Vinröd slipover

 
Höstens färg ska tydligen vara vinröd så det fick bli en vinröd slipover till mig nu när kylan snart kommer. Jag hoppas den kommer att bli en favorit i höst framförallt då jag fryser så lätt och då kan det väl vara värmande med denna. Slipovern har jag stickat efter ett mönster från boken
 
 
En bok som jag köpte för något år sedan då bilderna i den var helt fantastiska. Jag har inte stickat något annat från den mer än slipovern men helt klart finns det potential i den. Boken kan jag varmt rekommendera om inte annat så för de fantastikst vackra bilderna i den.

Happy socks och ugglemössa

 
Ett par happy socks i rosamelerat garn. Storleken är 31-33 och sockarna är till salu. Jag har stickat dem i acrylgarn så de är mjuka och gosiga. Mönstret är från ett sock och vant häfte som jag har köpt från Marks o Kattens. Det häftet är mer än väl använt då jag stickar de flesta vantar och sockarna efter deras mönster. Jag har gjort en liten ändring vid hälminskningen jämfört med deras beskrivning annars är de stickade helt efter deras förklaring.
 
Jag har fått några bilder från en glad liten ägare till en av mina ugglemössor.
 
 
Såhär glad blev hon för sin mössa :-)
 
 
Tack för de fina bilderna. Hoppas nu mössan får värma henne gott i vinter :-)
 
Ikväll ska jag försöka se om jag inte kan få ett avslut på min slipover. I så fall kommer bild imorgon.
 
Ha en trevlig måndagkväll

Kanelkryddad björnbärssylt

Idag plockades det björnbär som bara den. Vi fick ihop 4.2kg bär som sedan skulle förvandlas till sylt.
 
 
Såhär fina hjälpredor hade jag
 
 
 
1 sats
  • 1 kg björnbär (ca 2 liter)
  • 6 dl socker (500 g)
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 flaska fruktpektin
  • citronsyra mängd enl förpackning
 

Gör så här

Rensa och skölj ev bären. Varva bären med sockret i grytan. Häll i kanelen och gillar du inte stinget av den så givetvis struntar du iLåt gärna stå 1-2 timmar så att bären saftar av sig. Hetta upp långsamt på svag värme under lock och koka sakta ca 5 min. Tillsätt fruktpektin och koka ytterligare 5 min. Tillsätt citronsyran. Ta grytan från värmen, låt stå en stund och ta bort ev skum. (Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite sylt.)

 

Du kan använda receptet och helt utesluta pektinet och citronsyran om du vill. Ös upp sylten på rena varma burkar, upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara dem svalt.

 

Av mina 4.2 kg bär fick jag ihop12 burkar sylt. Nu är en del av julklapparna klara :-) 

 

 


Smaskiga chokladmuffins

 
 
 
 
Ingredienser för cirka 25 kladdiga muffins (12st i cupcakemaker)

100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Mörk blockchoklad
 
Steg för steg

- Sätt ugnen på 225 grader

- Smält matfettet i en kastrull och låt den svalna lite.

- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en djuptallrik eller liten skål.

- Häll ner mjölblandningen i ägg och sockret. Vänd till sist ner matfettet.

- Ställ cirka 15 muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.
 
-Skär småbitar av blockchokladen och lägg på överst på muffinssmeten

- Grädda muffisen i cirka 8 minuter långt ner i ugnen eller 12 minuter i din cupcakemaker

- Låt muffinsen svalna i formarna.

- Garnera med lite florsocker precis innan du ska servera dem.
 
 
Smaklig spis
 
 

Happy socks och converse

 
Idag har det blivit ett par happy socks. Dessa är stickade i ett tunnt raggsocksgarn med rundsticka nr 3. Storleken är 3-4 år. De är till salu om någon är sugen på dem annars går de till julskyltningen. Mönstret har du under rubriken "gratis mönster" om du är sugen på att göra ett par själv.
 
Det har också blivit ett par converse och dessa är en av de största jag har gjort hitintills med ett mått på 12.5 cm. Jag måste börja forska på hur långa barnens fötter är för en sak är säker, de är mycket längre än vad alla beskrivningar anger. Jag vet inte om det är så att barn har fått längre fötter genom tid och att mönstrena helt enkelt inte är uppdaterade för det kan omöjligt vara så att alla jag känner får storfotade barn.  Ni som har småbarn kommentera gärna barnets ålder och längd på foten så har jag lite att gå efter :-) 
 
 
Nu är det bäst att jag går tillbaka till stickorna. Idag har tusen idéer poppat upp och jag har kommit på en del nya saker jag skulle vilja förverkliga. Problemet är bara att dygnet är för kort för att jag ska kunna hinna med allt jag skulle vilja få ut. 

Utbildningsdag

Idag var det en lång dag på jobbet då vi hade utbildningsdag. Det var en del föreläsning på förmiddagen och efter lunch blev det grupparbete. Under hela förmiddagen passade jag på att lyssna och att virka ett par converse till som är beställda. Dessa är lite större än de förra jag gjorde då denna gossen är lite äldre.
 
 
 
Strax efter 4 var det klart och då begav vi oss till en kollega för mingel i väntan på mat som skulle serveras på pumphuset.
 
 
Maten bestod av buffé och det fanns potatis och sallad att tillgå för en ickeköttätare. Det var inte så varierat för mig men väldigt gott i alla fall och det kändes inte som att något fattades för mig då potatisgratängen var supergod. De som åt kött hade en hel del läckerheter att välja mellan så jag tror att alla var väldigt nöjda.
 
 
Efter maten var vi en liten klick som gav oss hem antingen för att vi har nya uppdrag tidigt i morgon eller sjuka barn som väntar hemma. Det var skönt att stämpla in i hemmet igen vid halv 9 för nu känns det som det finns en del fredag kvar att njuta av :-)
 
En kopp kaffe nu och så en liten stund med sticket...
 
