Stickad babyklänning

 
Idag blev jag klar med en av två beställda babyklänningar. Denna är till en liten tjej som fortfarande ligger och myser i sin mammas mage. Hon har en storasyster som har stl 110 och som vill ha en likadan för matchning. Jag har beställt garn till den men det lär ta en vecka innan det dyker upp. Därefter får jag lite att bita i då jag ska anpassa måtten så att den passar storasyster också.
Klänningen är stickad i det härliga Himalaya Mercan garnet som är mjukt som sammet. Ett härligt garn som man slänger i tvättmaskinen när det behövs.
 
Idag blev det tvättat en hel del. En vecka i alperna skapar mycket tvätt :-). Det har också blivit mycket hemarbete då huset har genomgått en förändring när vi var borta. Rum har försvunnit och som jag skrev igår så har Stella fått en walk in closet..... härligt med förändring och då är vi ännu bara i början av det :-)
 
Vi har en del möbler vi behöver göra oss av med och som samhället ser ut idag är det inte alltid så enkelt. Ta betalt är bara att glömma. Vill man bli av med något så är det skänkes som gäller. 
 
Det blev en liten runda på löpbandet, endast 5 km då knät började gnälla. Förmodligen så var skidåkningen mer påfrestande på mitt löparknä än vad jag anade så det får bli mycket stretch och kortare rundor denna veckan. Jag hade tänkt börja cykla till jobb from imorgon men vintern tycks hänga kvar lite längre än vad jag hade trott så det blir till att vänta någon vecka till.
 
Ska bli kul att komma till jobb imorgon. Känns konstigt att jag inte varit där på en vecka så det ska bli skönt att återse kollegorna igen. Antagligen känns det som jag aldrig varit ledig efter bara några minuter haha... så brukar det ju oftast vara efter semester.
 
Det lär inte bli så mycket mer resande nu förrän i augusti då vi ska iväg och fira att Jörgen fyllt 50 år vilket han gör i april... resvägen är än så länge hemlig.....
 
Eftersom mitt garn till nästa klänning lär dröja en vecka ska jag fortsätta pyssla med svärmors vantar... hoppas dessa passar henne :-)
 
Nu är det så ska det låta och sen får det bli te... det gäller att försöka sova lite inatt då jag börjar 06.45 imorgon

Virkad mobilgömma

 
Virkad mobilgömma att ha runt halsen. Denna är till en Samsung Galaxy och Stellas fröken skall ha den. Gömman är virkad i lilamelerat Himalaya Mercan garn och kan tvättas i maskin på 40 grader.
 
Idag ska jag börja på en klänning i offwhite likadan som den jag gjorde för någon vecka sedan. Det är en arbetskamrat som beställt den då hon ska bli både mormor och farmor ganska snart.
 
Dagen började tidigt även idag trots ledighet. Halv sju gick jag upp och började med helgsysslorna. När Jörgen väl vaknade var andra tvätten igång och köket var fixat. Det har blivit en del sortering och flyttande av saker inför den kommande renoveringen parallellt om det vanliga helgstädandet.
 
Jag har också hunnit springa 7 km på löpbandet. Styrketränat en halvtimma, stretchat på det. Tyvärr blev det bara 7 km då knät började gnälla så jag tänkte låta det få bestämma lite. Hoppas jag kan få till en längre sträcka imorgon. 
 
Svärmor har också varit här och jag klippte till henne som vi brukar säga :-). Inte alls så allvarligt som det låter.... jag klippte hennes hår...haha.... hon hade med sig supersmaskiga gelehjärtan som hon vet jag inte kan motstå.... mums och så hade hon också med sig tre glas att dricka te i.
 
Traderapaket är packade och tvätten ligger nu i garderoben så nu har jag snart förtjänat att sitta av resten av dagen i soffan och titta på melodifestivalen med lilla Stella...
 

