Virkad sommarhatt med blommor

 
Nästa virkade sommarhatt. Denna är i stl 53 och är beställd av lilla prinsessan Stella. Det är också Stella som själv har designat sin hatt. Rosa och lila är som ni ser favoritfärgerna :-). Hon är bestämd i sin åsikt när det gäller färg och form vilket är roligt att kunna tillgodose med hemgjorda grejer. 
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på härnäst. Liten idétorka just nu..... kanske en babykofta eller en hatt till dam.

Virkad väst

 
Nu är min virkade väst färdig. Den är mycket snyggare i verkligheten så bilden är inte helt rättvis. Den var snabb att göra men mönstret som jag hittade i min tidning Kreativ stickning hade rätt många fel. Taskigt mot nybörjare för då är det lätt att de fastnar på vägen. Som tur var använde jag bilden en hel del för att lista ut vad de menade. Det var dumma fel som lm istället för st när man skulle göra bågar osv.
Mönstret var egentligen till en barnväst men jag tog tjockare garn än beskrivningen medgav och vips så passade den mig istället.
Denna bilden är från framsidan och inte heller här kommer den till sin rätt på fotot. Ni får beundra den i verkligheten istället när jag har den på mig hihi....
 
Idag jobbar jag kväll och innan jobb hade jag ett besök hos Tomas min sjukgymnast. Han trodde också att jag skulle kunna springa springtime på lördag om jag nu sköter mig hela veckan och gör de övningarna jag fått i läxa. Jag skulle också kunna cykla lite om jag cyklar försiktigt :-) men springa ska jag låta bli innan. Jag har redan bokat in ett återbesök den 13:e för säkerhets skull om jag skulle råka fördärva något på springtime. Göteborgsvarvet är den 18:e så det får i så fall bli en quick fix då och så får jag vara konvalecent efter det i värsta fall.
 
Efter tre sömnlösa nätter är jag ordentligt trött idag så jag hoppas natten bjuder på lite sömn. Det är en tokig vecka enligt schemat med fred kväll och långt jourpass på lördagen med endast söndag ledig för att jobba måndag kväll och imorgon bitti ska jag vara först på plats och släppa hem natten kl 06.45.....
 
Denna veckan ska de återkoppla från Helsingborgs lasarett vem som fick tjänsten. Camilla och jag går här och lider lite sakteliga så jag hoppas de gör pinan kort och kommer fram till ett beslut de närmaste dagarna. Tänk vad finfint om de kunde ta oss båda så slipper någon av oss bli utan :-)

Virkad sommarhatt med hjärta

 
Dagens projekt blev åter en sommarhatt. Denna gången rosa med vitt hjärta.. mössan är virkad i stolpar och hjärtat är virkat på frihand. Storleken är 48 cm. Man mäter helt enkelt huvudets omkrets vid pannan, på så vis får man fram barnets storlek. Även denna hatt är till salu för 100kr så vi får se om jag hittar någon som blir sugen på den.
 
Natten som gick följde jag med stor beundran och en del bävan då jag visste att jag helt behövde förlita mig på cykeln till och från jobb då bilen tillfälligt flyttat till stan. Orsaken till denna bävan och beundran var vädret som utspelade sig inatt. Jag vet att de flesta människor sover på natten men de som känner mig vet att det är ett litet problem här hos mig. Jag har nämligen en yrkesroll också som inte är så känd, nattväktare.... jag vaktar helt enkelt natten istället för att sova gott. Nattens väder var imponerande... jag tittade ut flera gånger och såg hur träden slogs med vinden och regnet fullständigt öste ner. Det måste ha varit ganska nära storm åtminstone här i Glumslöv.
 
Min planering att åka till Lund med tåget för att hämta hem min racer på förmiddagen innan jobb gick pga det dåliga vädret helt i stöpet. Den stackars cykeln får fortsätta glo några dagar om inte min man förbarmar sig och  hämtar den åt mig imorgon. Jag har tolvtimmarsjour imorgon så jag vet vad jag ska syssla med.
 