 

Virkade converse

 
Åter ett par converse har det blivit. Dessa har ingen ägare utan är till salu för 120 kr. Måttet är 10.5-11cm
 
Idag var det full rulle med planering av nästa veckas operationer. Avslutades med möte och kl 18 kunde jag gå ifrån jobbet. När jag kom hem var huset fullt av ungdomar. Det var min styvson och styvdotter samt hennes kompis från Norge var på besök. Förutom dem så var givetvis lilla monstret Stella här också. 
Det blev pizza til gänget förtom Stella som åt kebab och jag åt såklart falafel.
 
Såhär vackra damer hade vi hemma hos oss ikväll :-)
 
 
Fick ett härligt sms från Hannah i Stockholm idag: Älskar dig, stod det. Kan ett litet modershjärta bli lyckligare <3 nix det är höjden av lycka att få ett så fint sms. 
 
När maten var uppäten råkade jag snöra på mig löparskorna och så blev det en liten hemlig runda. Jag får ju inte springa ännu så det blev åtminstone en kortis på 2.4 km. Det kändes bättre idag än någon gång innan sedan jag skadade mig så jag svävar nästan i ett litet lyckorus och ser nu äntligen en ljusning i all rehabilitering som inte först verkade ha effekt... Jag lovar och svär att jag ska inte bli för upphetsad nu utan fortsätta min rehabträning och bara någon gång i veckan testa en sådan liten runda :-)
 
Idag fick jag ett litet samtal som rörde upp hela världen... vad du än bestämmer dig för så är ditt val rätt...... älskar dig <3

Ännu en ugglemössa och virkade converse

 
Den lilla babyvarianten denna gången i grå melerat raggsocksgarn. Den passar någonstans mellan 0-1 år.
Denna mössan är också till salu för 150 kr. Blir jag inte av med den innan går den till julskyltningen :-)
 
 
Dom små conversen som ska flytta till Norge blev klara igår kväll och så här blev de. 
De är virkade enligt mönstret som jag bjuder på under rubriken "gratis mönster". Enda skillnaden är att jag som utgångsläge lagt upp 20lm som jag sedan jobbat vidare på. 
 
Idag när jag sprang förbi en av läkarexpeditionerna satt våra urologer så fint så jag kunde inte låta bli att ta ett litet foto på dem.
 
Jag måste ju visa vilka fina doktorer vi har. De har såklart gett mig tillstånd att lägga upp dem här på bloggen. 
 
Man ser nästan vilken trevlig arbetsplats vi har tycker ni inte det :-). Det är väl inte alla förunnat att trivas som fisken i vattnet på sitt jobb.
 
Idag har det blivit lite styrketräning av ben och mage. 40 min ganska precis. Jag får väl vara nöjd med det så länge hehe.
 
Nu ska jag ta tag i något annat handarbete som väntar. Igår fick jag en del beställningar och har kontaktat min garnleverantör så jag kan få hem garnet jag behöver för att kunna starta upp de beställningarna. De är som följer: vantar med HIF-logga (hua jag som är boisare:-), två ugglemössor till baby med tillhörande sockar och  ev en liten kofta till ung dam ca 9 mån. På stickorna hänger fortfarande ofärdigt, min slipover och en pippitröja.
 
Snart te hoppas jag tjippohej :-)
 

Ugglemössa och cupcakes

 
Ännu en virkad ugglemössa. Denna är virkad i brunt med cerise kanter och kan väl kanske falla en ung dam i smaken. Jag gissar att den passar någonstans mellan 3-6 år. Denna har ännu ingen ägare och är till salu för 150kr.
 
 
Idag testade Stella och jag det lilla impulsiva köpet av en cupcakemaker som vi hittade på media markt. Jag kan varmt rekommendera den. 
 
 
Det var verkligen så enkelt och fantastiskt som instruktionen lovade. I och med detta kommer detta hem nu att bli ett cupcakemakehome :-)
Stella och jag testade göra chokladmuffins som blev garnerade med silverströssel och så här superfina blev de.
 
 
De blev helt perfekt bakade. Det stod att om man använde form var det lättare att hålla mackapären ren men kunde göra så att inte muffinsen fick färg. Nu var det lite svårt att avgöra eftersom det var chokladmuffins men jag tyckte de såg helt ok bakade ut. Detta kan nog bli årets julklapp från mig till de mina :-)
 
Var hos sjukgymnasten idag..... han blev inte så glad på mig att jag hade fuskat.... hmm... ok... förlåt då ....
nya nålar och nytt besök inbokat till nästa vecka med garanti om att jag inte ska göra annat än vila... cross my heart.... 
Han berättade också att jag sprungit till mig en plattfot haha shit vad kvinnligt det låter. Jag som alltid haft ett högt fotvalv är då nu istället en plattfotsindian. Han rekommenderade mig att åka till Team sportia på Center Syd och fixa en sula som korrigerar det problemet. Antagligen är det också en bidragande orsak till att jag fick ett löparknä från början. 
Imorgon slutar jag kl 16 så då blir det att åka ner till Team Sportia och hålla tummarna för att de kan hjälpa mig. 
 
Nu sitter jag med ett par converse som ska flytta till Norge och till detta en god kopp te samtidigt som jag hoppas Bois ger Hammarby pryl :-)

Snart en slipover

 
Just nu jobbar jag på en slipover som ska vara till mig själv. Den stickas i garnet Queen och färgen är vinrött. Vinrött ska ju vara höstens hetaste färg så därför föll valet på den direkt. Jag tycker det är så skönt på vintern med slipover över en baströja då det är värmande och också välklätt tycker jag. 
Mönstret har jag använt ur en bok som heter "Sticka i 100% ekologisk ull", det är en underbar bok med underbara bilder som jag varmt kan rekommendera för den som söker användbara mönster i kombination med fantastiska bilder. 
 
 
Så här ser mönstret ut på nära håll.
 
