Virkade ugglemössor

 
Ännu några beställningar är klara. Denna gång cerise ugglemössor. Den vänstra är i vuxenstorlek och den andra är till ett barn. De är till två kollegor oberoende av varandra. 

virkade converse

 
Jag fortsätter beta av listan bland beställningar. Nu ett par marinblå converse till baby. Listan känns just nu ganska lång då jag har en del egna saker jag vill få gjorda. Just nu virkas och krokas det så att stickorna glöder

Melerade sockar

 
Ännu ett par sockar i melerat garn. Dessa var till en kollega som gav bort dem i julklapp.

Krokade vantar

 
Krokade vantar i grå/svart. Det var en trevlig färgcombo tycker jag.  De är krokade i wendy aran garn med 25% ukk. De är bokade av en kollega

Mobilfodral att hänga runt halsen

 
Stellas kompisar har önskat sig handväskor och mobilfodral av henne. Givetvis för att de sett hennes hon haft med på skolan. En av vännerna lämnade en liten hemgjord klapp och då ville Stella såklart ge en klapp tillbaka.detfick bli en mobilhängare.Designen är helt och hållet Stellss som tyckte det var viktigt att namnet var med.
Igår kväll knåpade jag i smyg ihop en till Stella också så de kan matcha. Den ligger nu inslagen under granen och självfallet även den med namn på 
 
Jag hoppas ni alla får en riktigt God och trevlig Jul. 
 
 

Babykofta

 
En liten marinblå kofta som Linda ska få i julklapp till en av tvillingarna. Jag har stickat den på rundsticka och sedan raglan bara en liten bit för att istället sticka ett ok upptill för femininare drag. Med inspiration från odd mollys vintertröjor som har virkade kanter fick även denna lilla kofta prydas med det. Garnet är Himalaya Mercangarn som är perfekt till baby då det är mjukt som sammet och kan tvättas i maskin på 40 grader

Krokade vantar

 
Krokade vantar i rött och vitt raggsocksgarn, 75% ull. Dessa vantar var till en kollega som ska ge bort dem i julklapp. Just nu ligger en del beställningar och väntar så det är bara till att beta av dem en efter en. 
 

Babysockar

 
 
Det har snart blivit strumpor i flera olika storlekar och givetvis får jag inte glömma bort bebisarna. Här ett par multifärgade sockar i stl 6-9 mån. Dessa gick till en kompis barnbarn så nu hoppas jag hon håller sig varm om fötterna i vinter. Sockarna är stickade i ett polyacrylgarn och är därför jättemjuka vilket är perfekt för en bebis.

Raggsockor

 
Glada tuttifruttisockar i raggsocksgarn 75% ull. En härlig detalj i vintermörkret. Dessa är i stl 37-39

Fodral till Samsung tab 3

 
I födelsedagspresent fick jag en Samsung Tab 3 eftersom lilla Stella har knyckt min dator och jag använder den i princip aldrig. Självklart var jag tvungen att göra ett fodral till den så jag inte riskerar att få repor på den.  Jag har virkat runt med smygmaskor i främre maskbågen. Därefter har jag avsluat arbetet med ett picotvarv och stänger gör jag med en knapp.  Sist men inte minst virkade jag på ett hjärta i ett rosa melerat garn.
 
Igår fick så äntligen nyckelringsprojektet sitt avslut. Jag var på julbord med kollegorna i Landskrona och de fick välja var sin i julklapp.  Det tror jag blev uppskattat. Jag hade önskat gå på både landskrona o Helsingborhs julbord men eftersom det nu är samma förvaltning fick jag inte det.
 

Sockar stll 37-39

 
När nystanet ändå var framme blev det ett par sockar i stl 37-39. De är dtickade i wendy aran med 25% ull och resten acryl. Dessa köptes av en tjej på jobb.
Det har kommit in en del beställningar så dopklänningarna till tvillingarna får pausa lite.
Detta till trots att jag först inte tänkt ta fler beställningar eftersom det ligger mycket på vänt men jag kunde såklart inte motstå min tokcharmiga arbetskamrater. :) Så nu blir det att ligga i lite ;)

Grå sockar till baby

 
Mysiga grå sockar till baby stickade i wendy aran garn som är ett blandgarn ull/acryl. Strumporna kan tvättas i maskin på 40 grader. 

Projekt nyckelringar är nu avslutat

 
Två små nougathjärtan. Det ena med picotkant och det ena med slät kant
 
Två hjärtan i melerat garn
 
Det blev slutligen 52 nyckelringar.  Fantasin tröt några gånger och om jag hade haft mer tid kunde det blivit ännu mer detaljrikt men jag är ändå väldigt nöjd.
Vad de ska användas till avslöjar jag om några dagar :)

Godispåse

Ända sedan jag fick veta att jag ska bli mormor har mitt redan stora intresse av bebiskläder inte minskat om man säger så.  Det har råkat bli några beställningar av både garn och mönster böcker sedan dess. Det svåraste är nu att sortera ut vilket jag helst vill göra i samråd med Linda beroende på vad hon gillar.  Min otur är att hon inte är särskilt förtjust i stickade plagg till barnen så därför är det extra viktigt att hon är med och väljer.
 
som ni ser är det som en enda stor godispåse där jag vill smaka på alla bitarna :) Mönstertidningarna har jag köpt via sticknet och där har jag också köpt mina fina garner. En sådan här katalog kostar 50kr styck vilket jag tycker de är väl värda
 
Just nu håller jag på med första dopklänningen där mönstret är ganska pilligt och kräver full fokus samt tungan rätt i mun. Vid flera tillfällen har jag redan fått repa upp igen. Bild kommer när jag hunnit lite till.

Hjärtan

 
Nu har det blivit en del olika små hjärtan i projektet nyckelringar
 
 
Vad alla dessa nyckelringar som prodicerats sedan i somras ska användas till kommer jag ganska snart att avslöja
 
Det roliga med hjärtan är att variationsrikedomen är nästan bara begränsad till hur långt fantasin räcker.
 
 
Samtidigt som det gäller att hålla storleken nere för hade det inte varit för det kunde man gjort famtastiska hjärtan.
 
Här ligger det mesta av utmaningen i att de ska vara små för att kynna hänga i en nyckelring. Några dagar till så är projektet avslutat och jag kan lägga all min fokus på dopklänningarna som jag börjat med till tvillingarna

RSS 2.0