Gulliga Camilla kom in och hälsade på och hade med sin en flaska rosé som hon köpte åt mig då jag ej hunnit till systemet. Hon stannade en stund och pratade. Den fina flaskan har jag precis knäckt och sitter nu och njuter av det tillsammans med en friterad camembert. Bättre avslutning på en lång fredag kan man väl knappast få :-)
 
Imorgon är en ny dag med lång jour och Linda har lovat ta Lilla prinssessan till ridningen eftersom Julia är i Göteborg på Horse show. Idag fyller Julia 20 år så det måste vara perfekt att fira det på en horse show för henne... jag kommer ihåg när jag fyllde 20 år... då satt jag ensam med en bebis på 6 mån... Linda hette hon...<3.. hon minns det inte men det var bara vi två som firade den dagen..........

Virkad sommarhatt med prästkrage

 
En ny liten virkad sommarhatt. Denna gången lila med prästkrage i stl 48. Hatten är till salu för 100kr.
 
Ledig dag idag som blev alldeles fullbokad. Anställningsintervju och umgänge med söta Anna samt lunch på Väla med gubben. Fika på eftermiddagen med Anna. Jag får nu hålla tummarna för att intervjun gick bra och att de vill ha mig. :-)
 
Väl hemma vid strax efter 4 så hoppade jag i löpkläderna och körde in till stan för att hämta upp Linda. Det gick inte att ta sig in till Landskrona då det varit en rejäl krock och båda körbanorna var stoppade. Jag fick vända och köra utom strandvägen för att komma in och hämta Linda. Vi sprang en runda på slingan och hon var superduktig. När vi sprungit klart så tog hon bilen och jag sprang hem.
 
Löpningen hade funkat bra om jag inte haft de förfärliga smärtorna i benen och nä det är inte benhinneinflammation, det har jag haft ett tag och detta gör mycket ondare.... har inte en aning om vad det kan vara men nu får jag hålla mig från löpningen till på söndag har jag tänkt och bara roa mig med cykling.
Cykling får det bli för jag jobbar i helgen och bilen har flyttat in til Landskrona hos dottern. 
 
Hannah skulle på intevju idag på ett företag som hon vill praktisera på. Hoppas hon kommer ihåg och ringa sin gamla mor och återkoppla...
 
Ikväll blir det väl ännu en mössa... sen får det bli något annat emellan...  vad vet jag inte ännu.....Hannah tyckte att jag hade mer garn än vad man brukar ha så jag får ta och sticka av lite :-)
 

Virkad sommarhatt med tassavtryck

 
Idag fick det bli en liten sommarhatt i blått med tassavtryck. Den får väl anses som en unisex modell :-). Storleken är 46-48 och hatten är virkad i bomullsgarn. Hatten är till salu för 100kr 
 
Idag lämnade jag Stella på skolan och efter det blev det en liten runda på dryga 5 km. Det kändes bättre i det onda benet än jag hade förväntat så det var väl jättebra. Jag har tagit ett beslut att backa något i träningsmängden och dra ner på löpningen från 5 dagar till 3 dagar per vecka. Däremellan får min cykel tjänstgöra i stället och det bör ju vara minst lika bra för flåset som att springa men skonsammare mot benen.. Jag skulle behöva hämta min racercykel i Lund som nu är färdig men har ingen möjlighet att sätta den på min bil för jag har ingen dragkrok och maken har inte tid..... rättegångar fyller just nu hans liv.... I dag till exempel har han en rättegång i Hässleholm så det blir sen hemgång för honom.
 
Jag har lämnat tillbaka Hannah till tåget idag för transport tillbaka till Stockholm. Helt galet så fort tiden går när hon väl är här och jag tänker alltid att vi ska hinna 100 saker men hinner max 5. Min förhoppning är att kunna åka upp till henne någon helg och ha tjejhelg. Kanske kan jag locka med Linda då....
 
 

Blommig hatt

 
Nästa projekt blev en liten blommigsommarhatt i stl 42-45. Den är virkad i Himalay Mercangarn som är jättemjukt och passar perfekt till baby. Denna är till salu om någon är intresserad för 100kr. 
 