Idag öppnade så operation efter 8 veckors sommarstängning. Det var skönt att vardagen igen rullar på. Min dag innehöll sövning av fyra stycken laparoskopiska magsäcksoperationer och det var som att sommaren aldrig varit, så fort var jag inne i jobbet igen. Det visar att jobbet sitter i ryggmärgen och det avslöjar att man börjar bli gammal med en hel del erfarenhet att luta sig på. Var gång jag kommer tillbaka efter semester slår det mig att jag verkligen älskar mitt jobb och när jag nu inte har råd att vara hemmafru så är detta utan tvekan näst bäst haha.
 
Trött som ett ålderdomshem är jag dock för natten som gick blev helt sömnlös.... jag hade en 6 åring som sparkade och drog mig i öronen. De som känner mig väl vet att Stella drar en i öronen när hon ska mysa och man kan säga att inatt mös hon till rejält, AJ.. sa mina öron. Framåt morgonen lämnade jag sovrummet och begav mig till ett annat i hopp om att få någon timma i alla fall och det fick jag men en timma räcker inte riktigt till för en hel arbetsdag så ikväll ska jag försöka komma i säng tidigare och kanske ta mig ett eget sovrum inatt :-)
 
Tjippohej

Virkade converse igen

 
Ett litet gäng med nya converse har blivit till. Dessa är större än de förra och mäter ca 12.5 cm.  De melerade är till salu och de rosa ska gå till Bodils lilla barnbarn. Bebisen ska få ett par rosa och ett par lila av oss i födelsedagspresent. 
 
Igår kväll var jag så in i vassens löpfrustrerad så jag knöt på mig skorna och tog en liten runda för att testa knät. Hade jag inte gjort det fanns nog risken att jag hade blivit galen helt enkelt. Denna gången kom jag 1.5 km innan smärtan dök upp så det var ju 200 meter längre än förra gången yippiee eller not! Det blev totalt 2.3 km och det hade varit underbart men alldeles för kort stund om knät bara hade velat samarbeta. Nu var det bara att bita i det sura äpplet och gå hem och stretcha. Skit också... 
Idag har jag kört först styrketräning i två timmar och sedan stretch en stund på det. Jag är superglad för mitt expanderband som gör träningen roligare och mer effektiv. Nu ska jag försöka hålla mig lugn tills på Tisdag då det åter är dags för Tomas och akupunktur. 
 
Vädret har ju varit alldeles fantastiskt och den bästa avslutningen på sommaren man bara kan tänka sig. Nicke har tvingats leka en stund med Stella och en kompis Emma trots ovilja.
 
Som belöning lovade jag honom lugn och ro en stund utan busungar så det fick han och då njöt han till fullo 
 
Han låg och kelade med den lilla hunden som man ser lite av under honom.... gottegris....
 
Jag har varit på Media Markt nu i eftermiddag för jag behövde en ny våg då vår fina ganska exlusiva våg  (kunde mäta typ allt även IQ haha) vattnades av Stella och en kompis härom veckan. Vi har avvaktat i hoppet om att det skulle torka upp och att vågen skulle funka igen men jag väger typ 33kg på den och Jörgen 69kg så den är kanske lite för mycket glädjevåg nu haha. Är någon intresserad kan ni få den gratis :-)
 
När vi var där ramlade jag över en liten manick. Jag brukar aldrig köpa manicker för jag tror helt enkelt inte på dem men denna fastnade jag för. Är det så enkelt som beskrivningen lovade har jag köpt tidernas grej.
 
Enligt paketet ska du kunna göra 6st muffin på typ någon minut. Är det inte häftigt så säg om det nu funkar. Tänk när man har oanmälda gäster så kan man bara bjuda på kaffe och lite muffin så där bara.  Priset på denna fantastiska maker var 229kr så det var ju inte helt hutlöst. Återkoppling sker när jag har testat den. Först var tanken att jag skulle testa den när vi kom hem men på vägen fastnade vi på Max trots att vi redan ätit och där åt vi ännu mer så här blir minsann inget muffinsbak idag!
 
Igår kväll kom äntligen Sandra o Linus lilla bebis, Bodils barnbarn. 
 
Så lik hon är sin far och jag ser även en hel del Bodil i henne. Nu väntar jag bara på att Bodil ska bli färdig någon gång och ringa och berätta hur det var att träffa det lilla livet. Hörrudu Bodil glöm inte bort oss andra nyfikna :-)
Jag lär nog få vänta på mina barnbarn ett tag till så jag passar på och njuter av mina vänners barnbarn så länge <3
 
Imorgon öppnar vi operation igen och jag såg att jag skulle ha Obesitas operationer, så för mig blir det att gå och lägga mig i ordentlig tid ikväll så jag är fräch inför morgondagen. 
 
En dusch nu och lite te så är även denna dagen i hamn....
 

virkad ugglemössa och klippstuga

 
En ny liten uggla har blivit till. Det är svårt att säga storleken eftersom barn har så otroligt stor skillnad på sina huvuden men jag gissar att den passar 4-6 år. Mönstret har jag ristat in under rubriken mönster :-)
 
Idag har jag jobbat jour i 12 timmar och det gick vansinnigt fort då jag höll på med statistiken för operation och slutförde juni. Jag reste iväg de två sista veckorna innan stängningen så den månaden har legat och väntat på mig. Klockan var närmre 14 innan allt var klart, utskrivet och uppsatt på väggen inne på operation inför öppningen på måndag. 
 
Jag passade också på att styrketräna lite efter det. Jag hade tagit med mig mitt expanderband och en annan liten grej som jag köpte i spanien som jag är mycket nöjd med.
 
med denna lilla sak kan man köra triceps, biceps och höfter med och den är väldigt smidig att ta med sig. 
 
