Gott nytt år

 
 
 
Tack alla ni som under året valt att komma in och titta på min blogg. Utan er hade jag inte haft någon anledning att skriva eller lägga upp mina bilder här. 
Det har för mig varit ett något annorlunda år då jag försökt att komma tillbaka till livet efter en trafikolycka hösten 14 med bruten nacke som följd.
Att lära sig leva med sina nya hinder tar tid och också att bli kompis med de kroniska smärtorna. Jag återhämtar mig efter en tuff dag med mitt handarbete och tack vare era beställningar har ni hållit mig sysselsatt en del av tiden.
 
Jag hoppas 2016 blir ett glädjens år och att mycket garn får slinka genom fingrarna på mig. 
 
Gott nytt år på er alla <3

Stickad filt med spetskant

 
En stor härlig sjal stickad med en tråd mohair och en tråd mercangarn. Mönstret har jag hämtat från jarbo.se under deras gratis beskrivningar.  Enligt beskrivning skulle det gå åt 100 g men eftersom jag hade två trådar förväntade jag mig runt 200g men det slutade på över 300 gram så sjalen blev dyrare att tillverka än försäljningspriset. Sådant händer ibland och faktiskt inte så sällan :). Sjalen skall en kollega ha som combo till sin krokade mössa med mohair. Hoppas den värmer henne gott i vinter. 
 

Virkad filt

 
En stor filt i lila/vit. Perfekt att krypa in i framför Tv:n. Min mans syster fick den i julklapp. Enda nackdelen som jag fann med detta mönster var att man virkar runt. När filten väl var lagom i bredd ångrade jag mig för den ökade ju inte mer på längden än bredden så det går åt vansinnigt mycket garn på det viset. 
Nu fick svägerskan oturligt nog 2 filtar till i julklapp av andra dock i fleece..

Mössor med pälstofs

 
Åter en liten last av mössor med pälstofs. Eftersom mössan är stickad i resår passar storleken både barn och vuxna. Min beskrivning på mössan hittar du under rubriken gratis mönster. De fina pälsbollarna har min mans moster varit så gullig att inhandla åt mig i Stockholm och sedan skicka ner dem till mig i Skåne. Just dessa bollar är av äkta päls men det finns massor av fuskbollar på marknaden också. 
 
På mössan nederst i bild har jag använt ett helt underbart garn från Danmark, Diva. Tyvärr går det inte att göra mössan rättvisa på bilden då den är mycket snyggare IRL. Eftersom garnet är ganska tjockt valde jag att inte göra något uppvik då den i så fall hade blivit för klumpig. Den är utan tvekan en av mina favoriter och jag kan egentligen bara ångra att jag inte köpt ännu mer av garnet än jag gjorde. Det räcker till någon mössa tills så den får jag välja med omsorg. 
 
 

Stickade raggsockor Harry Potter Hufflepuff

 
Stickade raggsockor Harry Potter Hufflepuff.  Egentligen tycker jag att den gula färgen ska vara någon nyans gulare men det blev ett uppdrag omöjligt att slutföra. Jag har inget mönster utan googlade på Hufflepuff o stickade sedan så jag tyckte det matchade. Dessa sockar är lite speciella  då jag först o främst har stickat dem från tå och upp. Då det var mönster valde jag att göra en afterthough heel.  Du hittar beskrivning på Youtube.  Fördelen med en sådan häl är att du inte stör mönstret och det andra är att eftersom en afterthough heel innebär att du stickar in en tråd avvikande färg och sedan som på en tumme på en vante tar upp maskor och stickar hälen efteråt gör att om hälen blir sliten drar du upp den och gör enkelt en ny. Hoppas mottagaren kommer att gilla dem då de ska bli en julklapp till en  Harry Potter älskare.

virkade grytlappar

 
 
Virkade grytlappar efter ett gammalt mönster som en kollega till mig var så gullig och delade med sig till  mig. Dessa ska bli en gåva till en arbetskamrat som går i pension nästa vecka. Färgen är grå/vit

Stickade benvärmare med virkad kant

 
Stickade benvärmare med virkad kant. Jag har lagt upp 50 msk och stickat resår  3 rm och 2 am till önskad längd. Dessa är46 cm långa. När jag maskat av virkade jag ett varv fm i avmaskningsvarvets bakre maskbåge med vit tråd och efter det virkade jag ett varv med picot. För små smidiga picot virkade jag 3 lm och en fm i första lm. Hoppa över en fm och fortsätt så varvet ut

Krokad baggy mössa och Krokade vantar

Nu fick det bli ett krokat rosa set bestående  av baggy mössa och vantar. Setet är till en jobbarkompis.  Mönstret till både mössa och vantar hittar du under rubriken gratis mönster 
 
 
 

RSS 2.0