KrokningIdag sitter det blivande Ipadfodralet på kroken :-). Jag krokar det i enkel krokmaska på krok nr 5. Ta alltid en krok som är en storlek större än rekommenderad stickstorlek för att slippa få arbetet för fast.

Idag blev det en runda till Helsingborg. Jag slängde av Linda o Hannah nere i centrum och därefter begav jag mig upp till Pålsjö skog. Det var helt underbart att få en runda mitt på dagen. Man skulle vara ledig lite oftare för att kunna ge sig själv lite själavård som detta. Jag tänkte både på dig Lotta och My där jag sprang för det var så härligt.

Efter det fick jag leta upp tjejerna igen och de hade införskaffat lite sushi som vi skulle mumsa på till lunch.  Linda stannade också på lunch men hon hade köpt sig en falafel istället då hon inte äter sushi. Det var mysigt att få rå om de stora tjejerna en liten stund fast Linda blir ju aldrig långvarig då hon alltid är lite stressad :-).

Jag ska vara ledig imorgon också så jag får se vad jag och Hannah kan hitta på då. Det gäller att utnyttja tiden väl eftersom det bara är var 6:e vecka som jag har ledigt två dagar mitt i veckan.

BoisvantarDå hoppas jag att det var sista paret ut av dessa vantarna. Nu finns det en massa nya saker som jag vill bita tag i :-).

Häromdagen när jag skulle lämna ett mobilfodral till en kollega som jag gjort var det plötsligt borta. Hur jag än letade kunde jag för min värld inte hitta det. Till slut frågade jag Stella om hon hade sett det. Först nekade hon men efter ett tag sa hon att hon hade gömt det för hon ville behålla det, "jag har gömt det under mitt lakan i sängen" sa hon och mycket riktigt där låg det snyggt och prydligt. Inte utan att jag fick ett litet sting i hjärtat för hur många gånger har hon inte sagt hon vill ha något likadant som någon annan beställt men aldrig fått det. Det finns kanske en anledning till att det heter att skomakarens barn inte har några skor...  Nu får jag i alla fall försöka prioritera henne när jag har gjort ett Ipad fodral och tre mössor som är beställda. Jag vet att hon önskar sig en lila väska med hjärtan eller blommor på och så får det bli.

Idag blev en fantastisk vårdag med hos oss 12 grader. Jag hade lust att ge mig ut på en runda men efter några sömnlösa nätter igen inser jag att kroppen inte orkar. Idag får bli en pysseldag och förhoppningsvis får jag lite sömn inatt. Jag är ledig imorgon och på torsdag för att sedan jobba fredag kväll och sedan har jag jour hela lördagen. Blir det fint väder skulle jag kanske ta och damma av racercykeln men någon sade att det skulle bli kallt igen till helgen. Vi får väl se. Jag hoppas ändå att vädret håller i sig så jag kan locka med Hannah till Pålsjö skog i morgon förmiddag när Stella är i skolan. Efter att hon började nollan har det för första gången sedan hon föddes gett mig några timmar egentid. Jag har ju inte haft sådan tur att någon erbjudit sig ta henne när jag är ledig för att jag ska få en stund för mig själv. Av någon konstig anledning händer det alltid bara när jag jobbar och Jörgen ska ha henne. Så håll tummarna för fint väder imorgon :-).

Ipadfodral med fotbollslaget Fulham är näst på tur och det ska krokas. Det ska jag ta tag i meddetsamma. Kram på er alla

Blommiga strumporIdag blev Lindas blommiga strumpor klara som hon ska ha på jobbet den 1 mars då de ska ha någon strumpans dag. Hoppas de blev som hon tänkt sig.

Idag blev en typisk söndag med lite av varje bla teater på Dunkers i Helsingorg. Stella och jag var där och såg Hemligheternas skog tillsammans med Sophie och Kajsa. Det var en jättebra föreställning som jag varmt kan rekommendera för er som inte sett den. Den handlade om Mikael och hans låtsaskompis Marcus och hur det blev när Mikaels pappa dog. Killarna som gjorde föreställningen var superduktiga och trollband oss alla. Jag undrar om inte jag tyckte teatern var roligare än Stella för jag fick många goda skratt. Så här såg killarna ut som agerade.Försökt smälta gårdagens bröllop som gav 600 kr i böter. Trist som avslutning på en glädjens dag. Idag blev jag också faster på nytt då en gosse såg dagens ljus.

Krokat mobilfodralMobilfodral krokat med enkel krokmaska i ett melerat garn från Himalaya Mercan garn. Avslutningsvis har jag broderat på ett hjärta med korsstygn.

Idag är ledig dag. Jag har städat och tvättat och Stella har haft sin kompis Alva här hela förmiddagen. Linda och Hannah lånade min bil och stack till Väla en sväng. När Jörgen kommer hem ska jag och Hannah iväg till Ikea och kolla in grejer som hon behöver till sin studentlägenhet. Efter det blir det om vi hinner en snabbis inom Väla för att kolla vilka nya affärer som öppnade igår. På vägen hem får det bli en runda i mataffären då kylen gapar tomt här hemma och idag kommer Jörgens barn hit.
Det var tänkt att Bodil skulle komma förbi idag men hon har som många andra drabbats av en ordentlig förkylning. Jag hade längtat efter henne så jag hoppas hon snart kryar på sig och att vi kan boka in en ny träff snart.

