Ugglemössa med hatt och Emporia

 
Idag var en ledig dag så den började tidigt med att jag gjorde iordning lilla Stella och hon lämnades på skolan. Därefter åkte jag o Jörgen till det nyöppnade Emporia i Malmö.
 
Det var jättefint men jag känner mig nog hemmatam på Välacentrum i alla fall :-). Det blev shopping på norska Stormberg i form av en onepiece till Stella i material som lager 2. Perfekt inför skidresan. Det blev också en härligt lila fleecejacka som matchar hennes Verre de Terre anorak.
Vi käkade lunch och jag passade på att äta kebab med falafel. Mums i massor.
 
När vi åkte hem släppte Jörgen mig vid sjukhuset för innan vi åkte till Malmö hade jag packat en väska med löparkläder och så körde jag in bilen till Landskrona för jag o Camilla hade bestämt att vi skulle springa när hon slutade. Sagt o gjort, Jörgen kastade av mig vid sjukhuset och jag gick in där och bytte om.
Vi åkte ut till Lill-olas och sprang några varv och avslutade med ett varv gång. Totalt med gången inräknad blev det 6.2km och jag är sååååå LYCKLIG för jag har inte ONT!!! Jag körde och lämnade Camilla hemma hos henne och så styrde bilen mot Glumslöv.
 
Jag hämtade Stella på skolan och så for vi in till Coop i Landskrona där hon hjälpte mig handla....nåja.... hjälpte ... och ... hjälpte.. Därefter åkte vi till sjukhuset igen för Linda hade glömt att ta med sig mat till jobbet så vi sprang upp och lämnade lite till henne. När det var gjort blev det Rydebäck för avhämtning av garn samt tankning av vacker liten rallybil.... min audi TT.... såklart....... efter matning av bil blev det åter Glumslöv där vi letade upp en tjej som sålt byxor till min Bodils barnbarn.... superfina..... hem efter det och så fick lasagne flyga in i ugnen.... streching en halvtimma... och så .....  en ugglemössa blev till..... och några uggs..... nu är det bråttom ....... söndagen närmar sig med stormsteg...... lite glögg hann jag med i svängen men jag kände mig lite på pikkalurven en liten stund där..... tur det gick över..... och jag konstaterar att det var inte saftglögg......
 
 
Ugglemössan fick idag en liten hatt... jag måste erkänna att ...... lediga dagar ..... gör mig minst.... lika .....trött som arbetsdagar......puhhhhh...
 
Snälla jag orkar inte mer nu kan någon komma hit med en stor kopp te nu för jag måste arbeta in i det sista....
 
Puss o kram på er.

Flirtig ugglemössa och stickträff

 
Idag fick det bli en liten flirtig uggleflicka. Hon är virkad i dusty rose och i garnet Wendy Aran. Denna mössan går till försäljningen som går av stapeln på söndag på Verdandis julmarknad i stora festsalen på Folkets Hus.
 
Idag blev en dag fylld av barnanestesier och av flera möten. Jag slutade 17 och då var det bara att styra kosan hemåt för att packa en kasse med lite garn då det var dags för en ny stickträff inne i landskrona hos Rosie.
 
Idag blev ingen vanlig stickträff utan en kombination av sticke och heminredningsförsäljning. Jättefina saker fanns det att köpa och trots att jag avskyr prydnadssaker o dyl så hittade jag en wannabe Georg Jensen skål och tro det eller inte men två löpare :-). Dom som känner mig svimmar säkert nu men det var väl dags då jag om några dagar ska fylla 43 att prova på att köpa något sådant  hahaha........
 
Igår fick jag för första gången sedan skadan 13 juli sprungit mer än 4.5km. Jag uppmätte sträckan med min garminklocka till 5.1 km och jag hade inte ont!!!! Yippieee total lycka..... kanske är jag på gång nu då. Farten var låg men vad tusan jag gläds åt distansen istället.
 
Nu ska jag slänga mig i soffan och göra ett par uggs till inför söndagen och så ska jag inta dagens kopp te.
 
Hejsvejs
 

Virkade uggs

 
Mörgrå virkade uggs för barn 12-18 månader. Under foten har jag satt gummiploppar så barnet inte halkar i dem. Dessa går att tvätta i 40 grader maskintvätt. Garnet är wendy aran 30% ull. Jag har virkat en pälskant överst och därefter virkat en kant som jag sytt fast längs med stövel. Slutligen har jag satt en knapp för syns skull bara.
 
Stöveln går till försäljning.
 

