Patentstickade mössor

 
Två patentstickade mössor. En i vuxenstorlek och en till barn. Båda i samma plommonlila färg för matcning. De är stickade i ett underbart mjukt garn i polyacryl
 
 

Stickade mössor med häst på

 
Rosa mössa stickad i ett härligt supermjukt polyacrylgarn där jag sytt på en häst. Mössan fick omedelbums sig en ägare i form av prinsessan Stella.
 
Jag har också gjort samma mössa i storlek dam och i en annan färgställning se bilden nedan
 
 
 
 

Tvillingarna

 
Det är svårt att hinna med både det jag vill göra och det jag ska göra. Ideérna är fler än vad tiden räcker till och  nu när det närmar sig tvillingarnas ankomst med stormsteg inser jag att tiden är knapp. 
Än så länge har jag hunnit göra dessa ugglemössor till dem 
 
 
Samt dessa mössor som är stickade i samma garn som overallerna nedan. Det var kul att se Lindas reaktion när hon påpekade att hjärtanen inte var likadana hihi det är ju inte meningen eftersom det är abstrakta hjärtan..
 
 
Två härliga overaller i mjukaste garn. Hoppas de kommer att bli en favorit. 
 
Givetvis ska de också ha virkade converse. Dessa i melerat garn.
 
 
Ett par koftor i stl prematur har det också blivit då risken finns när det är två att de kommer lite tidigare.

Pulsvärmare igen

 
Samma pulsvärmare i tre olika färgställningar. De är stickade i wendy arangarn och kan tvättas i maskin på 40 grader. De är alla tre beställningar från tomten.

Patentstickad mössa

 
Plommonlila patentstickad mössa. Jag kan inte låta bli att älska patentstickat. Det sticker ut lite från det vanliga. Modellen är väldigt klädsam o passar utmärkt till den som inte gillar för mycket mönster eller tofsar.

Stickade pulsvärmare

 
Mönsterstickade pulsvärmare i offwhite stod närmast på programmet.  Dessa ska lämnas av tomten och fler står på tur

Stickade mössor med hjärtan

 
Det fick bli mössor i samma garn som overallerna till tvillingarna.  Ett modernt hjärta i nougat fick pryda dem. Mönstret på dem fick jag av allra sötaste Lotta.  Tack min vän :). Mössorna är slätstickade med ett virkat picotvarv. 

Nyckelring uggla

 
Nyckelringsprojektet fortsätter. Denna gången blev det en virkad uggla.  Den är lite stor tycker nog jag men maken tyckte den var lagom så någon vill säkert ha den

Stickade overaller till tvillingarna

 
Overallerna till tvillingarna är nu klara. De är stickade i Himalaya Mercan garn i färgen Ecru. Garnet är mjukt som sammet så det passar ypperligt till babyplagg. Nu gäller det att sätta fart för det ligger en hel del projekt och väntar. Jag borde vara ledig någon månad för att kunna fasa in och komma i fatt. Jag hoppas tvillingarna stannar så länge som möjligt i magen så jag hinner bli klar :). Nästa projekt är julklappar och tvillingarnas dopklänningar. 
 
 

Grattis till min fina tjej

 
Idag har min finaste tjej blivit färdig med sin utbildning.  Stort grattis till henne och om två veckor får jag åka upp o pussa på henne.  
Nu finns det bara en liten kvar hemma då alla de andra nu är stora <3

Ugglemössa

 
Det börjar bli många ugglor nu och efter denna lilla beställning inser jag att jag måste bromsa upp andras önskemål då jag inte alls är i fas till tvillingarna. Just nu gör jag en liten overall till baby 2 då baby 1:s redan är klar. Därefter måste jag börja med dopklänningarna trots att det finns ungefär 30 0000 andra saker jag hellre vill  göra. 
Linda har fått mönster av Lotta till babykläder men har glömt lämna dem så jag längtar efter att få dem och då ökar säkert antalet önskningar anmärkningsvärt.
 
Linda och jag kollade igenom gamla babykläder här hos mig och det är precis vad det var.... tiden har gått och jag och kläderna med den. Det jag tyckte inte var så himla länge sedan visar sig vara en hel evighet bakåt. Det blir att köpa och som sagt jag hade önskat få göra en rejäl garderob för jag antar att det krävs när man har dubblett  i babysar. 

virkad grodmössa

 
Den här fantastiska bilden fick jag för ett tag sedan av en ny mormor som hade köpt den här grodmössan av mig. Med hennes tillåtelse måste jag låta er njuta av det lilla vidundret <3 söt som socker

Virkade babyconverse

 
Den populära skon i ny färg. Dessa är virkade i ett grått mercisserat garn som gör dem lite styvare och mer som en riktig sko. Dessa är lite större än dem jag brukar göra och passar upp till ca 9 mån. 

Stickade pulsvärmare

 
Stickade pulsvärmare i en härligt varm röd färg.  Det är både snabbt och roligt att göra dem. Dessa är stickade i wendy aran och kan tvättas i maskin.

Ugglemössa och sockar

 
Setet hann bli klart och jag ska lämna det till sin nya ägare idag. Det blev en lila ugglemössa med sockar till i stlr 6-9 mån. Jag har gjort sockarna längre i foten för jag har lärt mig att alla beskrivningar på sockar är för korta i foten. Kanske har babysarna längre fötter nu för tiden men så är det. En babyfot som är nyfödd är redan då 7-9 cm. Lång och smal men snabbt växer den till. 
Setet skall bli en julklapp till en kollegas lilla barnbarn

Babysockor

 
Jag har fått en beställning på ett set med ugglemössa och sockar till. Sockorna är stickade i wendy aran 25% ull och kan med fördel tvättas i maskin om man inte använder sköljmedel. Jag är noga med att poängtera att just sköljmedel förstör era stickade kläder och det gäller alla stickade plagg. Även dem ni köper i affär glöm inte det. Sköljmedel gör att garnet mister sin elasticitet och ni kommer att få ett sladdrigt o formlöst plagg. 
Jag hoppas ugglemössan hinner bli klar idag så kan setet få komma till sin nya ägare imorgon. 

RSS 2.0