Virkade converse sista utgåvan

Nu är jag klar med formgivningen av min tolkning av babyconverse. Jag kommer att hålla mig till denna modellen ett tag om inte nya ideér dyker upp. Det tog några par att komma fram till ett resultat som kändes ok men det var en ganska kul resa i alla fall. Jag ska försöka mig på att rafsa ner beskrivningen så fort jag får lite tid över för dem som vill ha. Man kan också beställa om man är sugen och då tar jag 120 kr paret from nu.


Tack kära kropp som så snällt sprang så fint imorse kl 07.00 trots att jag blev attackerad av en ilsken kråka. Den attackerade mig bakifrån och jag har ingen aning om varför. Trots detta så satte jag hastighetsrekord så jag är superlycklig. Det blev 7.15km på 35.05 så tiden för en mil blir ca 45min. Det blir lite dåligt med motion denna veckan då så mycket skall ske efter arbetstid inför resan till spanien på lördag. En hel del ska planeras när man bilar ner och stannar så länge som vi gör. Skönt att katten har fått ett tillfälligt boende och också att vi får inneboende här så man slipper tomt hus.

Idag kom Hannah hem från Stockholm jättehärligt att få träffa henne igen och ikväll har vi varit hos svärmor som har besök av sin syster här. Det blev både mat och tårta så löpningen imorse är nu för intet.

En liten stund med virknål i allt annat arbete får det bli även ikväll då jag hoppas kunna hinna med de beställningarna som ligger innan jag åker men jag befarar att jag inte hinner allt. Hoppas de tycker det är ok att vänta tills jag kommer hem.

Nu ska jag gå o pussa på Hannah


Nästan nöjd med mina converseDetta är mina näst sista innan jag är helt nöjd. Den slutliga varianten hänger i virknålen just nu och jag konstaterar att jag nog ska vara nöjd med dem. Jag lägger upp en bild på dem imorgon. Ett mönster till de som är intresserade ska jag också försöka få till. Det är rätt mycket att skriva så jag antar att det blir ett litet spanienprojekt.

Idag var en sådan där tokstressig dag när allt kör ihop sig. Patienter stryks och man hinner inte programmet då flera är mycket mer avancerade än vad man bedömt. Jag vet inte längre hur många som strukit sig och nya som kommit in bara för denna veckan. Det är precis som att man orkar inte blir opererad så nära sommaren. Jag var helt slut när jag gick från jobbet idag och trösten är väl att kollegerna är fantastiskt gulliga. Flertalet stannade på övertid och hade ändå ett litet leende kvar, underbart.

Tre solstrålar dök också upp på jobbet, Lotta, My och lille Liam. Det är så roligt när de tittar förbi. Liam hade fått namnsdagen till ära ett par superfina gröna converse som mormor Lotta hade virkat. De tipsade om en sida jogg.se som de använder för att bla registrera sin träning. Jag gick med ikväll och har nu både Lotta o My under bevakning. Superkul :-)

Efter jobbet blev det att sätta sig i bilen och upp till Helsingborg för att hämta mina solglasögon med styrka i. Jag hade planerat att därefter åka till Pålsjö skog för en löprunda men klockan tickade fortare än jag beställt och det blev att styra kosan hemåt istället. En liten runda in på Ica maxi för att kolla om de hade virkgarn men jag gick bet på det och fick gå tomhänt därifrån.

Väl hemma blev det i stället för motion en falafelrulle från byns pizzeria, mums smakar väldigt gott och den sköldes ner med lite rosévin. Ja det kanske inte passade perfekt men det funkade :-)

Linda hälsade på en liten stund ovanligt och mycket trevligt och imorgon kommer Hannah hem några dagar från Stockholm så det är bara att ladda läpparna haha. Nu har jag längtat efter henne så det ska bli skönt att få rå om henne några dagar. Jag ska se om jag inte kan locka ut henne på en liten löprunda imorgon istället.

