Virkad halsvärmare

Idag blev en lila virkad halsvärmare klar som jag själv ska ha. Den passar perfekt i färgen till min skiddress från Salomon. Jag lät den gå före raggsockarna i kön för här i Branäs är det väldigt kallt.
Förutom det så funkar internet när det vill och inte när det borde. Halsvärmaren är virkad i fm med nedtag i bakre maskbågen. Den är tänkt att vira två varv runt halsen.
Jag har provåkt med den idag och det var jätteskönt.
 
Vi har inte åkt så mycket som vi hade önskat och det av två skäl. Det första och största är de evinnerliga liftköerna!!!!! Det är mer köande än åkande vilket gör att en sådan som jag blir helt nerkyld- orsak två. Jag är helt enkelt stelfrusen.. orättvist både Julia och Jörgen är heta som små kraftverk... hur gör dom????
 
oavsett vilket så är här väldigt vackert och det är skönt bara att komma ifrån vardagen lite.
 
Ikväll ska jag påbörja de beställda raggsockarna det lovar jag :-)

Virkade tofflor modell Uggs

 
En del har efterlyst de virkade uggsen jag gjort för baby i större storlek. Så här blev de och tyvärr är de inte lika gulliga som bebismodellen. Det ställs större krav på den större foten då skon måste följa foten och inte vara för klumpig för då riskerar man istället att trilla. Jag tycker ändå att de blev ett trevligt alternativ till så många andra tofflor man ser. Dessa går att göra i vilken storlek som helst över storlek 28 ungefär. Därunder får det bli den lite gulligare modellen som ni sett innan. Just dessa tofflor är i storlek 31-33 och är  till salu för 170kr. De är virkade i granitgrått garn med 30% ull. Under tofflorna sätter jag halkpluttar för att minimera halkrisken.
 
Idag är sista dagen innan Branäs så dagen har varit fylld av förberedelser inför det. Nu ikväll ska vi en sväng till svärmor och göra tabberas på hennes julmat :-)
 
 

Raggsockar med hjärta

Inatt väcktes jag av stormen och vid 5 tiden gav jag upp och gick ner i min  lilla hörna. Jag hann bli klar med dessa raggsockar med hjärta på hälen som jag började på igår innan någon hann vakna i huset. Även tvätten var klar innan 9 så det var en mycket effektiv morgon.....
 
Idag packas och förbereds det inför skidresan till Branäs. Det ska bli underbart att åka skidor. Köldgaranti har vi tydligen också. När man kollar väderprognosen ska det när vi kommer fram vara -20 men kännas som -28. Ingen som kommer att svettas här alltså.
 
Det knåpas nu med ett par virkade uggs i stl 31/32. Dessa måste göras helt annorlunda än dem jag gjort till bebis. De blir inte lika gulliga som de till bebis. Jag har utgått från en virkad raggsocka för att få med en bra fotlängd och så virkar jag slutligen en kant med pälsgarn. Den ena är klar men ni får vänta tills imorgon med att se resultatet. Därefter ligger det tre par raggsockar och väntar på sin tur.
 
 

Virkade tofflor

Sista julklappen hanns med den också som tur var. Det betyder dock inte att det blir semester. Nu blir det några dagar framöver lite raggsockar eftersom de ligger näst i kön.
 
Jag hann med en liten löprunda i förmiddags men det blev bara 5,5 km då knät började gnälla och jag vågade inte utmana ödet. Nu är det bara några dagar kvar tills jag, Jörgen, Julia o Stella åker på en skidwekeend till Branäs.
 
Jag har fortfarande ingen dator utan sköter allt via telefonen. Jag har bestämt mig för att jag inte vill köpa någon ny då jag sitter extremt lite på internet. Däremot längtar jag tills Hannah kommer hem för jag ska köpa hennes ipad. Givetvis längtar jag mest efter Hannah men det blir dock lite enklare med en ipad än bara telefonen. 
 
Idag firar vi julafton hos svärmor så det blir mat i mängder. Tur att jag fick en liten runda på löpbandet innan :-).
 
Nu vill jag passa på att önska er alla en underbar jul kram från mig
 
 
 

Raggsockar

Det som skulle vara sista julklappen blev istället näst sista. I elfte timmen tillkom den sista som jag knåpar med. Just nu räknas varenda timme, minut och sekund för att jag ska bli färdig med den. Den näst sista julklappen som du ser på bilden är ett par raggsockar i str 43-45 med bred läst. Färgen är granitgrå och de är stickade i garnet wendy aran med 25% ull.
 
