier. Det innebar dock att jag inte får duscha på ett dygn och jag lovar att jag hade inte kunnat ligga på magen efter den behandlingen. Synd för massagen var ju det jag såg fram mest mot. Min gulliga massörska lovade dock kolla om hon kunde trycka in mig snart :-)

Idag fyller min väninnna 50 år och det firar hon med att vara på semester i Florida. Inte utan att man kan bli lite avundsjuk... Grattis Bodil <3

Vantar med fläta



Ett par vantar till det övriga setet som svärmor fick blev det också se bilden lite längre ner på halsduk o mössa. Jag har stickat in samma fläta som finns på mössan och det blev inte så dumt. Den här flätan går både från vä till hö o hö till vä istället för vanlig enkel fläta som går åt ett håll. Vantarna är som mössan stickade i garnet molly 100% acryl. Jag har stickat dem med rundsticka nr 5 och använt ett vanligt basmönster där jag bara lagt in flätan på ovansidan.

Det har varit riktigt skönt med ett par lediga dagar då det har blivit en del städning och stickning. Imorgon kör det ihop sig rejält då jag ska till jobb och har lovat bjuda på danska hembakta rundstykker. Det blir att gå upp i ottan så de är färdiga för njutning kl 7.30 på jobbet. När vi kom hem från livigno låg det ett vacker brev i lådan där jag akut kallats till att göra en punktion på en knuta i bröstet som ser ut som bindväv med cysta i. För säkerhetsskull vill de ta en biopsi av den och det var väl bra men är det inte typiskt att det är samma dag som jag måste jobba. Jag börjar första arbetsveckan med att koordinera så jag måste ha full överblick över den veckan. Nåja efter provtagningen i lund får jag ge mig åstad till jobbet en stund igen för att kl 13 infinna mig hon min massörska. Ett trevligt avbrott ska det bli. Därefter blir det jakt på examenskött :-). Min dotter blir färdig sjuksköterska den 13 jan och då får väl mamsen fixa lite mat till alla gästerna. Det ska bli skönt att pusta ut med lite trevligt handarbete när den dagen är slut....

Gratis mönster Hello Kitty mössa



En bloggbesökare önskade sig mönstret på Hello Kitty mössan så här kommer det. Jag har översatt det från ett engelskt gratismönster.

Strl Barn

Lägg upp 128msk på rundsticka 3,5. Sticka runt i resår 2r,2a i 10 varv. Fortsätt med slätstickning tills hela arbetet mäter ca 11cm.
Därefter börjar du minska enl följande. Sticka 14m, 2 tillsammans, upprepas varvet ut. Fortsätt minska varannat varv och minska med 1 msk för varje gång dvs nästa gång är det 13m, 2 tillsammans osv. tills det återstår 16msk totalt på stickorna. Sista varvet stickar du 2 tillsammans hela varvet, då har du 8msk kvar. Klipp av garnet och dra det igenom de resterande maskorna och fäst väl.

Öron: Lägg upp 36msk på rundsticka 3,5. 18msk på varje sida. Sticka slätstickning i 3 varv.

1) Efter det stickar du 1r, 1öhp, sticka tills det återstår 3msk, 2 tillsammans, 1r. Sticka likadant på andra sidan.
2)Slätstickning 1 varv

Upprepa dessa 2 varven tills 8msk återstår. Sticka 2 msk tillsammans varvet ut = 4msk.
Nästa varv sticka 2 tillsammans två ggr. Ta av garnet och dra igenom.

Rosett: Lägg upp 11 msk och sticka slätstickning i 18 varv. Lägg upp 3-4msk för att göra en liten del för att ta runt rosetten i mitten. Sticka slätstickning i ca 3-4cm.

Sy fast öronen och rosetten och brodera ditt ögon och nos.




RSS 2.0