Stickade vantar med flätor och snodd

 
Stickade vantar i granitgrå med två flätor löpandes parallellt på handryggen. De är försedda med snodd för att man inte ska riskera att bli av med någon av dem. Storleken är 6-9 månader och är därför utan tumme. Garnet är 30% ull och resten är acryl. De kan tvättas i 40 grader i maskin men som vanligt utan sköljmedel för att inte bli av med spänsten i garnet.
 

Mössa och vantar

 
 
En härligt limegrön mössa med tofs i lime/grått. Den är stickad i dubbelresårstickning. Till den har jag gjort ett par vantar också de i lime/grå. De kommer att säljas som ett set. Vantarna passar någonstans mellan 2-5 år. Jag har sytt en snöflinga på vantarna med maskstygn. Garnet heter Viola och kan tvättas i 40 grader.
 
 
 

Stickade vantar med flätor

 
Granitgrå vantar med små flätor i mudden och stor fläta löpandes längs vanten. Här har jag stickat tummen med tumkil. De är stickade med sticka 4 och garnet är 30% ull och 70% acryl. Vanten är i damstorlek. Dessa ska gå till julskyltningen. 
 

Lycka

 
Jag ska jobba kväll idag så när jag hade lämnat Stella på skolan så bestämde jag mig för att testa mina nya tävlingsskor som jag köpte i Stockholm. Jag ska prova och se om det funkar med att börja springa 2.5kmx3 i veckan utan att knät gnäller. Det blev i alla fall en liten 2.5km och lyckan var stor när jag kom tillbaka då knät var helt tyst och hade inte gnällt en enda gång under vägen. Nu är ju 2.5 km en väldigt kort sträcka men jag är lycklig för 2.5km är mycket mer än inga kilometer alls vilket jag fått prova på nu under tiden mitt löparknä har strejkat. Nu håller jag tummarna att jag är på rätt väg och jag lovar att jag ska vara nöjd om jag kan få dessa små rundorna i början för att långsamt bygga upp distansen igen :-).
Tänk att trots jag ska jobba en fredag kväll och ha jour 12 timmar imorgon så gör det plötsligt ingenting för solen skiner i sinnet.
 
Nu blir det tvätt, städning, frukost och styrketräning av armar, axlar och mage innan jobbet kallar
 
Tjippohej

Hospitering

Idag hade jag ledig dag från jobbet eftersom jag ska jobba i helgen. Det blev dock inte någon ledighet utan jag åkte till Helsingborgs lasarett för att hospitera på deras operationsavdelning.
Jag fick möjlighet att under denna dag gå vid sidan om en kompis som börjat jobba där.
 
Verksamheten är väldigt skild från det jag är van vid då vi i Landskrona endast har elektiva patienter och inte som i Helsingborg akut verksamhet. Vi var placerade på akutsal enligt önskemål och vi hann inte mer än lyssna på morgonbönen förrän det var dags att arbeta. Den ena operationen avlöpte efter den andre och jag hann överhuvudtaget inte ens titta på klockan förrän det var lunchtid. Jag var nyfiken på hur deras koordinering ser ut jämfört med vår och det visade sig vara stor skillnad. Koordinatorn där jobbar endast med flytet på "golvet" och inte som vi att planera och att tex prata med alla patienter som ska komma till operation.
 
Det blev en fantastiskt givande dag och jag träffade ett gäng mycket trevliga människor. Var jag än gick så möttes jag av en vänlig blick och alla verkade vara i harmoni. Inte utan att denna dagen väckte en massa tankar och jag inser att det kanske är dags att sätta sig ner och fundera över hur framtiden ska se ut. Om inte annat så är det väldigt värdefullt att blicka in i andras organisationer för att kunna se sin egen med lite andra ögon.
 
 
Nu ska jag hugga tag i ett par vantar som jag påbörjade igår. Bild kommer imorgon.
 

De sista conversen denna veckan

 
Nu får det vara nog med converse för denna veckan. De blå ska gå till ett barndop på lördag och de beiga ska åka till Norge.
 
