Virkade converse



Med risk för att bli tjatig så kommer här ytterligare ett par converse. Några ändringar till har skett men nu tror jag att jag kommer att hålla mig till detta konceptet då det känns rätt bra. De blev lite efterfrågade så det kommer de närmaste dagarna att ramla in fler. Det glädjande är väl i så fall att det kommer olika färger. Stellas pippitröja får pausa lite för jag tänkte bli klar med de flesta skorna innan vi reser nästa vecka.

Imorse så sprang jag in till jobb. Det kändes som att det gick både lättare och snabbare men det gjorde det inte. Jag klockade in mig på 45 min igen så det blev lite av en besvikelse. Får trösta mig med att det åtminstone kändes lättare...

På jobbet blev det narkos på förmiddagen och på eftermiddagen blev det planering av operationerna nästa vecka samt statistik för maj månad.

Ikväll blir det fler converse så det är väl bara att sätta igång. Kram på er alla

Virkade converse



"http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">

Då blev det en liten conversekavalkad. Jag har virkat dem efter ett gratismönster på jarbo.se  länken hittar du under bilden. De röda är virkade helt enligt mönstret och de svarta och rosa är enligt mönstret plus lite vad jag själv tycker. Hoppas de blivande mammorna blir nöjda med dem.

Dagen idag gick undan som bara den och jag har inte hunnit göra något nyttigt utan bara varit en conversetillverkare. Kanske inte så bra för hemmet men jag får ta igen det imorgon efter jobbet. Det har blivit ett par glas rosévin till detta och en liten stund i trädgården men den blev kort för här blåste det kallt. En liten påminnelse om lågtrycket som är på väg in över oss detta dygnet.

Nu ska jag fortsätta med några converse till då det fanns en önskan om detta så jag kanske plågar er med fler bilder av sådana och så ska Stellas pippitröja bli klar också :-)

Virkade converse



Så här blev skorna som Bodils blivande barnbarn ska ha. Det fick bli röda eftersom det ska bli en liten tjej. Tack Lotta för att jag fick låna mönstret på dem.

Imorse sprang jag till jobb och det var toppen, vädret var underbart och det kändes ganska lätt hela vägen. Jag vet att jag slog tidsrekord men den usla lånetelefonen jag lånat då min ordinarie är inlämnad är inte att lita på. Efter halva sträckan så tog min runkeeperapp paus och startade aldrig igen. Typiskt jag som ville veta vad tiden blev. Givetvis kollade jag inte på klockan innan då jag lade allt förtroende på att appen skulle funka.

Sista dagen på jouren idag. Ytterligare tolv timmar på sjukhuset. Jag hoppas Jörgen o Stella kommer och hämtar mig så jag kan åka till kyrkogården och lämna blommor till mamma. Själv fick jag den fantastiskt fina nya rosa Boiströjan av Jörgen o Stella som morsdags present och av mina stora barn fick jag en hälsning. Inga presenter där (vad jag vet i alla fall).

Nu ska jag vara ledig måndag och sedan kör det igång igen. Nedräkningen inför spanien har börjat så det är snart dags att planera inför den.

Ha en underbar söndag alla mammor

Virkade tofflor



En kollega till mig önskade sig ett par virkade tofflor som hon ska ge till en kompis. De är virkade enligt ett gratis mönster från drops som jag länkat till i ett annat inlägg.

Idag har varit en extremt lång dag med 12 timmars jour på jobb. Jag har hunnit göra all min statistik för operationenhetens verksamhet under maj månad fram tills i fredags så det var skönt att få undan det. Förutom det har det varit ganska tråkigt att vara ensam under så lång stund. Det är nästan så att jag förstår hur de känner sig som sitter häktade :-).

När jag kom hem satt två fågelungar i soffan (Jörgen o Stella) så det var bara att ställa sig vid spisen och fixa lite mat till dem så de inte riskerar att svälta ihjäl.