Virkade converse

 
De sista conversen för denna gången. Dessa är en gåva till en av Jörgens familjemedlemmar. De är virkade enligt mönstret virkade converse under rubriken gratis mönster. 
 
Det blev återigen en tokig natt och jag var ordentligt trött hela dagen på jobbet. Efter jobb åkte jag och hämtade Stella på skolan. Vi åkte hem och packade ner Nicke i en kattväska för transport till veterinären. Det var dags för den årliga vaccinationssprutan. De vägde inte honom denna gången men veterinären tyckte han var perfekt i hullet. 
 
När vi kom hem var min planering att ta en löptur ute men den planering fick stå till sida då det skulle komma bekanta och hämta en bokhylla i ek som vi skänkte bara man hämtade den. Efter det så insåg jag snabbt att tröttheten tyvärr blivit större än orken att springa iväg. Det blev hämtepizza och ett glas vin istället. Nu hoppas jag sannerligen att vädret blir bra imorgon så jag kan kompensera det då.... 
 
Denna helgen blir att plocka undan så snickaren kommer till nästa helg när vi åkt till Österike. Det är också dags att börja packa så smått så inga viktiga saker hamnar i glömska.
 
Ikväll sa Stella att det känns som hon ska bli sjuk. Ont i huvudet och sjukdomskänsla.... hoppas inte det stämmer för det vore väl mycket trist om skidresan skulle äventyras av sjukdom....
 
Fredagen firas med ljudbok och nu virkas ett mobilfodral att hänga runt halsen som Stellas fröken ska få...
 

Raggsockar

 
Raggsockar har det också blivit till Jörgen. Dessa är stickade i grönmelerat raggsocksgarn med 70% ull.
 
Näst på tur är ett par lila virkade converse... därefter ligger en del småbeställningar och pockar på.
 
Slutade lite tidigare på jobb idag så det blev en löprunda utomhus vilket nu är ett tag sedan. Knät började tyvärr gnälla efter knappa 3 km men fick baske mig hänga med till jag uppnådde 5km. Solen sken och det blåste knappt ingenting så det var en uberhärlig liten runda.
 
När jag kom hem blev det att stretcha och sedan att packa traderapaket. Kändes inte ett dugg inspirerande efter gårdagens traderaneg. Nu är de packade i alla fall och nästa gäng auktioner går ut den 9 feb så jag hinner väl lugna ner mig lite tills dess.....
 
Julia är här i kväll så jag antar att jag förmodligen inte har någon 7 åring hängandes i öronen denna natt. Kunde vara skönt med en natts sömn då jag igår lade mig vid 23.30 och vaknade igen strax efter 02.00. Därefter bjöds det inte på mer sömn så jag är nog tröttare idag än vad jag själv inser.
 
En liten stunds handarbete får det bli nu som belöning för ännu en dag på jobb med full rulle..
 

virkade converse

 
Då har det blivit ett par converse till och ett par återstår. De är virkade enligt mönstret jag bjuder på under rubriken gratis mönster.  Förutom det väntar ännu ett par converse, ett mobilfodral, ett par fingervantar och två klänningar. Det gäller alltså att inte ligga på latsidan.
 
Idag blev en lång dag med jour till 21.15. På väg till jobb svängde jag inom skolan och lämnade av ett lass kläder då Stellas fritidsfröken som är adopterad från Indien skall åka ner och besöka sitt gamla barnhem. I anledning av det besöket passade jag på att skänka kläder som barnen på barnhemmet skall få. Härligt att kunna ge en gåva så direkt för då vet jag också att det kommer fram till dem som behöver det.
 
