Vantar

 
Idag blev det ett par blåmelerade vantar som ska matcha mössan från igår. De är stickade i ett härligt blåmelerat polyacrylgarn. Vantarna är i storlek 10 år och uppåt :-)
 
Setet går till försäljning :-)

Baggy street mössa

 
Blå baggy street mössa. Den blev jättefin på så den kommer säkert fler av denna i olika utföranden. Just denna mössan är stickad i ett blåmelerat polyacrylgarn så den är mjuk som sammet. Tvättas gör den i 40 grader utan sköljmedel. Denna går till försäljning.
 
Jag ska göra ett par vantar till den i samma garn som ett set.
 
 
Det blev en lång intensiv dag med övertid så nu är jag värd en kopp te
 
 
Tack för mig :-)

Happy socks med hjärta stl 29-31

 
 
Idag blev det ett par Happy socks i offwhite med grå hjärta. De är tänkta att matcha mössan från igår som ett set. De är stickade i acryl och storleken är 29-31.
 
Hjärtat ser lite konstigt ut på mössan men det är för att mössan viker sig lite i kanterna på hjärtat. Det är lika fint som hjärtat på strumporna :-)
 
Idag har det blivit hemarbete för hela slanten och det ska sägas att det är ett heltidsjobb. Tyvärr har jag ont i mitt löparknä från igår så det varnar mig att jag inte ska vara för glad utan ha största respekt hela tiden. Jag var jättesugen på en liten runda idag men det fick därför bli en vilodag från löpningen.
 
Jag har idag kokat förmodligen sista satsen äppelmos för säsongen och jag kan bara säga att i dag var det lekande lätt då jag fick tips av en kompis att man kunde köpa tillsats till sin köksassistent och därmed slippa skala och kärna ur för hand. Vi beställde för någon vecka sedan den där passersatsen som jag fått tips om men när den kom så visade det sig att för de 500kr som den kostade kunde man inte göra någonting hahaha. Varför inte undrar man då såklart.... jo det är så att då måste man ha en köttkvarn som bas och sedan montera fast passersatsen på den..... vi kollade och den var ju jättebillig typ strax över 900kr..... ojojoj.... men det visade sig att passersatsen var ju till inget utan köttkvarn så det var bara att beställa.... så mina 1400kr tillsatser kopplades och så förvälldes det äpplen som jag fick av Anette o Lennart förra helgen när de var här på dansk afton. Oavsett hur dyra nu alla tillbehören var så blev plötsligt arbetet lekande lätt och istället för att stå i tre timmar och skala och kärna ur så behövde jag bara skölja och skära äpplena i lagom bitar innan de åkte i grytan. Därefter åkte de igenom köttkvarnspassersatsgrejset och vips en lång äppelkorv med skal och kärnor åt ena hållet och mos åt den andra hållet..... varför visste jag inte att någon uppfunnit denna grejs innan??? åtminstone i början av säsongen så hade jag sparat handleder av allt skalande och framförallt tid.... nu är alla äpplen slut och jag är nu stolt ägarinna av både köttkvarn och passersats så nu gäller det att komma på vad jag mer ska stoppa i den .... eller ska jag invänta nästa äppelskörd......vi får väl se hur det blir med den saken....
 
jag fick i alla fall fin hjälp av unga prinsessan Stella i köket. Här diskas det för fullt <3
 
Nu ska jag igen slänga mig på stickorna och ikväll hoppas jag att jag hittar min kudde i bra tid då nästa vecka blir intensiv då jag koordinerar. Just nu inte världens enlaste med personalbrist och fullt operationsprogram i alla fall. puh....
 
Tjippohej
 
 

Virkade tofflor stl 23-25

 
Kan man fresta med ett par mustofflor tro? Dessa är virkade i strl 23-25 och går till försäljning.
En del tror att virkade skor eller tofflor blir hala men jag tycker nog tvärtom och upplever att tex strumpor kan vara halt i alla fall när inte barnen är så gamla. Virkade skor tycker jag inte är hala och jag tror att det är för att det blir så tajt när man virkar så det känns istället som att de "suger" sig fast i golvet haha. Vill man kan man ju köpa flytande gummi på tex panduro och dutta på.
 
Det kommer säkert några andra djur framöver eller vad tror ni?
 