Det blev en del springande på avdelningarna med blodprovstagningar och venflonsättningar förutom MEWS-rond. Innan jag hann säga kuckeliku så var klockan en bra bit över sju. Närmare kvart i 8 blev klockan innan jag kom ner till mitt rum. Med tanke på att jag slutade vid 8 så blev det lite bråttom att få ordning på allt men jag hann.
 
När jag kom hem stod det tacos på menyn och ett liiiiiitet glas rödvin råkade jag visst också hälla upp till mig. Samtidigt blev det klippstuga då både Julia och Stella skulle klippas. Stella började med Julia och kammade hennes hår så det skulle vara fint när jag skulle klippa
 
Julia har ett otroligt vackert hår så det gäller att klippa med omsorg. Synd man inte kan skryta med en sådan kalufs.......
 
 
hon skulle nästan kunna vara reklam för något schampoo eller liknande eller vad sägs.
 
 
och så här såg det ut när lilla Stella skulle fixas. Det var inget enkelt uppdrag kan jag lova. Den bästa beskrivningen är nog att försöka klippa rakt på en elvisp, ungefär så still satt hon med huvudet.
 
Nu ska jag hoppa i duschen så jag är klar inför morgondagens jour och därefter en liten snabbis bland stickorna :-)
 
Trevlig fredag alla.

Ugglemössa i flertal + spansk potatissallad

 
Som ni ser på bilden har det blivit lite fler ugglor. Den första till vänster är till en bebbe ca nyfödd (då har man en tunn bomullsmössa under)-1 år och den ska få ett par raggsockar så det blir ett set. Den i mitten är storlek 7-9 år och både den och den vänstra ugglan är till salu för 150 kr styck. Mönstret till mina ugglor hittar ni under min rubrik gratis mönster. 
 
Idag lekte åter Stella och Alva. Vi gick en promenix till leket och på vägen fick jag lite blomsterfnatt som jag nu tänker plåga er lite med :-)
 
sådär nu var det klart :-) det gäller att passa på att njuta av blommorna för nu är det snart slut med det och så får vi njuta av gula löv i stället. 
 
Tjejerna var en lång stund på leket och för att det inte skulle bli för trist för mig att sitta där så hade jag med mig garn och nästan hela den lilla ugglemössan till vänster på bild 1 överst blev färdig där. Det gäller att förena nytta med nöje
 
När tjejerna var lekfärdiga gick vi hem igen och eftersom lunchen var ganska tidig började lillan bli hungrig. Idag blev det grillat och svärmor, Jörgens syster, och svärfar kom och åt. Svärmor hade gjort en supermumsig potatissallad. 
 
Spansk potatissallad
 
1kg potatis
1 liten burk pickles, 380g
2 schalottenlökar
4-5dl creme fraiche, 
1 dl majonnäs 
1msk senap
salt o peppar
 
Koka potatisen, låt kallna och dela den i bitar. Blanda med avrunnen pickles och lök. Rör ihop såsen och vänd ner den i potatisen. Låt stå och dra ca 1 timme innan servering.
 
 
 
Så enkelt och så gott!!
 
Lilla Nicke var också med på kalaset
Det är Stella som knyckt min kamera och tagit bilden haha
 
Idag var det jobbigt bara att gå då det värkte i knät efter min uberkorta provrunda av löparknät igår. Jag blev som sagt riktigt deppig igår när jag insåg att trots allt arbete med akupunktur och massa stretch hade det inte blivit ett dugg bättre. Jag har funderat mycket över det idag och det känns jättetungt. Med tanke på att jag andas tänker och lever löpning blir det att geisten sinar . Att inse att det inte funkar överhuvudtaget och jag känner nästan lite panik om det ska bli ett stort problem av detta. Jag ska som tur är till Tomas imorgon för utvärdering och akupunktur men oron börjar nu bli djupare då jag i min lilla värld trodde att detta skulle vara lätt att fixa. Jag har googlat massor och tycker jag får hur mycket information som helst som egentligen inte alltid har en röd tråd så det verkar som att det finns många bud kring detta besvär. 
Om någon har tips eller erfarenhet kring löparknä att dela med er så gör gärna det jag behöver lite hopp nu, gärna av någon som varit drabbad 
 
Ikväll ringde en kompis (Anette) som jag inte pratat med så mycket under sommaren och det var härligt att höra av henne och få lite jobbasnack... ska trots allt bli skönt när operation öppnar på måndag och allt återgår till det vanliga. Jag fattar bara inte hur man ska hinna allt nu när jag haft lite ledigt för dagarna går ju jättesnabbt utan att behöva arbeta också haha. Tänk om jag kunde försörja mig på handarbete och sylt o dyl då hade jag nog inte tvekat att vara hemmagående. Det måste vara lyxigt att ha råd med att arbeta som hemmafru. Med tanke på alla idéer som skulle vilja förverkligas så hade det varit mer än ett heltidsjobb i alla fall.
 
Nu blir det lite garn som vanligt på kvällarna och förhoppningsvis en god stor kopp te av märket yogi tea :-)
 
 

Mönster till Happy socks

 
 
Jag har börjar göra några färgglada sockar som jag helt enkelt kallar Happy socks. De är perfekta i höst och vinter att ha på bebisen eller det lilla barnet för att hålla värmen. Det blir lite roligare om man väljer ett melerat garn och blir en liten färgklick i det kommande mörkret. Du får mönstret här nedan om du blir sugen på ett par.
 