Dagen började tidigt då vi hade hört att det skulle bli snöstorm i hela skåne och vi skulle ge oss av till Tyringe för att lämna julklappar till min bror och hans familj. Snön höll sig borta hela resan och brorsbarnen blev glada att se oss. Tur var väl att vi körde tidigt för på vägen hem började det blåsa rejält.
På vägen hem stannade vi och inhandlade maten till vår mexikanska julafton idag med de stora barnen. Trängseln var inte så illa som vi befarat så vi fick smidigt ihop vad vi skulle ha och sedan bar det av hemåt igen.
 
När vi kom hem blev det förberedelser och tomteverkstad för fullt. På eftermiddagen kom en kund och hämtade ett par krokade vantar som ska bli julklapp. Nu är alla mätta och dagens klappar är öppnade. Imorgon blir det jul igen men då firar vi den på svenskt vis och passar på att öppna lite klappar till.
 
Ha det bra ute i stugorna

Raggsockar

 
Näst sista julklappen är kvar... endast en återstår. Nu hoppas jag tiden är på min sida så den hinner bli klar. Den sista julklappen är också ett par raggsockar så det vore ju praktiskt om båda strumporna blir klara så inte  mottagaren tvingas hoppa på ett ben.
 
Det har varit ett långt jourpass idag men jag har haft en del att göra uppe i huset så tiden har gått fort i alla fall. När jag går hem 20.15 ikväll tänker jag inte visa mig här igen förrän den 5 januari då jag åter jobbar... det betyder helt enkelt.... semester.... yippieeee ... den är välförtjänt kan ni tro! Om några dagar åker vi till Branäs och jag längtar redan som ett litet barn.
 
Väderguden har gått ut med klass 2 varning inför morgondagen vilket är typiskt då vi i morgon bitti ska köra upp till Tyringe för att lämna julklappar till min bror och hans familj...hoppas det väntar tills vi är på väga hem igen i alla fall.
 
Det blir lite stressigt efter julklappsrundan till Tyringe för vi ska fira julafton i morgon med de stora barnen (alla utom Hannah). Det har på något sätt blivit bestämt att den ska firas med Tacos då inte alla äter julmat. Efter Tyringe blir det helt enkelt att hitta någon supermarket och inhandla denna kulinariska rätt på. Det känns rätt så skönt att barnen går ifrån traditionen lite för när jag tittar på vissa verkar den nästan ta över. Det betyder inte att jag inte är traditionsfull men det kan väl vara ett kul break och testa på detta. Vi ska upp till svärmor på julafton och känner jag min kära svärmor rätt så har hon julmat så hon kan föda hela glumslöv :-). Vi lär alltså inte bli helt utan julmat. Det har varit konstigt att jag inte har behövt förbereda någonting för alla andra år har vi varit här hos oss och då har jag haft julbord. På samma gång är det väl tur med tanke på hur arbetsbelastningen sett ut för mig en tid. Tack svärmor på förhand om jag nu är för mätt för att tacka på julafton :-)
 
Snart semester..... 1 timme och 45 min kvar.....

Stickad babykofta

 
Det är full rulle i min tomteverkstad. Jag jobbar så att stickorna glöder och idag blev denna lilla babykofta klar. Den är i strl 8 mån och jag har stickat den i ett härligt mjukt babygarn som kan tvättas i maskin på 40 grader. Som alltid ska man såklart inte lägga i sköljmedel när man tvättar stickade plagg då de tappar form och spänst. Det gäller även köpta stickade plagg. Tyvärr slarvar många med det och förstör då sina fina stickade plagg.
 
Idag och imorgon sitter jag fast på långa jourer på jobb så det känns lite snopet med tanke på att det finns en hel del förberedelser kvar som jag vill hinna med. I mitten av veckan ville jag köpa gran men Jörgen tyckte det var för tidigt och ville göra det idag när jag jobbar. Frågan är bara om han hinner det då han först haft en liten minirättegång i morse och sedan varit iväg med sina stora barn hela dagen och shoppat. Lyckas han ska det bli kul att se granen för han väljer alltid den mest  missbildade av dem alla :-)
 

Virkade Uggs

I tomteverkstaden här blev idag ett par uggs till. De ska bli en julklapp.
Om jag har tur och planeringen håller bör jag bli klar med de måsten som är julklappsbeställningar och så får de övriga vänta till mellandagarna.
Imorgon börjar två långa jourpass för mig så det jag inte hunnit i julförberedelser är nu helt enkelt körda för min del.
 
