Gratis mönster virkade tofflor



Ett par virkade tofflor i lila med rosa kant och vit/rosa blomma. De är som skorna i tidigare inlägg inte virkade efter något mönster då jag inte hittade något jag gillade. Dessa ska Stellas skolkomrat få i morgon då Stella är bjuden på kalas. Hoppas de passar kamraten och att hon gillar dem. De är perfekta att ha inne på tex skolan. Jag bjuder på hur jag gjorde här nedan :-)

Virkade tofflor - barn.

Garn till nål 3.5-4
Virknål nr 4

Lägg upp 6 lm och virka sedan 5fm i nästa lm 2 fm. Vänd och virka tillbaka 5 fm och sedan 2 fm i nästa lm. Slut i första lm. Fortsätt virka 5 varv med fm i fm förutom i varje sida virkar du 2fm i en fm. På så vis ökar du 2 fm varje varv och ökningen kommer att ligga i sidorna. På 6:e varvet fortsätter du öka som innan men lägger till en ökning mitt på varvet dvs nu ökar du med 4fm per varv. Fortsätt öka tills omkretsen passar foten (det ska vara något trång då den ger sig när barnet haft dem på sig.) I vårat fall passade 35 fm runt om totalt (Stella har strl 30). Fortsätt virka runt runt och ta på dem på foten för att se när det blir lagom att maska av på mitten fram för öppningen. Maska av de mittersta fm och fortsätt virka fm fram och tillbaka tot 30fm. Efter 2 varv maska av 1fm i varje sida. Virka 2 varv och maska igen av 1 fm i varje sida. Nu har du totalt 26 fm runt omkring skon. Fortsätt virka tills skon är lika lång som foten. Tänk på att här ska du inte göra skon större än foten då de dels töjer sig och så håller de sig inte uppe på foten om de är för stora bak. När de passar foten så virkar du ihop dem baktill i den yttersta maskbågen, inte båda för då blir det för klumpigt. Virka ihop dem med sm.

Den rosa kanten kring öppningen är virkad såhär. 1fm 1lm hoppa över en 4mm el för dig lagom avstånd, 1fm 1l fortsätt så hela varvet runt.

Virka en blomma vilken som helst. Min blomma virkas såhär:
Virka 6 lm med virknål nr 3 och slut dem till en ring med 1 sm i den första lm.
VARV 1: 2 lm (= 1 halvst), 2 halvst om ringen, *5 lm, 1 fm i den sista halvst som virkades, 3 halvst om ringen*, upprepa *-* totalt 5 ggr och avsluta med 5 lm och 1 sm i den 2:a lm i början på v = 6 lm-bågar med 3 halvst mellan varje. Klipp av och fäst tråden.
VARV 2: Byt till färg 2. Virka 1 fm i den mittersta av de 3 första halvst på v, *10 st om lm-bågen, hoppa över 1 halvst, 1 fm i nästa halvst, hoppa över 1 halvst*, upprepa *-* v runt och avsluta med 1 sm i den första fm i början på v. Klipp av en lång bit tråd och använd den att sy fast blomman på skon med.

Lycka till :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0