 
Happy socks :-)
 
HÄLAVM: 
VARV 1 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 5-5-5 (6-6) m, lyft nästa m, 1 rm, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 2 (= avigsidan): Sticka tills det återstår 5-5-5 (6-6) m, lyft nästa m, 1 am, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 3(= rätsidan): Sticka tills det återstår 4-4-4 (5-5) m, lyft nästa m, 1 rm, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 4 (= avigsidan): Sticka tills det återstår 4-4-4 (5-5) m, lyft nästa m, 1 am, drag den lyfta m över, vänd arb.
Fortsätt avm på samma sätt genom att sticka tills det återstår 1 m mindre innan det lyfts 1 m tills det återstår 7-9-9 (9-9) m på st.
MINSKNTIPS:
Minska så här före markören: 2 rm tills.
Minska så här efter markören: Lyft 1 m, 1 rm, drag den lyfta m över.
--------------------------------------------------------

SOCKA: 
Arb stickas runt på strumpst uppifrån och ned.
Lägg upp 34-34-40 (40-40) m på strumpst 3. Sticka resår = 1 rm, 1 am i 4-4-5 (5-6) cm. Sedan stickas det 1 v slätst SAMTIDIGT som det minskas 4 m jämnt fördelat = 30-30-36 (36-36) m. Nu stickas 10 varv slätstickning. Efter de 10 v stickas det 4 v slätst - SAMTIDIGT på varv 1 (efter de 10v) minskas 2-0-4 (2-0) m jämnt fördelat = 28-30-32 (34-36) m.
Efter 4 v slätst behålls de första 15-17-17 (19-19) m på st till häl, och de resterande 13-13-15 (15-17) m sätts på 1 tråd (= mitt på foten). Sticka slätst fram och tillbaka över hälm i 3-3½-4 (4-4½) cm – sätt i 1 markör. Sedan stickas hälavm – SE FÖRKL OVAN! Efter hälen stickas det upp 7-8-9 (9-10) nya m på varje sida av hälen och m från tråden på foten sätts tillbaka på st = 34-38-42 (42-46) m. Fortsätt med slätst runt över alla m  – SAMTIDIGT på varv 1 minskas så här: De 2 sista m före 13-13-15 (15-17) m mitt på foten stickas vridet räta tills (dvs sticka i bakre maskbågen istället för i främre), och de 2 första m efter 13-13-15 (15-17) m mitt på foten stickas räta tills. Upprepa minskn på vartannat v totalt 4-6-6 (6-6) ggr = 26-26-30 (30-34) m. Sticka vidare tills arb mäter ca 8-9-9½ (11½-12½) cm från markören på hälen (det återstår nu ca 2-2-2½ (2½-3½) cm till färdigt mått). Sätt 1 ny markör i varje sida så att det blir 13-13-15 (15-17) m både på översidan och undersidan av sockan. 
Sedan minskas för tårna på varje sida av båda markörerna – LÄS MINSKNTIPS: Minska på vartannat v: 2-2-3 (3-5) ggr och sedan på varje v: 3-3-3 (3-2) ggr = 6 m kvar på st. Klipp av tråden och drag den genom de resterande m, drag åt och fäst tråden noga. Foten mäter ca 10-11-12 (14-16) cm.
 
 
 
 
 
Idag blev det en runda till busfabriken med de små damerna Stella och Alva. Linda hade jobbat i natt så när hon vaknade körde hon också inom oss och det var uppskattat av de små att se henne i studsmattorna
 
 
Vi var inte hemma förrän efter 16 så nog blev det en heldag alltid. Lite middag på det och sedan när Jörgen hade kommit hem skulle jag få testa min efterlängtade lilla minilöprunda på 2km som jag fått ordination på. Det gick rent ut sagt åt helvete. Efter 1.3 km kom smärtan som ett brev på posten och före 2km fick jag bryta då smärtan var för intensiv. Nu är jag så in i ....... besviken och deprimerad..... efter en vecka med akupunktur..... stretchning i timmar..... vila (har inte sprungit en meter sen 5 aug) och ja far åt pipsvängen jag har gjort allt och idag fick jag ont snabbare än någon gång innan.... om det hade hjälpt med svordomar så har jag just nu ett helt bibliotek av injektiv på lager!!!! Jag var helt säker på att jag var botad från mitt löparknä nu och att livet började om från början... detta var ett rejält bakslag. 
Jag ska åter till sjukgymnasten på onsd så vi får se vad han har att säga om eländet... 
 
Det får bli en kväll med stickor och virknål istället :-(

Ugglemössa med sockar

 
Ugglemössa och sockar till Bodils lilla barnbarn som ska komma vilken dag som helst nu.  Det blir väl mysigt för bebisen att kura ihop sig i när höstens kyla tränger sig på.
 
 
Idag var det tvätta håret dag för Stella och det är en övning som inte gillas. Problemet har hon löst på sitt eget lilla vis.....
 
ja vad är det man säger alla sätt är bra utom de dåliga...
 
På förmiddagen åkte jag o Stella med Jörgen in till Landskrona för han behövde jobba lite. Hon och jag stannade till vid Granets lekplats.
vi var där en liten stund men sedan tyckte hon det var trist så vi tog en promenix in till city med stopp vid citadellkolonierna där en koloni som också är ett museum var öppet. Vi kollade på det lilla huset och alla möjliga blommor som fanns där. Sedan blev det korv och milkshake på Olivers innan vi slöt upp med Jörgen igen. Då blev det en runda på Coop och sedan styrde vi åter mot glumslöv och svärmor som skulle bjuda på brunch.
När vi kom till svärmor visade sig att det var rena festen hon bjöd på. Lyxigare kalas än när man fyller år.
 
smörgåstårtor och köttbullar, bacon och prinskorvar på längden o tvären. Till detta Sangria och ett glas vin och som pricken över i:et serverades prinsesstårta i kulören rosa...
Vi mumsade och gjorde tabberas så det kändes som värsta kalaset som bara Emils fattighjon i Lönneberga hade kunnat överglänsa. Nu blir det ingen mer mat idag för mig och gubben för då riskerar vi döden via sprickning ...burpp
 
Efter maten blev det en liten promenix uppför kullen hemma hos svärmor och det är otroligt vilken fin utsikt hon har. Särskilt en solig dag som denna.
 
Synd fotona inte är 3D så man kan se djupet i bilden.
 