Natten blev lång då lilla Stella hade jättehög feber. Det blev därför nästintill sömnlöst för min del som inte riktigt kan slappna av när barnen är sjuka. Idag har jag därför en envis huvudvärk hängande över mig men den kunde säkert varit där även om natten hade varit bra. Jag har märkt de senaste månaderna att på helgen när man ska slappna av kommer den där eländiga skallebanken. Det är väl för att man ska längta efter måndagar igen antar jag haha
 
Sitter och väntar på att Linda ska vakna som har jobbat natten då vi skulle springa en liten runda. Väntar en stund till sedan ger jag mig annars ut själv. Det spritter i benen och solen skiner just nu fast kallt är det i alla fall..
 
Jag är så lycklig att jag återigen är igång med löpningen. Det är som en förälskelse :-). Trots att sträckan ökas på långsamt för att inte hamna i skadefällan igen så är det bara så underbart att få den lilla rundan. Ingen runda alls var plågsamt..
 
Ha en underbar lördag alla
 

Vantar med hjärta

 
Vantar i grå acryl med vita hjärtan. Det går bra att tvätta dem i maskin 40 grader om man hoppar över sköljmedel. Dessa är i storlek 10-12 år och passar till mössan i förra inslaget.
 
 
Efter jobbet for jag och en kompis Camilla till Karlslund och sprang en liten runda. Hon har precis kommit igång med att springa efter en viktnedgång på över 30 kg. Det är respekt på högsta nivå. Det var supermysigt att få springa med henne.
 
När jag kom hem blev det att hämta en liten Stella som varit på disco på fritids. Hon är tyvärr inte helt i fas då hon känner sig sjuk och har ont i magen. Vi får väl se vad det blir med det....
 
Fick ett helt underbart samtal från min Hannah i Stockholm... det är så härligt med kärlek... eller vad säger ni :-)... inte undra på att man ibland kan önska man var 20 år igen ....
 
Ha en härlig fredag där ute. Kram på er

Gratis mönster mössa unisex modell

 
Idag bjuder jag på mönstret till den här härliga mössan som är en unisex modell. Smycka den lite så blir den väldigt kvinnlig eller håll den stilren som på lilla bilden mitten så blir den perfekt till maken.
 
Stickfasthet: St.nr är bara rekommenderad! 16 m x 20 v på st 5,5 och slätst = 10 x 10 cm

Resår: * 2 rm, 2 am *, upprepa från *-*.

Mössa: Lägg upp 72-80-84 m på strumpst 5,5. Sticka 6 v resår, fortsätt med slätst – samtidigt på 1:a v minskas 2-3-0 m jämnt fördelat = 70-77-84 m. Kontrollera stickfastheten! När arb mäter 10-11-12 cm sätts det i 7 märktrådar (det skall vara 10-11-12 m mellan märktrådarna). Sedan minskas på höger sida om alla märktrådarna genom att sticka 2 rm tills på vart 4:e v 3 ggr och sedan på vartannat v 5-6-7 ggr = 14 m kvar på st. Sticka ihop alla m 2 och 2, klipp tråden och drag den genom de resterande m, snörp åt och fäst tråden noga.
Mössan mäter ca 19-21-23 cm.
 
 
Om ni tittar på mössan ovan som är en chillnorway så är de väl skrämmande lika eller?
 
Lycka till :-)

Mössa till vuxen

 
Grå mössa till vuxen i unisex modell. Den är stickad i ett garn med 30% ull och resten acryl.
Denna går till försäljning
 
 
Idag är maken i Stockholms tingsrätt då han har ett mål där uppe. När han var färdig gick han en runda på Åhlens och där träffade han Loreen som signerade sin nya skiva. Gissa om han var alldeles salig så jag skojade att nu så är jag kanske singel :-). Han tyckte att hon också fick plats här hemma... skulle just vara snyggt det hahaha.
 
Jag ringde Hannah en sväng då jag inte hört av henne på några dagar. Hon hade det bra så det var skönt att höra och bevisar att hälsan tiger still.
 
Linda hade lite träningsvärk efter vår lilla löprunda igår så jag misstänker att hon inte stretchar ordentligt. Jag har lovat henne visa hur hon ska göra för att minimera risken för skador.
 
Ikväll började jag med en mössa som ska bli till en tjej. Är den klar imorgon kommer bild.
 
En god kopp kamomillte med honung väntar nu på mig
 
Tjippohej

Mössa och vantar i set med hjärta

 
Idag blev vantarna klara som ska ingå i set med mössan från igår. Setet passar mellan 4-6 år. Det är stickat i ett garn med 30% ull och resten acryl och ska gå till försäljning.
 