 
Idag var en ledig dag som fylldes med tvätt och städning. Imorse var jag hos Tomas min sjukgymnast men han kunde tyvärr inte göra mer just nu så idag blev det inga nålar. Jag berättade hur ont jag fått i Stockholm och det verkar som att jag inte svarat på akupunkturen så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Jag antar att jag får fortsätta med styrketräning och stretch och springa endast små korta rundor. Till och med Tomas tyckte att det borde vara bättre nu :-(. När jag sprang igår kom jag bara 1.6km innan smärtorna kom.... han tyckte  nu att jag ska invänta mina sulor och så bara springa någon kilometer varannan dag. Blir det inte bättre är en MR av knät nästa steg. Snälla söta lilla löparguden du kan väl låta mig bli botad nu då jag saknar min löpning så innerligt och glöm inte att jag ska vara i form til nästa vår... please... vill någon ta över ett löparknä eller har en mirakelkur.. hör av er till mig....
 
Jag fick idag fint besök inte bara av min BFF Bodil utan också hennes lilla barnbarn Leia :-)
 
så här gullig var hon :-). Helt underbart med en liten bebis på besök. Jag hoppas lilla mamman släpper iväg henne hit flera gånger. Ni kan ju se oss två tanter ligga på golvet o gulla med henne så någon nöd gick det inte på lilla sessan.
 
Ikväll har jag börjat med ett par vantar som ska gå till julskyltningen. Det gäller för mig att sätta lite fart då det hela tiden har ramlat in beställningar vilket gjort att jag inte hunnit vad jag hade planerat.
 
Imorgon ska jag hospitera på Helsingborgs lasaretts operationsavdelning och det ska bli jättespännande. Det får bli att försöka komma i säng i tid ikväll så jag är pigg inför morgondagen.
 
Tjippohej alla

Ännu fler converse

 
Nu är det en väldans efterfrågan på converse. Ärligt talat börjar jag tröttna på dem men det är bara att virka på så alla blir nöjda. Dessa är virkade i rött bomullsgarn och var beställda av en urolog på jobbet.
Förutom dessa så ska ett par beiga och ett par blå converse se dagens ljus dessa dagarna.
 
 
Jag hade blivit lovad av min sjukgymnast att springa en liten runda på 2km i lördags. Det blev inget av det eftersom jag pajjade knät redan fredagen då jag promenerade runt i Stockholm hela dagen. På lördagen när vi var på Skansen hade jag så ont så jag visste nästan inga gränser. Jag har stretchat och gått på och idag kändes det lite bättre så jag bestämde mig för att testa lilla 2km idag då jag ska till sjukgymnasten imorgon.
Jag började med att stretcha lite och sedan sprang jag knappt 5 minuter på löpbandet. Därefter stretch och sedan ut.
Efter 1.6 kom smärtan ikapp mig och det blev bara dryga 2km och sedan fick jag gå..... känns superhopplöst för då är jag ju tillbaka på ruta 1 känns det som. Finns det ingen enkel lösning på löparknä så säg.
Jag har bestämt mig för att total vila har ju visat sig inte hjälper så nu kommer jag att springa 2km x2 per vecka ett tag. Detta för att inte förlora allt flås i väntan på att knät ska lugna sig. Sedan får jag öka på långsamt och se var jag landar. Har jag tur så dröjer det inte så länge innan mina skitdyra sulor för 2000kr ska landa i brevlådan. Hoppas de hjälper till också :-)
 
Tjippohej
 

Virkade converse

 
Ett par cerisa converse har nu sett dagens ljus. Jag har tagit flera foton men tydligen är cerise väldigt svårt att fånga upp för det visade sig vara en uppgift svår att fylla. Färgen är starkare och klarare i verkligheten än på bilden. Dessa ska flytta till Helsingborg  där en liten tös väntar på dem.
 
Dagen har fyllts av tågresande allena. Det blev lite shopping innan vi åkte hem från Stockholm så nu lär det inte behövas shoppas på ett tag. Därefter blev det att underhålla sig bäst man kunde på den långa tågresan. Stella sov en stund och jag virkade färdigt conversen i bild. Det gick dock inte helt smidigt då jag trots åksjukeplåster ändå drabbades av det onda tillståndet kallat åksjuka. Tänk vad det förstör allt resande då det mestadels blir plågsamt.... jag hade hoppats på som barn att jag skulle växa ifrån eländet men ikke sa nicke så fort denna kropp kommer i rörelse så gör även åksjukan det.
 
Stella är lite bättre förutom hostan som inte tänker ge sig på ett tag verkar det som. Lite mattare än vanligt men det tar väl några dagar till för full återhämtning.
 
