Mobilfodral

 
Ett litet mobilfodral att ha hängande runt halsen. De små mormorsrutorna är jättespeciella för dem gjorde Hannah för något år sedan i syfte att göra något med men det blev inte av. Jag har fått dem och virkade ihop dem till detta fodralet som jag nu bär närmast hjärtat. På så vis får jag ha Hannah med mig lite grann varje dag då jag numera bara får se henne ett par gånger per år. Hannah bor i Stockholm och studerar där och vad jag vet tänker hon stanna där. 
 
Idag blev en intensiv dag. Det märks att vi är lite färre på jobbet. Det blev cykel till och från jobbet och när jag kom hem bytte jag tröja från cykeltröja till löpartröja och så gav jag mig ut för att testa en liten runda efter helgens långlöp. Det blev 4 km och första 300 m gjorde ont i skadan sedan mjukades det upp. Rundan gick bättre än jag trott det skulle göra. Det enda var väl kanske att jag gick ut lite hårt så jag sinade på slutet. 
 
När jag kom hem hade Jörgen varit och handlat och han var så gullig att han köpte årets första svenska jordgubbar till mig. Eftersom jag inte gillar kött så lever jag nästan uteslutande på frukt och bär samt grönsaker. Vad jag inte visste tidigare är att jag tydligen är jätteonytttig för så mycket frukt som jag äter är direkt skadligt säger de som vet. Mer än 500 gram frukt och bär om dagen innebär att fruktosen i frukten omvandlas till fettinlagringar i levern och kolhydraterna ger tydligen viktuppgång. Då är det kanske tur jag inte äter en massa annat för jag håller min vikt konstant på 48kr +/- 1 kg. 
 
Det har packats en hög med traderapaket för jag hade en hel del auktioner ute som gick ut igår. Det är rätt mycket jobb för de här 10 kr som man får in för kläderna men samtidigt är det ju mycket bättre än att slänga dem då de istället får göra nytta för något annat barn.
 

Kofta i strl 12-18 mån och bak o fram tanten

 
Barnkoftan är klar. Jag har stickat den i strl 12-18 månader och färgen heter Dusty Rose. Koftan passar perfekt nu svala vår/sommar/höstkvällar. Den är inte beställd utan är till salu för 200kr. 
 
Koftan är stickad i garnet Wendy Aran som innehåller 25% ull. Då det inte är mer ull än så i den är den väldigt mjuk men håller ändå värme bättre än helt utan ull. Jag har satt i tre träknappar i form av hjärtan.
 
Denna veckan blev det totalt 85 km cykling men jag är trots det nu totalabstinent och börjar bli alldeles galen då jag inte kunnat springa med det dåliga benet och de senaste dagarna har det varit benvila inför Varvet. Jag är kanske så abstinent på lördag att jag klarar mig runt hela banan på ett ben i ren abstinenspsykos. Ikväll har jag laddat hem nya låtar på min spotiylista samtidigt som jag har knarkat godis.... ja vi laddar ju alla på olika sätt .... vissa äter pasta .... och tydligen äter jag..... godis.... vem vet om ett eller ett par år kanske Runners world eller någon annan vettig löpartidning vill intervjua mig och fråga hur jag laddade inför långlopp och då kanske det blir världens fluga att .....äta godis :-). Jag hade i alla fall tänkt att jag skulle äta pasta men godis var liksom redan klart och väldigt smaskigt. 
 
På något sätt känns det naturligt att ladda med godis inför varvet eftersom jag är ju en bak och fram människa verkar det som. Bara en sådan sak, nu har jag sprungit 100 mil för att träna inför springtime och Varvet och så ser jag liksom till att bli skadad två veckor innan första loppet och så igår så såg jag ju till att slå upp skadan lite till två dagar innan varvet..lika bra kanske för nu kan jag ju inte skada mig på halvmarathon för den biten är ju liksom redan avklarad. Därför tänkte jag att när jag nu ändå bara har ett brukbart ben så kanske jag inte behöver tänka så mycket på pastan utan då går det säkert bra med godis och så fick det bli helt enkelt. Jag har ju lovat mig själv att starta men också att stanna när det inte funkar mer och då ska jag hitta ett litet bord vid en uteservering och dricka öl medan alla de andra springer förbi.. då har jag också försäkrat mig om att hålla vätskebalansen uppe..... målgång vet jag knappast om jag vågar tro på med ett ben men varför skulle det egentligen vara så viktigt...jag startar ju i alla fall och att deltaga är ju det viktigaste brukar man säga....
 
Just nu är jag hög av allt socker och abstinent utan löpning så jag ligger och funderar på om jag börjar springa nu så kan ju Jörgen ta upp mig någonstans vid Halmstad imorgon när han kör upp för han ska ändå stanna vid häktet där på vägen... då har jag ju både värmt upp, blivit av med godiset och abstinesen....
 
