Gratis mönster på krokade vantar med stickad mudd

Jag har nu under ett års tid försökt utarbeta ett mönster på rundkrokade vantar som jag kan vara riktigt nöjd med. Dessa är absolut en av mina favoriter. Här har jag använt mig av ett garn som passar sticka 4. Det är i 30% ull o resten acryl. Jag har krokat med dubbelkrok nr 5. Här kan man även välja att göra vanten tvåfärgad om den ska bli lite roligare precis som de lite längre ner på sidan. Fördelen med krokade vantar är ju att de blir så mycket varmare då krokningen gör arbetet så tätt och de håller formen.

Gratis mönster strl Dam.

Lägg upp 42 lm och kroka runt. Efter 4v börjar man att öka för tumkilen. Kroka 20m öka 1m kroka 2m öka 1m kroka därefter resterande 20m. Fortsätt så varannat varv tills tumkilen består av 16m. Fortsätt kroka tummen och när den mäter ca 6cm minskar du enl följande. Kroka 1m, kroka 2 m tillsammans. Fortsätt så ca 2 varv. Ta gärna ett varv med smygmaskor sista varvet och klipp sedan av tråden.
Plocka upp 42 m runt handen och kroka tills vanten mäter ca 16 cm el mät på dig själv för bästa passform. Därefter maskar du av enl följande. Kroka 1m, kroka 2m tillsammans. Fortsätt så i 4-5 varv. Gör ett sista smygmaskevarv och klipp sedan av tråden.
Mudden: Plocka upp med rundsticka nr 4, 42 maskor runt handleden. Sticka resår 1rm, 1am i 9-10cm. Maska av i resår. Gör den andra vanten likadan. Fäst alla trådarna och dina nya vantar är klara. Snabbt o enkelt eller hur.

Jag  vill också passa på att önska er ett riktigt gott nytt år!!!

Mönsterstickad halsduk och mössa med fläta
En härligt bred halsduk i mönsterstickning. Garnet är i 100% acryl och mjukt som sammet. Jag köpte det i USA som har trevligare priser än vi har här. Garnet är melerat i rosa nyanser. Till detta har jag gjort en mössa i streetmodell med en bred fläta på sidan. Här har jag använt garnet Molly som också är i 100% acryl. Setet har svärmor fått i nyårspresent.

Tvåfärgade krokade vantarHär har jag gjort ett par tvåfärgade vantar. De är rundkrokade i raggsocksgarn 70% ull. Det är superenkelt då man rundkrokar då man hela tiden har två trådar igång. Jag valde den röda till "framvarvet" och den offwhite till "bakvarvet". Dessa vantar är inte nykrokade därför ser de lite misshandlade ut vilket de också är. Jag hade dem hela förra vintern och jag som är superfrusen frös inte i dem en enda gång.

Halsvärmare o lite blandat från Livigno


Rosa halsvärmare i gammelrosa o offwhite. Här har jag tagit ett rosa garn med 30% ull o resten acryl samt ett garn i offwhite i 100% acryl o lite tunnare för att det rosa ska dominera. Jag har lagt upp 50 msk på sticka 6.5 och stickat mosstickning i ca 70 cm och sedan sytt ihop kanterna med osynlig söm. Denna halsvärmaren ska olikt från de andra inte snurras två varv runt halsen utan endast ett men dubbelvikas på mitten istället. Denna halsvärmaren sitter inte lika tätt som de andra jag gjort utan är lite mer loosefit. Se bilden på min styvdotter som testar den. Den ska min underbara massörska få i gott nytt år gåva bara för att hon är en fantastiskt unik o vacker människa.