Då offentliggjordes lilla prinsessans namn. Estelle det var väl helt otippad. Superkul med tanke på alla bettinginstansterna som gick bet hahahahaha. Jag tycker namnet är fint men det är kanske inte så konstigt när jag själv har en dotter som heter Stella. Estelle Bernadotte klingar väl väldigt franskt och vackert. Jag tycker det ska bli jätteroligt att få följa den lilla prinsessans utveckling. Hoppas kungen snart lämnar över tronen till Victoria. Det tror jag de flesta hade uppskattat men vi får väl lugna oss så hon nu först och främst får lov att vara mamma.

Mössa och vantar
Ett set med mössa och vantar till Stella i ekologisk 100% ull. Garnet är melerat i rosa toner och jag har använt mig av sticka 5.

Idag var så dagen D då coloskopi skulle utföras. Jag infann mig kl 8 i på endoscopin i Malmö där man fick som ett litet bås med egen toa där jag skulle befinna mig och laxera med ytterligare 2 liter laxabon fram till själva undersökningen som skulle ske kl 11. I anslutningen till de här båsen låg själva undersökningsrummet så man hörde allt som sades där inne. Det var inte helt psykologiskt då jag hörde en man före mig skrika där inne och jag hörde personalen be honom försöka slappna av. Från att varit lite rädd o orolig kan jag säga att jag plötsligt var superskraj istället och väldigt nära att packa ihop och gå därifrån igen.
Innan undersökningen fick jag en nål och sedan var det dags. Personalen var väldigt tillmötesgående och trevlig. När doktorn kom in låg jag på bordet och skakade som ett aspelöv. Han var dock superlugn och trevlig och väldigt professionell. Jag fick lite dormicum och en liten dos ketogan och sedan genomfördes undersökningen. Doktorn sa att han hade aldrig sett så rena tarmar. Ja inte undra på det tänkte jag för jag har ju laxerat i två omgångar under de tre senaste dygnen. Totalt 8 liter laxabon har passerat så det vore själva den om jag inte var kliniskt ren hahaha.
Jag kan konstatera för er som inte gjort det att om ni någonsin ska gå igenom det så lyssna inte på alla andra. Detta var på sin höjd lite obehagligt och knappt ens det. Utan tvekan har jag lagt en miljon ton oro och rädsla på detta helt i onödan. Det enda jag ångrar av dagen är att jag tog ketogan och dormicum för jag blev så dålig av detta, kräktes och blev påverkad så som när man vid några tillfällen i livet druckit för mycket och sedan ångrar sig. Det var inte värt den känslan så ska jag någonsin göra det igen blir det på nykter fot. Denna gången gick jag därifrån med doktorns ok stämpel, allt såg bra ut och det var dagens glädjerus.

Hannah har kommit hem o myser med mig i soffan superskönt att få rå om henne lite. Tänk vad de vanliga grå vardagarna är underbara och dem vill man ha många av. Nu hoppas jag på att få en natt med lite mer sömn än vad de föregående bjudit på. Imorgon är en ny dag och den känns redan lite ljusare :-)Hundtröja

En söt liten hundtröja blev till som jag ska ge en kompis. Den är stickad enligt samma mönster som den jag gjort tidigare men här har jag slätstickat den förutom i hals, under mage och benen som är resårstickade. Därefter har jag sytt in rosa hjärtan i maskstygn. Jag ser fram emot en bild när vovven Svea har den på sig.

Idag ringde de från endoskopin i Malmö och undrade om jag kunde ta ett återbesök imorgon. Det innebär att jag återigen ska dricka 4 liter laxabon och fasta inför morgondagen. Det blir då totalt 8 liter laxabon på tre dygn! Jag tackade ja så denna karusell snart kan ta ett slut. Det blir alltså tredje gången gillt så blir det inte av imorgon blir jag väl kokkobello totalt. Man kan väl lugnt säga att jag imorgon har de renaste tarmarna i södra skåne i alla fall :-). Går enligt planerna bör detta helvete vara över om ca ett dygn. Jag ska infinna mig där kl 8 för att dricka de två sista litrarna och sedan blir det undersökning kl 11. Som tur är erbjuds man både midazolam och ketogan. Hoppas jag får massor. Håller tummarna för att doktorn inte hittar något dumt utan tycker att jag har riktigt snygga tarmar hahahaha

Det har gått lite tokigt för Hannah i Stockholm så hon kommer hem med nattåget och är framme imorgon bitti. Jag tror hon behöver komma hem och bli lite bortskämd och få lite kärlek.

Linda är hemma i vardagen igen och har börjat jobba direkt. Tyvärr kunde de inte fullfölja hennes bredvidgång utan hon fick jobba själständigt då många är sjuka. Jag tror hon löser det bra men jag förstår att hon är lite orolig. Som tur är finns det ju en syster till som kan backa upp henne om det skulle vara något särskilt hon behöver hjälp med.