Kroka vantar

 
Ett par vinröda krokade vantar. De ser rödare ut på bilden än vad de är i verkligheten. Dessa liksom de andra är krokade enligt beskrivningen som du hittar under gratis mönster förutom muddarna som jag har mönsterkrokat i stället för att sticka resårstickning. Mönsterkrokningen kallas bikakemönster och principen är densamma som vid mosstickning. Man krokar varannan maska rät och varannan avig. På nästa varv krokar man sedermera en avig på räg och tvärtom. Jag har avslutat mudden med att virka ett varv med picot för att få en kvinnlig touch. Dessa går till försäljning.
 
Just nu är det lite stressigt att hinna avsluta de små projekten som ligger och ska bli klara till söndagens kommande julskyltning på verdandis julmarknad som går av stapeln i folkets hus stora festsal.
 
Idag blev det en minirunda direkt efter jobb. Eftersom jag får ont kring 4 km har jag bestämt mig för att denna veckan ligga under 4km varje runda och se om det kan göra skillnad. Om man tänker så är det 5 månader sedan jag skadade mig och är inte bra ännu och blickar jag framåt så är det inte mycket mer än 5 månader tills jag först ska springa springtime och sedan göteborgsvarvet. Jag hoppas verkligen att trenden snart vänder och löparknät ger med sig helt.
 
Ikväll var vi bjudna på middag hos svärmor och som vanligt bjöds vi på dignande bord. Svägerskan och jag skulle försöka göra tabberas men fick ge oss för det fanns inte en chans att klara av alla denna goda mat.
 
Nu hoppas jag snart det är tetid efter att jag fått lilla Stella att stänga sina söta små ögonlock.... det är inte det lättaste kan jag tala om....... denna tös är tyvärr som sin mor...... dvs jag......vad jag kommer ihåg...... alltid pigg och med på noterna..... kul när det ska hända saker...... men en utmaning när det är meningen att sömnen ska hälsa på.
 
Jag saknar Bodil men som tur är får jag ha henne några timmar på söndag då hon ska hjälpa mig på julmarknaden :-)
 
Tjippohej

Virkad ugglemössa

 
En söt ugglemössa i rosa med lila rosett för den lilla prinsessan. Mössan kan tvättas i 40 grader men som vanligt utan sköljmedel. Vill du själv göra en egen uggla så hittar du mönstret under min rubrik gratis mönster.
Denna går till försäljning

Krokade vantar

Krokade vantar i rosa/vitt. På dessa testade jag att mönsterkroka muddarna istället för att när vanten är klar sticka vanliga muddar. Resultatet är jag väldigt nöjd med. Mönstret i muddarna heter bikakemönster och sedan är vanten krokad efter det i enkel krokmaska.
Dessa är krokade i wendy aran 30% ull och kan tvättas i maskin på 40 grader. Som alltid ska man undvika sköljmedel i stickade plagg då de då förlorar sin spänst.
Vanten är varmare än en stickad vante då arbetet blir väldigt tätt när man krokar. Det gör också att vanten inte förlorar sin form.
 
Dessa vantar går till försäljning på söndag på Verdandis julmarknad.
 
Hej svejs

ANIVA 2012 + Tomas Ledin

I Onsdags åkte jag direkt från jobb till Stockholm då jag och en kollega/kompis skulle deltaga i ANIVA dagarna i Stockholm.
 
Resan upp blev en lång förfärligt resa då jag trots scopoderm plåster mot åksjuka och calmia tuggummi också mot åksjuka var så sjuk så det var bara disciplin som gjorde att jag inte kräktes rakt ut. Anette som aldrig annars blir åksjuk var även hon drabbad.  Vi var ganska medtagna båda när vi kom fram. Hannah mötte oss på stationen och så blev det en snabb inchekning på hotellet. Därefter bestämde vi att trots åksjuka och den sena timmen var det nog bäst att få i oss lite mat. Anette, Hannah och jag gav oss till Vapiano för lite bukfylla.
När vi ätit klart tog vi farväl av lilla Hannah och så dockade vi in på vårt hotellrum.
 
Torsdag var det upp tidigt för frukost på hotellet. Vi var fortfarande åksjuka men lite fick vi i oss och sedan bar det av ut till Älvsjö mässhallar för registrering och föreläsningar. Vid registrering fick man en liten ryggsäck.. inte illa och sedan gick vi till de olika föreläsningar vi valt ut. I pauserna var det utställningar vi tittade på och så passade vi på att fylla vårt lager av reklampennor.
 
 
Det bästa med föreläsningarna var att jag kunde arbeta lite under tiden :-). Ett par converse hann det bli
 
 
Föreläsningarna var som vanligt av blandad karaktär. Jag tycker inte att jag fick in något som kändes direkt nytt men istället en bekräftelse på att vi faktiskt hänger med i toppen och det är ju en skön känsla.
 