På tal om kläder så fick jag idag ett negativt omdöme på Tradera av en köpare som köpt svindyra jeans av mig för 23 kr. Jag hade lagt dem under rubriken begagnat och sedan tagit en hel del bilder. Bla fotade jag att det fanns ett tramp i benens nederkant för att inte en köpare skulle missa det. Nu har denne mage att lämna omdöme att jeansen var trasiga detta trots närbild på trampet. Inte heller har denne kontaktat mig innan vilket är den vanliga gången utan bara smällt till med neg. betyg. Så himla trist med tanke på all kraft och energi jag lägger ner på dessa jäkla auktioner och så kan någon bara fördärva för en så lätt.... 23kr för ett par jeans som kostar över 1000kr...... skitkärring
 
Idag var det debatt mellan politikerna och medborgarna och våran Camilla och Anders på Sydnytt. De var jätteduktiga i sina uttalanden. Politikerna visade tydligen i sina uttalanden och skruvanden på kropparna att de egentligen inte har en aning om vad de pysslar med.  Trist att de kan fördärva fungerande verksamheter som tagit åratals att bygga upp bara genom att föra igenom nya förslag utan research.... det visar att demokrati låter fint men inte ens i sverige fungerar det. När man skärskådar allt vi vet hitintills så är det ingen överdrift att påstå att vi är förda bakom ljuset och att det inte på något sätt är skött på ett demokratiskt vis. Det är så himla trist när detta beslut är taget och genomfört att det blir vanliga medborgare som får betala priset för politikernas maktbegär och okunskap. Det går inte sedan heller att bara säga att detta blev nog inte bra, vi går tillbaka till det gamla.... Som vi förstått så ska åtminstone 1000 av våra patienter gå till privata aktörer i Simrishamn.....
 
Nä nu är jag trött på denna måndagen och ont i mitt knä har jag efter gårdagen som var en fantastisk löpdag men som idag blev en betala priset för den löpningen.... hoppas det lägger sig så jag kan få en runda imorgon.... smärtan påminner mig och att tiden börjar rinna iväg inför både springtime o Göteborgsvarvet om inte trenden uppåt håller i sig. Många fler bakslag kommer jag inte att ha råd med....
 
Nu vill jag ha te....godkväll
 
 

Raggsockar

 
Lille Stella lade in en beställning på raggor och så här blev de. De är stickade i lila/vitt raggsocksocksgarn och passar damens gummistövlar alldeles förträffligt.
 
Idag blev en härlig dag så till vida att jag på förmiddagen åkte in till Landskrona och gick en promenad på 5km med Linda. Helt underbart då hon sällan har tid att umgås med sin mamma så det kallades utan tvekan kvalitetstid. Tänk så rik jag är som fått tre underbara flickor, det är så härligt att höra dem berätta och få vara en del av deras utveckling.  Efter det åkte jag hem och bytte om och sedan fick jag 10km på löpbandet..... helt underbart det med efter nästan en veckas stillastående pga sjukdom.  Stretch på det och sedan hemarbete i form av städning och tvättning. Eftersom träningen gick så bra så han jag knappt uppfatta den trista delen av hemarbetet haha
 
På eftermiddagen kom Kenny som ska renovera åt oss och la upp en liten tids och göra planering. Han stannade och myste en stund med Jörgen. Härligt att se grabbarna mysa så jag o Stella åkte iväg och handlade lite mat så de fick lite egentid. Efter det blev det middag och till det ett glas rödvin som belöning för dagens härliga löp.
 
Imorgon ska mina underbara kollegor Camilla och Anders vara med i sydnytts debatt med politikerna gällande bla förslaget om nedläggning av operationsverksamheten i Landskrona. Det kommer de att sköta utomordentligt väl. Det är bara att inse att det vore en katastrof för alla stackars patienter som inte kommer att få samma möjligheter på ett akutsjukhus men också en katastrof för landskrona kommun. Tänk själv en av stadens största arbetsställen, alla anhöriga som är ute i city och handlar i väntan på att anhöriga ska bli klara osv osv
 
Nu ska jag mätt efter middagen ställa mig med Stella och sjunga singstar. Det är en riktigt liten musiclover den där tösen. Jag skrattar lite inombords då jag inser allt som oftast att hon nog tusan är en kloning av moi... hahahahahaha...... stackars tös :-*
 
 

Virkade converse

 
 
Virkade converse i bomullsgarn. Mönstret till dem hittar ni under rubriken gratis mönster. Jörgens kollega blev morfar igår så han ska få dessa av oss som han sedan kan ge till babyn. Det var ett tag sedan jag gjorde converse så pestkänslan som infann sig innan kom inte idag utan nu var det nästan lite roligt igen. Det blir två par till minst för de ska min svärmors syster få inför kommande baby.
 
