Patentstickad streetmössa o krokade vantarEtt härligt set med patentstickad streetmössa o krokade vantar var veckans beställning. Stella har ställt upp som modell då de äldre flickorna vägrar vara med på bild. Setet är gjort i Marks & Kattens Tuva garn som är i 100% ull. Rekommenderade stickor var 6 men jag har använt mig av strl 5. Vantarna är rundkrokade så det finns inga sömmar. Det känns väldigt aktuellt med vantar o mössa nu när höststormarna slår till vilket ger mig en påminnelse om att jag själv inte äger ett enda par vantar. Det slutar kanske med att jag själv får gå till affären och köpa mig ett par :-).

Nästa projekt som ligger på lut just nu är långa raggsockar och halsvärmare i ett set. Här tänker jag göra halsvärmaren lite olik mot vad jag har gjort med de andra. Den som ska ha setet är lite bohem så jag tror jag gör halsvärmaren i mosstickning för att den inte ska sitta mot halsen som de andra gör utan hänger lite mer löst.
Därefter ligger ett par raggisar till herr med superlånga skaft på vänt så jag är fortfarande inte arbetslös.

PippitröjaEn liten pippitröja strl 18 mån är nu klar. Den är stickad i det underbara himalaya mercan garnet. Mjukt som sammet så man kan utan tvekan ha en naken bebis under tröjan. Denna skall gå på export till USA strax utanför Salt Lake city.

Smått o gottHelgens utdelning blev ett par raggisar till Stella och ett iphonefodral till en kollega. Garnet till strumporna köpte jag sist jag var i USA och det enda jag ångrar är att jag inte köpte mera när jag var där :-). Priserna där är mycket trevligare än här. Jag fyllde en hel resväska och det är bla garn därifrån som jag krokade min kappa i. Nu blev den ju tyvärr för stor då jag gick ner en del i vikt under tiden den gjordes. Hoppas hitta någon som är sugen på den istället. Den hittar du under rubriken krokat.
Just nu håller jag på att avsluta en liten pippitröja som ska gå på export till just USA.

HalsvärmareÄnnu en halsvärmare till en kollega. Hon har också köpt långa raggsockar som matchar till. Jag har stickat den i stående resår då jag tycker det är snyggare då den sitter till lite istället för att hänga långt ner på bröstet. Kollegan var mycket nöjd med den.
Jag skulle vilja hitta skinn i lång strimla så jag kunde sticka ett par skinnvantar till min bästis Bodil som vägrar ha stickat på sig och som tycker det är ok att jag gör vantar till henne om de är av skinn. :-) Vem vet Bodil jag kanske lyckas hihi.

VisitkortSåhär snygga blev mina visitkort :-). De kommer att följa med alla beställningar.
Skönt det är fredag då denna veckan har varit påfallande jobbig så två dagars ledighet kommer som på beställning. Idag ska jag bara bort o söva på endoskopin, därefter ska jag smita så fort jag kan ut till lillolas o kuta runt där några varv :-)

Rosa bandet halsdukSvärmor hade köpt garn via rosa bandet och där fanns också en beskrivning på en halsduk som hon ville ha. Så här blev den. Härligt mjukt garn och fin rosa färg. Enkel som tusan att göra då det bara är resårstickning.

Krokade tumvantarEtt par lila tumvantar är nu klara till en kollega. De är krokade i garnet tuva som är i 100% ull. Eftersom de är krokade och i rent ullgarn lär de vara supervarma. Jag har krokat dem runt och med tumkil så det finns inga sömmar.

VantarPlötsligt blev det lite kallt trots ovanligt varm höst och Stella och jag insåg att hennes vantar var för små. Snabbt som attan fick jag slänga ihop ett par vantar. Färgen har prinsessan själv valt. Garnet är Molly och det passar för sticka nr 8 men jag har stickat dem med sticka 5 för att få dem lite tätare och därmed varmare. De är stickade i vanligt basmönster med tillägg av en liten fläta på ovansidan bara för att göra dem lite roligare. Hon ska få dem när hon vaknar imorgon bitti <3.

RaggsockarDenna veckan som gick var helt i raggsockans tecken. 7 par raggisar som är beställda till julkappar har sett världens ljus :-). Garnet är 40% ull och resten acryl. Perfekt som accessoir till vinterns stövlar. De tvättas i 40 grader och såklart utan sköljmedel.  Nu ska jag bita tag i en kollegas halsvärmare.

Vantar i 100% ullEtt par härliga vantar i 100% ull med fläta på ovansidan och istället för resår så har jag gjort små flätor även där.

RSS 2.0