Nu ska jag igen ta tag i Stellas pippitröja samtidigt som jag lyssnar på ett hitintills ganska intetsägande melodifestival. Ha en underbar kväll alla <3

Tofflor

Nu är Hannahs andra par tofflor klara.De påminner om Peter Pan skor. Hoppas hon gillar dem. De är stickade i mosstickning och rätstickning med dubbelt garn. Mönstret har jag hämtat gratis på drops.se

Inneskor

Hannah önskade sig ett par inneskor som hon kunde ha när hon ska ut i köket då hon bor i korridor. Jag hittade ett par som var en sorts slip-in på drops så dem fick det bli då de är snabba att hoppa i. De är stickade i garnet Molly på sticka 7.



Jag har börjat med ett par andra i en annan modell så hon har att välja mellan. De kommer på bild imorgon.

Imorse var jag uppe i Pålsjö skog och skulle springa en runda. Tro det eller inte men jag lyckades springa vilse. Jag ville följa den gröna sträckan och plötsligt hittade jag ingen märkning. Jag sprang tillbaka samma väg och trodde jag hade koll men efter ett tag insåg jag att jag hade sprungit i cirklar och hade ingen aning om hur jag skulle komma tillbaka till parkeringen. Jag får nog studera kartan bättre då detta är andra gången jag försöker följa grön runda och kommer helt fel.....

I eftermiddags var Stella och jag på en fotorunda. Hon älskar att fotografera och det passar mig utmärkt för plötsligt har hon gått en runda utan att tänka på det. Stella är faktiskt ganska duktig på att fota och om inte annat så är det lite kul att se vad hon har fastnat för. Detta är en av hennes bilder på min ranunkel.



När vi var ute på fotorundan mötte vi plötsligt en massa MG bilar. Vi såg säkert ett femtiotal och Stella fotade och vinkade till dem. De flesta vinkade glatt tillbaka :-)



Såhär fina var bilarna. Det var både danska och svenkregistrerade bilar så det måste ha varit någon träff vi hamnade mitt i.



Säg vad man vill men visst är det något visst med gamla bilar :-)

Krokad väska med broderade blommor



Nu är min sommarväska klar. Jag har krokat den med enkel krokmaska. Stycket är krokat i enkel bredd och sedan i dubbel längd. Jag har virkat ihop kanterna med smygmaska och därefter krokat handtag i en längd som passade mig. Därefter har jag med korsstygn broderat blommor på ena sidan och den andra sidan är helt slät.



Jag blev faktiskt ganska nöjd med denna lilla pjäs.

Brodera blommor

Idag har varit en ledig dag och jag tror det gäller de flesta. Här har det städats och tvättats och huset har varit fullt i omgångar av kompisar och svärföräldrar. Däremellan blev det en liten runda på 5km och när jag kom hem fick jag med Jörgen och Stella på en liten promenad.

Jag fick också pratat med båda tjejerna. Linda som jobbat kvällen på sjukhuset och haft en ovanligt lugn kväll. Skönt för det betyder ju att patienterna mår bra. Hannah har varit ute och joggat på Gärdet för vädret var fint i Stockholm. Hon skickade en liten fin bild på hur det såg ut



Hon har lovat mig att ta med mig på rundan när jag kommer upp och hälsar på hos henne nästa gång. Det är kul att båda tjejerna börjat springa lite, tänk om vi kunde få möjlighet att springa tjejmilen i New York nästa år det hade varit minnesvärt att få göra det med dem innan de skaffar familj och blir upptagna med det.

Min väska är snart klar, ikväll sitter jag och broderar lite blommor på den och  imorgon ska handtagen virkas så jag hoppas den blir klar då.




Efter det ska jag hitta en beskrivning på ett par gossiga tofflor som Hannah önskar sig att ha där hon bor så slipper hon ta på sig skor när hon ska till köket som ligger i korridor. Nu hoppas jag att det snart blir dags för en stor kopp te

Väska nästa



Nu när koftan var klar blir nästa projekt en ny väska till mig. Jag krokar den i bomullsgarn och kommer sedan att pryda den med broderade eller virkade blommor. Det blir en lagom sommarväska.