Nu ska jag göra en liten sommarmössa till gosse. Hur den ska se ut tänker jag inte avslöja ni får allt vänta och se :-)

Grodmössa

 
Nu fick det bli något annat än mobilhängare och klänningar som har varit på tapeten sista tiden. Jag blev sugen på att göra en liten grodmössa då en av mina kollegor visade en bild hon hittat på en grodmössa. Jag har inte använt någon beskrivning utan har bara kört enligt måtten på en liten nyfödd till ett par månader. Mössan är virkad i stolpar och ögonen har jag virkat i halvstolpar. Garnet är det supermjuka Himalaya Mercangarnet som är perfekt till babyplagg.
 

Mobilhängare

 
 
Den andre av de två beställda mobilhängarna. Just denna modellen passar en Iphone 5. Perfekta när man sportar då du har dem innanför tröjan eller till vardags så du slipper fylla fickorna med en stor telefon. Bra också när man har telefonen på vib för du känner det direkt mot bröstet.
 
Imorse var prinsessan inte alls villig att rida. Det var nog för att hon hade blivit så trött förra gången och då blev det lite dubbelt för då red hon först och sedan hjälpte hon Julia med hennes häst Lorett. Jag lovade att det bara skulle bli ridning idag och inget annat och det förslaget gick til slut i hamn. Min dag blev dock försenad för jag fick springa senare än jag planerat eftersom jag först tittade på ridningen. Jag sprang från viarp och in til stan där Linda bor för min bil var parkerad där. Det blev en liten liten omväg och plötsligt hade jag fått in milen jämnt. 
 
Det blev nytt rekord för mig idag.... milen på 56.41... jaja jag vet att det inte är snabbt men det är i alla fall mitt snabbaste hahahaha. Jag har kört lite löpskola sista veckan och det har både gett mig träningsvärk på ställen jag nog inte aktiverat rätt innan och så har jag ökat upp farten något. Det fanns i nya tidningen runners world en   inlaga från en bok som heter Det rätta löpsteget och bara genom att följa vad som stod i inlagan har jag alltså tjänat in lite tid vilket kallas löpekonomi.
 
Efter att bilen var hämtad körde jag till Fysiken där jag och några tjejer från jobb skulle testa att dansa med Camilla som ska bli instruktör där på dansen. Hon ville testa på en grupp och ha lite feedback.. 
 
Det var sjukt roligt och när vi hade dansat i 1.5 timmar så kändes det motigt att sluta. Ni ser själv så glada tjejerna är på bilden...:-)
 
Väl hemma var timman sen och jag insåg att konserten jag hade velat gå på i kyrkan idag blåste iväg då jag hade både man och barn som jag bara sett en stund i fm. De ville ha lite mat och  omvårdnad. 
Vi åkte til Coop och handlade lite mat och Stella handlade film.. mamma dvs jag blev superglad för vilken bok stod och kallade på mig i deras bokhylla???? Jo boken Det perfekta löpsteget som jag önskar mig!!!!!! Tjohooooo jag blev med bok snabbare än kvickt trots priset 249kr... ja de vet att ta betalt men herregud det är väl billigt om jag nu ska använda löpekonomi istället :-)......not....
 
 
oavsett pris eller inte är jag glad som en julegris :-)
 
Eftersom jag idag har sprungit en mil och dansat 1.5h så bestämde jag mig för att köpa en påse...
 
 
mums det var så länge sedan att jag knappt minns det och jepp jag åt upp hela påsen själv... bra jobbat tycker jag.... Förutom det har jag mumsat naturgodis och så dricker jag ett glas vin.... tänker inte väga mig imorgon och får kanske kompensera det med att springa ännu längre imorgon hahaha... skämt åsido 
 
Jag fick också handlat blommor till mammas grav så det måste bli ett besök där imorgon och fortsätta där jag började i påskas då jag misslyckades med att gräva i en då stelfrusen jord.
 
Ha en skön kväll alla kram

Mobilhängare

 
Den första av två mobilhängare är klar. Denna är till en iphone 5. Jag har virkat den i garnet Himalaya Mercan och den är virkad med fasta maskor med nedtag i främre maskbågen. Detta garn är perfekt för jag använder alltid min när jag är ute och springer och den ser till att svetten inte transporteras in till mobilen. När dessa två som är beställda är klara ska jag göra en ny till mig själv också så jag har en i reserv.
 