 
 
 
Efter jobbet idag åkte jag en sväng till lillolas med Linda. Vi sprang två varv och hon var jätteduktig med tanke på att hon inte sprungit på 5 månader så jag är jättestolt över henne. Själv kände jag lyckorus då jag känner att jag är på väg tillbaka efter lång envis kamp mot löparknä. Jag är glad att jag från början inte visste hur lång tid det egentligen skulle ta att komma igenom en sådan skada. Jag hade bara hört och läst att det skulle ta mellan 4-6 veckor innan man var igång igen men detta tog ju snarare tre månader. Hade någon berättat det dag 1 när skadan inträffade hade jag nog blivit halvt deprimerad så det var tur att jag inte hade en aning.  Nu kommer jag fortsättningsvis att vara jättenoga med stretchningen och inte springa mer än en runda om dagen.... tror jag i alla fall :-).
 
Nu ska jag göra en sådan mössa till men med ett större hjärta och se hur det blir. Förmodligen blir det med vantar till också om inte någon annan tanke kommer emellan.
 
Ha en underbar kväll alla <3
 

Mössa med hjärta

En ny liten idé, en lila mössa där jag har broderat in ett rosa hjärta i maskstygn. Till denna ska jag göra vantar även dessa med hjärta. Jag tror att det blir snyggare om jag gör hjärtat ännu större så det ska jag testa när vantarna är klara. Den är stickad i ett garn med 30% ull och resten acryl och passar från 4-8 år då den är stretchig. Mössan kan tvättas i 40 grader maskintvätt utan sköljmedel. Den går till försäljning.
 
Jag hoppas den gillas av de unga damerna. Stella blev i alla fall förtjust i den och ville ha den så om den inte blir såld så får den bli Stellas.
 

Virkade converse reviderad upplaga

 
Nu kommer en reviderad upplaga av mina converse. Skillnaden i stort är att jag på kanterna av sulan virkar fm istället för hstp. Detta gör att skon blir lite stadigare och mer "skoaktig". Det är säkert inte den sista upplagan som kommer men efterhand som man arbetar med dem kommer jag på lite förbättringar.
 
Jag tycker denna upplagan blev till det bättre, vad tycker ni?
 

Vinröda sockar

Vinröda långa sockar i 30% ull. Färgen återges inte korrekt i bilden då de är mer vinröda än bilden visar. Dessa är långskaftade (30cm) så de passar fint att korva till kängor eller så sticker de upp över kanten på stövlarna. De är stickade i strl 37-39 och går till försäljning.
 
 
 

Virkade tofflor med blomma

 
Grå och rosa tofflor virkade i ett garn bestående av 30% ull och resten acryl. Jag har virkat en blomma och fäst framtill för att göra dem lite shabby chic. Dessa är i strl 37-40 och går till försäljning. Tofflorna tvättas i 40 grader utan sköljmedel. Det kommer säkert att bli några par till i denna modellen då jag tycker den blev fin.
 
Tjippohej

Virkad ugglemössa och sockar till

 
Då var det lilla ugglesetet klart. En tvåfärgad mössa enligt önskemål med matchande sockar till. Dessa går till en liten tjej som ska fylla ett år.
 
 
Idag blev det en riktigt lång dag på jobbet då vi hade möte som varade till strax efter halv sju. När jag kom hem satt min älskade väninna och väntade på mig. Vi hann få en liten fika innan hon skulle ge sig hem igen. Klok kvinna som hon är tog hon själv med sig fikat haha.
 
Mina superdyra jättefina sulor kom idag och först när jag stoppade in dem i skorna kändes det skumt. Precis som att jag lutade åt ena hållet men efter en liten stund blev det bättre.
 
Imorgon bitti ska jag ta en liten test och springa min lilla minirunda med dem. Efter det har jag planerat ta mig in till stan för att titta lite i affärer och strax efter elva ska Camilla och jag gå och äta lunch på basilika. Det ska bli en härlig och framförallt en ledig dag. Jag längtar redan.
 
Nu hoppas jag att jag orkar dricka mitt te och så ska jag påbörja något nytt. Vet inte riktigt än vad jag ska välja.. vi får väl se...
 
Tjippohej
 

Virkad ugglemössa

 
Ännu en liten ugglemössa. Denna ska gå till en liten tjej som fyller ett år. Till denna ska jag göra ett par sockar i rosa med grå häl och tåparti. De bör vara klara till helgen.
 