 
När föreläsningarna var slut blev det hotellet igen för förberedelser inför kvällens arrangemang. Anette och jag hade bokat biljetter till Tomas Ledin.
Ett glas vin eller kanske två medan vi gjorde oss färdiga. Därefter tog vi oss ut till Circus på djurgården för lite mat innan showen.
 
 
Trots att vi inte hade bokat så fick vi plats på Circus egen restaurang. Ett glas bubbel och en härlig hälleflundra med kräfttimbal var mums.
 
 
Priset var högt men det var också humöret så det gjorde inget :-).....
 
Vi hade beställt biljetterna till Tomas ganska sent så vi hade fått platser allra längst upp vid taket. Detta blev hur bra som helt i alla fall för vi satt precis framför Tomas och tack vare circus planering kändes det både nära och mysigt.
 
 
Showen var välplanerad och helt fantastiskt. Snacka om att Tomas bjöd på sig själv. Vare sig man är fan eller inte av honom så tror jag att vem som helst hade blivit det just den kvällen
 
 
Det visades bilder från när han var barn och så fick vi följa hans musikaliska resa genom tid
 
 
Det var en underbart härlig föreställning som jag varmt kan rekommendera till alla.
 
Efter den tog vi spårvagn en bit tillbaka och gick sedan resten. Det blev svårt att hitta sömnen efter allt detta men klockan var mycket och nästa morgon skulle vi upp tidigt för sista dagen på ANIVA.
 
En av föreläsningarna på fredagen var superbra som handlade om barnanestesi, de andra var rätt så intetsägande. När kursen var slut åkte vi in till stan igen för att försöka slå sönder några timmar innan hemfärd. Vi hade försökt boka om biljetterna men det gick inte utan det skulle då kosta oss strax över 1000kr per person.. superlöjligt när det fanns plats.
 
Nettan gillade inte att det var så fullt med folk så det blev en snabbrunda till scorett. Jag har under några månader funderat på att köpa mig ett par Dr Martens kängor. De skulle vara vinröda, lila eller olivgröna..
Jag hittade ett par vinröda direkt men det visade sig efter en del mankemang i affären att de var slut. Precis som jag skulle gå ser jag att det står ett par lila bakom alla andra, lite gömda nästan. De var i stl 36 och lila så då var väl det meningen tänkte jag... Nu är jag en glad innehavare av lila Martens hihi...
 
Hannah kom och pussade hejdå på stationen innan vi skulle åka. Sushi köptes för att inmundigas på tåget mums och sedan for vi iväg mot skåneland igen. Det gick bra i 15 min sedan fick jag trots plåster och dylikt blunda igen för att klara av det här förbenade tåget som aktivt försöker mörda mig varenda gång.
 
Både jag o Nettan var möra när vi kom fram men hemskt glada över att vara hemma igen....
 
Tur att jag är ledig lördag och söndag då jag fortfarande är alldeles yr och åksjuk. Hoppas det går över idag så säg. Maken har häktningsjouren i helgen och är uppbokad så nu är det min tur att passa hemmet och barnen :-)
 
Jag hoppas han kommer hem innan mörkret för jag vill så gärna springa en liten runda. Förra gången fick jag ju så ont i knät så jag ska bara ta en liten försiktig minirunda tänkte jag.
 
Nu kallar tvättmaskin och dammsugaren på mig.
 
Tjippohej :-)

virkade converse

Idag blev det ett par virkade lila converse. De gjorde jag på mässan som jag varit på. Imorgon får ni ett sammandrag av mässan och också av vår träff med Tomas Ledin på Cirkus

Virkad ugglemössa med blomma på

 
Liten ugglemössa med blomma på fick det bli till idag. Denna är virkad i wendy aran med 30%ull. Mössan ser lite konstig ut men jag har fotat den lite från sidan för att visa hur blomman blir.
Mössan går till försäljning..
 
Idag blev dagen nästan överfull. Först full rulle med en del strul som koordinator och efter arbetstid blev det arbetsplatsträff.. Jag gick ifrån lite tidigare men innan jag var hemma hade klockan slagit sju. Då var det tolv och en halv timma sedan jag åkte imorse.
 
Ikväll har det blivit packat då jag och Anette imorgon åker till Stockholm för anestesi/intensivvårdskongressen. Det innebär att jag börjar jobba 7 som vanligt och vid halv 4 får jag lätta från jobb för att bege mig till stationen. Vi beräknas vara framme i Stockholm om allt flyter på kl 9 imorgon kväll. Jag hade längtat efter att kunna ta med mig en låda från Basilika med deras lunchbuffé och smaska på den på tåget och sedan på kvällen på hotellet men alla jobbar och jag hinner inte själv hämta. Det blir att hitta någon trist macka på vägen och så får vi väl ge oss ut i det nattliga stockholm för att leta efter föda sent imorgon efter incheckningen på hotellet. Lite tradigt efter ännu en lång dag men som denna hösten har sett ut så har de långa dagarna gått parad på min gata...
 