Rastamössa för golfareEtt gäng damer på mitt jobb har en liten privat golfklubb. De lämnade garn och beskrivning för att få dessa mössor uppstickade. Fyra stycken vill de ha men jag har bara gjort en nu som de kan ta och testa och smaka av om det verkligen är en sådan de vill ha. Mössan är stickad i garnet Tanja

Igår började jag med förberedelserna inför en coloskopi idag. Det blev fasta vilket började på lördagkvällen men söndag blev det bara klar dryck och jag avslutade kvällen med att dricka 2 liter laxabon. Det var inte jättegott men inte det värsta jag druckit heller. Efter en liten stund i kylen så funkade det att få ner. Lite champagne hjälpte såklart till också. Det stod att effekt skulle ske inom någon timma så efter tre timmar och bara vansinnigt ont i magen började jag undra om något var galet. Ett tag hade jag så ont så jag trodde nästan att jag skulle föda barn. Kruxet var ju bara att jag inte var gravid.... på fjärde timmen började det ske och sedan roade jag mig med korta löpturer genom hela natten från säng till toa. Blev bekymrad då jag skulle dricka 2 liter till på morgonen hur de skulle hinna komma ut innan undersökningen om det nu tog så lång tid. Jag gick upp i morse och drack upp resterande 2 liter mellan 7 och 8. Halv nio ringer det från sjukhuset och direkt förstod jag att något var galet.
Syster lät meddela att doktorn var sjuk och undersökningen inställd......... plötsligt stod tiden stilla..... kan inte vara sant.... allt detta for nothing..... vikarierande då....... nej det finns ingen var svaret....... Men jag ringde tidigt säger hon ifall du inte hunnit dricka de 2 literna nu på morgonen. Då konstaterade jag snabbt för mig själv att jag precis druckit dem för att vara duktig patient och nu har jag en massa toatimmar framför mig..... jag har tagit kompledigt för detta.... from idag skulle jag ju slippa vara orolig för att det var något farligt i magen..... oj jag glömde ju tycka synd om den sjuka doktorn...  hoppas han snart blir kry. Varför klingar det plötsligt Murphys lag i bakhuvudet på mig :-(. Tyvärr kan jag inte lägga mig och kompensera den sömnlösa natten då morgonens intag lockar mig till toan och jag blev för stressad för avslappning.

Jag tror jag äter, väntar ut toan och sticker ut till Påljsö skog och försöker lägga det bakom mig. Dit i tanken ska jag ta med mig My som är nybliven mamma till sötaste bebben. Hon får nog snart också komma ut o springa men idag får hon nöja sig med att följa med mig i tanken :-).

Fick igår veta att min Hannah kommer hem några dagar från den 27 feb och det ska bli jättehärligt att ha henne hemma några dagar innan hennes nya liv börjar då hon flyttar in i sitt studentrum.

The show must go onPulsvärmare
Ett par svarta pulsvärmare i mönsterstickat. De får gå till försäljning. Jag har själv aldrig förstått meningen med dem men jag vet att det är populärt bland många. De är stickade i Wendy Aran garn med sticka 4. Nedersta bilden är Stellas ben som fick vara modell :-). Jörgen försökte fota när jag hade dem på mig och jag kan bara konstatera en gång för alla att han är inte någon fotograf!

Idag blir en typisk söndag med städning och tvätt. Stellas kompis är här och de har så kul, huset blir på ända men det är det ändå värt.

Idag är det dagen före dagen D så jag ska koncentrera mig på det. Jag hoppas det går bra imorgon och att det inte är så hemskt att göra en koloscopi som nu alla så gärna har berättat. Var jag inte nervös innan så blev jag det i alla fall efter alla livliga beskrivningar. Håll gärna en liten tumme för mig kram

MyströjaDen är säkert mysigare än vad den är snygg. Gosig blev denna tröjan till mig själv i härligt Himalaya mercan garn. Jag har stickat den efter en beskrivning på pippitröja och bara uteslutit mönstret.  Den är brunmelerad och är så mjuk så det behövs ingen tröja under.

Igår var Linda o Alex här bruna som pepparkakor. De hade köpt en film som visade en dagsutflykt de gjort. Det är helt galet när man tänker efter att på de flesta ställen i världen är det för det mesta alltid varmt och mycket sol. Har galna var våra förfäder som fick för sig att dra sig så norrut det bara gick. Hur kunde de välja en plats som i princip bara uppvisar värme och sol 3-4 månader om året. Allt jobb de fick lägga ner på att hålla värmen, producera varma kläder och leta föda när allt var fruset.. En av dessa galningar är jag alltså släkt med eftersom jag är född i Norden (Danmark). Här jobbar man häcken av sig för att kunna åka iväg en eller två veckor på vintern och få i sig lite av den underbara värmen och solen.
Jag kommer ihåg när jag var på Isla Margaritha utanför Venezuela att folket var fattigt och ägde inte så mycket. Det var inte ens givet att man hade en bostad. De allra fattigaste bodde i skjul på stranden hopsnickrade av vad havet hade sköljt upp på land. Men glada o lyckliga var de flesta. Mat inga problem, den hängde i träden utanför. Jag undrar om de överhuvud taget ens vet vad depression är för tillstånd. Här verkar det bli vanligare och vanligare. Allt som oftast när jag frågar mina patienter om vilka mediciner de tar så är idag "lyckopiller" ett vanligt attribut i medicinlistan.
Det vore kanske en idé att öka semesterperioden två veckor om året så de som önskar och behöver lite D-vitaminer i form av solljus kunde få möjlighet att komma iväg på vinterhalvåret utan att behöva nalla på sommarens få lediga dagar. Det hade kanske blivit billigare när man ser vad utbrändhet och långtidssjukskrivningar idag kostar i både pengar och lidande.