Jag vill såklart också bjuda på ett litet konfetti av blandade bilder från Livigno som jag fortfarande varmt rekommenderar om du inte varit där. Så otroligt många backar från blå till svarta pistar så alla blir nöjda.Givetvis gjorde även tomten ett besök i Italien.
Såhär fint julpyntat var det där vi firade julafton. Men innan vi kom till middagen var vi med om följande.... huaSom de tydligen idag vetande oansvariga föräldrar vi är :-) så fick samtliga barn o ungdomar en snöscootertur i julklapp. De körde själva men vad vi inte visste var att vi körde i stup på alpintopparna med noll i marginal...Denna totalt ovetande mamma/styvmamma/svärmor trodde i sin trygga värld att vi skulle åka på plan mark runt sjöarna eller liknande. Jag hade ingen aning om att det skulle bli en tur med utsikt o utmaning i fokus.... mina barn/styvbarn/svärson tyckte dock det var supercooltMina två styvbarn i fokus på scooternMin superduktiga svärson kunde inte alltid hålla sig till backen som här utan råkade hela tiden hitta stup och offpisterStella fick åka ambulansscooter ner en av dagarna från backen då hon inte orkade mer men hon var inte ledsen för det :-)Min fina dotter i backen <32785 m över havet här är bevisetSähär mysigt var det o koppla av efter en hel dags skidande.Julfint i bynMaken o svärsonen på julafton Härligt i backen :-)


Raggsockar o LivignoEtt par långa röda raggsockar i wendy aran garn. Det är ett ull/acrylgarn. Beställaren har ett par snygga svarta stövlar med röda snören så det blev en perfekt matchning.

Nu har vi varit något dygn i Livigno. Det är kallt och massor av snö. Backar finns det i massor så här blir det nästan svårt att välja vilken man ska åka i. Jag måste varmt rekommendera denna by som även kallas lilla tibet. På hotellet har vi pool sauna och bubbelpool så det är härligt efter en dags skidande att hoppa i plurret. Någon julkänsla har dock inte infunnit sig men det är kanske inte så viktigt ändå. För att komma in i Livigno måste man antingen ta sig dit via serpentinvägar eller som vi gjorde hoppa på ett biltåg.


Mosstickad halsvärmareEn halsvärmare till svärmor har jag hunnit med innan avfärden. Den är stickad i acrylgarn för att inte stickas. Det är ett marinblått garn tillsammans med ett offwhite. Jag lade upp 50 msk på sticka 6 och stickade mosstickning i ca 110 cm. Jag vill inte ha den för lös då den ska kunna funka som huvudvärmare också se bild 1. Därefter sydde jag ihop den med osynlig söm.

Idag bär det av och jag har såklart varit vaken sedan 4 imorse. Kallas kanske resfeber också. Kan inte bestämma mig för vilken jacka jag ska ha med osv. Det blir säkert jättebra med en sömnlös natt när vi ska köra hela natten som kommer :-(. Vi beräknas vara framme vid 4 imorgon kväll så det blir många vakentimmar nu.

Lite jobb har jag också packat med mig. En halsvärmare som denna ovan i gammelrosa o offwhite samt en sjal och en mössa ska jag försöka hinna med på kvällarna. Nu gäller det bara att hålla sig på benen så man inte kommer hem i ett gipspaket :-).


VantarEtt par vantar ska min kusin i Danmark få imorgon i födelsedagspresent. Vantarna är stickade i Mollygarnet och jag har stickat mosstickning på ovansidan och slätstickning på undersidan. Garnet är till sticka 8 men jag har här använt mig av strl 5,5 för att få dem lite tätare.

Vi stannar till hos kusinen i Danmark på vägen ner till Italien. Nu packas det för fullt inför morgondagen. Lite nervös att köra så långt är jag allt. Men det ska bli superkul att fira julen där nere.

VantarLite gott o blandat har det blivit. De rosa o lila vantarna är stickade i raggsocksgarn 70% ull och de rosa melerade i mercan himalaya. De rosa är stickade med tumkil och de två andra paren är vanligt basmönster för vantar. De ingår i en goodiebag som en kollega ska få.

Det känns konstigt att inte behöva köpa julgran och att paketen är klara och inte blir det någon julmat heller. För första gången firar vi inte jul hemma utan i år blir det en skidresa till Italien. Hemma blir svärmor o katten som får passa huset. Hoppas ungdomarna kommer att uppskatta detta istället för en massa paket som egentligen inte är önskade. Lite tråkigt dock att min Hannah tog beslutet att stanna hemma men så är det när barnen är vuxna då bestämmer de själva. Så jag säger bara se upp i backen för på söndag bär det av :-)

Krokat Ipad fodralDå var äntligen Ipadfodralet klart. Det ska bli en julklapp till en kollegas väninna. Fodralet är krokat i enkel krokmaska och jag har satt i en tryckknapp för att stänga den. Den är superenkel att göra. Endast dubbel längd plus 5-6cm till och sedan viks stycket dubbelt. Därefter har jag virkat ett varv fasta maskor runt hela stycket och därefter ett varv fasta maskor i dubbelt stycke. Det kändes ganska mycket flower power över det med den härliga gröna färgen o starkt cerisa blommor. Det syns inte på bilden men det går en glittertråd i det cerisa garnet. Denna veckan stickas det så stickorna glöder. Det är mycket som skall hinnas med innan tomten med säcken kommer. Man vill ju inte riskera att den är tom :-).