Jag börjar nu redan längta efter lite juluppehåll och en liten snabbrunda till Branäs som kommer att ske i mellandagarna. Då ska jag passa på att ladda om batterierna :-).
 
Nu ska jag fixa det sista och kanske hinna få i mig en macka då det var ett tag sedan lunchen slank ner.
 
Tjippohej

Krokade vantar

 
Krokade vantar i mörkgrå/vinröd. Jag hade trott att det vinröda skulle synas mer än vad det gjorde vilket gör att jag inser att den mörka färgen bör alltid lika på "bakvarvet" föra att inte dominera för mycket. Vantarna blev alltså inte helt som jag tänkt mig men det betyder ju inte att det inte är ok. Min första tanke var att de nästan blev lite för goth men vid närmare eftertanke kanske inte.  Vi får se om de går hem hos publiken för dessa går till försäljning.
 
Denna veckan är jag koordinator vilket ofta resulterar i att jag inte kommer iväg i tid vilket också var fallet idag. Jag var hemma strax innan sex istället för strax efter fem. Trots mycket ändringar i operationsprogrammen imorgon och onsdag blev dagen ändå tillfredsställande. Jag är glad att jag har en del som jag kan kalla riktiga kamrater. De andra har jag som tur är också full koll på haha och det är ju bra :-)
 
Idag var Stella hemma från skolan. Jörgen ringde mig imorse på jobb och sa hon var sjuk: ont i halsen, yr, feber och lite annat..... först fick svärfar komma en stund, när jag pratade med honom tyckte han att hon var ok..... sedan kom Julia.... när jag pratade med henne tyckte hon Stella var ok....... sedan kom Linda o löste av Julia..... när jag pratade med henne tyckte hon Stella var ok...... därefter löste Jonte av henne....... Slutligen kom Jörgen hem..... när jag pratade med honom verkade hon ok.....
 
Vi har idag lärt oss att antingen hade Stella en snabb sväng av Ebolavirus som var utläkt redan efter frukost..... ELLER...... så har Stella idag lärt sig hur man manipulerar sin snälla far ...... och....... dvs....... då har Stella idag lärt sig hur man smartast skolkar..................... bra att veta.... hädanefter kommer hennes mycket......elaka.....mamma..... pussa henne i pannan när hon säger hejdå för att minimera risken för snabb påkommen feber.
 
Ikväll packas det lite inför Stockholm och så ska det bli lite te på det...
 
Tjippohej :)
 
 

Virkad ugglemössa

 
En liten rosa ugglemössa virkad i wendy aran med 30% ull. Mössan är virkad enligt mönstret som jag bjuder på under rubriken gratis mönster. Mössan går till försäljning
 
Idag har jag, Linda och Hannah varit i Danmark på en slätträff för de kvinnliga släktningarna. Det skulle vara mina mostrar och deras barn dvs mina kusiner men då endast de kvinnliga. Eftersom jag inte har någon mamma fick jag istället ta med mig mina två vuxna döttrar. För detta evenemang har Hannah tagit sig ner från Stockholm. Lilla Stella fick stanna hemma med sin far.
 
Det var helt underbart att få återse alla dessa härliga kvinnor. Mina flickor fick plötsligt se fler tanter lika fjompiga som jag så de fick sig nog en liten schock haha om inte annat så har de nu sett att det finns flera likadana. Det var skönt att kunna vara sig själv och inte behöva "uppföra" sig enligt svenska normer haha. Det blev mycket snack och skratt. Lite historier från förr och några av mina mostrar hade gamla foton med sig som vi tittade på.
 
Nu har det blivit så mycket bättre och en kopp te och nu hoppas jag hinna lite handarbete
 
Tjippohej

Kroka vantar

 
 
Krokade vantar i färgen Dusty Rose. Beskrivningen på dessa hittar du under min rubrik "gratis mönster". Eftersom de är krokade är de väldigt täta och varma. Dessa är krokade i garnet Wendy Aran som innehåller 30% ull och resten acryl. Den blandningen gör att de tåler att tvättas i maskin på 40 grader men som vanligt hoppa över sköljmedlet. Dessa går till försäljning
 
Idag har jag hämtat inte bara min bil på verkstaden efter att jag blev påkörd utan också lilla Hannah som kommit ner från Stockholm.
Det visade sig att bilen hade större skador än vad som syntes eller vad man kunde ana. Ni som följt bloggen har sett bilderna lite längre bak i tiden efter krocken där jag stod stilla vid rödljus och en karl plötsligt kör in i baken på mig i full fart.  Nu är det i alla fall åtgärdat och min älskade bil är hemma igen.
 
