Krokad kappa
Så var äntligen min krokade kappa klar. Tyvärr så får jag inte första bilden rätt. Har ingen susning varför datorn ibland vänder en bild och sedan går det ej att ändra. Kappan har jag krokat med enkel krokmaska och så har jag snott detaljer från odd molly. Blev ganska snygg tycker jag. Den ser lite fläckig ut på framsidan men det är bara för att den är nystruken o lite fuktig på bilden.

Krokad väskaEn liten väska som passar till höstens färger fick det bli. Jag har krokat den med enkel krokmaska i bomullsgarn. Färgen heter sand. Blommorna är virkade i ett camoflaugeraggsocksgarn för att få med de höstiga färgerna. Jag har insett att jag har rätt mycket i olivgrönt inför hösten i garderoben så jag tänkte det skulle fångas upp i blommorna. Den är superenkel att göra. Du lägger bara upp så många maskor du behöver för att få en bredd som passar dig och så krokar du på för glatta livet tills stycket är dubbla längden. Vik den dubbel med rätsidan utåt och virka sedan ihop sidorna med ett varv fasta maskor. Virka även ett varv fasta maskor längs ovankanten för stadgans skull. Handtagen krokade jag på längden så jag mätte på själva väskan hur många maskor det skulle gå åt för lagom längd. De är sedan fastsydda på ett avstånd som såg bra ut. Därefter har jag virkat 6 blommor och sytt fast 3 på varje sida.

Set med långa raggsockar o mönsterstickade vantar

Min dotter Hannah kommer hem från Stockholm på torsdag för att hälsa på sin gamla mamma. Jättekul ska det bli så jag satte mig ned och fick ihop ett litet vinterset som ska hålla henne varmt i huvudstaden i vinter. Raggsockorna är enligt vanligt mönster men med extra långt skaft för att passa till stövlar. Vantarna är stickade efter ett mönster från drops  http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=110&d_id=39&lang=se
Riktigt trevligt tycker jag och hoppas att dottern tycker likadant

Stickad Hello Kitty mössaJag avskyr Hello Kitty men det gör ju inte yngsta dottern så jag blev tvingad att sticka en Hello Kitty mössa. Jag fick mönstret av min amerikanska väninna. Superenkel var den att göra, stickad på rundstickor och sedan broderade jag på Kittys ansikte. Stickade en rosett och öron och sydde fast. Ful tycker jag att den är men dottern tycker den är fin och det var ju huvudsaken.

Stickad farfarströja

Denna veckans projekt blev en farfarströja till Stella. Den är stickad i Peter Pans cupcake garn och blir som mjuk o härlig fleece när man stickar med garnet. Det är två garn som löper parallellt, dels det vita som blir som fleece och sedan det rosa med lite lyster i. Det kallas även chenillegarn. Som snören hittade jag inne på ströget i en liten affär vaxat bomullsband och det passade perfekt till det rosa garnet.

RSS 2.0