Julklappar och amigurumi

Idag blir det ingen bild på vad jag har gjort då veckan har ägnats åt julklappar :-). Däremot får jag lägga in en bild på en liten amigurumi som min dotter Hannah själv har designat och virkat . Det är en avbild  av henne själv och vi som känner henne kan inte annat än instämma. Kul att se att glädjen i handarbetet har gått vidare till nästa generation också.

Igår var det julfest med jobbet och det var jättetrevligt. Idag sitter jag på ett tolvtimmars jourpass och det känns lite tråkigt när jag hellre hade varit i danmark idag för att fira en kusin.

Nu har jag en beställning på ett par vantar och två halsvärmare som ska bli klara denna veckan innan jag far till italien. Idag ska jag satsa på att bli klar med ipad fodralet som väntat ett tag.


Uberlånga sockar o sjösjukaDå var de uberlånga sockarna klara och jag hoppas att även färgen föll den nya ägaren i smaken.

Det blev en lite för spännande helg då vi i lördags skulle åka med lilla båten Jeppe från Landskrona till Nyhavn och det var styv kuling på sundet. Av de drygt hundra passagerarna var vi nog bortåt trettio som vad döende i sjösjuka och spyornas klassiska stank fyllde båten. Till och med en besättningsmedlem som hade jobbat 40 år på båtarna och aldrig förut drabbats av sjösjuka, insjuknade. Jag undrade hur många som valde tåg hem denna afton. Jag skulle ju fira min födelsedag i köpenhamn med maken men det blev mest ett tappert försök till återhämtning. Vi var eniga om att denna födelsedagen åtminstone blev minnesvärd och han lovade inga fler båtfärder i december månad :-).
Nu ska jag försöka hinna med raggsockar x 2 par som ska gå till stockholm och ipadfodralet ska också avslutas. Efter det ett par vantar till en kusin som fyller år och halsvärmare till mig själv o Stella. Så det är bara att greppa stickorna igen.

Julfest o vantarFredag igen. Känns ibland som det bara finns fredagar och måndagar i min kalender. Nu har jag i alla fall sprungit min obligatoriska runda på 7 km som har blivit en rutin efter fredagens arbete. Superskönt att skaka av sig hela veckan i en liten stund för mig själv på slingan.

Vi ska ha en julfest med jobbet den 9 dec och då skulle man ta med sig en present värde 50kr. Kom inte på något att köpa för man får väl i princip inget idag för 50kr så jag beslöt mig för att lyxa till det och göra ett par vantar som en kollega då ska få i sitt paket. Eller så ska jag hålla utkik efter det själv då jag är lite torrlagd på vantar just nu :-).

Imorgon fm bär det av till Köpenhamn med strosning och julmarknad på tivoli samt en övernattning till söndag. Det är makens gåva till mig då jag har den stora äran att fylla år på söndag.

Halsvärmare o raggsockarHalsvärmare och raggsockar i set. Här valde jag att göra halsvärmaren i mosstickning för att få lite loosare fit helt enkelt. Det ska bli en julklapp vad jag förstått så jag hoppas hon blir glad när hon öppnar paketet. Sitter och räknar på dagarna och nu ser det ganska snävt ut inför jul med tanke på allt som jag hade tänkt jag skulle hinna med. I veckan har dessutom handleden klagat i form av en inflammation så det gäller att lyssna på den med om det ska bli något gjort över huvud taget.
Nästa på kö är ett par uberlånga raggsockar till en kund vars make tyckte det var orättvist att alla i familjen nu hade nines raggisar men inte han :-). Han ska ha dem när han åker skidor och jag fick fria händer att välja färg så det blir en överraskning. Utöver det ligger även ett ipadfodral o väntar så det är bara att fortsätta hugga i.

RSS 2.0