I eftermiddags kom Hannah hem från Stockholm då vi imorgon ska på en släktträff med alla vuxna kvinnliga släktningar. Det ska bli superkul och det var väl jättebra att Hannah kunde komma ner denna helg för att vara med. Jag har inte träffat mostrar och kusiner sedan innan min mamma gick bort 1998 så statistiken säger väl att det är sista träffen för vissa......
 
Eftersom Hannah fyllt 20 sedan vi träffades passade vi på idag att fira henne. Det blev inget storslaget utan bara lite taco och så kom Linda o Alex samt svärmor o svärfar.
 
Ikväll blir det mys och lite gott te.... ha en härlig fredag alla <3

Mössa i raggsocksgarn

 
Idag fick det bli en liten mössa stickad i raggsocksgarn. Stella är så gullig och ställer upp som modell :-). Jag tog först vanligt rött raggsocksgarn till vikningen och fortsatte sedan med melerat raggsocksgarn. Modellen är unisex och den går till försäljning.
 
Imorgon kommer Hannah hem från Stockholm och vi ska fira henne på kvällen. Hon fyllde 20 år i september men vi har inte haft möjlighet att fira henne innan. På lördag ska jag, Hannah och Linda åka till Danmark för att träffa mina mostrar och mina flickkusiner. Eftersom jag inte har någon mamma fick jag byta henne mot två vuxna döttrar. Min Linda är bara ett år yngre än min yngsta kusin så det blir väl jättebra. Det ska bli kul för tjejerna att träffa släkten för vissa har vi inte träffat sedan min mamma gick bort 1998. Stella får stanna hemma för hon är för liten och har inget utbyte av en sådan träff.
 
I veckan har det mesta av träningen lagts på is till fördel för en väldigt intensiv förkylning som började i torsdags och idag torsdag igen har den oförändrad styrka..... får bli en lat vecka i väntan på att den lämnar min kropp.. Kvällarna får gå till handarbete istället. Jag har en del beställningar som ska vara klara innan jul och de ska jag börja med så fort julskyltningen har varit.
 
Nu ska jag springa upp och få prinsessan Stella att slumra in så hon orkar med morgondagen.
 
Tjippohej
 
 

Hello Kitty mössa

 
En liten Hello Kitty mössa stickad i acrylgarn med sticka 3.5. Jag är själv inte förtjust i Hello Kitty men massor av små flickor är det. Denna mössan går till försäljning.
 
Just nu krokas det vantar igen och denna gången blir det ett par i dusty rose. Jag hoppas de hinner bli klara till imorgon. Därefter tror jag det blir ett par krokade vantar till men i vinrött för att hedra höstens och vinterns färg.
 
I måndags träffade jag Verdandi gänget inför julskyltningen. Det verkar bli en jättetrevlig utställning med flertalet olika hantverk. Jag kommer att visa hur man krokar och så får man hemskt gärna prova på också. Så kom nu och titta på oss om ni har möjlighet den 2 dec i stora festsalen på folkets hus.
 
Ha det bäst :-)
 

Virkade fjärilar

 
Ett par virkade fjärilar. Jag har virkat dem efter ett mönster i mina nya böcker med djur och som jag visade för ett par dagar sedan.
 
Jag har ännu ej bestämt mig för vad jag ska ha dem till men det ger sig väl på vägen. En liten tanke är mobilfodral eller kanske ett par flicktofflor.
 
Min förkylning har idag kulminerat, febern har lagt sig och snorlossningen har börjat. Jag hoppas det är ett tecken på att jag är på väg ut ur det nu. Igår och idag har varit jobbiga tanddagar då jag för ett par veckor sedan fick en krona som visade sig inte sitta bra. Den var för hög och isade när jag borstade. Samtidigt hade en tand mittemot den nya gått sönder under arbetet hos tandläkaren. Det resulterade i en rejäl tandköttsinfektion. För att göra en lång och jobbig historia kort så har jag tuggat pencillin sedan i lördags. Avlagt ett besök hos käkkirurgen igår och imorse ett hos tandläkaren med en förhoppning om förbättrat resultat.
 
Ikväll har vi besök av svärmors syster och hennes kompis. Det serverades torskrygg med hasselnötter. Bacon och svampröra, ungsrostade rotfrukter och kantarellsås till.  Till efterrätt nykokt krusbärskräm av krusbär från trädgården och till kaffet en schwarzwald tårta. Mums hoppas alla blev mätta...
 