En annan liten uggla jag gjort men glömt att fotografera har du nedan. Den ska följa med till jobb imorgon då en kär kollega ska titta på den.
Idag ringde jag till runnerstore i Stockholm för att kolla var mina specialsulor tar vägen. Killen som svarade kunde inte hjälpa mig då han som har med det att göra var ledig. Jag tänkte att har jag tur nu så ligger de i brevlådan när jag kommer hem men det gjorde de tyvärr inte så det blir att ringa dem igen imorgon.
 
Jag var hemma vid 20 i sex och då var det bara att svida om snabbt då jag skulle hinna ut på min lilla minirunda. Efter det väntade lite middag som skulle fixas till då svärmor och hennes syster kom och hälsade på. De har precis kommit hem efter en vända i Helsingfors. Det blev inget särskilt utan det serverades benfri fläskkotlett med sås och potatis, kokta grönsaker och hemkokt äppelmos. Tanken var att de skulle få glass till efterrätt men då var de för mätta :-).
 
Nu ska jag natta lilla prinsessan som idag har simmat 25 meter i bassäng. Jag tycker det var jätteduktigt. Vilken tur att hon inte har en aning om hur orolig jag var under tiden de var där. Ja hon har ju en gammal mamma så då ingår det att vara pjoskig haha
 
Jag ska njuta en stund av min nyinköpta tidning made by me som jag varmt rekommenderar för de som gillar att göra saker själv. Efter nattningen hoppas jag det hinner bli en liten stund över för sockstickning
 
 
Tjippohej
 

Krokade vantar

 
Nu är de krokade vantarna klara. De blev jättesköna och jag utgår ifrån att de är varmare än stickade vantar då det blir så tätt när man krokar. Det tar lite längre tid än när man stickar men jag tycker absolut det är värt den extratiden.
 
Vantarna är krokade enligt mönstret som ligger under rubriken gratis mönster. Den enda skillnaden är att jag gjort muddarna annorlunda här. På dessa vantarna har jag plockat upp 42 msk runt om och stickat enkel resår. Som avslutning har jag virkat ett varv med picot för att få till en liten kvinnlig touch på dem.
 

Det är tänkt att de ska vara till julskyltningen och blir de inte sålda lär jag ta dem själv :-)
 
 

Äppelmos

 
Det blev en riktig söndag idag. Upp tidigt och genast började jag städa och bädda rent på Stellas rum. Samtidigt fick tvättmaskinen dansa sin dans och därefter blev det en svängom med dammsugaren.
 
Därefter började det långa arbetet med att skala äpplen. Det tog nästan tre timmar att bara skala och rensa frukten. Trägen vinner eller vad säger man...  sedan kokades det mos i två omgångar och som ni ser på bilden blev det en hel del :-). Mosen är kokad enligt receptet jag har lagt ut under rubriken "recept". Det är ett supergott mos som inte ens köpemos kan slå. Man ska dock veta att det kostar nästan en hel dag att framställa. Jag tog lite mindre socker än vad receptet säger då äpplena var rätt söta i sig.
 
När moset var klart tänkte vi överraska svärfar med två av de stora burkarna. Detta då han blivit sur förra gången han var här och ville ha mer men inte kunde få då han redan ätit upp det mesta. Han fick moset men någon större glädjeyttring blev det inte.  Fast vem kan begära det så säg... det blir väl så när man tar saker och ting för givet. Skitsamma nu har han lite mos ett tag framöver och det har vi också :-).
 
Lite kvällsmat på det och styrketräning av ben har det också hunnit bli.
 
Ikväll tror jag att jag ska hinna bli klar med vantarna som jag krokar just nu så förhoppningsvis kommer bild imorgon.
 
Ha en underbar kväll alla.
 

Virkad ugglemössa och sockar till

 
Ett nytt litet set med ugglemössa och sockar. Mössan är virkad enligt beskrivningen jag lagt ut under gratis mönster och sockarna hittar du också där. Färgen på detta set är grå med en bas av oliv. Det blev snyggt tycker jag och eftersom bebisen som ska få det inte har tittat ut än så passar det ju både flicka som pojke.

Mössa och vantar med fläta

 
Mössa och vantar i garnet Viola. Mössan är stickad i dubbel resårstickning. Vantarna är stickade i basmodell och där har jag lagt till en fläta som löper längs handryggen för att de ska bli lite roligare. Setet är stickat på sticka 5 och kan tvättas i maskin 40 grader. Mössan passar alla storlekar då den är väldigt töjbar men vantarna är stickade i storlek 10-12 år. Färgen är klarröd.
 

RSS 2.0