Stickad klänning

 
Äntligen mina damer och herrar får jag äran att presentera the everlasting long dress..... den stickade klänningen som tog mig alldeles för lång tid... Den är stickad i det underbara Mercan Himalaya garnet som är ett tunt garn. Klänningen ska passa en dam mellan 5-6 år. Denna klänning blev den sista på åtminstone några månader av flera skäl. Det första är att jag har gjort så många i rad nu att jag tröttnat och den andra är att med tanke på arbetstimmarna är det en stor förlustaffär rent ekonomiskt. Jag gick med på att göra den då en kollega skulle ha ytterligare två till nyfödda damer och gärna ville ha combo till en storasyster. Så nu är uppdraget slutfört
 
Nu ska jag äntligen sätta tänderna i Stellas tröja och därefter ligger en beställning på två mobilhängare samt ett par inneskor.
 
Idag skulle jag ha vilodag från löpningen men herregud solen sken ju alldeles för mycket för att jag skulle kunna hålla det. Jag och Stella åkte in och handlade mat på förmiddagen och då råkade vi också köra inom ett apotek för att köpa plåser för blåsor. Ja de 16 km igår hade lämnat blåsor efter sig under mina fötter som visitkort.
 
men som de säger det som inte dödar det härdar....
 
När Jörgen kom hem från jobbet så packade jag in blommor i bilen som jag handlat till mamma som skulle planteras på kyrkogården och så hade jag bokat date med underbaraste Camilla i stan för en liten löprunda. 
Vi fick ihop 7.4 km i det underbara vädret och det är alltid lika mysigt att springa med henne. Jag hoppas det kan bli en härlig vana nu när våren och sommaren kommer.
 
Efter löpningen körde jag till kyrkogården för att plantera penseer och påskliljor......jag hackade i jorden men kom ingen vart....det var fortfarande stelfruset i jorden så jag fick bara satt ner påskliljor i singeln och snopen fick jag ta med penseerna hem igen.... det har aldrig varit några problem innan att plantera vid påsk så det var en ny erfarenhet
 
När jag kom hem blev det inte traditionsrik påskmiddag med svärfar. Vi bjöd honom på Basilika mat... modernt, gott och bra :-) 
 
När jag och Stella handlade mat investerade vi i dessa fantastiska jordgubbar.
 
En liten presmak av vad som snart komma skall :-)
 
Jag hade verkligen hoppats och trott att våren skulle vara på väg nu men enligt prognosen blir det igen snö nästa torsd och fred.... Måtte då kung Bore vara trött och gå i ide efter det.......
 

Stickad klänning 1-4 mån

 
Då var äntligen den första av de två beställda klänningarna klara. Denna är i storlek 1-4 månader och är stickad i det supermjuka garnet Himalaya Mercan. Färgen är offwhite och klänningen kan tvättas i maskin 40 grader. Nästa klänning skall vara i storlek 110 och där får jag själv mankemera med mönstret för det sträcker sig bara till storlek 104.
 
Förmiddagen ägnades åt att städa och fixa hemma och så blev det en runda på löpbandet, 6 km.
När jag tittade ut genom vardagsrumsfönstret mötte jag av en bedårande syn. Det stora trädet utanför var täckt av rimfrost samtidigt som solen lyste på sitt klaraste humör.
 
Man kan väl inte annat än känna lycka av en sådan utsikt.
 
Plötsligt hade klockan gått och det var dags att ge sig av mot jobbet. En patient blev inte hämtad så hon fick sitta hos mig i jourrummet till maken kom vid 20 i fem.
 
Nu är jag hemma igen efter en lång men tillfredsställande dag. Jag ska börja på den stora klänningen ikväll och hoppas den blir klar fort så jag kan sticka tröjan som Stella önskar sig efter det. 
 
Nu ska jag fira fredag med ett glas bubbel
 
Kram på er alla och lyckost er som ska till Ledin i helgen. Jag såg honom på cirkus i Stockholm och den showen var fantastisk så ni har något att se fram emot :-)
 
 
 

Lördagsmys

Ojoj vilken aktiv dag det blev i alla fall. Här hemma bars det upp och ner in och ut... ja som ni vet håller vi ju på att bygga om här hemma och en sak ska man veta....möblerna flyttar inte sig själva :-)... jag har sorterat och rensat och kastat och det finns massor kvar att göra.... tvättmaskinen har bullrat hela dagen och jag känner att aktivare lördag än så här går inte att finna...
 
Som avkoppling blev det 6 km på löpbandet när Jörgen och Stella var iväg för att hämta Jonathan. Efter stretchen var det bara att återigen sätta fart.
 
Jag blev också färdig med svärmors fingervantar.Hoppas de passar henne :-)
 
vantarna är virkade i smygmaskevirkning eller kedjevirkning. Det gör dem väldigt fasta och täta vilket också gör att de stänger ute kylan mycket bra. Jag har använt mina de riktigt kyliga dagarna och inte frusit om händerna.
 
Ikväll var vi bjudna hem till Linda o Alex för första gången. Vi visade prov på att vi sällan eller aldrig är bortbjudna då vi kom på när vi ringde på dörren att det är brukligt att ta med sig något......
 
ja jag erkänner.... det är fruktansvärt pinsamt... men dock .... alldeles sant... vi hade med oss...... ingenting!!!!. Jag får gottgöra det imorgon då jag och Linda ska ta en sväng till Väla när de öppnar.... fy skäms Tina o Jörgen.....
 
Vi bjöds på väldigt god mat och dryck och både Linda o Alex var det bästa värdparet man kunde tänka sig.
 
Eftersom vi hade med oss prinsessan Stella så tog plötsligt sitta fint energin slut och istället hoppade studsa upp och ner och vända rumpan mot taket energin över. Vi fick helt enkelt packa ihop och ta oss hem medan Linda och Alex hem var lika fint och oförstört som när vi kom. Tusen tack för en jättetrevlig kväll min kära dotter och svärson <3
 
Nu ska jag titta på mello och börja på en stickad babyklänning
 
kram på er...

RSS 2.0