Det blev ett småjobbigt hejdå till Hannah för nu vet jag inte riktigt när jag får krama henne igen. Hon verkar ha det bra där uppe i storstan men en mamma längtar ju alltid <3
 
På vänt har jag nu ett par beiga converse och två ugglemössa/strumpor set. Därefter måste jag ta tag i julskyltningen och producera lite inför den :-)
 
Ha en god söndag

Skansen och shopping

Efter frukosten bar det direkt av till Skansen via djurgårdsfärjan. Där blev det en hel del promenixande och tittande på djur. Två riktiga highlights fick vi, den ena var lodjuren som hade tre ungar och var framme och lekte och busade bara några meter framför oss. Den andra var brunbjörnarna som badade och busade.
 
På det härliga torget inne på skansen kunde vi njuta av allehanda hantverk och jag såg att mina priser är väldigt låga jämfört med deras haha. Vi fastnade också vid ett godisstånd som var jättefint att titta på
mycket av det godiset som var van vid som barn hade plötsligt återuppstått så det var lite härlig flashback
 
Jag var också tvungen att fota några av de gamla huset. De är såå fantastiska och vi kan inte bygga in den hyggen idag som finns i dessa gamla fina hus. Tur att skansen ser till att bevara en del av dem och rädda dem från rivning.
 
 
På barnskansen avdelningen hade man byggt om och nu kan man numera gå in i en stor byggnad med en liten lekplats centralt och djur placerade utmed sidorna. Det var superfrächt på alla vis och väl genomtänkt.
 
 
 
 Inne på Skansen akvariet var både Stella och Hannah jättetuffa när de var i klapp o kramhörnan. Båda tjejerna klappade ormen såväl som den stora fågelspindeln. Det ni, det tyckte jag var kaxigt :-). Tuffa tjejer jag har.
 
Efter Skansen blev det åter shopping på programmet. Dock inte lika enkelt idag när vi nu släpade med Jörgen som har tålamod som en ..........
 
Kvällsmat intog på en fantastisk Italiensk restaurang som är superpoppis här uppe.  Den heter Vapiano och maten var supergod.
 
 
Människorna i bild är helt främmande och jag kunde ju inte be dom flytta sig bara för att jag ville fota omgivningen eller hur hahaha
 
Stella är lite piggare idag, vilket är en stor lättnad. Hon har fortfarande hosta kvar och så orkar hon inte så mycket. Aptiten har inte heller kommit tillbaka men ändå det ser ljusare ut nu.
 
Nu är vi på hotelrummet. Det blir lite körslag och jag håller på med ett par cerisa converse som ska till Helsingborg.
 
Ha det bästa alla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mönsterstickad kofta och ugglemössa

 
Nu är den lilla koftan klar och som den blivande ägaren hade beställt så blev det utan sidenband i midjan och istället stickade jag ett "köpesnöre". Man tar helt enkelt tre eller fyra maskor på en strumpsticka och stickar från samma håll hela tiden. Det gäller att dra till tråden på baksidan så att snöret blir runt. Koftan är i strl 9 mån och ska gå till Norge.
 
Idag blev det också en ugglemössa till Stella
 
jag har gjort den lite mer neutral än en förre hon fick föratt hon ska kunna ha den till det mesta. Garnet är 30% ull och resten acryl vilket känns väldigt behagligt på samtidigt som jag tror det ändå klarar kyla rätt bra. För att göra den lite kvinnligare så fick ugglan ögonfransar.

Snart en liten kofta

 
Nu är den lilla koftan snart klar och då ska den flytta till Norge. Det ska även ett par virkade converse göra så jag hoppas jag hinner dem under helgen så allt kan levereras nästa vecka.
 
Idag blev en toltimmarsdag då jag inte var hemma förrän strax efter halv sju. Ett möte på jobbet drog ut på tiden och så var jag tvungen att hämta ett paket garn och ett paket med pompdelux på vägen hem. Kvällen går åt att packa lite då vi imorgon tar nattåget till Stockholm.
Stella brukar vara sjuk när vi åker dit men eftersom hon kräktes och hade ont i magen i söndags tänkte jag att statistiken lovar ju nästan ett friskt barn denna gången. Det verkar dock som att den statistiken spricker då hon känns lite varm ikväll och har fått hosta..... ohhh....
 
