Stickad bomullskofta

 
Stickad bomullskofta i stl 24 mån. Garnet kommer från systrarna Grenes.  Mönster kommer från tidningen kreativ stickning. Koftan är stickad på rundsticka i ett stycke upp till ärmhålan. 

Virkad sittpuff

 
Jag var så sugen på en sittpuff till mitt vita och grå hem men hittade ingen jag tyckte passade in riktigt.  Fick för mig att göra en själv och därmed var det bara att komma på vilket material jag skulle använda för att få den tillräckligt stor.  Jag testade riva sönder påslakan och virka med nål nr 10. Såhär blev resultatet och än så länge känner jag mig nöjd. Stoppningen är ett duntäcke och två kuddar som fick offras för projektets skull

Stickat vårset

 
Stickat vårset bestående av mönsterstickad mössa som du hittar beskrivning på under gratis mönster och slätstickade vantar. Setet är stickat med sticka 2.5 och 3 och i detta fall har jag använt mig av systrarna grenes bomullsgarn. Tvillingarna ska få det när de fyller 1år tillsammans med bla vårjacka och våroverall.  Jag hade gärna velat göra koftor också men då min dotter dvs tvillingarnas mamma inte gillar hemstickat får jag hålla mig till små projekt som inte sticker ut för mycket. 

Benvärmare

 
Benvärmare i 100% ull från Peru. Min kollegas fru ville ha helt vanliga enkla benvärmare och visst har hon en poäng i det för ofta är det enkla också det finaste. Hoppas hon blir nöjd med dessa :)

Vårmössor

 
 
Vårmössor i 100% bomull. Trots att dottern inte gillar hemstickat tar jag ändå chansen o gör vårmössor till flickorna.  Jag har bla köpt vårjackor och overaller som de matchar till och som de ska få i födelsedags present.  Mönstret på mössan bjuder jag på sedan tidigare under kategorin gratis mönster.  Det är bara att justera maskantalet med 7 upp eller ner. Vill inte dottern ha mössorna får de gå till försäljning istället.  Just nu håller jag på med vantar att matcha till. 

Stickade lingonvantar

 
 
Lingonvantar stickade i 100% norsk ull. Storleken är dam L. En enormt vänlig kvinna gav mig mönstret på dessa. Dvs på själva mönstret inte på vantar så jag har använt mig av ett basmönster. 
Jag gillar dem o blir inte förvånad om det plötsligt blir blåbärvantar el havtornvantar också när jag får tid över. 

Stickad basker

 
Stickad basker i grått bomullsgarn och i björnbärsmönster. Min lilla Stella var snäll och ställde upp som modell. Då ville jag inte klaga på att mittsömmen bak kom lite på sidan men det spelar ingen roll. Mössan var jätterolig att göra och jag kan tänka mig göra andra saker i björnbärsmönster. Varför inte en babyfilt? Någon som har testat göra det?

RSS 2.0