Jag ska idag först iväg på dansskola med Stella som plötsligt kom på att hon inte vill dansa... nåväl så lätt kan man inte ge upp så dansskola blir det. Därefter blir det en snabbrunda till Helsingborg då jag idag ska få mina nya glasögon. Vem vet då kanske allt blir soligt även här när jag ser igen :-)

Hoppas vädret klarnar upp för just nu ser det ruggigt, blåsigt och blött ut. Min förhoppning hade varit att kunna åka iväg till Pålsjö skog och springa en runda när jag nu ändå är i Helsingborg.

Idag blir det sista dagen för mig att äta inför min koloscopi på måndag så jag får väl nästan ha önskekost. Varför blir det då så svårt att välja ut något gott plötsligt.... det får bli en liten fundering.

Ett badkar med garnGjorde en liten inventering av mitt garn idag. Här är en bild på ett av fyra gömställen. Räknar jag ihop allt så tror jag att jag utan problem fyller ett badkar till bredden. Det roliga i kråksången är att oavsett vilket nystan det gäller så kan jag säga vilket projekt det är önskat till och jag kan se framför mig hur det ska bli. Trots att jag försöker vara produktiv så hinner jag aldrig ikapp. Jag skulle nog behöva en sex månaders tjänstledighet för att arbeta undan och samtidigt varenda dag föds en ny idé som förvärrar det hela för mig. Det betyder att för att hinna med alla planerna jag har så måste jag lägga in en dispans till Gud att få leva ungefär tre livstider för att hinna genomföra alla mina idéer.
Tur för mig är att när Hannah är hemma och hälsar på så knycker hon alltid lite garn och hon berättar aldrig vilket hon tagit. Det är ju ganska bra för då omkullkastar hon vissa planer för mig :-).

Just nu sitter jag o väntar på att Linda o Alex ska komma o hälsa på efter sin Thailand resa. De kom hem ikväll så jag gissar att de har massor att berätta.

Jag tror egentligen också att min Hannah just nu har massor att berätta men tyvärr är hon en hemlighetsfull tjej som inte delar med sig på samma vis som Linda.

Hade en intressekonflikt på jobbet idag. En kollega önskade hoppa över lunchen för att istället gå en halvtimme tidigare. Jag tyckte det var ok eftersom vi inte hade flera patienter. Direkt blev en annan kollega "avundsjuk" för hon hade vid ett annat tillfälle önskat gå en kvart tidigare för att duscha. Det blev ju inte godkänt eftersom vi inte har flex så när jag nu försökte förklara att denna kollegan får gå för vi är färdiga med alla patienter förstod hon fortfarande inte skillnaden. Jag tyckte att det kanske är onödigt att skapa problem istället för att enkelt lösa dem och då förstod hon absolut ingenting. Det visar egentligen bara att alla är vi olika och vissa föds till skolpoliser som tycker att det är ok om de själva tjänar på det men för jäkligt om någon annan gör det. Ibland känns det som att man faktiskt inte är koordinator utan istället någon dagispersonal för jag förväntar mig ändå att högutbildade människor skulle stå över sådan här trams. Man kan inte säga annat än att jobbet är spännande :-)

Trevlig fredag alla.

Boisvantar3:e paret Bois vantar ut. Nu känner jag att trots jag hejar på Bois behöver en liten paus från dem innan jag greppar fler :-)

Idag fick jag tid till coloskopin. Det blir på måndag så förberedelserna inför den börjar på söndag. Eftersom det inte blir någon mat hela sönd och halva månd så blev det ikväll pizza till hela familjen och en öl halkade också ner. Det blir ju en spännande upplevelse som jag gärna hade avstått men måste man så måste man. Det är bara att bita i det sura äpplet och få det gjort och istället hoppas på att det bara blir trevliga besked från den undersökningen. Jag hoppas Linda är ledig måndag så hon kan köra mig in till sjukhuset annars får det bli bussen och det är inte så enkelt nu för tiden då man tydligen inte kan köpa biljetter på bussen längre. Bäst och ta reda på hur det funkar.

Imorgon kommer Linda o Alex hem. Det ska bli jätteskönt att ha dem på svensk mark igen. Det blir säkert mycket att berätta. Jag vet att de ridit elefanter och att de haft det varmt hela tiden. Över 30 grader så det blir en rejäl omställning att komma hem till moder Svea efter 14 dagar i paradiset.