Tanken är att jul med de stora barnen utom min Hannah blir på söndag och då ska vi dessutom hinna köra upp på förmiddagen till min bror o lämna julklappar till dem. 
 
Julafton ska vi fira hos svärmor och då kommer inga av de stora barnen då de är på var sitt håll.
 

Extralånga raggsockar

Idag blir det en bild på ett par svarta raggsockar som jag stickat extralånga för att matcha stövlar eller för  att korva ner till kängor. De är beställda av en kollega som ska få dem på fredag. De är stickade i blandgarn med 30% ull. 

Retro virkade tofflor

Idag får ni en bild av tofflorna som går till syskonet som ska ha tofflorna jag visade igår. Dessa är till en kille  i strl 30/31. Jag har virkat dem i dubbelt garn och som du ser på bilden är jag inspirerad av hur tofflorna såg ut förr för att få en retro look. Som avslutning har jag virkat ett varv runt skoöppningen med pälsgarn. Eftersom de är virkade i dubbelt garn blir de väldigt stadiga. Min kollega som ska ge dem till sina barn i julklapp avstod halkpluppar under. Jag har inget mönster på dem då de liksom det förra paret är gjorda på frihand. Däremot ska jag memorera dem så att jag kan göra ett par till mig själv när tillfälle ges. Dessa går att tvätta i maskin på 40 grader.

Retro tofflor

Idag fick det bli ett par retro tofflor med djuransikte. Min kollega som har beställt dem ville ha ett par tofflor i gammal modell. Som avslutning blev det ett litet djuransikte ovanpå. Nu hoppas jag att även dottern gillar dem. Tofflorna är virkade i stl 26-27 och här finns inget mönster utan de är virkade på frihand och jag har använt den inre bild jag fick när kollegan beskrev sitt önskemål
 

Juliga raggsockar

Ett par raggsockar i granitgrå med röda hjärtan på. Lite juligt i dessa tider. Färgåtergivningen blev inte alls bra med blixt för här ser strumporna ljusare grå ut och hjärtat ser cerise ut trots att det är helt klarrött i verkligheten.
 
Igår fick jag gjort ugglemössorna. Ett par Uggs och så dessa raggisar som avslutades precis nu samt ett par happy socks. Inför kvällen väntar två par tofflor och på tur en offwhite bebiskofta. De andra beställningarna får snällt vänta på sin tur. Vill man ha julklappar är det nu beställningsstopp för det blir på håret att få ihop de som väntar. Kan man vänta med leverans till efter jul är man välkommen i kön :-)

Virkade ugglemössor

En kollega till mig har beställt två ugglemössor. En till sin man som han ska få i julklapp och en till henne själv. Det är tänkt att de ska ha den som en rolig attiralj i skidbacken. Jag blir nästan sugen på att göra en till mig själv också :-)
 
 
Ikväll ska det bli ett par uggs och därefter ett par happy socks. Därefter väntar två par toffor. Totalt 4 par raggsockar och så en kofta till bebis. Allt ska vara klart till jul så om ni undrar vad jag gör när jag inte jobbar kan gissa det nu.
 
Idag blev ännu en ljusning för löpningen. Det blev 9.34 km och det är första gången sedan skadan som jag sprungit så långt. Endast en svag molande känsla finns i knät. Jag sprang på löpbandet här hemma. Något som jag inte riktigt får ihop är att jag springer mycket långsammare på bandet än vad jag gör utomhus. Det borde väl vara tvärtom.... kan det vara för att det är så mycket varmare inne? Verkar inte troligt för på sommaren är det ännu varmare ute än vad det är inne nu. Oavsett fart eller inte fart så är jag superlycklig att jag har kunnat klättra lite i distansen. Ett tag såg det mörkt ut då löparknät bet sig fast.
 
Nu ska jag ta och fortsätta arbeta.. ha det bäst alla
 

Virkade Uggs Landskrona Bois

Igår blev ett par virkade uggs med landskrona Bois klara. De är beställda till en spelare i Bois som blivit pappa. Hoppas de blir nöjda.
 
Idag blev det en löprund, 6km på löpbandet. Kändes bra mest tråkigt att stå på bandet. Det slår inte känslan av att springa ute. 
 

Virkade ugglemössor

Igår blev två ugglemössor klara. De ska bli julklappar åt två tjejer i övre tonåren. Ugglorna blir mer och mer populära särskilt bland stora barn och vuxna. Denna ugglan blev en flirtig variant.Julklappar produceras för fullt och idag ska jag försöka glra ett par Bois uggs.