Nu tvättas det sista och planeringen är i full gång. Jag hoppas jag trots det kan hinna sitta två minuter innan sänggång för nu är speedometern på högsta hastighet....
 
Ha det bäst alla :-)

Frukt och bär

 
Morgonen startade med en snabb frukost och igångsättning av lite tvätt. Därefter blev det äppelskalande. I köket var också Stella som fixade egen mat med morot, salt, tomat, mjölk och lite annat hon kunde hitta.
Skaladet tog sin lilla tid och när jag hade skalat upp och skruttat ur alla äpplena från vårt äppleträd så blev det kvar 2.9 kg rent äpple som skulle bli mos.
 
 
9 st rejäla burkar blev det till slut så nu ska det väl räcka ett tag. Moset har jag kokat enligt receptet som du hittar under rubriken recept.
 
När moset var klart tog jag en rejäl skål med mig och gick ut till ett björnbärsställe som jag har i området. Där blev det plockat 2.6 kilo björnbär. 2 kilo skulle gå till sylt och de resterande 600 g fick åka i frysen inför kommande saftkokning.
 
 
 
Det blev en ny liten samling när allt var klart. Nu behövs det bara lite björnbär till att ha i blandsaft och kanske lite att frysa in som bra att ha. Efter det anser jag mig vara rustad för vinterhalvår vad det gäller.
 
Nu är klockan snart halv sju och jag har varit igång sedan 6 imorse så nu börjar jag känna mig sugen på att sitta en stund och sticka på en liten kofta jag påbörjat men innan dess får det bli en liten runda upp på mitt minigym där benen ska få sig en omgång.
 
Ha en trevlig kväll alla
 

Pippitröja


Idag kom min kära kollega på besök på jobbet. Jag fick äran att lämna pippitröjorna jag gjort till henne i gåva. Lilla Selma fick sin tröja på sig meddetsamma och den andra fick mamma med sig hem till storasyster. Det är så kul när jag får se sakerna jag gjort på sina nya ägare eller när jag ibland blir tillskickad foton på de glada mottagarna. Det är verkligen glädjen i handarbetet. Nu hoppas jag den andra tröjan passar storasyster också så att de matchar varandra.
 
 
Idag skickade jag iväg uggleset x 2 till Helsingborg och kväll börjar jag med en mönsterstickad grå tröja som ska flytta till Norge. Bilder kommer längre fram.
 
Tjippohej
 
 

Ännu fler ugglor

 
Som jag varnade för när ugglorna gjorde sitt intåg på min blogg att de förmodligen skulle bli en hel flock stämde väl ganska bra. Det blir inte så stor variation på bilderna men samtidigt så ska ju de som önskar få lov att äga sina egna ugglor. Det har blivit efterfrågat att ha sin uggla och näst i tur är en kirurg på jobb som ska ha ett set och sedan går ett dubbelset till en sjuksköterska på käkkirurgen i Helsinborg. Till Norge önskas ett par converse och en liten kofta i strl 9 mån. Så ser denna veckan ut och de små idéerna som ligger på lut får helt enkelt vänta lite till.
 
Idag var jag hos Tomas igen för lite akupunktur och han hade lite trösterika ord till mig. Nästa helg den 22 september ska jag få lov att testa en 2km när jag är uppe i Stockholm. Tänk så underbart att höra honom säga dessa vackra ord.
Jag ska boka en tid på runnerstore fredagen den 21 när jag är i Stockholm för att få ett par formgjorda sulor till mina skor. Det tar tydligen 14 dagar innan de är klara och då hoppas jag att det är möjligt att de skickar ner dem till mig i Skåne.
 
Stella och jag är singlar ikväll då Jörgen, Jonte och Åke ska åka till Malmö och kolla fotboll med Zlatan. Hoppas de han bjudit är glada för den invitationen och biljetterna som Jörgen köpt åt dem. Avundsjuk är jag men jag var inte bjuden så det är bara att vara glad i alla fall.
 
Nu kastar jag mig över mina ugglor.

