Vackert väder :-)

Vilket underbart väder att få vakna till nåja vakna och vakna av vissa skäl så somnade jag aldrig så jag behövde i och med det inte heller vakna. Det var i alla fall en underbar start på en ny dag.
 
Jag fick plockat de sista krusbären som blev till kräm
 
och så fick jag plockat hallon och rabarber som blev till en smaskig paj där det serverades vaniljsås till. Jag hann inte fota pajen för den försvann snabbt :-)
 
Stella och jag tog Nicke i koppel och så fick han bestämma vart vi skulle gå, nästan i alla fall. Stella bestämde mest och då är det bara att hänga på även om man är en katt.
 
På eftermiddagen hade jag lovat att vi skulle fara in till Helsinborg och kolla in festivalen. Den unga damen såg ut så här när hon var resfärdig 
 
Jörgen hämtade oss och så åkte vi in till Helsingborg och parkerade ovanför Kärnan. Det är inte klokt så  mycket vacker vi har nära oss. Problemet är väl att man tänker inte på det eftersom man är så van att se denna underbara omgivning.
 
Vilken prunkande grönska...
 
Det är något särskilt med näckrosor tycker jag... jag känner nästan lukten av Timotej för er som kom ihåg det schampot och så ser jag den vackra älvan med sitt långa hår som nästan hänger ner i vattnet. 
men här fanns ingen älva och faktiskt ingen näcken som spelade heller men jättefint var det i alla fall
 
 
Häftigt med takåsarna när man står och tittar ut mot Danmark.. hur ofta tänker man på hur unikt det är.
 
och så kärnan.... mitt i stan... vem kan väl gissa som inte vet....
 
och så var det dags att bege sig ner för trapporna och komma till markplan igen och vardagslivet med trafikens ljud och människors mingel... ett stenkast nedanför finns allt. men här uppe stannade tiden för en kort  stund
 
 
Stella hittade en jättefin fontän som barnen råkade klafsa runt i. Det är något visst med barn och vatten..
 
När vi gick i stan så drogs jag som en magnet mot Stadium. Jag kände vittringen..... av nike freerun.... kanske.... kanske inte .... men kanske i alla fall...... eller kanske inte?
 
jodå jag är numera en stolt ägare av Nike freerun tjohooooooooo snälla knä se till att bli bra nu för jag måste springa!!!!!!!!!!! Jag har tittat på dem hela dagen (på fötterna) så det är bara tur att jag inte trampat ihjäl alla småbarn eller hundar. Att jag inte krockat med motgående gångare. Att jag inte är överkörd av någon bil eller lastbil. Att jag inte har ramlat i sundet. Att alla lyktstolpar är intakta... Jag är lycklig över mina skor och de är numera i samma älsklingsklubb som min Garmin klocka, min mobil och min racercykel. Jag är helt enkelt kär <3
 
Det blev såklart en langos på karnevalen och denna var perfekt. Inköpt hos Ilonas på mattorget. Där handlar jag varje åt och det är en given vinnare. Det blev en karusell åt Stella och sedan promenixade vi lite. Stella är just nu i sin 6 års orosperiod så hon är inte riktigt i fas med sig själv och livet just nu. Det är inte enkelt att vara 6 år när världen är så stor. Vi fick plötsligt bryta och ge oss av hem i stället. Hon fick en ballong av Moderaterna och den gick i alla fall hem men..... när vi väl kom hem efter att vi varit på coop och införskaffat lite mat så hände detta...
 
ser ni den lilla vita pricken över taket? det är Stellas ballong hua.... det blev en mycket stor tragisk bortgång av denna otroligt plötsligt älskade helt unika ballong....som helst skulle ersättas genom att vi hade ringt 112 och fått hit en ny på studs för att lindra denna enorma förlust.... jag tror inte att det hade funkat så bra så det fick bli väldigt sorgesamt en bra stund i stället... med löfte om nya framtida ballonger och då kanske i olika färger rent av... så till slut lindrades sorgen något men inte helt.
 
Nu har jag fixat basilikatorsk i ugn med hollandaisesås, kokt potatis, morötter, blomkål och gröna ärter som ska följa med till sjukhuset imorgon och övermorgon eftersom jag ska bo där nu fredag lördag o söndag. Dvs 3 x 12 timmar så det får bli belöningen för långa jourpass :-). Lite krusbärskräm kanske också flyttar med, vem vet.
 
Nu ska jag titta på mina vackra skor, handarbeta lite och dricka te för cykeln har jag redan fixat inför morgondagen.
 
Tjippohej alla 

Kommentarer
Postat av: Bara jag

Känns som jag alltid är med dig när jag läser din blogg. Massor av pussar till dej från mej

2012-07-27 @ 12:51:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0