Sommarklänningar



Jag har stickat två härliga klänningar i bandgarn. Perfekta till sommaren och modellen gör att du först kan använda dem som klänningar och därefter som tunika. Den ena är rosa bild ovan med mönsterstickning och den andra bild nedan är vit och rosa samt rosa hjärta. Jag har lagt ut dem på tradera så vi får se om någon blir sugen på dessa inför sommaren.



Idag är det valborg och det firar jag med att ha jour på sjukhuset till 21.15. Min kvalificerade gissning blir att trots jag inte kan medverka så tror jag att sommaren kommer att vinna över vintern. Känns lite tråkigt att vara här med tanke på att det är en familjedag och vädret ute är toppen.
Jag ska vara ledig imorgon och eftersom vi inte har några operationer på onsdag har jag tagit kompledigt så jag får passa på och njuta då istället.

Tjipp o hej.

Havrebars

Idag bjuder jag på ett recept på havrebars. De är super att inta före eller efter träningen. Eller som ett nyttigt mellanmål när tiden inte räcker till.

10 portioner

3 dl havregryn
0.5 dl pumpafrön
0.5 dl solrosfrön
100 g mörk choklad
100 g aprikoser
1.5 dl honung
4 msk råsocker/strösocker
2-3 ägg
50g smör
1 tsk salt

Gör så här:

1. Rosta havregrynen i ugn. Hacka chokladen i små bitar, strimla aprikoserna och smält smöret

2. Blanda alla ingredienser och tryck ut i en form så att massan blir ca 2 cm tjock. Baka i ugn på 180 grader i ca 15 minuter. Ta ut formen och skär i bitar medan kakan fortfarande är varm.



Idag är sista kvällen med Hannah hemma. Hon åker tillbaka till Stockholm imorgon så tjejerna fick rättvist dela på mig.



Stella tycker det är lite jobbigt att jag måste vara mamma till fler än henne :-)

Imorgon ska jag hämta Stella lite tidigare från skolan då hon skall iväg och jobba lite. Det ska göras en brochyr till alla barnen som kommer till oss för operation med bilder och förklaring vad som ska hända under dagen och Stella är tillfrågad att agera modell på denna så det tycker hon är jättespännande. Vi får se hur det går.



Kofta



Nästa lilla projekt har jag också hittat på drops.se. Jag tyckte koftan var så söt med de virkade fickorna. Jag tror jag behåller den själv :-). Bakstycket är påbörjat och bild kommer när det börjar bli något av den.

Idag var första gången på 10 dagar som jag var ute och sprang och det var helt underbart. Jag hade lovat doktorn att vänta med träning fram till helgen eftersom jag äter pencillin men kunde helt enkelt inte motstå frestelsen längre. Kändes lite tungt men jag hoppas det snart släpper och att jag slipper virus nu så jag får upp formen lite till springtime. Mina nya skor från Asics var toppensköna att springa i!! yippieee vad kul.

Lilla gubben min har sprungit 600m idag och det var jättebra för honom (man måste ju börja någonstans). Lite sporrad är han nog för efter det blev det en stund på löpbandet. Jättekul om han också blir intresserad av att motionera lite. Även Stella fick springa en sväng. Hon köpte skor på stadium i helgen för att kunna träna till kalvinknatet som går av den 8 maj. Det är tredje dagen som jag jagat henne runt dammen och det har gått bra.

Hej o hå då var det tisdag igen

Kofta



Nu är äntligen min kofta färdig. Såhär blev slutresultatet :-). De två översta bilderna visar framsidan och bilderna nedan baksidan.



Den blev precis som jag hade tänkt mig så jag är väldigt nöjd. Jag ska ha den som en vårjacka till jeans tänkte jag. Om du vill sticka den själv så har jag lagt länken till den på inlägget innan. Knapparna har jag hittat på tradera. De är gjorda i trä med målade blommor. Jag tyckte de passade bra till stilen på koftan.