 
Hälsan är bättre idag, endast snuva och lite rethosta. Orken är på väg tillbaka så pass att jag nu känner mig frustrerad över att en hel vecka försvann utan löpning :-). Idag stinker jag som en hel kontinent då jag ätit upp en glasburk med chilimarinerade vitlöksklyftor för att bli frisk snabbare. Eller också är det en jättebra ursäkt för att äta upp alla och frivilligt lukta skunk utan att behöva ursäkta sig närmare bara för att jag tycker det är så himla gott.... hihi...
 
 
Det har varit en lång dag på jobbet då jag har jour. Två avdelningar har desvärre utbrott av calicivirus och minst en av dem har nu intagningsstopp. Som tur är har den öppna avdelningen bjudit på en del arbetsuppgifter istället och så har jag hunnit bli färdig med statistiken för operation för januari månad.
 
Imorgon ska Kenny komma för att kolla vad han ska göra för renovering hos oss. Vi ska riva en vägg mellan två sovrum och så ska vi göra en walk in closet till Stella.... så klart..... hinns det med är det också tänkt att nedanvåningen ska öppnas upp. Jörgen tycker vi kan riva allt som ska rivas så länge.... håller inte med... har levt i byggdamm åravis tidigare.... inget bra.... jag tycker vi tar en sak i sänder och så är det nog bra med det. Jag hoppas allt blir av så att jag äntligen kan få ha det som jag/vi skulle vilja ha det. Innan har det inte funnits någon möjlighet med 5 barn i huset men eftersom de klingar av blir möjligheterna fler.
 
Ikväll ska jag avsluta ett par raggsockar till Jörgen....
 
Ha det där ute i cybern
 
 
 

Virkat Iphonefodral

 
Stellas fritidsfröken önskade sig ett fodral till sin Iphone att ha runt halsen. Hennes favoritfärg är turkos så givetvis skulle hon få ett sådant. Jag har virkat det i garnet Himalaya Mercan. Fodralet är virkat runt med fasta maskor med nedtag i främre maskbågen förutom strax innan och strax efter mitt märke där jag virkat fasta maskor med nedtag i bakre maskbågen för att få lite mönster i fodralet. Eftersom det är virkat runt behövde jag bara sy ihop det längst nere och sedan virkade jag direkt halsbandet utan att ta av garnet. Halsbandet är virkat med fasta maskor i tre varv för att inte bli för tunnt och riskera skära in i halsen.
 
Idag är jag lite sämre igen förmodligen var jag för tidigt igåg när jag gav mig av på stickträffen. Huvudvärken ger sig inte och jag har fortfarande feber. Jag ska jobba jour hela kvällen och hela dagen imorgon så det blir inget mer utöver det.
 
Mina löpsträckor som legat bra till i ett par veckor är nu helt obefintliga. Jag kommer inte att springa en meter varken i dag eller imorgon. Så mycket förnuft bor det fortfarande i kroppen. Drömmen är att jag är helt frisk förutom snuva till söndag när jag är ledig och bästa senariot är att det är några plusgrader och sol och så får jag lov att använda en timme för mig själv.... spriiiinga.... det hade varit en finfin avslutning på denna veckan :-) Vi får se jag kan väl få leva på hoppet i alla fall hehe.... det gäller att komma i form nu. Springtime och Göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg....

RSS 2.0