Idag skulle prinsessan vara med på talangjakt i skolan så det var viktigt att hon var "tufft" klädd som hon sa.
Så här blev resultatet damen iförd sin mammas skinnjacka och lagade byxor till <3
 
När jag skulle gå med Stella till skolan upptäckte vi en blivande vacker prins vid ytterdörren. Vi borde kanske testat men avstod att kyssa honom
 
visst är han innerligt grann så säg :-)
 
När Stella hade lämnats gick jag hem för att göra vid mig eftersom jag snart skulle till Helsingborg och hämta Anna som jag och Camilla skulle äta lunch med på Basilika. Skitkul att hoppa in i en dusch med noll varmvatten kvar är ju fantastiskt när man är lite stressad.... det visade sig att både Jonathan och Jörgen hade duschat på morgonen så det var bara att ställa sig i det iskalla vattnet och försöka göra lidandet så kort som möjligt... nice början på dagen...
 
Jag åkte och hämtade Anna i Mariapark. Hon kan inte ta sig någonstans eftersom hon är opererad i sitt knä efter en skada när hon åkte skidor och så fick hon en propp i benet postoperativt..Vi åkte ner till stan och vi tre mumsades hej vilt och pratade samtidigt. När vi var klara bytte jag bil med Jörgen för Linda och Stella skulle hänga på när jag lämnade tillbaka Anna. De får ju inte plats alla i min lilla TT så nu åkte vi stora volvon i stället.. Hemma hos Anna stannade vi en stund i väntan på att det skulle bli tid för min jobbintervju. Stella och Annas son Viktor spelade Wii och det gillade Stella skarpt
Gulliga ungar
 
Linda och Stella lämnade av mig i Helsingborg där jag hade en jobbintervju på en privat klinik. Under tiden skulle de handla för Stella hade bokat in bakning med Linda. 
Intervjun gick jättebra och jag gick vidare till nästa steg... att träffa chefen.... det blir förmodligen nästa vecka. Vi skulle höras på måndag och boka in en tid.... nu är där en del att tänka på...... vara eller inte vara .....vilja eller inte vilja...... hua inga lätta beslut nu....
 
Vilodag idag!!! Egentligen en mer denna veckan än jag tycker är ok men eftersom kroppen klagat de senaste gångerna är det nog bäst att lyssna... tack Lotta och kram :-) jag vill inte fördärva något och ärligt talat hur kul är det att plåga sig själv om kroppen skriker... inte alls..... 
 
Jag har kollat på min startgrupp på Göteborgsvarvet och tyvärr startar jag i nästsista gruppen 24 av 25... trist för det blir så himla sent innan jag kommer iväg och de flesta har lagt varvet långt bakom sig innan jag ens är i mål..... men jag är glad jag hann få en plats...
 
Imorgon blir det om allt går som planerat ett löp in till stan medan Stella ska rida och därefter dans med Camilla som instruktör. Om inte den förbaskade förkylningen är ännu värre än idag. Det räcker bra såhär då både jag och Stella är smittade och är ordentligt snuviga.

Service

Imorse gick jag upp innan Gud hade vaknat. Frågan är om jag kan säga att jag gick upp för jag gick i princip knappt och lade mig. Natten blev en upprepning av den förra med gatlopp mellan sängarna. Stella kallade, jag sprang in till henne...en stund senare tillbaka till min egen säng för jag fick inte ro i hennes säng.... då kallade hon snart igen.....bara att springa tillbaka osv. När klockan ringde hade jag knappt någon aning om vilken säng jag låg i för det hade blivit så många turer under natten..
Disciplinerad som jag ändå är så gick jag upp på studs och satte på mig löparkläderna för jag skulle springa till jobb. Strax innan jag skulle springa insåg jag att kroppen var alldeles för trött efter en sådan natt.....jag orkade knappt tänka tanken men hade det inte varit för att maken nu vaknat och lätt övertalade mig att låta bli så hade jag sprungit i alla fall..
 