Tjippohej
 
 

Virkade tofflor med bläckfisk

 
Det började med några bläckfiskar som kom till världen...
 
 
som sedan fick bli ett par inneskor. Jag är så himla trött på att killar aldrig får några färgglada fina saker utan det är dödskallar och bilar. Nu får de istället ett par färgglada bläckisar att springa runt i. Det bästa med tofflorna är att det kan faktiskt vara en flickfot i dem också :-)
Jag ska kanse vara modern och kalla dem för henskor men det gör jag inte för jag tycker det är ett jättefånigt påhitt så därför får de vara unisextofflor.
 
Skorna är i storlek 33-35 och kan tvättas i 40 grader maskintvätt. Dessa går till försäljning
 

Virkade tofflor med blomma

 
Små virkade tofflor med blomma i strl 23-25. De är virkade i wendy aran 30% ull och resten acryl. Tofflorna kan tvättas i maskin 40 grader. Dessa går till försäljning.
 
 
Ha en härlig farsdag kram på er alla.

Virkade tofflor med bläckfisk

 
Idag blev det ett par tofflor med bläckfiskar på. Jag tycker oftast att det är lite orättvist mellan könen då flickorna får en massa glada saker som blommor, fjärilar osv medan killarna får bilar eller dödskallar.  Tanken är att en bläckfisk skulle vara ett roligare alternativ och så passar de ju till båda könen
 
Dessa är virkade i garnet Wendy Aran med 30% ull och resten acryl. De går att tvätta i maskin 40 grader.
Tofflorna är i strl 27-30 och de går till försäljning
 
.

Virka små roliga saker, Lesley Stanfield och Jessica Polka

Idag tänkte jag göra lite reklam för några böcker som jag investerat i. Det är tre böcker med mönster från jättelätt till avancerat på små roliga blommor och djur som man kan ha som detaljer på nästan vad som helst.
 
 
Detta var den första boken i serien jag köpte. Det är något år sedan och den har givit mig mycket glädje. Här finns otroligt fina blommor och härliga smådjur. Fjärilarna blir jättefina som finns där. Denna måste jag starkt rekommendera för att virkglada. Tyvärr har jag bara gjort en bråkdel av de blommor som jag skulle vilja testa men tiden har inte riktigt räckt till för detta pyssel.
 
 
En del blad och fjärilar samt några småkryp som finns i den första boken återkommer här. I denna boken finns det större variation på olika blad och frukter samt fler fjärilsmodeller. Vad man inte ser på framsidan i boken är att är också finns en del fiskar med.
Jag tycker den är ett bra komplement till första boken och med dessa två böcker har man ett underlag som räcker till och blir över.
 
 
När jag köpte andra boken hittade jag av en slump denna och beställde den när jag ändå höll på. Denna författaren är inte lika avancerad som hon som gjort de två andra böckerna. Denna hade jag kunnat både ha och vara utan för den tillför inget roligt alls förutom bläckfisken som ni ser på bilden. De andra sakerna är rätt så klumpigt gjorda med inte alls för mycket finess och många saker liknar ingenting. Till exempel vem behöver en beskrivning för att virka en sten?
 

Kram alla

Prinsessan 7 år idag

 
Det väcktes med paket och sång på sängen som det anstår en 7 års födelsedag. Frukosten bestod av kanelgifflar och mjölk :-)
 
Stella tog med sig piggelinglassar till skolan och när hon var lämnad började racet. Ojojoj huset städades och sista tvätten fick gå igång. In till Landskron och fixa farsdags present då jag jobbar i helgen. Mat o sand till kattprinsen Nicke. Därefter blev det en snabblunch på restaurang Basilika innan jag äntrade coop för att handla maten.
Hem igen och duka samt förbereda maten innan Stella hämtades på skolan. Vi åkte iväg och fixade lämning av traderapaket, hämtning av andra paket och därefter coop igen men denna gången på Råå eftersom vi hade beställt tårtan där.
 
såhär fint hade konditorn fixat Stellas önskan om en pirattårta. Den blev helt perfekt som en prinsessig pirat eller?
 
När vi kom hem gömde Linda o Stella sig på ett av sovrummen för Jörgen var i antågande med hemligt paket. En 3-växlad cykel.... jag hade gjort en skattkarta med olika ledtrådar där hon på vägen fick sina olika paket och som avslutning på skattjakten stod cykeln där... gissa om hon blev glad och det första hon sa var: snälla mamma kan vi ha skattjakt nästa år också?... det blev tydligen uppskattat... nu blir det utbildning på handbroms och växling. Det ska bli jättespännande så det får kanske bli en liten premiärrunda imorgon bitti till skolan.
 
Kl 6 kom gästerna och sedan var det åter paketöppning samt middag och den fina numera nästan helt uppätna tårtan samt kakor till ...
 
 
Det blev många fina presenter... nintendo 3ds, cykel, playmobil, desigualkläder, barbie, nattlinne, pyjamas, trashpack, skrivbordsstol, barbiegarderob, pet shop osv osv....
 