 
Kronborgs slott skymtar bakom färjan
 
 
och bron på andra hållet. Den här utsikten som jag också har från mitt sovrumsfönster gör att jag känner mig nära fädernelandet där borta. Jag är ju nästan "hemma" :-)
 
 
En liten bild på Stella o Jörgen med svärmors hus i bakgrunden.
 
 
Idag har jag råkat ut för en krigsskada när jag stickade Bodils sockar. På något sätt lyckades jag köra in min sticka mellan nagel och nagelband. Jäklar vad ont det gjorde och till råga på allt ett par minuter senare så gjorde jag det en andra gång. Jag var tvungen att fota när jag torkat bort blodet.. 
 
ser inte mycket ut för världen men plågsamt är ordet som beskriver det bäst..
 
Ikväll blir det OS avslutning och uppladdning för mig för imorgon ska jag få springa min efterlängtade 2.5km runda som jag fått lov av Tomas min sjukgymnast att göra. Sedan blir det utvärdering på onsdag och då hoppas jag allt ser bra ut så jag kan fortsätta köra på men dock lite lugnare än innan har jag lovat. 
 
Nu ska här drickas te... ha en underbar söndag alla. 

Mönster till virkad ugglemössa

 
 
Jag tänkte bjuda er på mönstret till min ugglemössa om någon skulle bli sugen att göra en själv. Denna har Stella beställt och hon har själv valt färgena. 
 
Mössa:
Stl: 3/5 - 6/9 - 10/14 år.
 Virknål nr 5.
Strl 0-1 år följer du mönstret enl 10/14 år men använder virknål nr 4 istället och med totalt 17 varv.
Strl 1-3 år likadant men med virknål nr 4.5
MÖSSA:

Virkfasthet: Nålnr är bara rekommenderad! 14 st x 8 v med nål nr 5 = 10 x 10 cm.

Virk-info: Första st på varje v ersätts med 3 lm. Varje v avslutas med 1 sm i 3:e lm från början på v.

Mössa med öronlappar: 

Läs Virk-info!
Virka 5 lm med nål 5 och slut dem till en ring med 1 sm.
varv 1: Virka 12 st om ringen.
varv 2: Virka 2 st i varje st = 24 st
varv 3: * 1 st i första st, 2 st i nästa st *, upprepa från *-* v runt = 36 st.
varv 4: * 1 st i båda de 2 första st, 2 st i nästa st *, upprepa från *-* = 48 st.
varv 5: * 1 st i alla de 3 första st, 2 st i nästa st *, upprepa från *-* = 60 st. 
Nu slutar ökningen i stl 3/5 år.
varv 6: Virka st samtidigt som det ökas jämnt fördelat till 65 st.
Nu slutar ökningen i stl 6/9 år.
varv 7: Virka st samtidigt som det ökas jämnt fördelat till 70 st. 
Nu slutar ökningen i stl 10/14 år.

Läs nästa avsnitt innan du virkar vidare!
Efter sista v i de olika storlekarna är det 60-65-70 st på v. 
Virka tills mössan mäter ca 18-19-20 cm på höjden.

Öronlappar: 
Efter sista v med mönster sätts det 2 märktrådar i arb så här: Första märktråd sätts efter 6 st (här startar 1:a öronlapp) och andra märktråden sätts efter 40-43-46 st (inkl de 6 första) (här startar 2:a öronlapp).

Öronlapp: Virka med valfri färg, starta vid 1:a märktråd och virka 14-16-18 st, vänd, virka 1 sm i den första st, sedan virkas 12-14-16 st tillbaka, * vänd, virka 1 sm i första st, virka till det är 1 st kvar *, upprepa från *-* 3-3-4 ggr till = 4-6-6 st nederst på lappen. Lappen är nu 6-6-7 varv hög och mäter ca 7,5-7,5-9 cm. Klipp tråden och fäst. Upprepa på den andra sidan genom att starta vid den 2:a märktråden. Det skall vara 20-21-22 st mellan öronlapparna mitt fram och 12 st mitt bak.

Virkad kant: Det virkas långa lösa fm med naturvit längs kanten nederst på mössan och runt öronlapparna. Starta mitt bak så här: * 1 fm i första m runt näst sista varvet - drag i öglan så att den blir lite lång (virkkanten får inte strama) hoppa över 1 m, 1 fm i nästa m på samma sätt *, upprepa från *-* runt hela mössan och avsluta med 1 sm i 1:a fm i början på v. 

Knytband: Jag klippte till denna mössan 12 trådar i en längd som jag tyckte passade och drog dem genom öronlappen långt ner. Därefter flätade jag ihop trådarna. Slå till sist en knut med alla trådar helt nederst. Upprepa på den andra öronlappen.
 
Ögon:

varv 1 (i svart): 11 stolpar i en magisk cirkel.(första stolpen på varje varv är tre luftmaskor) Förena med en sm i första stolpen på varvet(gör så i slutet på varje varv).
varv 2 (i grönt): 2 stolpar i varje maska.
varv 3 (i vitt): 1 stolpe i första maskan och 2 i nästa, fortsätt så varvet ut.
varv 4 (i vitt): 1 stolpe i de två första maskorna och 2 i nästa, fortsätt så varvet ut.

Brodera små ögonblänk i vitt i pupillen.

Näbb.

Varv 1: 6 fm i en maskisk cirkel.
varv 2-3: en fm i varje maska.
varv 4: 2 fm i varje maska.
Varv 5-8: en fm i varje maska.

Sy fast ögonen och näbben på mössan.
 
Öron: jag tog i detta fallet 6 trådar och drog dem genom en stolpe för att sedan slå en kärringknut så nära mössan som möjligt
 
 
 
 
Lycka till och höra av er om något är oklart.