Jag hoppas det kommer lite mer snö här hemma så det blir bra skidåkning. Någon månad till kan ju vara lagom innan våren slår till.

Mönsterstickad koftaSvart mönsterstickad kofta i härlig merinoull. Koftan är stickad i ett helt stycke ända upp till avmaskningen för ärmarna. Den ser grå ut på bilden men det är för att jag tagit bilden med blixt. Den passar perfekt över alla Stellas klänningar.

Ikväll är det föräldramöte så jag hinner inte så mycket mera än att snabbt fixa något lätt att äta och sedan iväg. Jörgen sitter fast i rättegång så det är tur de stora barnen är hemma och kan se efter Stella den stunden. Föräldramöte är viktigt men när man själv är hemma efter en lång dag på jobb först vid halv sex så känns det mest som något onödigt ont... hoppas de har något viktigt att säga. Denna dagen är alltså fylld från tidig morgon till sen kväll med alla måsten i livet.


Milan vantarDå var Milanvantarna klara och de blev inte alls som jag hade önskat. Det var svårare än vad jag trodde att bara titta på deras logga och sedan försöka få ihop det i maskstygn. Jag lägger upp bilden ändå bara för att visa att det inte alls alltid är så enkelt och att resultatet kanske inte blir som man tänkt sig. Försöket var gott i alla fall och jag hoppas killen ändå kan känna att de är ganska ok.

Efter jobb var jag snabbt hos Linda och Alex och tömde deras brevlåda. Det kändes olustigt när vi hörde på nyheterna att de bombat i Thailand men det ska som tur är inte vara i närheten av där de är. Förutom det så ska tydligen flygbolaget de rest med gå i strejk imorgon och resor hem är endast ordnade fram tom torsdag. Hoppas de arrangerar något så att de kommer hem.

Idag kom min fantastiskt vackra Peak performance parkas som jag beställt hos Sportamore... ojojoj så fin den var. Plötsligt kändes det helt ok att bli utfattig :-). Förhoppningsvis håller jag mig nu varm när vi ska till Branäs om några veckor.

En löprunda på löpbandet här hemma hanns också med. Det blev 8 km men jag har ingen aning om ifall de är tillförlitliga när det gäller att mäta avstånd de där maskinerna. 

Ikväll blir det mera vantar så jag hoppas snart de är klara så jag kan bryta av med något annat. Det blir lite tjatigt när man gör samma sak för många gånger.

Alla hjärtans dag idag. Inget jag har känt av. Både gubben och jag sa för flera år sedan att det var ganska töntigt att hänga på en sådan grej. Känns som att man kan väl visa att man gillar varandra när man har lust och inte när affärerna tycker. Inte utan att jag tycker det ibland går överstyr när man kollar utbudet i affärerna och skapar dåligt samvete för dem som inte hänger på och en tydlig känsla av ensamhet och utanförskap för dem som inte har någon som kan köpa någon av alla dessa praliner, spelande blommor, kuddar osv. Men för er som tycker det är en fantastisk dag att passa på att älska era närmaste hoppas jag att ni fick den besvarad.  Kram på er.

BoisvantarIdag fick dessa Boisvantarna en ny ägare. En kollega till mig såg dem jag gjorde i barnstorlek för någon vecka sedan och ville också ha ett par. Såhär blev de. De är stickade i dubbelt garn med 30% ull och resten acryl. Muddarna gjorde jag lite längre då han ofta cyklar till jobb.

Idag blev en riktig måndag på jobb. Med sjuka operatörer, operatörer som satt fast på motorvägen. Sjuka patienter och sjuk personal. Ett tag var det nästan som ett ekorrhjul. Som vanligt blev det kväll även idag och förutom de som ströks av en annan orsak hanns allt med.

Det kom in önskemål om ännu ett par boisvantar och ett mobilfodral, först ut är dock Milanvantar som jag hoppas jag hinner med idag.

Tack Bodil för den goa kramen idag :-)Krokat mobilfodralMin styvdotter Julia har ju varit ett år i USA och då befann hon sig i IOWA så det var väl inte så konstigt att hennes mobilfodral skulle smyckas med det. Så här blev det och hon var jättenöjd. Det är krokat i enkel krokmaska i garnet Himalaya mercan garn.

Söndag igen, inte klokt så ofta det är söndag. Idag hade jag tänkt springa en runda och testa mina nya fina löpkläder jag hittade igår på rea på Stadium. Det var ett par löparbyxor som var varmfodrade och en tröja till. Det verkar som att planen gick om intet med tanke på att det här har snöat i natt. Vem vet det hinner kanske smälta undan tills i eftermiddag så jag kan få springa in dem.

Tvättmaskinen har gått varm hela morgonen och det blir mest hemarbete idag. Jag tror till och med att jag ska strunta i att göra vid mig och stanna hela dagen i myskläderna. Ha en underbar söndag alla.

