virkad mössa 5 star beanie

 
Ett av mina små barnbarn brukar låna en mössa jag stickat till Stella och springa runt med inomhus trots att den är alldeles för stor.  Jag hittade garn som blivit över och virkade denna mössan till henne som hon ska få imorgon av samma garn .  Hennes tvillingsyster får kolla bland mina garner om hon hittar något hon gillar så får jag göra en mössa till henne med. 

Krokade vantar med mönsterkrokad mudd

 
Krokade vantar har blivit populärt. Jag gör dem i tre olika storlekar för vuxna o x antal för barn men eftersom jag använder olika garn så måste jag anpassa antal maskor efter det. När jag väl bestämt mig för antalet maskor krokar de nästan av sig själva då det blivit en del nu. Mönstret är egen design och är du sugen på att göra egna så hittar du beskrivningen under gratis mönster. 

Virkad 5 star beanie hat

 
En mössa vars mönster cirkulerat på Facebook  denna vecka  med tutorial. Den heter 5 star beanie hat och var jätterolig att virka. Dessutom tycker jag att mössan blev snygg med de små stjärnorna. Just denna är till en kollega på jobbet 

Gratis Mönster virkade grytlappar

 
Dom här vackra grytlapparna har jag fått ärva mönstret av från en kollega och vän. Hon har givit mig sitt medgivande att försöka skriva ner o förmedla mönstret till er. 
 
Lite beroende på tjocklek av garn får du lite olika förutsättningar på hur många lm du ska lägga upp. De översta röd/vita är virkade i garnet Emma o med virknål 3. De övriga med virknål 3.5. Jag har gjort några med nål 4 men tycker att då börjar mönstret istället se klumpigt ut. 
 
Du minskar med 4 lm eller ökar med 4 lm. Så de med nål 3 har jag lagt upp 53 msk o nål 3.5, 49 msk. De blir ganska stora men det är meningen att de ska vara funktionella o inte bara skrytlappar. Prova dig fram vad du själv tycker är lagom. 
 
Jag väljer att beskriva den röd/vita lappen med nål 3
Mönster: 
1: lägg upp 53 lm
2: virka 4 stolpar  i 4e  lm från nålen. 
 Hoppa över 3 lm o virka 4 stolpar varvet ut. Till slut efter din sista stolpgrupp gör du 1 stolpe i lm som finns kvar. Se längst till vänster vid nålen. Nu har du 13 stolpgrupper samt en extra stolpe i början o slutet av varvet som blir vändningskanten. 
 
3: Byt färg och börja på samma sida som du började det vita stolpgruppvarvet dvs på baksidan och arbeta åt samma håll som på förra varvet
 
Börja med en fm mellan första stolpen och stolpgruppen. 5 lm och en fm mellan nästa stolpgrupp. Fortsätt  varvet ut och avsluta med en fm mellan sista stolpgruppen och den avslutande ensamma stolpen. 
 
4: Nu vänder du varv och fortsatt med det röda garnet virkar du 3 lm som blir första stolpen 
 
 
Sedan virkar du 4 stolpar och går samtidigt under den röda lm bågen och mellan stolpgruppen  så du har 2 stolpar av den vita stolpgruppen på var sida om nålen. Fortsätt virka 4 stolpar under bågen och mellan gruppen varvet ut. Avsluta med en stolpe med mellan sista gruppen och den sista ensamma vita stolpen 
 
Dra ut en lång ögla av det röda garnet och lägg det åt sidan.
Nu går du tillbaka till början  på det varvet vänder och tar upp det vita garnet
 
Nu virkar du varv 3 igen med det vita garnet och sedan varv 4. 
 
Fortsätt så med varv 3 och 4 och varannan gång vit/ röd tills arbetet uppnår önskad längd. Jag slutar med varv 3 av uppläggningsfärgen.
 
Kant
 
Kanten gör jag först ett varv med fm. 3 fm i varje grupp jämnt fördelat tycker jag blir lagom. I ett hörn virkar jag 25 lm till ögla. 
Nästa varv brukar jag göra ett varv med kräftmaskor men ett varv picot är också  snyggt. Det är en smaksak. 
 
Lycka till med din grytlapp och länka hit om du visar upp den. Tack för visad respekt 😊 Hör av dig om något är oklart 

Mönsterkrokad mössa

 
En kollega hade en mössa hon älskar men som började se sliten ut. Den var förvisso stickad men hon ville ha något liknande i krokat eftersom krokat blir så mycket tätare. Hon skickade bild på sin gamla mössa och så satte jag igång. Det blev en variant utan baggy effekt och helt mönsterkrokad. Min lilla modell Stella på bilden är alltid snäll och ställer upp på bild men som ni ser kommer mössan inte riktigt till sin rätt då den är alldeles för stor för henne. Garnet är 100% ull. Kan meddela att kollegan blev jättenöjd 
 
 
 
 

krokade vantar med broderad blomma

 
Ett par bruna krokade vantar med broderad blomma och mudd. Dessa har min väninna fått i födelsedagspresent :). Är så sugen på att lära mig hur man broderar de vackra blommorna på på yllebroderi men det fanns inte så mycket kring det  på youtube eller google. Får väl prova mig fram helt enkelt. Vantarna blev jag klar med vid midnatt före hennes födelsedag så tiden gav mig inte utrymme till mer än en enkel liten blomma. 

Vinterset combo i rosa vantar mössa halsvärmare

 
 
Ett härligt rosa set i rosa för kalla vinterdagar. En combo av krokad baggy mössa med mönsterkrokad kant och krokade vantar. Halsvärmaren är stickad i mosstickning. Hoppas ägaren blir nöjd och håller sig varm o go 😊

stickad baggy mössa

 
Grå stickad baggy mössa stl ungdom /vuxen.  Till salu. 150 kr 

Virkade grytlappar

 
 
Två par grytlappar virkade i ett mönster jag älskar som min  fina arbetskamrat delat med sig av till mig. För att inte glömma mönstret har jag alltid en grytlapp startad. Grytlapparna är en grej jag gör för att de är roliga och fina men inte ger vinst. Jag tar 100 kr setet och i detta fall kostade mig dem ovan 100 kr i garn och dem nedan 128 kr men då bör det räcka till tre stycken vilket inte är någon större mening för vem vill ha 1.5 set. Setet ovan är i färgställning mossgrön/offwhite  och nedan röd/vit.
 
Framöver blir det en del likadana objekt då det ligger beställning på en del vantar och mössor så liiite enahanda blir det. Ska försöka komma över dem snabbt så jag kan fortsätta med andra saker.
 
 

RSS 2.0