Krokade vantar o virkad skorstenshalsduk

Virkad skorstenshalsduk o krokade vantar i set. Vantarna har jag mönsterkrokat i två färger så det ser ut som små rosa hjärtan framträder i mudden. Setet blev en julklapp. 

Virkade grytlappar

 
Dubbelvirkade grytlappar. En favorit i repris. De är inte bara snygga utan också väldigt praktiska då de är tjockare eftersom de är dubbelvirkade.  Vill du göra ett eget par så hittar du beskrivning under rubriken gratis mönster. Här två par som blev julklappar passande jul o påsk.
 
 

Krokad kudde smock stitch

 
Jag var tvungen att testa kroka en kudde i smock stitch efter att jag sett den flera gånger på Facebook. Verkligen kul att göra och jag tycker den blir superfin. Hör får du länken på en tutorial på youtube som jag kollade på. Håller på med grytlappar  i samna och ser att jag kommer inte att bli besviken på dem heller https://youtu.be/fJ-VKIASn9s.
 
Vill ni lära er kroka håller jag en kurs på hemslöjden i landskrona 10-11 februari.  Drt går bra att anmäla sig via den

Mössa med boll

 
Dottern önskade sig nya mössor till mina små tvilling barnbarn. Hon har hittat en ny fluga med en mössa som har två garnbollar istället för den traditionella bollen. Både jag o dottern blev nöjda med resultatet. 
 
Hur gjorde jag? Jag stickade en uppläggning på 80 maskor och stickade sedan runt resår i ca 11 cm för att kunna vika resårer. Därefter slätstickade jag runt obs avigsidan är den du har utåt. När höjden var lagom minskade jag uppdelat på fyra. En gång varannat varv o därefter varje varv. Sista varvet stickade jag ihop msk två o två. Klippte garnet drog igenom och fäste. Därefter dags för garnbollarna 😊

Virkade grytlappar

 
Glada grytlappar med utseende av en blomma. De blir rejäla då man virkar ihop två och två. Det blir säkert fler av dessa framöver 

RSS 2.0