Virkade vårmössor

 
En kär kollega har beställt vårmössor av mig. Den ena dvs den översta ska barnbarnet få och den på bilden nedan till höger ska bli en present till någon närstående. 
 
 
Mössorna är både enkla och roliga att göra. Använd i detta fall virknål 3.5 och garn som passar till det. Dessa är  virkade i bomullsgarn. Jag börjar med en magisk ring och på varv 1 gör jag 12 st i ringen. 
Varv 2 virkar jag 2 st i varje st = 24 st.
Varv 3 virka 1 st och i nästa st 2 st. Dvs dubbla st i varannan st.
Varv 4 virka 2 st Och därefter 2 st i den 3e st. På så vis ökar du i samma st varje varv och ökar 12 st varje varv. 
Fortsätt ökningen tills du får den bredden du önskar.  Därefyer fortsätter du med 1 st i varje st tills du nått önskad längd. Ibland avsltar jag med 2 varv fm vilket jag gjort på den stora mössan. Översta bilden.  
 
Den lilla mössan mäter 44-46 cm och där har jag lagt upp 72 msk och höjden är 15.5 cm
 
Den stora mössan mäter 50-52 cm och där har jag lagt upp 88 msk och höjden är drygt 19 cm
 
Mina hjärtan har jag virkat på frihand med ett tunnare garn och virknål nr 2. Därefter har jag tagit en bit sidenband och en knapp som jag sytt dit. 
 
 

stickade dopklänningar

 
Just nu pågår projektet stickade dopklänningar till tvillingarna. Jag har valt att först sticka klänningarna och därefter gör jag armarna så att jag säkert vet att de blir exakt likadana. De är stickade i sandnes bomullsgarn med sticka 3. Mönstret har jag köpt från Sandnes dock inte deras dophäfte utan det som heter första året. Jag är inte så förtjust i kritvitt så jag har valt att sticka dem i offwhite. Dottern var från början osäker på färgen men jag hoppas hon ändrar sig när de är klara och sidenbanden är monterade.
 
 
Sähär långt har jag kommit bara ett par dagar innan de kommer. Det är tur att de inte ska döpas förrän om några månader så jag hinner bli färdig  :). 

Stickade cocoons

 
 
 
Fast min dotter inte var sugen på dem kunde jag inte avstå från att göra dem i alla fall och hoppas innerst önskar jag att hon ser finessen med dem och trots det kommer att använda dem.
 
Det finns inget mönster på dem men jag delar gärna med mig hur jag gjort.
 
Jag har stickat i ett garn som passar sticka 4-5. Jag har stickat dem på rundsticka 4.
 
Lägg upp 96msk och sticka resår 3 am och 3r msk några cm. Jag stickade 8 varv resår.
Därefter stickade jag mönster enl M 2. tills arbetet mäter ca 47 cm. Därefter avmaskade jag enligt följande.  Sticka 10 msk sticka ihop 2 msk fortsätt så varvet ut. Sticka ett varv slätstickning och på nästa varv sticka 9 msk och minska sedan genom att sticka ihop 2msk. Fortsätt så tills du har 8 msk mellan minskningarna och fortsätt därefter minska på varje varv tills maskorna mellan minskningarna tagit slut. Sticka ihop maskorna 2 och 2 och avsluta på nästa varv genom fönstret dra igenom tråden i de resterande maskorna. 
Ringen betyder ett omslag och trekanten att du stickar 2 räta msk tillsammans. Färdiga mått är ca 25-26 cm i enkel bredd och ca 51 cm lång.
Hoppas jag varit tillräcklig tydlig annars får ni gärna hojta så gör jag mitt bästa :)

Svart glittertröja

 
Stella har själv bestämt både garn och design på sin tröja.  Glittrig och med dragkedja i nacken var önskemålet. Så här blev det färdiga resultatet och vi får se om jag kan fånga en bild av henne imorgon när hon har den på sig.
 
Bilden nedan baksidan med hennes dragkedja
 

Liten sessa i virkad mössa

 
Jag måste visa upp en helt fantastiskt söt sessa som är ägare till en av mina hattar. Jag har fått tillstånd att publicera bilden och det gör jag med den äran. Det är utan tvekan finaste betalningen av mina objekt när jag får bilder där de små ägarna har på sig mina saker. Denna sessan är utan tvekan bland det sötaste jag sett på länge

Babyfiltar av afrikanska blommo

 
Äntligen är filtarna till tvillingarna klara. Jag har virkat dem av afrikanska blommor som jag sytt ihop. De är kantade och så har jag sytt på ett bakstycke av vit fleece med langettstygn och såhär blev slutresultatet. 
 
 
Jag blev jättenöjd och hoppas på att dottern också blir det.

Virka till dockskå

 
En liten serie virkat till dockskåp. Jag har använt ett jättetunnt bomullsgarn i offwhite samt en guldfärgad metalltråd för mönstersättning. Det blev en matta, kufde och en liten duk som snart ska få ett dockskåp att bo i. 
 
Det var ett kul litet projekt som jag nog kommer att upprepa när tid och utrymme finns till det. Om inte annat kan det vara ett bra projekt i handväskan där annars oftast garn till converse skor brukar ta plats

Kudde till dockskåp

 
En liten virkad offwhite kudde med broderat guldhjärta på. Små uddkanter som pricken över i och så var kudden klar att flytta in i ett dockskåp. 

Virka afrikanska blommo

 
Nu är det mest tidsödande momentet klart.  Jag har virkat blommorna och sytt ihop dem. Nästa steg är att virka halva blommor som ska sys fast på kortändorna för rak kant. Därefter ska jag lista ut hur göra för att få en rak kant på långsidorna. Steget därefter är att virka en kant och slutligen ska jag göra en baksida av fleece som sys fast med langettstygn. Slutresultatet ska bli två babytäcken till tvillingarnas vagnar.  Tiden rinner sakta ut för mig då flickorna kan komma när som helst

Afrikanska blommor

 
Nu har jag snart virkat 130 blommor och målet närmar sig.  Jag har räknat att jag behöver ca 133 hela blommor. Därefter syr jag ihop dem o väntar med att virka halva blommor tills dess för att se exakt hur många jag behöver.  Slutresultatet ska bli 2 babytäcken till tvillingarnas vagnar. Börjar bli stressigt då de nu kan komma när som helst

RSS 2.0