Imorgon kväll ska vi träffa Lotta,My och co på Jensens böfhus i Göteborg och det ska bli superskoj att få umgås med dem en stund. De är ett helt underbara dem av dem som jag träffat. De är ju proffs på det här med löpning så jag tänker passa på att stjäla lite bra kunnande av dem. Det ska också bli kul att se hur mycket vegetariskt det finns på ett böfhus hahahahaha....
 
Nä nu tror jag att jag stoppar i mig lite fler karameller och så kanske jag värmer lite av middagen också som efterrätt till godiset.. jag sådär lite lagom bak o fram i vardagen..
 
 

Virkad sommarhatt med blommor

Idag fick en liten sommarhatt gå före koftan jag börjat med. Den är beställd av en av mina läkare på jobb som också är farfar och nu har han ett barnbarn med fina hattar då han köpt tre olika av mig. Storleken på denna hatten är 48-49 och hatten är virkad i himalaya mercan garn.
 
Idag blev en blöt färd till jobbet. Redan inatt undrade jag lite hur det skulle gå att komma fram till jobb då det stormade rejält. Men strax innan sex imorse började det regna och då lade sig vinden något så när jag cyklade in hade jag vind men inte så illa som jag trott. Däremot så kom jag mitt i ett rejält regnväder och innan jag var framme på jobbet var jag blöt som en dränkt kattunge. Till och med strumpor och underkläder kunde vridas ur som disktrasor. 
 
När jobbet var slut och jag skulle cykla hem var kläderna trots att de hängt på tork hela dagen fortfarande dyblöta så det blev att låna ett par jobbebyxor att cykla hem i. Nya outfiten för i vår haha.... inte vackert kan jag säga men torrt.....
 
När jag kom hem gick jag upp och hämtade lilla prinsessan på skolan och vi fick oss ett riktigt women to women talk på vägen hem :-).. när Jörgen kom hem gjorde han det med pizza och godricka och plötsligt förvandlades onsdagen till en fredag ... hick .....skåål.....
 
Imorgon är jag och Stella hembjudna på mat och godricka hos en kompis, Anna. Efter det ska vi åka till Tyringe och hämta hem någon kusin som får vara och fira helg med oss...
 
En kopp te och lite stickande på koftan får avsluta kvällen och samtidigt en liten bön om att mitt ben snart ska vara gladare och dugligt att springa på igen :-)

Virkad mössa med blomma

 
Ännu en virkad mössa är klar. Denna är virkad i stl 48 och det ska föreställa en stockros. Jag har sytt på små pärlor för att göra den lite mer prinsessig för en ung dam. Jag är inte säker på att jag tycker att den blev så fin som jag hade tänkt mig. Denna är också till salu för 100kr precis som alla de andra jag gjort senaste veckan.
 
Idag var Julia och red med Stella och det har gått framåt för henne för idag behövde inte Julia hålla i hästen utan Stella klarade själv av att manövrera hästen. 
 
På eftermiddagen blev det kaffekalas för att fira Julia. Av mig fick hon ett par ridbyxor och jag hade tur att det var precis sådana hon hade velat ha :-). Tyvärr var de sönder lite i sömmen så hon får åka tillbaka och byta dem. Förutom det fick hon en svart hoodtröja också det en ridtröja och där fick Stella en likadan för att de ska matcha när de är i stallet. Av sin pappa fick Julia ett presentkort på flygbiljett tur och retur USA när hon vill och vart i USA hon vill.
 
I huset har vi en sjukling. Jonathan har feber och ont i halsen och huvudet. Nu hoppas jag att inte den elaka bacillen hittar andra att bygga bo i här i hos oss.......
 
Det blev som sagt inget springtime idag....
 
Det blev bara en tröja.... smarta var de i alla fall i år och har inte satt ut året så nu kan de använda de överblivna igen nästa år. I fjol stod det 2012 på dem men inget i år. 
 
Abstinensen blev svårt lidande då loppet i Helsingborg sved särskilt i hjärtat. Jag försökte lindra bot på det med dryga timmens styrketräning... det var nyttigt och bra men abstinensen bodde kvar...... det fick bli en liten cykelrunda för att stilla det värsta suget, 9km. Imorgon ska jag kanske försöka nätt på tå ta en liiiiiten runda på bara 1.5-2km för att se om det funkar för smärtorna. Nu riskerar jag att tappa för mycket inför halvmarathon den 18 så jag har en viss press på mig att komma igång. 
 
Nu har jag börjat på ett nytt projekt. En lite grövre kofta med luva för kyliga vår och sommarkvällar i färgen dusty rose. Jag gör den i stl 1år så hoppas jag att någon blir sugen på den. Den spår jag kommer att bli superfin....

RSS 2.0