Äpplemos med känsla av vanilj

 
För er som gillar äpplemos. Själv tycker jag det är gott till söndagsmiddagen, till gröten, till filen, till den naturella youghurten till det mesta helt enkelt. Jag föredrar att göra min mos själv av flera skäl. Ett skäl är att äpplena har växt i min trädgård helt giftfritt. Jag har inga E-produkter i min mos. Jag skär av allt jag inte vill ha med som skruttet och skalet vilket finns med i köpt mos. Allt sker höggradigt rent så jag kan förvara den i flera år utan att den blir dålig. Ja som ni ser finns det många argument och då ska vi inte glömma bort kostnaden. Här har jag för alla burkarna i bild betald för 600g socker, lite citronsyra, vaniljstång och lite natriumbensoat. Det gör ju att jag inte behöver spara på moset eller hur :-)
 
Här får ni receptet på mitt mos som smakar som köpt eller ännu godare då jag valt att ha i lite vanilj för kärlekens skull.
 

Du behöver

  • 2 kg äpplen
  • 600 g socker
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk citronsyra
  • (ev 2 krm natriumbensoat)
  • 1/4 vaniljstång

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Rör ut citronsyran i vattnet och slå över frukten. Tillsätt socker och koka upp. Låt moset koka samman tills det är slätt, rör då och då så det inte bränns.

Ta av från värmen och rör i två kryddmått natriumbensoat.

Slå upp mostet  i väl rengjorda och värmda burkar eller låt svalna och packa i plastpåsar för förvaring i frys. (I frysen behövs inget konserveringsmedel.)

Tips: Detta receptet ger ett ganska sött äppelmos som påminner om det mos du köper i butik. Sockermängden behövs för att konservera moset som annars lätt blir dåligt. Vill du ha ett mindre sött mos kan du frysa det. Om du fryser moset kan du minska sockermängden till 200-300 g men då får du också ge lite avkall på den goda smaken :-)


HIF-vantar

 
HIF vantar i härligt Lowisa garn 100% supermjukt och gossigt ull. Jag tog det garnet istället för lovikka garn då jag hatar stickiga saker. De här vantarna är beställda av en kollega och hon ville gärna ha med märket på HIF på vanten också. Jag satt hela kvällen igår och gjorde Kärnan i olika modeller men kom fram till att det blev alldeles för plottrigt hur jag än gjorde. Det får blir utan Kärnan för annars mister de sin stilfullhet. Hoppas de blir en uppskattad present.
Nu får ingen gå och tro att jag är HIF-are hihi för det är jag inte. Mitt BoIs hjärta blödde lite när jag nu gick över norra gränsen mot HIF men är säker på att jag blir förlåten :-)

Unga damer i ugglemössa

 
Två bilder har jag fått av några små väldigt unga tjejer som fått ugglemössor. Mössorna är såklart för stora ännu men det är ju bra så de hinner växa i dem tills kylan slår in.
 

Pippitröjor

 
Idag har två pippitröjor blivit klara. Jag valde att göra dem i andra färger än den traditionella. De ska bli en förlossningsgåva från mig till en kollega. De är stickade efter traditionellt pippimönster och jag tyckte det blev en söt matchning med färgbytet för att de inte ska bli alldeles lika. Nu hoppas jag lilla Selma och Iris gillar dem.
 
Hela dagen var det full rulle då jag möblerat om på några rum. Det drar ju med sig hur mycket som helst men var av nöden tvunget då vi bestämt oss för att ta bort några rum och öppna upp på bottenvåningen nu när några barn har flyttat. Vi är långt ifrån där ännu men därför är det så viktigt att komma igång med det förberedande jobbet.
 
Jag har också varit och hälsat på Bodils lilla barnbarn. Hon fick två par converse, ett par rosa och ett par lila.

Visst tycks hon trivas rätt bra i tant Tinas knä så säg :-)
 
 
Nu blir det väldigt tydligt att man halkar upp en generation när barnen runt omkring plötsligt skaffar barn. Herregud vad fort det gick. Tack för en härlig bebisstund. Jag förstår att denna sessan har stulit sin farmors hjärta <3
 
 

Stickträff

Denna dagen blev fylld om inte överfylld. Jag skulle jobba till 17.00 och efter det hade jag stickträff med ett tjejgäng. Jag kom inte ifrån jobbet riktigt i tid då jag hade en del uppgifter som jag slutförde innan jag gick.
När jag kom till fritids var Stella sista barnet ut och på något sätt så känner ju barnen när man är stressad och då blir inget riktigt smidigt. Det blev en del ditten och datten innan lilltjejen var i fas för att åka hem.
 
