Virkade uggs

 
Små virkade uggs till mormors kommande små hjärtan. Tvillingarna har redan en liten samling av saker gjorda av en tokig och blivande mormor. Tur jag har en dotter/blivande mamma som säger ifrån om det blir för mycket 😊

Stickade koftor

 
Var sin kofta till mina små kommande tvilling barnbarn. För att matcha men ändå vara lite olika får den ena flickan en marinblå och den andra flickan en svart kofta. Mönster på dessa finns inte då jag knyckt lite här och lite där och inspirationen är helt tagen från odd mollys senaste kollektion med stickade plagg och virkade kanter. Sådana små idéstölder tycker jag är helt legala. 
 
Hoppas lilla mamma gillar dem 💖💖💖

Stickad mössa med pälstofs av räv

 
Länge länge har jag behövt en mössa. Jag har länge vetat hur jag vill att den ska se ut men tiden har inte funnits förrän nu. Det fick bli en marinblå mössa för att matcha min nya jacka. Som kronan på verket har jag sytt fast en pälstofs av räv.
Jag är riktigt nöjd med min nya mössa och det var kul att göra något nytt

Stickad tröja och mössa

 
En liten stickad tröja med en mössa till. Setet är stickat i ett härligt mjukt garn som passar väl till en baby. Färgen är offwhite och passar både kille och tjej.  Detta var sista beställningen så nu ryker det om stickorna för de privata projekten som påkallar sin uppmärksamhet.
Jag har idag också fått ett par intresseanmälningar från Linda och Hannah. När väl barnen hittat något de vill ha så vill jag givetvis försöka uppfylla deras önskningar.

Virkad ugglemössa

 
Det är inte så ofta jag har fått beställning på uggla till kille så det var ett kul litet projekt.  Jag försöker alltid göra varje uggla personlig. Denna skulle vara marinblå.  Jag lade i lite grått för att göra den lite gladare o så fick den en tofs på huvudet. Vill man inte ha tofsen går det lätt att bara klippa bort den.
 

Virkad ugglemössa

 
Ännu en liten variant av ugglemössan. Det är kul att få varenda uggla lite speciell och med någon liten detalj annorlunda så alla blir unika.
 
Ikväll håller jag på med sista beställningen. Ett par krokade vantar.  Härefter längtar jag efter att få göra mina filtar till våra nya fåtöljer.  Ännu jar jag inte hittat något mönster som passar mig i smaken så eventuellt får jag improvisera.  Dopklänningar och kofta samt converse och uggs till tvillingarna väntar också. 

Gratis mönster krokade vantar med mönsterkrokad mudd

 
 
 
 
 
 
 
Jag har lovat att bjuda på mönstret till de krokade vantarna med mönsterkrokad mudd. Jag gör så gott jag kan och om något är oklart så kontakta mig gärna så ska jag försöka förtydliga det hela.
 
Du behöver:
Garn som passar till sticka 4-5
Dubbelkrok 4.5/5
 
 
Storlek xs, (s), (m), (l)
 
Börja med att lägga upp 38, (42), (44), (46) lm och slut dem till en ring med en sm i första lm.
 
På första varvet plockar du upp 38, (42), (44), (46) krokmaskor och kroka av dem efter hand så det inte blir för spännt på kroken.
Andra varvet börjar du med mönsterkrok och då tar du varannan maska vanlig enkel krokmaska och varannan maska avig krokmaska. Se youtube om du behöver hjälp med hur de görs.
Kroka vidare med varannan enkel och varannan avig maska och på nästa varv krokar du enkel maska på avig maska och avig maska på enkel maska. Det blir som när du  mosstickar.
 
Efter 7 (7), (8), (9) varv mönsterkrokning går du över till att bara kroka enkel krokmaska. Obs redan på första varvet efter mönsterkrokningen börjar du lägga upp till din tumkil. Kroka 18, (20),(21),(22)  msk och lägg sedan upp en maska genom att ta upp mellan maskorna. Kroka 2 msk och lägg sedan upp en maska till. Fortsätt så på varannat varv tills du har totalt 16 (16), (16), (18) msk i tumkilen. Efter sista upplägget kroka ett varv till och nästa gång du kommer till tumkilen maskar du den och sedan hoppar du över alla andra maskor så att du nu krokar tummen. Dvs du krokar nu de 16,(16), (16), (18) msk. Fortsätt kroka runt i 5, (6), (6), (6) varv eller tills du tycker att tummen blir lagom lång. På nästa varv börjar du minska genom att kroka, 2 maskor tillsammans. kroka kroka 4, (4), (4), (5) msk, kroka 2 tillsammans, kroka 2 tillsammans kroka 4, (4), (4), (5) msk, kroka 2 tillsammans. På nästa varv gör du ett varv med smygmaskor runt för att arbetet ska hålla sig tätt.
 