Nu ska jag hugga tag i en annan kofta och så ska jag kroka mig en väska.


Snart en kofta



Nu börjar jag närma mig slutet på min kofta endast ett framstycke har jag kvar innan det är dags att sätta ihop den. Jag har lagt ner rätt så mycket krut på den så jag hoppas den blir lika fin som jag hoppats på. Planen är att använda den som en vårjacka och därför har jag använt ett garn med 25% ull i för att få lite värme. Mönstret har jag hämtat gratis på drops hemsida. Här får du länken till just denna kofta
http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=134&d_id=1&lang=se

Idag jobbar jag kväll trots att jag inte är kry ännu men jag har jour och det är begränsat vad jag har för patientkontakt och då får jag väl klä mig i munskydd. Nu tror jag knappast att jag smittar ändå eftersom jag varit sjuk i en vecka nu. Insåg dock när man börjar räkna efter att om jag hade blivit hemma ikväll och imorgon då jag har tolv timmars jour skulle bli alldeles för kostsamt. Typiskt är dock att varje gång jag ska jobba helg så visar sig den vackra solen och värmen. Det var precis samma sak förra gången jag jobbade helg. Jag kommer ihåg för några år sedan kunde Bodil nästan bestämma vilka dagar hon skulle vara ute genom att följa mitt schema för det var alltid garanterat fint när jag jobbade. Lite orättvist faktiskt.

Nu hoppas jag att ni andra får en underbar helg. Att jag får tillbaka hälsan så jag kan komma ut o springa och att allt är som vanligt igen :-)


Mobilgömma att ha runt halsen



En mobilgömma att ha runt halsen när jag är ute och springer. Den är ganska tråkig men jag ville inte ha en massa pynt på den eftersom jag ska ha den under tröjan. Den är busenkel att göra. Jag lade upp luftmaskor som matchade bredden på telefonen och virkade sedan stolpar till dubbel längd. Därefter virkade jag ihop den ena kanten med smygmaskor och när jag kom till ovankanten virkade jag luftmaskor till bandet så långt att jag fick den över halsen. Därefter virkade jag stolpar hela vägen och sist men inte minst virkade jag ihop andra sidan med smygmaskor. På så vis har jag inte behövt ta av garnet förrän allt var klart.

Det lär väl ta några dagar innan jag kan springa in den. Det nya viruset jag hittat har satt sig ordentligt så näsan rinner och rösten är nästan borta till omvärldens förtjusning. Nu får det baskemig snart vara slut på eländet jag ska ju springa om några veckor och måste komma i form tills dess. Ska jag fortsätta hålla på och prenumerera på virus lär det ju gå åt pipsvängen. Åhhhhh!!!

Idag blev nästintill ett mindre kaos på jobb då hur många som helst bokat av sina operationer i sista minuten och det gäller att få in nya på kort varsel samtidigt som någon operatör var lite långsammare än vad programmet bjöd på. Återkopplingen var inte heller fantastisk vilket gör det nästintill omöjligt att få ihop det. Det var med andra ord jäkligt skönt att gå hem när arbetsdagen var till ända......

kram alla

Fläskesteg med brunkartoffler



Idag blev det påskmiddag i form av fläskesteg, brunkartoffler och alla tillbehör och för de som inte ville ha stek fanns det även grillad gårdskyckling att hugga in på.

Idag tänkte jag ge lite tips som danska på hur man lyckas med både steken och kartofflerna.