Väl hemma slängde jag mig i köket på studs för då insåg jag att jag bara hade 30 min kvar att arbeta på innan gänget skulle dyka upp. Vilken tur tänkte jag att vi håller en låg nivå på maten då handarbetet skall vara i centrum. Jag skulle bara slänga ihop tacos och till efterätt hade jag tänkt att vi skulle ha glass och varma björnbär.
 
Några av töserna kom innan jag var klar men det löstes smidigt genom att de fick hjälpa till att sluföra maten helt enkelt. Så får det bli när logistiken krånglar helt enkelt. Det är tur att det är jobbarkompisar så man kan släppa lite på det "fina".
 
 
Vi fick både ätit och druckit och en bra stund över till handarbete. Det slår mig varje gång vi träffas att det är inte klokt så trevligt vi har det :-). Tänk så lyckligt lottad jag är som har ett så trevligt arbete och att jag är omgiven av så många helt underbara tjejer. Jag uppskattar dem alla väldigt mycket och är jätteglad att jag får vara med bland dem.
 
Nu är jag en trött liten tant men alldeles lagom av allt annat. :-)
 
 

Ugglemössa och sockar

 
Idag blev det ett set med ugglemössa och sockar i grått raggsocksgarn. Mössan är stickad enligt beskrivningen under rubriken gratis mönster och sockarna är stickade enligt basmönster för raggsockar som jag hittat på drops.se.

Virkade converse

 
Idag blev ett par virkade converse klara. Dessa ska flytta till Norge. Det är kul att spridas även lite utanför landet :-). Jag vet att några saker har åkt till Norge innan och att även några åkt till Usa. Kul när man sprids lite utanför gränserna.
 
Idag blev det lite träning av ben och mage. Nu är jag lite trött på att bara styrketräna och vill att mitt löparknä ska vara läkt så att jag kan springa. Jag längtar tills jag ska till Stockholm om ett par veckor och se vad runnerstore kan göra för mig och mina fötter.
 
Jag har idag fått en superfin present på jobbet utan att ha gjort någonting. Det var alldelels underbara Lotta som hade varit förbi och lämnat två tidningar till mig.
 
Oh vad glad jag blev. Det var ju bättre än julafton nästan. Tusen tack allra sötaste Lotta <3
 
 

Ugglemössa

 
Idag blev det en liten flickig uggla. Eftersom den är lite mildare i färgen bestämde jag mig för att ge den ögonfransar. Denna är inte såld så den går till julskyltningen om ingen tar den innan. Storleken är 2-4 år.  Det har också kommit in beställning idag på ytterligare två ugglor och till den ena även sockar. Förutom det så kom också en beställning på ett par converse som ska flytta till Norge. På vänt ligger ett par HIF vantar och det garnet kommer förhoppningsvis i slutet av veckan.
 
Jag har en del ideér som skulle behöva komma upp på stickorna men nu får jag först beta av beställningarna och så måste jag avsluta pippitröjan som ligger och skriker på mig.
 
Trevlig måndag

Ugglemössor och sockar

 
Idag blev de beställda seten färdiga. De är beställda av två kollegor på jobbet. Jag tar med dem imorgon så hoppas jag att de blir nöjda med resultatet.
 
 
Idag blev det bla pompdeluxparty hos Sophie. Trots att jag inte behöver ett plagg till i Stellas dignande garderob så kunde jag såklart inte låta bli att införskaffa lite nytt. Jag får hoppas snäckan växer lite nu så jag kan avpolletera lite i garderoben snart.
Jag fick också lagt ut rätt så många auktioner på tradera. Det var fjolårets vinterkläder som åker ut nu. Det är lika bra att få iväg dem för plötsligt så slår alltid kylan till när man minst anar det. Jag har inventerat Stellas förråd inför vintern och konstaterar att det finns fortfarande väldigt många jackor kvar för henne att använda i år så jag kan fetglömma att köpa några nya haha. Bla så hänger där två peak performanceparkas och väntar förutom både cross, everest och pompdelux för att nämna några..... undrar om det är det som kallas att ha lite skelett i garderoben för då har jag nog en hel kyrkogård... kan vara svårt i krisläge att argumentera för varför ett barn har lika många jackor som alla i klassen har tillsammans..... jag tänker inte räkna antalet men gissar att det lär inte vara ental det slutar på...
 