Virkade tofflor

 
Igår blev jag färdig med dessa tofflor. Det är en klasskamrat till Stella som kommer att få dem i julklapp. De är stickade i wendy aran och kan därför tvättas i 40 grader. Under skorna har jag satt på halkploppar så hon inte riskerar att halka i dem.
 
Det var en ganska smärtsam dag att försöka jobba med två vrickade handleder men det gick ihop sig och jag tror inte ens någon märkte det. Problemet är att jag knappt kan trycka ner bokstäverna på tangentbordet så det gör ont. Tur är att jag koordinerar för jag hade inte klarat av salsarbete idag med att hålla fria luftvägar osv.
Hoppas det lägger sig snart. Pga detta blir det ingen längre träning idag, 4 km får räcka!
 
Ikväll ska jag färdigställa två ugglemössor som ligger på beställning och därefter ska jag försöka mig på ett par svarta uggs där jag ska se om jag kan brodera in boismärket på dem.. vi får se om det går annars får de hålla tillgodo med helsvarta uggs istället.
 
På tal om jul så fick jag igår denna fina julhälsning
 
Är det inte en fantastisk bild så säg. Gladaste pepparkakan i stan.  Lilla modellen är Bodils barnbarn Leia :-)
Hoppas de gör julkort av denna bild.
 
Får se om jag får hem någon man idag. Han sitter fast i en utdragen rättegång så han förväntas bli sen och så blir det nästan hela veckan. Tur farmor kan hjälpa till som imorse fick lämna Stella och Jonte var snäll och hämtade henne innan jag kom hem.
 
 

Sötnos i uggla och uggs

 
Lilla söta Leiya. Hon är Bodils första barnbarn. Bodil är min bästa väninna. Lilla Leya är vår minsta prinsessa i umgänget just nu och den sötaste. Här på bilden är hon klädd i sin uggla nr 2. Uggla nr 1 är numera för liten.
 
På fötterna har hon numera sina uggs. Det bästa med dessa uggs är att de håller sig kvar på foten.
 
Jag kommer ihåg när mina barn var små och man köpte små skor då tog det väl sisådär 5 sekunder innan bebben hade sparkat av dem.
 
Ikväll ska det bli julbord med jobbet. För en stund sedan var risken överhängande att jag skulle behöva gå till julbordet naken. Tänk när jag tittade i garderoben fanns där ingenting!!! Hur går det till när man småköper kläder hela tiden att när man ska klä upp sig finns inget....... jag tror att någon helt enkelt kommer in under dagtid och knycker dem! Jag blev helt enkelt tvungen att ta en gammal trasa från Desigual som är lite för stor så jag känner mig inte fin ett dugg.
 
Nåväl fin eller inte så ska det bli en jättetrevlig kväll i alla fall och så håller jag tummarna för att där är skum belysning så man inte syns för tydligt hihi....
 
Jag skulle haft ett par fina stövlar till som jag ropade hem för 1300 på tradera. Det visade sig när de kom att de var inte stl 36 som utlovat utan 38. Som tack fick jag ofina mail av säljaren när jag påtalade det. Hoppas jag kan få tillbaka några av pengarna i alla fall och så har jag lovat mig själv att aldrig mer köpa något så dyrt från Tradera!! punkt slut.
 
I dag ska det smakas starkt så jag säger godnatt till er redan nu så ni slipper se sneda bokstäver sedan.....

Virkade uggs

 
Idag har det blivit ett par virkade uggs i storlek 26/27. De är eventuellt bokade av en kollega som vill ha dem till sitt barnbarn.
 
Det har blivit en hel del uggs nu och jag tror trenden håller i sig ett tag till.
 
 
Lite variationer på den trevliga lilla skon :-)

Krokad vante

 
Ett par lila krokade vantar. Här har jag använt ett melerat garn till bakvarvet och ett lila garn till framvarvet. Resultatet blev helt ok. Muddarna är på dessa mönsterkrokade och sist har jag virkat ett picotvarv för en kvinnligare touch.
 
Idag var jag först på sal och sövde. Därefter gjorde jag statistik för november och sedan hade jag träff med vår IT kille som hjälpte mig starta upp ett nytt program som jag ska introducera imorgon. Det är en registrering av vårt jourarbete där man kan ta ut statistik.  På eftermiddagen planerade jag nästa veckas operationer.
Imorgon är jag koordinator och vi har morgonmöte i kategori så då ska de få se det nya programmet. Hoppas det faller väl ut.
 