Fläskesteg
När det gäller fläskestegen så tänk på att svålen skall vara skuren. Här i sverige fuskar man alltid och bara rispar svålen. Du måste själv gå igenom varje "skär". Jag använder mig av en skalpell när jag gör detta. Du ska skära hela vägen igenom svålen men inte ner i köttet för då blir det torrt. Jag brukar minst en timme innan det är dags att sätta in den i ugnen massera in den skurna svålen ordentligt med grovsalt. Se till så att det kommer ner salt mellan springorna och som sagt låt den stå minst en timma på detta vis. Oftast är steken lite ojämn och det är viktigt att svålen ligger vågrätt så på den sidan den tippar ner lägger man lite aluminiumfolie under för att få den vågrätt. Innan ugnen häller du på ca 1 liter vatten i braspannan och vill du lägg i något lagerblad. Jag brukar hoppa över bladet för jag tycker det blir godast utan men det är en smaksak.

Sätt in steken i mitten på en uppvärmd ugn, 200 grader.  Räkna en timma per kilo stek eller en innertemperatur på 72 grader. När det är en halvtimma kvar av stektiden brukar jag göra såsen och då använder jag mig av spadet från braspannan. När ca 20 min återstår av stektiden är det dags att lägga lite energi på svålen så den blir spröd. Om den fortfarande ser för blöt ut så kan du antingen höja upp steken i ugnen, öka temperaturen till 220 eller sätt på grillen några minuter men var då försiktig så den inte bränner svålen. Ta ut den och skär upp den i lagom tjocka skivor. Dela på svålen i lagom mumsbitar.

Brunkartofflerna

Smält socker som täcker en stekpanna ordentligt på låg värme, det ser ut som mycket socker och då har du rätt mängd för det ska det göra. Jag brukar börja ca 40 min innan servering.
När sockret är helt smält lägger man i en matsked smör. Låt det fräsa ihop och häll sedan i potatisarna. Jag brukar använda mig av delikatesspotatis som man köper i glasburk. Dessa har jag skölt av och sedan låtit dem stå och torka någon timma i ett durkslag. Se till att värmen är så hög att sockermassan håller sig smält och puttrande. Har du för låg värme stelnar allt och har du för hög värme bränner det så här får du vara lite aktiv. Låt potatisarna ligga och kandera sig en 30-40 min och rör försiktigt om då och då så att de kanderas på alla sidorna.

Nu har du fått ihop vår härliga nationalrätt
God spis :-)

Virkad toffel




Då var de virkade tofflorna till min kollega klara :-). Hon vill ha ett par till sin lilla dotter med så jag inväntar bara att hon ska lämna måtten på dotterns fot.

Det har varit full rulle då min brorsdotter har varit här sedan i fredags. Stella och hon har lekt i massor och det har gått jättebra. Oavsett vilket kostar det lite mer energi än när man är bara de som brukar ingå i familjen så det kändes ganska lagom att köra hem henne idag igen. Det blev en tidig lunch och efter det en snabb tur och retur till Småland. Hon var jätteglad att komma hem och visa upp alla saker hon hade fått. Bla köpte hon ett par gympaskor i fredags med Hello Kitty och de var tydligen storfavoriter.

Igår sprang jag Ålabodarna runt för att kolla om jag skulle klara av den branta backen inför loppet i Helsingborg. Det gick ungefär som jag trodde. Det var tufft men jag överlevde haha. Strax efter att jag hade sprungit fick jag jätteont i halsen och natten till idag blev en plåga men redan nu är det bättre då det har gått över till täppt näsa. Hoppas snart alla virus lugnar ner sig...

Ikväll tänker jag göra ett litet snedsteg innan jag fortsätter med min kofta genom att virka ihop någon mobilgömma som jag kan ha hängande runt halsen när jag springer. Det för att slippa ha jacka eller väst på mig när jag springer. Vi får se hur det blir, i så fall kommer det en bild imorgon.

Jag avslutar idag med två bilder på Stella och hennes kusin Amanda. Först hur mysigt de hade när de låg i min säng och kollade film


och på bilden nedan så här fina var de när vi skulle åka hem med Amanda <3


Mönster streetmössa



Då var den andra mössan klar och jag har lovat att bjuda på mönstret om någon av er skulle vilja testa göra den själva. Det är egentligen en streetmössa men eftersom jag gjort den till ett gäng golfspelande damer har jag även kallat den golfmössa.