Det har också blivit lite träning idag. Både armar, bröst, axlar och mage fick sig en rundgång. Jag inväntar spänt min Stockholmsresa då jag tänker kvittera in benen på runnersstore och be dem ta fram ett par perfekta skor för denna kroppen och då ni... förresten så råkade jag också slänga in en anmälan till Göterborgsvarvet nästa år den 18 maj så om jag jobbar hoppas jag någon av mina kära kollegor gärna byter med mig. Det innebär också att jag ska vara både skadefri och fin i form tills dess ...tjohoo
 
Imorgon fyller min älskade lilla Hannah 20 år och det känns jättekonstigt att jag inte kan vara där och krama om henne eller hålla något kalas. Jag hoppas hon får en underbar dag i alla fall <3
 
Nu ska jag attackera mina stickor och se vad de har att bjuda på ikväll... tjippohej

Blandsaft

Idag blev det som för de flesta när man är ledig. En massa tvätt och däremellan städning. Jag hann också med en runda till Coop forum och en runda på Jysk för att köpa en ny bäddmadrass till Stellas säng. När jag gick på Jysk slog det mig att jag inte varit där på väldigt många år. Antingen är jag på jobbet eller också hemma med ett litet avbrott ibland på Väla men mer hinner jag inte när jag jobbar som jag gör.
 
På eftermiddagen blev det plockat björnbär igen och när jag kom hem med dem bestämde jag mig för att koka saft på dem. Det blev att ta fram bär som plockats nu i sommar men som väntat på björnbären för att bli blandsaft. Jag blandade: Hallon, -vita,-röda och svarta vinbär, krusbär, plommon, äpplen och björnbär.
 
 
Totalt blev det 5 liter saft av bären. Jag har använt flaskor som jag fått på jobbet vi har haft natriumklorid i. De är perfekta till saft och tål hög värme. Jag har med dem liksom med glasflaskor sköljt dem med natriumbensoat.  Nu är de flesta julklapparna klara till de vuxna i familjen. När man har nått vuxen ålder tycker jag man har det mesta så det är oftast roligare att få sådant som man kan äta och dricka. Tanken är att de får var sin flaska saft och varsin burk kanelkryddad björnbärsmarmelad. Sedan ska de få en sak till men det håller jag hemligt så länge :-).
 
Jag var ute och inventerade plommonträdet i trädgården och i år är det alldeles fullt av fina plommon. Jag är så imponerad av detta med tanke på allt mitt stackars träd varit med om som några av er har läst om innan. Nu när det bär så rikligt med frukt skickar jag en liten tanke av tack till lilla mor uppe i himlen då det är sista presenten jag fick av henne innan hon gick bort. Så utan tvekan kan jag kalla mina plommon kärleksplommon <3. Jag har funderat hela dagen på vad jag ska göra med dem... plommonsaft? ... låter inte gott......plommonsylt?.... låter inte heller gott.... eller? jag har ingen aning. Om någon vet något smaskigt jag kan göra med mina kärleksplommon så tipsa gärna. Annars har jag räknat ut att jag får ta med mig minst fyra plommon om dagen till jobbet och äta där. Då blir jag av med åtminstone 20 plommon per vecka, men då kvarstår frågan, vad tycker magen om det tro?
 
Idag har jag skickat ett litet paket till Hannah. Hon fyller 20 år på måndag och det känns jättekonstigt att inte få vara med henne då... inga kramisar eller tårtkalas.... hoppas någon i hennes närhet har tänkt hitta på något mysigt med henne så hon ändå får en fin dag.
 
Nu ska jag hugga tag i raggsockar som ska göras till ugglemössorna som blev klara idag...
 
Tjippohej där ute <3

Ugglemössor

 
Idag blev jag färdig med ett par ugglemössor som två kollegor beställt. Det ska bli sockar till också så det blir ett härligt litet vinterset. Det ena setet ska åka till Norge och det andra stannar här hemma i Skåne. Mössorna är virkade enligt mönstret som jag bjuder på under rubriken "gratis mönster".
Jag funderar lite på att göra vantar också men har inte bestämt mig ännu för hur jag ska göra. Vi får se vad jag bestämmer mig för.

RSS 2.0