Lite skridskoträning har det blivit och så har Stella själv gjort en snögubbe

HundtröjaSå var lilla Nellys tröja färdig. Hoppas hon står emot kylan i denna. Matte Åsa ska få den på måndag. Hoppas hon gillar den. Jag har stickat den efter ett gratis mönster på drops.se. http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=102&d_id=41&lang=se. Enligt beskrivningen ska där vara en luva på tröjan också men det hoppade jag över då det inte var önskat.

Morgonen började med en löprunda dock en liten, bara 4 km. Kunde inte låta bli helt enkelt. Jag kan inte avstå i väntan på att veta vad som felas utan jag får ta den konsekvensen när den kommer. Det var 10.5 minus grader ute men inte så mycket vind så det var en härlig runda. Jag mötte en massa morgonglada hundägare ute. De andra syntes sitta och kuckelura i sina kök.

Idag börjar återigen Stella dans på Funkykidz, jättekul är det tycker hon så nu vet jag vad jag ska göra varje lördag förmiddag.  Jag måste in och tömma Lindas post också så det inte blir överfullt innan de kommer hem. Jag har inte hört något på flera dagar, men som jag brukar säga så tiger hälsan still. Det gör den visst också i Stockholm för Hannah glömde bort att meddela sin mamma att hon var framme :-) Jag antar att hon är det i alla fall för annars hade jag säkert fått höra något.

Det får bli en snabbrunda med lunch på väla idag. Ikväll hoppas jag att jag hinner göra ett par vantar till mig själv då jag insett att jag inte har några förutom mina skidvantar och ett par jättetunna. Efter det ligger Bois vantar och Milan vantar på tur.

Vantar med hjärtanRosa vantar med grå hjärtan har det blivit till Kajsa. De är en variant av de andra som jag gjort tidigare.

Imorse körde jag Hannah till tåget i Lund. Inte utan att det blev väldigt tomt med detsamma. Hoppas nu hon får en dräglig tid däruppe innan flytten till studentrummet. Ska bli jättekul att köra upp med grejor till henne när det är dags.

Vädret har varit fantastiskt idag och det var inte helt lätt att avstå från löpningen men det sunda förnuftet fick råda. Istället var jag hemma och tog emot elektrikern som skulle kolla varför vi bara hade 17 grader i huset trots full rulle på systemet. Diagnosen var inte så kul när det visade sig att alla termostaten var trasiga. Tyvärr inget han kunde åtgärda utan det kräver en rörmokare. Och dyrt blir det sa han med ett kärt smil på läpparna. Charmigt värre.

I eftermiddags har huset varit fullt. Stella hade kompis med hem och sen kom även styvbarnen, en svärmor, en svärfar, en förre detta fru till maken, elektrikern osv.

Det blev en enkel fredagsmåltid bestående av tacos. Passar både ungdomar och gamla :-).

Ikväll hoppas jag att hundtröjan blir klar till min kollega


VantarEtt par vantar stickade i dubbelt garn Tanja. Coop sålde ut det så jag passade på att inhandla några nystan. Dessa är stickade i grundmönster med vriden resår. Stella blev nöjd och jag ska försöka hinna en mössa också i samma garn. Nu har jag dock en del på kö då det idag tillkommit ett par vantar med Bois och ett par med Milan i stickkön.

Idag har jag koordinerat och det löpte på fint överallt. Hann även med ett verksamhetsmöte och ett koordinator/sekt.ledarmöte.

Imorgon åker Hannah tillbaka till Stockholm. Inte klokt så fort en vecka går. Jag saknar henne redan. Nu blir det bara lite väntan inför inflyttningen i studentrum den 16 mars.

Linda har hört av sig från Thailand och de har det underbart. Hon har köpt en bikini till mig så det blir spännande att se hur den ser ut. De har haft över 30 grader varje dag.

Här hemma presterar vi 18 grader då golvärmen dött. Det har varit så över en vecka men vi trodde systemet var lite trögt och inte hann med den plötsliga kylan. Så var dock inte fallet. Hoppas inte det blir för dyrt bara.

Natten som gick var jobbig. Magvärken gjorde att sömnen tog slut kl 03.00 så jag hoppas denna natten har lite mer att bjuda på. Imorgon är jag ledig så jag ska köra Hannah till tåget i Lund. Sedan hade jag hoppats på en löprunda men bör kanske avvakta alla undersökningar så jag inte ställer till någonting.

Det blir strax kaffestund då svärmor och hennes syster kommer o hälsar på.

Sist och också minst får jag hälsa lilla Liam välkommen till världen. Grattis mamma My och mormor Lotta <3 till den lilla gossen.

VantarDet blir mycket vantar nu när kylan slagit till och det blir det många av samma då folk ser de som kommer ut och vill ha likadana. Dessa är i gammelrosa och stickade som vantarna tidigare.

Idag var det först vanlig narkosjobb och därefter planerade jag nästa veckas operationsprogram. Har också lagt upp ett program där jag för in vår operationsenhets produktionsplanering kontra utfall i statistik. Det var min verksamhetschef som önskade detta. Jättekul faktiskt men det blir bara några stunder här o där när tiden tillåter. Egentligen hade jag behövt avsätta en hel dag för det.