Mössa


Rundsticka 4.5
3 olika färger garn som passar till stickorna

Uppläggning
:
Lägg upp 66 maskor på rundstickan med färg 1 och slut maskorna till en ring. Sticka antingen de 4 första varven i rätstickning höger bild för att undvika rullning eller som på vänstra bilden slätstickning direkt. Då finns en risk att den vill rulla upp sig lite men det tycker jag också kan vara snyggt. Gör vad du själv gillar bäst. Sticka 4 varv med färg 2 och på sista varvet börjar du öka enl nedan. Öka vid varje färgbyte. Klipp inte av garnet utan låt det följa med på baksidan.

Ökning
av maskor vid färgbyte:

1. Öka 6m jämnt fördelat på stickan: Sticka 10m och i 11:e maskan ökar du 1 maska. Upprepa hela varvet=
72maskor

2. Sticka 11m och öka i 12m. Upprepa hela varvet= 78m

3. Sticka 12 m och öka i 13m. Upprepa hela varvet= 84m

4. Sticka 13m och öka i 14m. Upprepa hela varvet= 90m

Fortsätt sticka runt med färgbyte efter 4 varv. Efter 13 ränder börjar du hoptagningen av mössan enl följande:

1. Sticka 13m och sticka ihop 2m i maska 14= 78m

2. Sticka 12m och sticka ihop 2m i maska 13= 72m

3. Sticka 11m och sticka ihop 2 m i maska 12= 66m

Forsätt tills du har totalt 12 maskor kvar. Klipp av garnet och dra igenom de återstående maskorna
Fäst trådarna och vips är du klar.





Imorse blev det en kall cykeltur till jobbet då jag hade -7 grader huuua.



Men med tanke på den fantastiska utsikt jag har på väg till jobb så kan man inte klaga för då får jag skämmas. Jag var tvungen att stanna till för att ta en bild. Det var vackert rosa i horisonten men det gick inte riktigt att fånga med mobilkameran. På väg hem ikväll var det lika fantastiskt med strålande solsken och då något varmare än i morse.

Jag cyklade bort till skolan och hämtade Stella så hon fick sitta på cykeln hem vilket hon tyckte var jättekul. När hon kom hem fick hon ett påskägg som bestod av .....


just det en surfplatta. Hoppas hon tycker den blir rolig.


Golfmössa



En av två golfmössor är klara. Min kollega som beställt dem gav mig fria händer att välja färg. Båda tjejerna har fina blå ögon så jag valde denna kombination. Hon var jättenöjd med mössan och nu så ska den andra också göras.

Idag var jag på stadium för att kolla in löpskor. De jag köpte igår på löplabbet ska Jörgen lämna tillbaka på torsdag när han ändå har vägarna förbi. Jag tror det är bättre han gör det eftersom jag känner mig upprörd av gårdagen och är inte säker på att jag skulle vara professionell. De skorna jag valde idag fanns inte inne på Väla men den supertrevliga tjejen på Stadium beställde dem och så kommer det ett litet sms i min telefon när de har kommit. Jag passade på att förnya löpgarderoben lite under tiden.



Ni ser det blev en helt ny outfit. Allt detta fick jag för 941kr eftersom de har 25% rabatt fram tills den 9 april.

Jag måste lägga in en bild på de beställda skorna :-)
Det är Asics gel nimbus 13w och de ska vara bra för löparen med neutralt löpsteg.


Hoppas nu det blir bra för det känns som att ett enkelt skoköp blev en svår förlossning. Om någon vet något om dem så kommentera gärna för de är ju inte köpta förrän jag har betalt dem :-)

Imorgon måste jag cykla till jobbet oavsett väder då min bil ska på spa. Den står redan inne i stan och imorgon har den en glänsande lack och är kliniskt ren inuti. Vi brukar göra så varje vår med båda bilarna och det är så skönt att få tillbaka en fräsch bil.

