Barnvagnsmobil virkade ugglor

 
 
Min dotters svägerska önskade sig en barnvagnsmobil med ugglor. Med inspiration från olika bilder på Google så var det bara att sätta igång och så här blev resultatet.  En bekant såg den och snart kom beställning nummer 2. Nu är båda klara och inväntar sina nya ägare. Hållarna har jag köpt på BR.
 

Yllebroderi

 
9- 10 april var jag på kurs på Hemslöjden i yllebroderi. Det var så kul att det knappt går att beskriva.  Det är nästan så att jag drömmer om det också. Nu har jag så många idéer jag vill förverkliga att jag snart inte har tid att gå till jobbet  😂😂. Det översta broderiet är första försöket  och det nedersta sydde jag av de garnresterna som fanns kvar. Det kändes nästan lite sorgligt när allt material var slut. Utan tvekan mina första broderier dock inte de sista. 
 

Virkade grytlappar

 Ännu ett set grytlappar.  Denna gången i svart /vit. Mönstret hittar du under rubriken gratis mönster om du vill göra ett eget par 

Stickad kofta

 
En liten kofta med ok i storlek 12-18 månader i mjukt bomullsgarn med virkade kanter. Ibland är det enkla också det vackraste 

Virkade 5 star väskor

Barnbarnen fick när de fyllde 2 år dessa virkade väskor. De fylldes med virkade bakverk.  Botten på väskan är oval och den är gjord samma vis som botten på converse skorna fast givetvis fler maskor i uppläggningsvarvet och så ökade jag maskor i så många varv att botten blev lagom. Därefter virkade jag mönstret  5 star som jag  använde mycket i vintras till mössor.  Ett mönster som blir som små stjärnor, därav namnet. Du hittar fina tutorials på Youtube om du skriver 5star.  5 star blir väldigt vackert och är dessutom jätte kul att virka. Här valde jag offwhite till botten och två nyanser lila till väskan. När jag hade ca 5 varv kvar gjorde jag en luftmaskbåge och hoppade över lika många maskor för att sedan hämta upp dem i bågen på nästa varv. På så vis blev det snygga handtag som jag också med säkerhet vet att tjejerna inte kan få runt halsen av misstag. 

Virkad mössa med blomma

 
Nu är det dags för lite vår även i handarbetet. Här en liten virkad mössa med blomma. En kollega beställde den som tillbehör till barnbarnets pomdelux ytterkläder. Sandnes har rätt färg i sin kollektion för matchning av pompelux färger. Kan vara bra att veta om någon mer vill matcha med hemgjorda tillbehör. 
Lite andra vårbeställningar har kommit in och det är ju en rolig omväxling efter en vinter med måååånga mössor.
 
Nästa projekt är en apa som jag hoppas hinna klar innan söndag för jag vill ge den till tvillingarna på deras kalas.  

RSS 2.0