Idag fick jag tid för coloskopi som blir på torsd nästa vecka i malmö och innan dess blir det gyn på måndag. På lördag nästa vecka får jag mina nya glasögon så snacka om att nästa vecka är full av besiktning och undersökning. Jag hatar att vara patient. Jag gillar att ta hand om mina patienter. När jag tänker efter så från det att jag fyllde 40 år blev det en massa ohälsa. Jag undrar hur länge det tänker hålla på :-(.

Idag ska jag fortsätta med mina vantar och ett par vantar till. Därefter hundtröjan och idag kom det in en beställning på 4 golfmössor. Hej o hå sticka på ha det underbart alla där ute i kylan

Vantar o mössa i set

En arbetskamrat såg det blå setet som jag visade i ett tidigare inlägg och ville ha ett sådant i rosa. Så här blev det. Det är stickat i ett härligt acrylgarn som jag köpte i USA på sticka 5. Nu önskar jag att jag hade haft mer av det garnet.

Idag var det full rulle på jobb då jag var på obesitassal. En arbetsdag bara flyger iväg då. Jag hade lite lyx också då jag slutade redan 15.30 och såg när jag kom ut att solen sken och det var bara 3 minus grader. Jag skyndade mig att hämta Stella på fritids och förhörde mig med Hannah om jag kunde få en halvtimma.

Snabbt på med löparkläderna och skorna och sedan susade jag iväg. Vilken underbar afton med solen lågt i horisonten. 6 km blev det och jag hade nog önskat ett par till men tiden var ute.

Efter det blev det en smaskig quornhamburgare samt ett litet glas rött och strax blir det en dusch. Sedan måste ett par vantar se dagens ljus. Därefter väntar en hundtröja.


Vantar med flätaVantar med fläta igen. Tjejen som köpte strumporna ville ha matchande vantar till så det fick hon såklart.

I dag jobbar jag kväll 12-21,15 så jag vet vad denna dagen ska användas till. Jag hann dock i förmiddags med ett besök hos optikern då jag de senaste veckorna fått problem med synen. Jag behövde nya glas då åldersförändringarna åter gjort sig påmint. Fördelen med detta är ju att jag behöver mindre starka glas så inget ont utan att det har något gott med sig.

Idag blev det lycka då Hannah som stått i kö för att få studentrum äntligen fick napp. Det har ju varit lite akut nu när hon o killen har gjort slut. Nu slipper hon tänka på var hon ska ta vägen. Inflyttning är det redan 16mars så det blir till att koppla släpet och köra upp till Stockholm med lite möbler till henne. Grattis Hannah :-)

Nu ska jag gå ut o kolla så alla patienterna mår väl

Landskrona Bois vantarMin arbetskamrat har beställt ett par vantar till sin son. Svarta ska de vara sa hon och varma. Jag har stickat dem i dubbelt garn så de ska lätt tåla att cyklas med. Jag vet att han gillar Landskrona Bois så jag har skojat till det lite och broderat deras logga i maskstygn på den ena vanten. Hoppas det blir uppskattat annars kan de sprätta bort det igen.

Idag har vi varit på teaterföreställning på Dunkers i Helsingborg. Vi såg hur långt kan Alfons nå? Den var jättekul och lika kul var det nog att iaktta Stella som de första minuterna inte fick ihop sin verklighet med deras. Efter en liten stund fick hon kopplat om hjärnan till att tolka teater. Mycket nyttigt var det. Hon har varit på en hel del teatrar innan men då har det varit Pippi Långstrump osv. och då är ju ramarna klara trots att det är teater.

Nu har det blivit red curry långkok med äggnudlar då jag jobbar kväll imorgon. På det viset slipper någon stackars familjemedlem svälta ihjäl. Helgen är redan slut, tänk om veckan gick lika fort.

Sist men inte minst en bild på Stella och Alfons pappaHalsduk av restgarnEn liten halsduk av restgarn. Den kommer säker till användning nu när temperaturen ute visar -15 grader.

Idag ska Stella på kalas så vi får ta chansen och åka en snabbrunda till väla. Hoppas Hannah vill med för då kan det bli sushi till lunch :-). Hannah kom hem igår efter mycket förseningar då någon kraftledning hade slitits ner i Stockholm. Jag fick åka till Lund och hämta henne och på vägen hem passade vi på att inhämta lite god mat i stan.  Ett stort ris till SJ som inte är pålitliga! Passagerarna fick byta tåg i Hässleholm för att komma till Lund. Sj personal bad folk hoppa på ett visst tåg vilket ett 20-tal gjorde. När sedan biljettkontrollanten gick runt sa han att inte biljetten var giltig på detta tåg så samtliga fick en bot på 800kr. Jag är inte ett dugg förvånad för jag kommer ihåg en gång när Hannah skulle åka till Stockholm så pajade tåget på väg till lund och hon han inte med det bokade tåget. Då sa personal till henne att boka ny biljett på nästa tåg så skulle SJ kompensera det. Detta gjorde jag och det visade sig sen att eftersom biljetten var Lund - Stockholm och inte Glumslöv- Stockholm tänkte de inte göra ett skit. Noll samarbete dem emellan alltså. Den resan kostade totalt enkel biljett mig 5000kr. Fantastiskt

Linda ringde imorse från Thailand. De har 33 grader varmt så visst är det lite skillnad. De hade lyckats bränna sig igår trots solskydd. Inget problem vi har här, vi får väl istället akta oss för kylskador.