Det fick bli cykel istället och det var ju ett latmaskalternativ jämfört med löpning till jobb...sagt och gjort och jag ångrade mig inte en sekund för cykelturen blev helt underbar. Även denna morgon kall....jättekall....men alldeles underbar.
 
På jobb var jag koordinator idag och det gick lite troll i måndagspatientern då tre stycken i sista minuten avbokade sina operationer så det blev att ordna in nya sista minuten. 
Det innebar att min fina lunchdate brann inne men jag får ha den tillgodo med sötaste Camilla istället.
 
Efter två kom jag iväg och då cyklade jag ner til stan för att lämna min cykel på service... en nytt drev och kedja förutom servicen kunde han säga på rak arm....blir säkert jättebilligt
 
Jörgen hämtade mig på cykelmekano och vi åkte och syndade...vi köpte hem pizza från Mama Theresa....
Med pizza och lasagne i bilen hämtade vi prinsessan för att åka hem och mumsa..... ja inte blev jag piggare efter pizza som sköldes ner med en cider....big no no.... ännu tröttare.... men innan duschen tillät jag kroppen ligga på soffan en halvtimma och läsa min nya runners world.
 
Ikväll får bli en sådan där kväll som bara blir.... inga krav eller prestationer...ingen löpning och eftersom jag bara cyklat 9 km idag så räknar jag idag som en vilodag.......
 
Imorgon ska racern få åka på service i lund... förutom det ska jag ha en mjukare sadel, jag får så ont i bakdelen av den jag har idag. Det är en tävlingssadel och det behövs inte i vardagen...Jag ska också ha klipp on på pedalerna så jag kan cykla även med vanliga skor och inte behöver använda cykelskorna med click in fäste var gång. Det finns tillfällen då jag hade behövt vara klädd i vanliga skor som jag skulle velat använda racern men som faller ifrån pga av det. Sist men inte minst får de linda om styret då kattfan har gnagt på lindan i vinter när cykeln stod upp och ner för att inte skada däcken.... det blir säkert också jättebilligt.....
 
 

Sen dag

Imorse sprang jag till jobbet. De första 3 km var riktigt kalla....ja jag menar verkligen...kalla... Det var trots kylan helt underbart och gick något lättare än vad jag hade vågat hoppas på. Jag var också framme på jobb lite snabbare än jag räknat med så det var många plus trots minusgrader...
 
Idag delade jag och allra gulligaste Camilla sal. Jag minns inte när det hände senast att vi jobbade tillsammans. Det var i alla fall supermysigt och hade gärna fått hända lite oftare. 
Under dagen kom chefen och undrade om jag kunde avvara min lediga dag imorgon för lite arbete då vi hade sjuk personal. 
Jag hade inget planerat imorgon mer än att jag hade tänkt ta en lång löprunda medan Stella var i skolan men då får jag väl ta den på lördag istället. En kortare runda kan det ju bli i alla fall för då springer jag väl helt enkelt in imorgon bitti och så lånar jag min bil hem.
 
Om dagen går smidigt och jag kommer ifrån i tid imorgon har jag eventuellt en lunchdate..... jepp... basilika...hehehehe
 
När arbetsdagen var slut idag så hade vi arbetsplatsträff. En del viktig information lyftes och även en del annat. Vi kom inte ifrån förrän strax efter kvart över 6.
Jag sadlade min stålhingst och nästan en halvtimma senare var jag hemma... nu var redan timman sen...så det var tur jag hade kvar middag till mig sedan gårdagen... det var bara att värma i micron och efter middagen blev det en snabbdusch och så var det dags för mig att natta prinsessan Stella.....
 
Nu sover hon gott och eftersom jag har haft en vakennatt, natten till idag funkade inte alls, så är jag också trött...
 
Det betyder att min torsdag blev jobb....natta... och godnatt... inte konstigt man inte hinner med......
 
 
Igår var jag och hämtade dessa fantastiska tröjor som jag beställt till Stella från Molo. En trollsländetröja och en undulattröja. Är de inte läckra så säg. Om jag inte har sagt det för så ska ni veta... I love Molo <3

Lycka x 3

 
Lycka x 3 heter min dag idag.... 
 
