Virkad sommarhattMåste ju bara lägga in en bild på en glad sommarhatt som jag gjorde i somras till min svärmors syster. En sådan ska jag också ha när jag blir pensionär. Då ska jag sitta i trädgården o dricka bubbel med hatten som skydd för solen :-)

Virkad väskaDå har ännu en väska sett världen. Grå med rosa önskade sig kollegan. Väskan är virkad i fasta maskor för att ge den stabilitet och garnet är 100% bomull vilket innebär att det är bara att slänga den i tvättmaskinen om det behövs.

Raggsockar o vantar

Här är en härlig beställning från mor o dotter som ska matcha. Båda skulle ha ett par härliga lååånga sockar o lilla sessan även ett par vantar. Vantarna är gjorda i vanligt "basmönster" där jag bara lagt till flätor för att göra dem lite roligare.

Halsvärmare o raggsockarI helgen blev det ett set med extralånga raggsockar (skaftet är 36cm) som ska passa till stövlar samt en halsvärmare. Jag gjorde halsvärmaren i samma resårstickning som det är på sockarna för matchning. Garnet är 40% ull och det är ganska lagom när de ska fungera som accesoir till vinterstövlar. Vanligt raggsocksgarn med 75-80% ull blir då nästan för varmt. Hösten gjorde verkligen entre kvickt som attan så det kommer inte att dröja innan setet kan komma i bruk.

Älskade pippitröjanJag tillhör en av dem som gillar att pippitröjan även är poppis i vuxenstorlek. Den är superfin till jeans o svarta kängor. Jag hade gjort en till Hannah och en till Linda men Linda ville inte ha sin och det var väl lite tur för mig för då fick jag också plötsligt en. Supermysig att ta på sig nu när höstkylan kommit. Jag har lovat Stella att göra en pippiklänning till henne så så fort jag har hunnit beta av lite andra beställningar får jag nog ta och sätta igång med den till hene.

Vantar i tunt raggsocksgarnDe här vantarna gjorde jag utifrån fantasin och det blev en liten lek med flätor. De är stickade i 80% norskt ullgarn. De finns att köpa på Marydotters klinik.

RaggsockarRaggsockar. Ett kärt nöje. Förra året totalt exploderade intresset för dessa då det åter blev poppis att bära dem till sina stövlar eller kängor. Jag gjorde väldigt många i fjor och det var nog skönt med lite sommarlov för nu känns det kul att ta upp dem igen. :-). Bilden nedan visar en produktiv vecka i fjor.


Krokad halsduk o stickade vantarEtt litet set till Stella inför vintern. Halsduken är krokad och vantarna är stickade. Garnet är ett mercangarn som är melerat i olika rosa toner.

Krokad väskaI veckan blev det krokad väska med rosa blommor som beställaren önskar. Jag ska försöka hinne med att göra ett mobilfodral som matchar till henne också. Men nu så är det ytterligare en väska som står i kö, en pippitröja, halsvärmare och så har raggsocksbeställningarna börjat komma.... skulle snart behöva lite ledighet så jag hinner beta av kön :-)

RSS 2.0