Jag hade tänkt springa ute idag men är osäker på om det är bra när det är så kallt. Ska höra med Lotta som kan det här. Jag är ju fortfarande en glad amatör i löpspåret och under "utbildning". Innan jag vet får det bli löpbandet här inne idag i stället.

Just nu har jag en del på kö..... 3 par vantar, en mössa, ett mobilfodral, ett kamerafodral, en hundtröja och om jag hinner ett par vantar till moi o Stella också.

Krokad halsdukEn krokad halsduk i melerat tunt raggsocksgarn. Blev ganska stilren och passar bra i färgerna till mössan o vantarna som maken fått. Halsduken är krokad i enkel krokmaska enligt beskrivningen jag givit.

Nu är maten för helgen inhandlad. Bodil hämtade Stella i skolan men var inte här så länge då hon fick bekymmer med sin astma. Ett helsike när man inte kan andas som man ska. Hoppas hon blev bättre när hon kom hem och hittade sin bricanyl. I och med mitt ändrade schema kommer jag att ha ledigt 3 fredagar av 6 så jag hoppas vi snart kan hitta en ny dag för träff. Jag har gått o lyxat till det så from 1 feb ska jag bara jobba 96% inte illa för en sådan som jag som alltid jobbat minst 100%

Linda hade fått en dramatisk resa på planet till Thailand då en manlig passagerare hade blivit akut dålig och Linda hade fått arbeta med honom. Ett tag var de på väg att gå ner för landning i Afghanistan men hade då varit tvungna att vänta ett dygn innan de åter skulle kunna lyfta. Det hade tydligen löst sig med Lindas insats och när de kom fram så väntade ambulansen på mannen. Hoppas nu resten av semestern blir problemfri och att mannen blev bra igen.

Hannahs tåg från Stockholm strulade också då någon kraftledning var nedsliten och de kom inte iväg. När sedan tågen väl började röra sig stannade det flera ggr bla utanför Norrköping. Hitintills är hon försenad drygt 3 tim så vi får se vad det slutar med och hur lång tid det kommer att ta.

Doktorn ringde idag med provresultaten. Alla var inte så bra så nu är det en coloskopi som väntar härnäst. Varför ska det alltid vara en massa med hälsan. Jag vill ju bara att det ska vara som vanligt utan konstigheter så man slipper oroa sig. Lika bra att släppa det ett tag och inte tänka mer på det för det är troligen kö på dessa undersökningar.

Mössa och vantarEtt litet set med mössa och vantar. Det är stickat i garnet Viola 100% acryl med sticka 5. Mössan är stickad enligt mönstret som jag bjuder på lite längre ner och vantarna är stickade enligt basmönster. För att göra dem lite roligare har jag sytt på en snöflinga med maskstygn. Därefter har jag gjort en tofs med min pompom maker och där har jag blandat det blå och gråa garnet för att matcha vantarna och sytt fast på mössan. Den sista bilden visar den söta ägaren till detta set.

Idag åkte Linda o Alex till Thailand. Just nu hänger de förmodligen någonstans över Iran/Irak. Det är några nervösa timmar nu innan jag vet att de landat säkert. Innan de åkte var de förbi på jobb och fick en hejdåkram av en liten snyftande mor.

Imorgon kommer Hannah hem från Stockholm och ska vara hemma en vecka. Det ska bli skönt att ge henne lite kärlek. Vi har redan bestämt att vi ska ha en sushiorgie imorgon. Smaskens

Nu har jag långhelg, så idag blir det ett glas rött för att fira samt en lugn stickekväll hoppas jag i väntan på att alla barn ska landa där de bör <3  Imorgon blir en jätteintensiv dag så nu ska jag passa på o njuuuta

Strumpor med flätorDå har ett par strumpor med flätor hittat en ägare. De är stickade efter ett köpt mönster från marks o kattens och det är samma mönster som på pannbandet nedan. De är stickade på sticka 4.

Då var det 1 feb och from idag har vi inte längre något flexavtal på jobb så nu gäller det att hålla ordentlig kolla på när man börjar och slutar jobba. Hoppas det löser sig inom snar framtid och parterna kan komma fram till ett bra avtal för visst är det enklare med flex när man jobbar som vi gör.

På fredag kommer min lilla Hannah hem från Stockholm. Hon blev singel i förrgår efter 4 år så det är en tuff tid som väntar just nu. Hitta nytt boende, vilket inte är så enkelt i stockholm osv. Tyvärr är det väl så att den första stora kärleken sällan håller hela livet men dock följer den en och man kommer ihåg den trots att tiden går. Men visst gör det ont i ett modershjärta när barnen är fyllda av sorg...

Igår var här klippstuga så jag fick klippt håret på både svärmor och styvdottern Julia. Det hann bli lite stickat också men den bilden får ni imorgon.

RSS 2.0