Det började imorse när jag cyklade in till mitt jobb. En underbar tur på 8.65km med utsikten enligt ovan. Det var kallt -4 men ändå varmare än igår då det var -7. Kylan gjorde inget för det är en underbar känsla att möta morgonen på cykel och att låta ögonen och hjärnan få insupa den underbara utsikten. Det var lycka nr 1. Faktiskt är det inte alla förunnat att få komma ut i friska luften närhelst de önskar. Det är inte heller alla förunnade att kunna sätta sig på en cykel och genomföra den lilla utflykten. Det är faktiskt inte heller alla förunnade att cykla till ett jobb som man älskar. Om någon undrar vad jag tänker på under min lilla cykelresa på vägen in till jobb så är det just sådana tankar. Jag skänker helt enkelt i tanken en del av lyckan och känslan till de som inte får uppleva den eller till de som inte förstår sig uppleva den. Det finns ju dem som hade kunnat göra det men som är fast i bekvämlighetens våld och som istället glömmer att njuta av solens strålar.. vindens sus... tystnaden... de egna andetagen... friden.... och som istället ser det som jobbigt och kallt och för tidsödande....
 
Jag hade en tandläkarkontroll i Helsingborg idag kl 3, så jag skulle snabbt låna min bil som för tillfället bor hos Linda i Landskrona och köra in där för att sedan åter ge mig till Landskrona och lämna tillbaka bilen.
 
Lycka nr 2  var när jag skräckslagen satt i min tandläkares stol och plötsligt blev han den vackraste tandläkaren jag sett på länge när han sa: Tina dina tänder är helt utan hål och väldigt väldigt rena... tur han inte hörde mina tankar för jag blev så glad att jag kunnat hoppa upp ur stolen och pussat honom på studs... 
 
Lycka nr 3 var när jag åter kom till Landskrona och efter att jag kollat om jag behövdes på jobb men fick svar nej tack, sprang ner och bytte om till......bra gissat....löparkläder.... nu stegade jag ut i den underbara kvällsolen och började springa uppför mot Glumslöv.. enligt min Garminklocka är stigningen 69 meter så visst är där lite att bita i och det var det som oroade lite svagt i magen när jag gav mig av.... när jag bestigit den branta Brohusbacken med både ork och andning i behåll var jag så lycklig att jag nästan svävade fram. Lagom  trött.....full av solsken kom jag hem och arbetsdagen kunde inte slutat bättre...
 
Svaret är nej... jag är varken hög eller missbrukare av något annat än livsglädje. Eftersom min mamma dog ung i bröstcancer har jag för evigt bestämt mig för att bejaka livet så länge jag får vara med och njuta av de små detaljerna som hela tiden omger oss. Vi har så fantastiska saker runtomkring oss som många glömmer bort i planeringen och tankarna om sedan och när jag och när ditten och när datten... jag vet inte om jag är här när ditten och datten blir aktuellt men jag vet att jag är här just  idag och det njuter jag av varje sekund.
 
Det jag däremot inte njuter av just nu om ni nu tror att jag bara går här på rosa overkliga moln är mina blåsor under fötterna som efter turen hem just nu är biggabauta och snart kan vara med i en tävling vi med största blåsorna... undrar om det finns någon sådan tävling.... ja jag är ju född tävlingsmänniska så vem vet jag kan kanske konkurrera med någon... helst skulle jag  vilja förlora den tävlingen dock och vara helt blåsfri... haha
 
Sitter nu och försöker göra läxorna med prinsessan Stella och inser att hon är bara 50% jag. Hon förstår verkligen inte syftet med läxor och tycker det är så tråkigt att hon möglar och hellre ritar i boken än löser uppgifterna.. Det är de 50% som inte är mina.....vems de är tänker jag inte starta någon diskussion kring för världsfredens skull...men jag har mina aningar......
 
