Virkade pulsvärmare

 
Ett par virkade  pulsvärmare med virkad kant. En favorit som återkommer varje år och lika rolig att göra var gång. I år fick de en liten rosett på sig också.  

Virkade pulsvärmare

 
Ett par virkade  pulsvärmare med virkad kant. En favorit som återkommer varje år och lika rolig att göra var gång. I år fick de en liten rosett på sig också.  

Virkad jul apa

Nu när det lackar mot jul måste väl apan också vara i fas. Här en grå apa med tomteluva och röd halsduk. 

Stickad torgvante med nedfällbar hätta och sockar

 
Stickade torgvantar med nedfällbar hätta. Perfekta att vika ner när du håller på med tex mobilen. På tummen finns ett hål så du även får ut den om det behövs. Färgen är senapsgul och som ett set blev det även ett par matchande sockar. Setet är en gåva till min dotter som bor 65 mil bort så när hon kommer hem nästa gång väntar det på henne. 
 

Stickad pingvintröja

 
Så kul med återkoppling från köpare. Här en bild på den glada gossen som fick en pingvintröja då pingviner är det finaste han bara vet. Tack fina ni för bilden

Stickade vantar pink chock

 
Utan överdrift passar väl namnet pink chock in bra på dessa vantar stickade i grällaste rosa och i ett pälsgarn. Det var svårt att se och hålla reda på maskorna så många fler av pälsgarnsvantar blir det nog inte. De är dock uppskattade av yngsta dottern som är nöjd med resultatet och då är jag också nöjd. 
 
Pink chock mittens knitted to my youngest daughter and she loves them.  

Virkad/stickad baggy mössa

 
Den här mysiga mössan har jag först virkat o därefter stickat. Jag lade upp 98 lm med virknål 4.25 o virkade runt med mönstret 5star. Du hittar det på Youtube https://youtu.be/5gxIUVS7XSU. När kanten kändes lagom bred tog jag upp 98 msk på en rundsticka och stickade runt i slätstickning till mössan mätte ca 22 cm. Här skulle jag stickat vidare till ca 24 för att slutligen få mer häng så det får det bli på nästa mössa. Men tycker du den är lagom på bilden börjar du intagningar efter 22 cm. 
Intagning. Sticka 10 msk lyft 1msk stick en msk o lyft över den lyfta msk. Sticka 1 msk o därefter sticka ihop två räta msk. Sticka 19 msk o gör sen likadant  därefter 20 msk intag o sen 19 o intag o slutligen har du 10 msk kvar att sticka på sticjan. Då får du exakt mitten bak. Fortsätt så varannat varv ytterligare 3ggr kom ihåg att det blir mindre maskor efter minskningarna. Så varv två har du 9, 17, 18, 17 o sist 9 maskor melkan minskningarna. Därefter minska på varve varv ytterligare 6 ggr. På nästa varv sticka ihop resterande msk 2 o 2. Klipp av garnet och dra det igenom sista maskorna.  Fäst väl. Avslutningsvis har jag virkat ett varv med kräftmaskor längst ner på mössan
 
 
Här ser du mönstret på nära håll. Tyvärr lyckas jag inte vända bilden så du ser den från sidan. 
 
Hoppas du gillar mössan och vill testa göra en själv. Glöm inte att länka till min sida om du publicerar en bild på din egen mössa gjord efter min beskrivning . Det ser jag som en vänlig gest 😊

RSS 2.0