Det är helt underbart nu när våren har fått ordentligt fäste och bilen börjar snart undra om jag tagit ut skilsmässa då jag föredrar att cykla till jobb. På morgonen är det helt underbart att känna dofterna och höra fåglarna på vägen till jobb innan jag ska vara instängd på en operationsenhet med den stress som det innebär och förlust av utsikt eller kontakt med omvärlden. På samma sätt är det lika underbart trots en enorm trötthet att cykla hem då jag har en möjlighet att tömma kroppen och hjärnan på allt den varit med om under dagen. Eftersom det är en lång arbetsdag jag har så sparar jag också in lite träningstid då cyklingen ger mig min behövliga dagliga basmotion.  Sträckan dagligen blir totalt 16.5km och det är ganska lagom.

Jag har fått in en del svar på alla mina undersökningar och hitintills är det grönt kort som lyser. Helt underbart och jag hoppas att de sista svaren gör likadant.

Nu börjar så smått nedräkningen tills vi ska åka ner till svärmors hus i Spanien och det märks på Jörgen att han också längtar då han några dagar nu lagt ut gamla resfoton på facebook och sedan bett folk gissa var de är tagna. En liten lustiger lek :-).

Jag fortsätter med löpträningen och nu springer jag i en 5:30 takt vilket jag hoppas kunna pressa ner ännu mer. Det bör gå om man tittar på hur lite jag har kunnat springa i vår då olika virus landade i min kropp. Det hade varit jättekul att springa milen på 50 min så det är bara att hålla igång och så får jag se hur långt det räcker.

Nu ska jag bita tag i min blivande väska för efter den funderar jag på att virka ett par shorts till mig.

Omlottkofta



Nu är min gula kofta klar. Den är stickad enl mönstret till vänster men jag har uteslutit blommorna då de blir lite för mycket för mig. En snygg detalj som inte syns så mycket på bilden är de fina trumpetärmarna som kommer till sin rätt när koftan sitter på. Jag har stickat den i merinoull så den är väldigt mjuk och skön samtidigt som den värmer lite. Passar en fryskyckling som mig. Koftan är ett bra projekt för dig som kanske är lite nybörjare då den var väldigt enkel att göra.

Iphonefodral



Ett krokat iphonefodral krokat i enkel krokmaska. Jag har virkat en kant runt om med fasta maskor och därefter sytt ihop den i sidorna med smygmaskor, Sist men inte minst har jag broderat ett hjärta på framsidan. Hoppas kollegan som ska ha det blir nöjd :-)

Kofta



Då var koftan klar. Den blev jättesnygg men tyvärr för stor för mig. Jag har inte riktigt begripit att jag inte är en S längre utan faktiskt en XS. Eftersom den är figursydd så kan jag inte ha den då det ser ut som att jag gått vilse i den. Jag kan inte tvinga på min stackars svärmor fler koftor nu. Hon måste snart vara trött på mig och mina koftor som hon får ta över haha. Jag lägger denna till försäljning istället så jag hoppas någon blir sugen på den. Hör av dig om du är intresserad. Pris 350kr och den passar upp till en 38.

Idag blev en kompdag och jag passade på att göra den till en väldigt ovanlig egodag. Jag och en kompis samt min tös Linda tog en långrunda på Väla. Linda fick avvika strax innan lunch för hon hade annat planerat men Sophie och jag höll ställningarna. Eftersom det var nästan 20 grader ute var det bara vi och några få till som valde att vara inomhus. Kan inte tyckas klokt men vi slapp trängsel i alla fall.

Som vanligt blev det en runda på Stadium och en liten påse med ut. Bikini till moi och ett par lila crocs till Stella.


En liten runda på change där jag bara skulle titta resulterade i den dyraste påsen. Damen mätte och höll på och kalaset slutade i två dyra behåar och tre par trosor som jag inte alls behöver. Det var en skicklig försäljare med andra ord :-)


En sväng på Hm slutade i två somriga toppar


Lunchen avnjöts på Tre spett som har fantastisk mat. Innan käkade jag alltid sushi när jag var där men de har börjat med att göra sushibitarna så små så att det blir pinsamt. Därför blir det ingen mer sushi där för mig. En liten bild på min smaskiga lunch måste jag bjuda på :-)


Sedan var det bara att snabba på hem och hämta Stella och hennes kompis Alva som skulle leka en stund och när Jörgen kom hem stack jag in till lill-olas och sprang sista träningsrunda innan springtime. Nu blir det bara cykel fram till lördag för att vila benhinnorna.

RSS 2.0