Imorgon bitti blir det upp tidigt för jag har ingen bil och min cykel är på jobbet i La vilket betyder att jag måste springa till jobb...hehe ...stackars moi :-)

Cykelpremiären

Äntligen var den stora dagen här. Min vårdagsjämning... den dagen då cykeln tar makten över bilen...som jag har längtat. Jag blev lite sen på morgonen ...ja det tar några dagar innan de nya rutinerna är i fas. Stella var trött och innan jag hann klä på henne hade klockan tickat samtidigt. På cykeln och iväg...vädret var jättefint. Ljust...lite sol...kallt med sina -7 men det hann jag knappt känna mer än i ansiktet och fötterna. Den underbara känslan av att cykla tidigt på morgonen och möta en ny strålande dag med vinden i ansiktet slog all kyla i världen.
 
En klok kvinna som jag faktiskt är hoppade jag över sminkningsprocessen... det brukar jag ta när jag är framme på jobb. Av erfarenhet vet jag att ögonen rinner i kylan och det är inte lika klädsamt med mascaran under kindbenen som när den sitter på ögonfransarna... Lite bökigt när jag är framme då cykeln ska gömmas undan och  jobbarkläderna ska på.En snabb sminkning fick det också bli så jag inte skulle skrämma några arbetskamrater med mitt bleka tryne.
 
Klänningen ..... ja ni vet den sista på ett par månader togs emot med mycket glädje... skönt att kollegan var nöjd med resultatet....
 
Jag var idag placerad som narkossyrra på sal..... hej och hå.....efter två mycket spännande operationer och en kort lunch senare var klockan plötsligt fem? Oj hur kan tiden gå så snabbt..... en kopp kaffe fick det i alla fall bli innan hemgång då jag skulle kort samla mig för cykelturen hemåt som ju är väldigt mycket uppförsbacke det hållet...
 
Linda hade hämtat Stella på skolan idag och tjejerna hade varit en runda på tropicariet. Linda väntade på mig när jag kom hem för vi skulle upp en snabbrunda till väla då hon letade efter en vårjacka.. mmm... låter ju bra tänkte jag att hon vill köpa ny vårjacka... det innebär kanske att jag får tillbaka min svarta vårjacka från peak performance som hon lånat ett par år nu och som resulterat i att jag inte har någon vårjacka :-) Sagt och gjort jag hoppade ur cykelkläderna och i vanliga kläder och så stack vi iväg. Jag tog mig friheten att vila ut på passagerarsidan medan hon fick köra...hehe ja någon nytta med vuxna ungar ska man väl ha...
 
Vi sprang hit och lite dit och slutligen hit och dit igen. Under tiden hann jag lämna tillbaka löpartightsen jag köpte i fredags som var sönder i dragkedjan och eftersom det var Stadium var det givetvis inga problem att få nya. Just de var slut men jag hittade ett par andra som fick duga gott. Linda blev förälskad i en vårjacka, marinblå från...givetivis... peak performance... vad annars hahaha.  Yippiee hon köpte den och det är ju faktiskt första steget till att min jacka flyttar hem igen.....
 
 
Linde körde hem mig och in som en stormvind for jag... ja jag kan nästan se vindmaskinen i ansiktet precis som Carola alltid har... jag kanske inte är lika snygg men blåsten har vi gemensamt i alla fall....
 
På vägen hem var dock ingen blåst utan en vacker solnedgång
 
In for jag i alla fall för att börja med att natta Stella......hoppa i duschen.....blogga....äta fruktskål med keso=dagens kvällsmat....
 
Dricka te.....smaska popcorn.....
 
Nä nu får det bli en stund i soffan..
 
Ses imorgon hör ni :-)

Cykel

 
Nu jäklar är det vår har jag bestämt mig för trots hot om snö lite senare denna veckan.... cyklarna åkte fram och jag högg tag med pumpen och här pumpades för kung och fosterland. Min älskade racer ovan får dock vänta tills gatorna är rensopade från grus för det vill jag inte ha i denna cykeln..
 
Däremot cykeln nedan som också har pumpats idag ska from imorgon tas i tjänst. 
 
Min trogna pendlarcykel från Trek. Den har dagen till ära varit på provrunda för att kolla om det funkar inför morgondagen. En service konstaterar jag att jag ska kosta på den nu i vår för ekrarna behöver spännas lite på bakhjulet.
 