Nu är disken undanrymd och föräldrarna till min dotter är trötta men dottern är fortfarande på topp!!!
 
Tack alla som gjorde Stellas dag till en fantastisk dag <3

Krokade vantar

 
Nu är de krokade vantarna klara. En härligt rödbrun nyans fick dessa. De är stickade i ett garn med 30% ull och resten acryl. Eftersom de är krokade håller de varmen mycket bättre än stickade vantar. Detta då krokade vantar är mycket tätare, de är nästan som vävda. Det gör också att kravet på passform ökar då de inte ger med sig som en stickad vante gör. Storleken är Dam S/M
 
Dessa går till försäljning :-)

Kroka vante

 
Idag håller jag på att kroka en vante. Om någon är sugen på att testa kroka en vante så ligger mönstret under rubriken gratis mönster. Det är jättekul att kroka runt så jag kan varmt rekommendera det.
 
På jobbet imorse kom den nya sjukhuschefen för att besvara frågor. Kändes som att han inte kunde besvara någon särskild fråga och när han sa att han inte visste mer än vi blev jag orolig. Vad tusan är man då sjukhuschef för  och varför har man då så hög lön om man inte vet något? Då skulle jag vilja votera in mig själv som någon jättehög chef någonstans och inte veta något men prata en massa strunt och hämta ut en fet lön varje månad. När jag tänker efter hade jag passat jättebra för jag vet oftast inte något eftersom jag inte lägger mig i vad andra sysslar med och jag är jäkligt bra på att prata strunt. Så om någon läser detta och fattas en jättehög chef så är jag absolut intresserad :-)
 
Efter jobb blev det en snabbis till Liedl som hade annons på garn. Jag högg tre paket men när jag kom till kassan kände jag mig lite lurad ändå för på skylten stod det 49.90 men de jag tog kostade tydligen 69.90... jaha skitsamma jag hade bråttom för jag hade en date med mig själv i det hällande ösregnet ute på lill-olas.
 
Trots att jag tyckte jag var i tid ute på lill-olas var det ändå lite skymning. Det blev lite läskigt för plötsligt kom jag på att om någon skulle vilja ta en... jaja inte för att jag tror någon vill ha mig så .... men någon kanske ville träna på att vara kirurg .... eller liknande ... ja ni vet.... vad ska 48 kilo kvinna kunna göra i självförsvar ensam där ute? Hoppas jag aldrig behöver ta reda på det heller. Hua... det blev i alla fall 2,5 varv i regnet och sedan bar det hem igen till en väntande varm dusch.
 
Jag håller på att bli tokig på min usla tand jag fick i fredags. Passformen är åt skogen och jag får kramp i käken för den är så hög så det känns som att det bara finns den tanden i hela munnen. Saken blir inte bättre av att han faktiskt pajjade en tand på samma ställe men i underkäken där nu en flisa gått av... vad tusan gör jag nu då... ska man boka in en ny tid och kräva att han gör sitt jobb... eller..... oh dessa klabbarpare! För 3000kr kunde tanden väl åtminstone passat eller hur?
 
Idag fyller älskade katten Nicke 3 år. Det firade han med att bita sönder garnet jag krokar vanten med. Sådär ja då rök den kärleken för honom ikväll haha.
 
Jag väntar med spänning på den nya säsongen av Lykke som börjar ikväll. Som dansk känns det underbart att höra och de har av någon anledning samma humor som jag hahahaha.
 
En kopp te till det så blir kvällen fulländad och kanske är jag pigg igen som en mört imorgon då jag börjar 06.45 och ska söva 8 patienter åt BBC teamet.
 
Tjippohej :-)

Happy socks stl 25-27

 
Idag blev det ett par happy socks i polyacryl. Storlek 25-27. Dessa går till försäljning.
 
Stella firade idag sitt barnkalas på busfabriken. Där tillbringades knappa tre timmar. När vi kom hem lekte Stella en stund med sina leksaker och efter en stund kom hon och var sugen på en cykeltur. Det blev samma runda som igår, drygt 3 km så det var jätteduktigt för att vara andra gången som hon cyklade.
 
Imorgon börjar ånyo en intensiv vecka. Jag har ledigt ons och torsd för sedan jobbar jag i helgen som kommer. Det passar ju perfekt med tanke på att Stella fyller år på torsdag.
 
Tjippohej :-)

Virkade converse och allhelgona

 
Idag blev det ett par lila virkade converse. De är ca 11 cm långa så de passar någonstans 0-3 mån. De är virkade i 100% bomull och går till försäljning.
 