 
 
 
 
Nu är tummen klar och du ska kroka själva handen. Plocka igen upp dina 38, (42), (44), (46) maskor och när du tar upp första maskorna så se till att du sparar en 6-7cm tråd som du sedan kan använda för att sy ihop det lilla hål som oundvikligen uppstår mellan tumme och hand.
Fortsätt kroka runt dina 38, (42), (44), (46) maskor i totalt 14, (14), (14), (15) varv. Därefter börjar du minska. Kroka ihop 2 msk, kroka 15, (17), (18), (19) msk, kroka ihop 2 msk, kroka ihop 2 msk, kroka 15 msk, kroka ihop 2 msk. På nästa varv kroka smygmaskor och vänd sedan arbete sy ihop öppningen och fäst väl
 
Nu är du nästan klar och ska bara fästa dina trådar samt virka ett picotvarv eller ett varv kräftmaskor  runt handleden. Här har jag använt mig av det vanligaste picotvarvet dvs. 1 fm, 3lm och virka en fm i 1:a lm, hoppa över en msk, fortsätt så runt hela arbetet.
 Jag har mer o mer övergått till ett varv kräftmaskor för jag tycker själv det är snyggast 
 
Hoppas ni får glädje av min beskrivning och lycka till. 
Dela gärna med er men snälla länka då till min blogg också som tack
 
Tina :)
 
 
 

Krokade vantar

 
Senaste färgcombon på mina krokade vantar är creme/brun. Nu har jag testat många olika combon och kommer på mig själv att jag ännu inte hittar någon favorit då alla är lika fina på olika vis. Dessa ska till en kollega

Dopklänning

 
Trots alla beställningar har jag däremellan tjuvstickat lite på första dopklänningen. Den är i offwhite och om endast 1 cm är det dags att avmaska för ärmhålen. Jag ska bara färdigställa de sista beställningarna och därefter blir det all in for the twins :)

Baggy streetmössa

 
Rosamelerad baggy streetmössa.  Den ser inte mycket ut för världen men man ska inte döma hunden efter håren. Denna mössa är inte bara superenkel att göra den är också ubersnygg på och lite tuffare än vanlig mössa då det blir lite häng baktill. 
Stella beställde en för någon vecka sen i regnbågsfärger och den ligger utan tvekan bland hennes favoriter
 
Så här såg ju den ut. Fördelen med så melerat garn är att den matchar de flesta plaggen i garderoben.  
 
 

Krokade vantar

 
Denna gången blev det ett par krokade vantar i vinröd/vit. Jag är inte säker på att kollegan som beställt dem tycker de är tillräckligt röda. Hon får titta på dem imorgon och i värsta fall gör jag ett par nya och så går dessa på försäljning.
Förutom vantarna har det de senaste dagarna bara blivit upprepningar av vad jag gjort senaste månaden.  Det betyder också att jag snart är klar och kan ta itu med privata saker.  Första dopklänningen börjar så smått bli klar snart och i mina ögon är den en dröm så det är synd man lägger ner så mycket jobb för en enda dag. Jag kan hoppas att dopklänningarna sedan kommer att gå i arv :)

Sockar

 
Grå stickade sockar i stl 2 år. Dessa är till en kollegas barnbarn 😊

Streetmössa

 
Nu var jag tvungen att låta dotterns beställning ta form då hon fått stå till sida för andra beställningar. Hon har själv valt garnet som är ett glatt melerat garn. Önskan var en streetmössa med baggy effekt så det fick det bli och här har ni resultatet 😊 nu ska jag genast fortsätta med beställningarna som ligger 

Virkad ugglemössa

 
Rosa virkad ugglemössa med en blomma på toppen. Blomman syns inte så tydligt på bilden men blev jättefin. Denna ugglan fick ögonfransar för lite flirtigt intryck. 

Krokade vantar

 
Änne ett par krokade vantar.  Denna gång i grå/vit. Jag ska ta med dem imorgon till jobb då de är till en kollega.  Nu har jag stickat, virkat o krokat innerligt senaste dagarna så nu ser jag slutet på beställningarna dock till priset av intensiv smärta och svullnad i handled. Kanske tur att jag jobbar torsdag och fredag så habdleden får lite vila 😊

RSS 2.0