Virkad ugglemössa nr 2

 
Precis som jag varnade för i förra inlägget finns det en risk för uggleattack och så är fallet för här har ni uggla nr 2. Denna ugglan är beställd av Bodils svärdotter som ska få en bebis inom en vecka om nu bebin har koll på sin almanacka där inne i magen. Hon ska ha ett par raggsockar till mössan så det blir ett set men garnet tog slut och jag har bara 3 cm kvar av det. Det räcker ju knappast till raggisar så nu är jag på garnjakt :-). Denna mössan är virkad i raggsocksgarn som är lite tjockare än mössa nr 1 och kommer att passa som bäst vid 6 mån ålder tror jag. Nu i höst kan bebin ha den med en tunn bebismössa under så varar mössan lite längre.
 
 
Dagen började med ett tidigt besök hos sjukgymnasten för akupunktur och är jag ändå var inne på nålar så passade jag på att åka till vårdcentralen och lämna blodprover för min vanliga halvårskontroll (jag är behandlad för giftstruma el. Bazedows som det också heter).
Tomas, sjukgymnasten, tyckte jag skött mig bra och på måndag ska jag få springa en runda på 2.5km för att kolla hur det går med mitt löparknä. Det blir återbesök hos honom på onsdag för nya nålar och utvärdering av måndagen.
 
När jag kom hem blev det frukost och sedan kan de flesta räkna ut att det blev inte så mycket annat gjort än handarbete då två ugglemössor sett dagens ljus :-).
 
Bodil min bff kom och hälsade på och då fick det bli en smaskig repris av gårdagen i form av våfflor 
 
här har vi min Bodil och blivande farmor med våfflan i högsta hugg <3. Det har nu blivit två härligt sociala dagar med fantastiska tjejer.. vilken semester :-)
 
Svärfar tittade också in ikväll på våfflor så nu har vi gjort tabberas på dem och det dröjer till nästa gång vi har våffelfest. 
 
Nu håller jag på med en väldigt färgglad ugglemössa då Stella har beställt en och själv har valt färgerna. Det kommer en bild på den imorgon. 
 
Handbollen gick super och nu är det åter lite friidrott. Det gäller att passa på att suga ut det sista av OS för nu är det strax slut och med det blir det fyra års lång väntan på nästa... 

Virkad ugglemössa

 
Min första ugglemössa är klar. Den var rolig att göra så jag gissar att det blir flera. Just denna mössan passar en liten tjej mellan 0-4 månader och den är till salu. Kostnad 150 kr. 
 

Tröja och sockar

 
Det har blivit en liten lilamelerad tröja med tillhörande sockar. Storleken är 6-9 månader. Setet är stickat i det underbara Himalya Mercangarn som är mjukt och lent som bomull. Setet är inte beställt så det är till salu och kostar för tröja och sockar 215 kr. Tvättas gör det i 40 grader utan sköljmedel. Man ska aldrig ha sköljmedel i stickade plagg då de tappar sin spänst och det resulterar i att formen ändras på plagget och det blir slappt. 
 
 
 
Idag var allra trevligaste Lotta och hälsade på. Det var så längesedan jag träffade henne att det blev pratat oavbrutet i flera timmar och nu är jag orolig för att hon kanske har fått sår i sina öron :-). Det blev lite sticktips åt båda hållen och lite bilder på lille Liam som plötsligt inte är så liten längre. Det är inte klokt vad tiden går fort, lille bebisen är plötsligt en stor kille på 6 mån. Det verkar som en evighet sedan vi bestämde för att ses denna veckan och när jag tänker efter är det faktiskt flera månader sedan så det är ju inte konstigt att det fanns så mycket att prata om.
 
 
Det blev fikat våfflor med grädde och hemlagad sylt. Det är alltid tid för våfflor eller? 
 
 
och så en bild på min allra finaste gäst :-)
 
 
Så här fin present fick jag av Lotta, jag som inte ens fyller år :-). Det blir utan tvekan svårslaget. Tack för en härlig förmiddag Lotta <3
 
Imorgon bitti är det dags för ny akupunktur. Benet har även idag rullats över brödkavel så jag hoppas Tomas blir nöjd och att min kommande löptur med det närmar sig.
 
Jag inser att dagarna plötsligt blivit lite kallare och när jag tittar i almanackan så är det bara någon vecka tills operation öppnar igen och så var ännu en sommar till ända. Undrar om det är något krux med att ställa om till sommartid. Är det så att man kanske inte bara ställer fram klockan en timma utan att på något konstigt sätt så blir dagarna och veckorna kortare än när vi har vintertid? För visst är december och januari mycket längre än juli och augusti? eller är det bara jag som tycker det. 
 
Igår hade släktingar i danmark lagt in bilder på min mamma på facebook. Det blev helt överväldigande då jag bara äger ett foto av henne sedan tidigare. Det var tur att jag var ensam hemma då jag nästan druknade i tårar av att få se henne så levande som hon var på dessa foton. Man säger att tiden läker alla sår men den här längtan och sorgen efter mamma finns lika intensivt så fort jag bara skrapar lite på ytan. Det är en sådan sorg att behöva vandra genom livet utan att ha henne att kunna prata med eller bolla olika vardagssaker med. Tänk att få kunna göra saker med henne eller att få krama henne och få snusa in hennes doft. För det kommer jag ihåg att det fanns ingen som var så skön att krama eller som luktade så gott som hon. Min Hannah går bra att kramas med men det är så sällan hon är här, Linda är lite småallergisk mot mina kramar och Stella är mitt i trotsen så hon vrålar bara mammmma slääääääpp. Gubben är inte heller den mest kramiga så visst en härligt gossig mamma att krama hade suttit fint...
 
som avslutning en liten bild på den finaste mamman som fanns men inte finns <3 <3 <3
 
 

Lime/vit tröja strl 9-12 månader

 
Nu är den lilla tröjan i lime/vit färdig. Den passar mellan 9-12 mån. Tröjan knäpps med en liten knapp i nacken och den är stickad i Himalaya Mercan som är supermjukt och passar perfekt till bebiskläder. Det blir inte sämre av att man dessutom kan tvätta den i maskin i 40 grader. Tröjan har ingen ägare ännu så jag får väl se om det dyker upp någon :-)
 