Idag gjorde jag en CT-buk och det gick smidigt. Jag drack kontrast under tiden jag jobbade och sedan tog röntgen bara några minuter. Jag fick även kontrast iv och det blev supervarmt i hela kroppen. Konstigt att det kan påverka systemet så. Nu har jag bara en gastroskopi kvar 20 april och sedan ska alla undersökningar vara färdiga. Hoppas att det samlade materialet har ett trevligt budskap att ge.

Nu ska jag hoppa i duschen och packa inför cykelturen imorgon. Efter det hoppas jag hinner lite mössa.

Virkade tofflor igen






Då blev det ett par tofflor till. Dessa ska gå till min arbetskamrats dotter. Hon har själv valt färgena och i dessa blir hon väl snygg på skolan. Enda skillnaden på dessa och till vuxna är att jag satt en liten blomma på sidan annars är de likadana.

Idag var jag tillbaka på löplabbet med skorna som jag köpte i lördags och som var för stora. Killen Pär som var där idag tyckte också att skorna var för stora. Han hittade ett par andra till mig och de kostade två hundra kronor mindre. Jag föreslog att jag kunde ta strumpor för mellanskillnaden. Han tog två par som kostade180kr och tyckte det var jämt och dessutom ändrade han summan från 180 till 200 i kassan manuellt. Det var väl inte så vackert gjort. Prislapparna sitter dessutom på som bekräftar 180kr och kvittot säger 200kr. Jag struntar i 20kr men tycker att handlingen var så usel så jag kommer att lämna tillbaka skorna och strumporna och handla dem på stadium istället. Tack för mig och där tappade ni precis en framtida kund. Tilläggas ska att han tydligen är affärsföreståndaren...... känns som att jag inte riktigt har medvind i mina köp just nu.

Det kommer att bli fler tofflor framöver då det idag ramlade in önskemål om två par till. Den ena golfmössan blev klar igår så jag har lovat leverans imorgon. Hoppas jag hinner börja på mössa nr 2 ikväll så jag sedan hinner bita tag i tofflorna.

Imorgon blir det för mig CT-buk med kontrast. Ytterligare ett led i min utredning och snart är det väl klart med alla undersökningar hoppas jag. Jag har tur som kan göra undersökningen på lunchrasten då jag fått tid i Landskrona så det behöver inte påverka jobbet.

Ha en god måndag och förhoppningsvis en snöfri tisdag.

Virkade tofflor



Nu är tofflorna klara och jag har bestämt mig för att försöka sälja dem. Jag föredrar nog lite kraftigare tofflor eftersom jag är en fryskyckling. Tofflorna är virkade med virknål 3.5 och mönstret har jag hittat på drops.se
http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=105&d_id=37&lang=se
De går att tvätta i 40 graders maskintvätt men inget sköljmedel eller torktumling.

Idag blev det igen en runda i Lill-Olas. Linda fick ihop 2.2km och jag fick ihop 10.69km. Det gäller att ligga i sista månaden nu. Jag sprang dock i mina gamla felaktiga skor eftersom de nya är nog när jag testat dem på löpbandet ett nr för stora så jag åker in efter jobb imorgon och försöker hitta ett par likadana fast mindre.

Jag har bara blivit lurad av två personer idag. Gubben som påstod att han gått ner 1kg trots att han igår tryckte i sig en massa mat och godis. Givetvis var det ett aprilskämt och så var inte fallet :-). Det andra var min onkel som sa jag skulle gå ut på gatan och kolla. Då trodde jag att han var där ute men icke sa nicke det var också ett skämt. Måste säga att så lugna o fina skämt är det sällan man kommer undan med så tackar för det.

Just nu håller jag på att avsluta ett par tofflor till som är beställda. Därefter blir det två golfmössor som också är bokade.

RSS 2.0