Härligt med kväll och att inte behöva ställa klockan imorgon bitti. Jag hoppas att natten har lite sömt  att bjuda på då det varit väldigt dåligt med det denna veckan suck


Converse igen
Nu närmar jag mig det slutliga målet för mina virkade converse. Denna modellen idag är jag nästan nöjd med. Jag ska göra något par till innan jag bestämmer mig slutligen och därefter bjuder jag på mönstret så bla inte Liam behöver vara barfota :-)

Idag var det full rulle. Jag koordinerar och på eftermiddagen började jag känna av att jag inte kunnat sova de senaste nätterna då tröttheten slog till rejält. Jag hoppas det kan bli lite sömn inatt för imorgon tänkte jag ge mig upp till Pålsjö skog för en rejäl lång underbar tröttande runda.

Jag ska också ge mig in till min optiker och hämta solglasögon med styrka i som jag har beställt. Det är första gången jag ska bli ägare till ett par sådana och jag kan egentligen bara undra varför jag inte köpt sådana tidigare??

Min Hannah har kommit in på utbildningen på Hiper Island i Stockholm som hon ville så jag skickar  stort grattis till henne <3

Linda fyller 23 år på lördag och vi håller kalaset här hemma på fredag med grillning. Hoppas vädret tillåter just grillning annars vet i katten vad vi gör. Tittar man på prognosen ser det dock mörkt ut.


Ännu fler converseDå bir det ännu fler converse på menyn. Jag har valt att virka dessa med plös och jag tror att jag gillar dem bättre. Det finns ännu någon förbättring som jag ska jobba på ikväll innan jag är helt nöjd och hoppas det blir det sista för nu i alla fall. Jag kommer säkert att ändra lite hela tiden men jag vill gärna vara ganska nöjd innan jag plottrar ner hur jag gjort.

Lotta jag undrar hur lång liams fot är. Kan My  mäta?

Idag blev det ingen motion alls förutom att jag och Stella tog med en av hennes kompisar och åkte till Karlslund. Där lekte de och jag virkade sulor till skorna haha. Vi var där i nästan två timmar och det hann både matas djur och lekas.

Det blev också inhandlat mat inför nästa vecka så det inte behöver tänkas på och när jag kom hem så avflöt dagen  med trevliga besök. Först tittade Bodil o Kenny förbi och sedan kom svärmor. När hon gick tittade svärfar in. Under tiden blev det bakat knäckebröd och tvättat för fulla hus.

På lördag bär det av med bil till spanien och vi blir borta drygt en månad så en del ska planeras. Nu är inte huset tomt om någon skulle få det för sig utan Linda och Alex kommer att bo här och passa huset. Lilla katten Nicke ska bo hos en jobbarkompis som dessutom är ingift släkt med Jörgen. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna alla dessa converseönskningarna innan resan men några kan kanske vänta tills vi kommer hem igen.

Ha en trevlig söndag alla :-)Virkade converseNu börjar det bli lite tjatigt men det kommer tyvärr lite fler av dessa converse då det har blivit en liten efterfrågan på dem. Dessa är enligt modellen jag sist hade men idag ändrade jag ytterligare lite till så det kommer en bild på dem imorgon. Så fort jag blir nöjd med helheten lovar jag lägga ut ett gratis mönster på dessa om någon blir sugen att göra dem.
Jag har försökt kolla hur lång en bebbefot egentligen är men enligt google kan det tydligen vara ett spann på mellan 7 och 10 cm. Hur tusan ska man då veta vilken storlek som blir bäst??

Idag blev det att titta på stockholm maraton, kan man bli annat än imponerad av dessa otroligt duktiga idrottsmän. Efter det så blev det en liten snabbis på 5km och idag slog jag tidsrekord. Det hade blivit en milstid på 52 men om jag hade varit snabbare första kilometern som drog ner hela snittet hade jag kunnat få en milstid på 50 min. Jag ska testa och värma upp nästa gång innan jag ger mig av och se om det förbättrar igånsättningen. Det tar mig nästan 3 km innan min autopilot går igång och det är väl lite väl segt antar jag.

Vid sextiden ikväll åkte jag o Jörgen o Stella till johanneskyrkan för att lyssna på när svärmor hade framträdande med sin kör. Det lät jättefint och så här såg de utStella var jätteduktig och klarade att vara prinsessa hela tiden..

Nu ska jag bita tag i ännu fler converse suck snart gör jag dem i sömnen tror jag haha

RSS 2.0