 
 
Idag var det dags för akupunktur. Det gick finfint men ordinationen på ingen löpning, cykling eller längre gångsträckor var väl inte så upplyftande. Kan väl erkänna att det var ju  inte det jag hade velat höra.... efter akupunkturen började knät gnälla extra mycket så det gjorde nog susen. Nu är det fortsatt stretchning och så ska jag rulla låret över en brödkavel, vilket inte lär vara så skönt men tydligen jäkligt bra. Så nu blir det andra bullar helt enkelt haha kanske lårkaka då eller....
Jag har fått en ny tid på onsdag med ånyo akupunktur och min kära sjukgymnast sa att det blir inte någon löpning på flera veckor. Då trodde jag att jag skulle sätta hans papperslakan i halsen men hann precis spotta ut det innan jag kvävdes.....
Det är bara till att vara lydig och jäkligt tacksam att jag fick tid så fort. Tomas är superduktig så jag känner att jag kan inte vara i bättre händer eftersom han är specialliserad på idrottsskador. Respekt! 
 
 
 En liten närbild på två av nålarna :-)
 

Fredag

Idag blev en mysig morgon då jag o Stella låg o mös till bortåt halv nio. Vi blev sugna att hitta på något så vi ringde först o pestade Bodil lite för att höra om hon hade lust att åka med till Tivoli. Det hade hon inte så vi beslöt oss för att åka upp till Bjärnum och hämta en av kusinerna.
 
 
Amanda blev jätteglad att vi kom upp till henne och hon hoppade glatt in i bilen. Nu får tjejerna passa på att mysa med varandra några dagar och så får Amanda lite semester från sina tre småsyskon.
 
När vi kom hem blev det lek för flickorna i trädgården och för mig blev det som vanligt bärplockning. Hallon som var mogna för dagen vilket börjar se sitt slut såg jag och så upptäckte jag att min nyaste svartvinbärsbuske som har varit senare mogna än de andra var nu mogna så det blev ett kilo plockat av dem. Hallonen får stå i kylen tills imorgon medan jag bestämmer mig för vad det ska bli av dem.
 
Mina svarta vinbär rensades sköldes och sedan lade jag ner dryga timmen på dem för att få dem snoppade..
 
Den här lite senare busken bär sina bär lite annorlunda än de andra och bären är dessutom större än på mina traditionella buskar. Av dessa bär blev det 6 st glas fyllda med härlig svartvinbärssylt inför kommande gröttallrikar och pannkaksfester.
 
När Jörgen kom hem skulle vi grilla och Linda slöt också upp. Jag tog ut korvar och kött till Jörgen som stod vid grillen och plötsligt ser han att en flock trutar flugit förbi men inte helt obemärkt.... de hade skitit rakt på tallriken med korvarna... kan det betyda tur eller? snacka om att det var bra prickat då korvarna låg på en assiett men träffen var mitt i prick... de korvarna åkte såklart i soporna så det var tur det fanns fler av dem i kylen hahaha. För allas välmående har jag INTE fotat dem :-)
 
Istället har jag fotat mina tomater bara för att jag tyckte de var så fina och så passade jag på att testa min nya kamera. Så här fint blev det fotot. Visst blir man sugen på tomater när man ser dem.
cool med macrobilder tycker jag :-) man ser till och med de små håren på bladen
 
bara för det blev det en bild på mina äpplen också
 
och ett par på mina blommor.
 
ja det blev ett litet kameraryck när flickorna satt och lekte en stund i duschen 
  
Idag blev den lilla tröjan klar som min mans syster har beställt. Jag gjorde den lite marin då jag träffat mamman vid ett tillfälle och då var hon lite inspirerad av det.
 
 
Stella och Amanda ska sova i samma säng inatt har de bestämt så efter duschen installerades de där med en film 
 
Såhär gulliga ser de ut med nattlinnematchning <3
 
Det blev som vanligt en dag med full rulle och trots solsken hann jag aldrig ut då det mesta av förmiddagen blev bilkörning, det blev en 27 mil fram och tillbaka. Jag fick i alla fall plockat bär och syltat lite samt avslutat den lilla tröjan. Det blev helt enkelt en Tina dag :-) Precis som det ska vara förutom ingen löööpning snyft. Jag har tid på måndag för akupunktur och fram tills dess ska jag ligga i med stretchövningar och det gör jag som bara den för detta löparknä måste snart skrivas i historieboken och inte vara en del av nuet.
 
Nu sk jag hitta på något nytt handarbete och njuta lite av OS samt springa fram o tillbaka mellan soffan och tjejerna.

Virkade converse igen

 
De var de beställda conversen klara. De ska bli en present på ett barndop i helgen. Jag har virkat dem enligt mönstret som jag lagt under rubriken gratis mönster. Det enda undantaget jag gjort är att jag lade upp 18 lm från början och jobbade utifrån det eftersom barnet är ett par månader gammalt.
 
Idag blev det cykel till jobb och det var hur skönt som helst. Planeringen var sedan att springa hem och sedan springa in imorgon bitti för att cykla hem på kvällen. Den planen har gått åt skogen för när jag sprang hem kom jag bara 3.5 km innan knät pajjade ordentligt och resten av vägen hem (tot 8.5km) var en ren tortyr. Just nu är jag förtvivlad och gråtmild då jag verkligen trodde att mitt löparknä skulle vara bra nu eftersom jag gjort precis som man ska. Här sitter jag nu med is bakom knät och känner mig alldeles rådvill då jag inte har en aning om vad jag ska göra nu.... 
 
Jag hoppar i duchen och gråter en skvätt till, därefter får det bli lite OS innan jag inväntar ny dag med förhoppning om att kunna lösa knäproblemet
 
Godnatt
 
 

RSS 2.0