Idag fick det bli en runda på kyrkogårdarna. Först blev det en runda på plantagen och sedan åkte vi till Frillestad där Jörgens mormor och morfar ligger. Hans morfar var präst i den kyrkan. Därefter blev det Landskrona där jag har min mamma och svärmor har sin man där.
 
Lite blommor, ljus och en krans blev det till lilla mamma. Hon älskade tulpander så det var ju kul att vi hittade det också. De vita små blommorna var jättesöta och dem har jag inte sett förrut.
 
Väl hemma blev det de vardagliga helgbestyren med tvätt, städning och jag fick lagt ut en hög auktioner på tradera.
 
Vi pumpade Stellas cykel och höjde sadel och styre. Det har varit lite trögt att få henne igång och det har nog främst berott på lite rädsla. Hitintills har det blivit en sådär 30 m som mest men idag släppte allt och det slutade med att hon och jag tog en liten utflykt som mätte 3.5km. Inte illa första gången eller vad.
 
Nu ska jag ta och koppla av en stund innan tedags :-)
 
 
 

Mönsterstickade vantar

 
Idag blev det ett par offwhite mönsterstickade vantar i dam stl S. De är stickade i ett garn med 30% ull. Alldeles lagom för att värma och alldeles lagom för att inte vara stickiga utan mjuka och sköna. Dessa vantar är för ovanlighetens skull gjorda enligt ett mönster som jag hittade på drops.se
 
 
Imorse så blev det en löprunda men en helt underbar kollega/kompis som heter Camilla. Först sprang vi två varv i karlslund och sedan gick vi slingan två varv.
Därefter körde jag hem Camillla och skulle vidare hemåt men på vägen svängde jag inom lill-olas för en liten snabbis. Ett varv där blev det innan jag åkte hem.
 
Väl hemma blev det stressigt med stretch, dusch och alla förberedelser inför ett tandläkarbesök kl 12 i Helsingborg. Efter två och en halv vecka i väntan på min fina krona har jag haft en provisorisk sak som pajade två timmar efter att jag hade lämnat tandläkaren. Det är inte klokt så handikappad man blir när man bara kan använda en sida av munnen för att tugga. Ibland har jag nästan känt tvång på att vilja käka knäckebröd eller tugga tuggummi med "fel" sida.  Det blev en historia på 3000kr och inte helt bekväm känsla efteråt då jag fortfarande tycker att tanden är för hög. Tandläkaren slipade och borrade och till slut orkade han nog inte mer så jag får helt enkelt vänja mig vid min höga tand haha. Ja man kan väl inte begära för mycket för 3000kr eller hur... jag som var så sugen på en odd molly jacka istället men tyckte att 3400kr var för dyrt...ändå slänger jag ut 3000kr som ingenting för en tradig tand. Får väl gå o smajla stort så jag kan visa upp den istället hahaha.
 
När jag kom hem hade jag finaste besöket av min BFF Bodil och hennes lilla barnbarn. Som en god "fru" så hade hon redan kokt kaffet tills jag hann hem och hämtat lilla Stella med Leia. Var gång jag tänker på Bodil så känner jag mig rik som har en så fin vän och jag kan inte tänka mig att leva en dag utan henne. Tack älskade Bodil för att du är min <3
 
Under tiden Bodil var här fick jag hängt lite tvätt och slängt ihop en dansk agurkesalat för svärmor ska bjuda på värsta kalkonmiddagen ikväll... mums... det är inte ofta jag äter animaliskt men detta ska bli gott :-)
 
Nu är det städat och tvätten snurrar på, agurkesalaten smakar mums. Frun i huset har hällt upp ett glas vin, vilket var väldigt länge sedan så det är extra gott :-)
 
Jag ska hinna med ett par virkade converse och ett par tofflor härnäst
 
Ha det gott alla
 

Mönster baggy streetmössa

 
Idag bjuder jag på mönstret till denna härliga baggy streetmössa. På bilden är det min lilla sessa Stella som agerar fotomodell.
Mössan är superenkel att sticka så är du inte en van stickare klarar du den galant. Tänk på att du börjar sticka uppifrån och ner.
 
 
Mössa:
 
Mössan stickas runt. Hela mössan slätstickas. Lägg upp 15 m på strumpst nr 4. Sticka 1 v. På nästa v stickas det 2 m i varje m = 30 m. Sätt 3 märktrådar i arb (med 10 m mellanrum). Sedan ökas det 1 m på varje sida av varje märktråd på vartannat v totalt 10-11-12 ggr = 90-96-102 m. Kontrollera stickfastheten! Sticka slätst tills arb mäter ca 27-29-31 cm. Sticka därefter resår 2 a, 2 r i ca 3cm. Avmaska löst. Tråckla runt öppningen överst på mössan och drag åt.
 
 
Håll till godo :-)

RSS 2.0