En liten skönhet till blev pumpad och testkörd. Föraren visade sig vara en riktigt liten soffpotatis och vintern har gjort sitt med hennes kondition. Det blev väldigt många stopp då motvinden snabbt satte stopp för både orken och motivationen. 
 
Eftersom min dotter tyvärr har en mamma med en hel del jävlar anamma så blev det rätt mycket pushande och lite småskällande för att få lite eld i baken på henne hahahaha det funkade till slut och när vi på hemvägen fick medvind så såg hon ändå belöningen i allt slit... inte utan att man kan få lite dåligt samvete men samtidigt tror jag att hon kände styrka i att ha övervunnit tröttheten...och ärligt talat vem dör av att ta i lite och lära sig att inte ge upp för lätt.... inte vill jag väl ha barn som bara tar den enkla vägen för att undvika att behöva offra sig lite nähä jag vill ha ungar som satsar, offrar lite och vinner allt.....för så är det. Det du sår det kan du ofta också skörda.
 
Det blev hör och häpna ingen löpning idag trots det fantastiska vädret. Jag drog ner persiennerna och städade, tvättade och fixade här hemma istället medan gubben var en sväng på jobb. Idag skulle helt enkelt vara en vilodag för benen eftersom jag sprungit fem mil förra veckan och imorgon går cyklingen igång. Det blev istället styrketräning och jag hann köra igenom hela kroppen eftersom jag inte var ute på annat. 
 
På kvällen kom Alexander o Linda förbi. Min kära svärson hade bakat ananaspaj och till den serverades vaniljvisp. Han har många strängar på sin lya den killen. Ett mycket bra val gjort av dotterna haha.
 
Jag har hunnit en liten bit på vägen på Stellas tröja och det var helt underbart att göra något annat än klänningar :-)
 
Färgen blev inte rätt med det ljuset kameran hade för den är i själva verket rejält lila och vit. '
 
När jag satt och stickade kom Stella och skulle ha hjälp med en sak. Hon satte sig snabbt ner i soffan men tyvärr hamnade rumpan på min necessär där jag har mina nålar osv. Oturligt nog stack en lång vass nål ut ur den vilket jag inte sett och ett tu tre så satt den ordentligt fast i Stellas rumpa istället.....
 
Ajaj vi var tvungna att fota själva krigsskadan som bevis......
 
Idag hann jag också lägga ut 25 auktioner på tradera. Jag försöker få ut lite varje vecka och det passade bra idag när jag hade en liten ledig stund att göra det. Det kostar rätt mycket arbete det där med tradera... först ska jag fota allt...beskriva allt....väga allt... och sedan ...packa in allt.... och så skrivas adresslappar..... för att slutligen läggas på lådan. Nåväl det ska bli skönt när vi är av med allt och ordningen i mitt städskåp i tvättstugan kan återgå till det normala då det just nu är något sorts traderaförråd. Det blev en hel del när vi nu ändrade om rummen för då gick vi igenom kläder osv. Det som inte säljs går till återvinningen.
 
Jag är sent ute idag och det är lite synd då min morgondag börjar tidigt. Just nu bloggar jag och nattar Stella samtidigt. Jag skulle vilja se det okända men det har redan börjat så det är nog kört... sedan måste jag hinna duscha och därefter packa fram lite inför morgondagen....jäkt jäkt... herregud jag hinner inte ens när jag är ledig. Hur tusan hinner jag då annars när jag jobbar 100%?  Jag tycker egentligen man skulle börja livet som pensionär så man hinner med allt man vill göra medan kroppen orkar  och sedan när man vill varva ner kan det vara lagom att lurva omkring på arbetet i godan ro.....
 
Herregud te....jag vill ha te också innan dagen är slut....hallå please fröken ut kan jag få fem timmar extra....åtminstone bara idag....
 
Och jag kan iiiiinte ångra mig gällande cykel imorgon oavsett väder för Linda tog med bilen hem för hon ska hämta Stella på skolan imorgon ......hehehe det är alltså inte lönt med några  lata tankar här inte ....
 
.....

RSS 2.0