När jag slutade blev det en snabbis först till Jysk för att hitta knappar till mina uggs och sedan en runda på coop för att kunna mätta hungriga familjo.
 
Svärmor var här när jag kom hem så hon var med och åt en fantastiskt lyxig kvällsmat hehe....... not...... det blev korv med bröd. Som tur är gillar hon också det precis som jag :-).
 
Då korven hade landat i magen snörades löparskorna på och löpbandet fick besök av moi.. 5 km blev det och ingen smärta i knät yippiiiiiieee.... kändes ganska snabbt men det var det inte.... nåja man kan inte få allt här i världen.
 
Ikväll ska jag hinna med ett par offwhite raggsockar till babys som jag lovat leverans på imorgon. Däremellan ska lilla Stella nattas. Hoppas hon somnar snabbt....
 
Jag har ännu ej hunnit sätta upp julljusstakarna och dammsugaren behöver luftas.... varför är inte dygnet något längre så man hade kunnat hinna allt. Varför behöva välja hela tiden....
 
Hej svejs.
 

Ugglemössa

 
Några blå ugglor har det också blivit så även gossarna kan vara nöjda. Den på bilden ovan är till salu.
 
Bilden nedan visar en unga stilig man som köpte en uggla med blå ögon. Här sitter han så fint i mormor Lottas famn.

Julmarknad

 
Idag gick hela dagen åt julmarknaden på Folkets hus. Mina saker hade inte rätt köpgrupp där så jag fick sålt 1/10 del av det jag hade med mig. Mer än så hade jag nog räknat med men det är sådant man aldrig kan veta. Nu har jag i alla fall ett bra lager om någon vill ha eller inför framtida utställning. En del kommer också att gå som julklappar eller kärlekspresenter.
 
Tack min allra bästaste Bodil för att du var med och hjälpte mig idag <3
 
Det har varit jättekallt så nu är det skönt att komma hem i värmen. Lite konstigt känns det efter en sådan heldag att det ska vara måndag imorgon och jag på så vis ska känna mig laddad inför ny vecka. Det gör jag inte riktigt kan jag säga.
 
Kvällsmaten fick glumslövs pizzeria stå för och det ska jag lova att det är sista gången jag handlar där!!! Jag köpte en falafelrulle med vitlök. Tyvärr var den utan falafel och utan vitlök men destomera var mjölsmaken och degkänslan dominant. Fy hundan den var till och med äcklig i ordets rätta bemärkelse.
 
Nu ska jag varva ner en stund. Det är skönt att julmarknaden är över och jag nu kan fokusera på mina beställningar i stället. Synd är väl att de inte matchar det liggande lagret haha.
 
En stor kopp te får det bli och favoritprogrammet solsidan
 
Ha det gott ute i stugorna.

Laddar inför morgondagen

 
 
Idag är det bråda dagar inför morgondagens julmarknad. Jag känner mig som en hel tomteverkstad. Jag har gått igenom allt och prismärkt. Jag kom på att jag är skitkass på att ta betalt men strunt samma då kanske jag istället säljer mer :-). Passa på och shoppa nu för när jag blir kändis hahaha så blir det expensive stuff :-)... skojar bara....
 
Jag har försökt hinna med att virka så många Uggs som möjligt under dagen så de kan halka med....
 
 
Här ser ni ett exempel på dessa uggs som blivit till under dagen. På undersidan har jag satt halkploppar så inte man ska halka i dem. De andra Uggsen visar jag upp kommande dagar :-)
 
Det får bli någon form av snabbmat idag för köket strejkar. Det ska bli skönt när morgondagen är över och jag kan fokusera på de beställningarna som fått ligga vid sidan om då jag låtit julmarknaden gå före. Det betyder inte att jag får semester nu för de flesta beställningarna som ligger är kommande julklappar.
 
Idag blir det ingen träning alls. Ser det som en vilodag och hoppas på att kunna ta ett rejält pass efter julmarknaden imorgon för att fira den är över.
 
Det får nog bli ett litet glas glödd i alla fall och så ska jag tala allvar med min ömmande handled att det står ut några timmar till.
 
Imorgon ska min Bodil hjälpa mig på julmarknaden så det ska bli superskoj :-). Det var alldeles för länge sedan vi träffades nu så hon fattas mig.
 
Kram på er alla där ute i cybervärlden.

RSS 2.0