Virkad sko



En sko är klar. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska behålla skorna själv eller ge bort dem i present eller kanske lägga dem till försäljning. Jag får fundera medan jag slutför den andra skon helt enkelt. Förslag är välkomna.

Efter jobbet idag träffades jag o Linda i Lill-Olas och sprang en väldigt liten runda. Vi kom på varför hon får ont i benen. Hon springer i aerobic skor. Inte så bra antar jag. Vi bestämde att vi tar en sväng till löplabbet i Helsingborg imorgon och ser om de har tid att hjälpa henne. Dessutom har Stadium 25% på hela sortimentet så det gäller att kolla in vad de har och passa på att shoppa något. Jag behöver ett par kortbyxor men har inte bestämt mig för vad som är bäst. Tajta korta eller lössittande? Någon som kan dela med sig av sin erfarenhet där?

Idag blev vi bjudna på middag hos svärmor. Hennes syster är på besök från Stockholm så det blev både god mat och trevlig samvaro. Jörgens syster har öppet hus imorgon då hon fyllt 50 år. Jag ska fixa lite tzatsiki tills dess.

Ikväll blir det förhoppningsvis avslappnad stund i soffan med något handarbete i händerna. Jag känner mig både trött och sliten. Nya tag imorgon

Virkad sko



En ny sko på gång. Denna gången är den till mig. Jag har hittat mönstret på drops.se. Det kommer en bild när den är klar. Jag tycker inte riktigt att måtten stämmer i beskrivningen så det gäller att vara uppmärksam.

Idag cyklade jag till och från jobbet. Till jobbet imorse var helt underbart trots att det bara var 3 grader varmt. På väg hem ikväll var det istället ytterst plågsamt då jag hade en förfärligt motvind hela vägen. Det var som att cykla rakt in i en vägg.

På jobbet var det full rulle. Först sövde jag till kl 13 och därefter var det operationsplanering för hela slanten inför nästa vecka då jag koordinerar.

Svärfar har varit här idag och blivit klippt. Han ska på kalas hos min mans syster som fyller år i helgen så det gäller att vara fin.

Stella o Jörgen har klarat sig förvånansvärt bra efter det ruskiga fallet nerför trapporna igår morse. En del blåmärken finns kvar som spår efter det.

Pippitröja



Så var pippitröjan klar. Den är stickad i Himalayas Mercan garn vilket jag är förtjust att göra barn/babyplagg i då det är så mjukt. Det tvättas i 40 grader och jag upplever inte att det har blivit noppigt efter användning.

Idag blev det cykel till jobb. Så härligt att komma igång så smått igen. Det var ganska kallt imorse men i kväll när jag skulle cykla hem var det underbart.

Stella har klagat över ont i magen sedan imorse. Hoppas inte det är något på gång. Nu har jag önskat en friskperiod för det kan vi behöva.

Idag fick jag beställning på två golfmössor i andra färgställningar än dem jag tidigare gjorde. Förutom det väntar virkade tofflor och min stackars kofta.

Kapselendoskopi

Imorse for jag till Malmö för att svälja en kamerakapsel som registrerar flera bilder i sekunden. Detta var för att titta främst i tunntarmen. I 12 timmar ska den sitta på. När kapseln var svald och informationen var genomgången så bar det av till jobbet och det märktes väl lite på orken att jag var fastande. Första vätskan i form av vatten fick intas 10.20 och då ska man betänka att jag var fastande sedan 20 dagen innan. Kanske inte bästa dagen att jobba på men det funkade.

På jobbet fick jag riktigt fint besök då My och hennes bebis Liam kom och hälsade på. Han är nu 6 veckor och en av de sötaste bebisarna jag sett. Tack sötaste My för att du tog dig tid att komma förbi mig så jag fick träffa er. Jag förstår att Lotta är en stolt mormor <3

Ikväll blir det att åka till Malmö igen för att lämna tillbaka datorutrustningen som registrerade bilderna. De ska lämnas in före 21 så nu vet jag vad det mesta av denna kvällen ska gå till. Imorgon är jag ledig och hoppas på att kunna ta en liten löprunda. Jag ska också hämta en massa garn som jag köpt på Tradera. Nu för tiden köper jag nästan uteslutande allt garn där. Praktiskt att slippa leta i affärena och det är nästan alltid bättre pris på Tradera. Jag hoppas också att jag får en fika med Bodil. Det var ett tag sedan nu. En micro till bra pris ska också inhandlas som jag kan ta med mig till Hannah i Stockholm på lördag.

Avslutningsvis idag en bild på hur det ser ut när man är kopplad till kapselendoskopi.


Knäckebröd




Jag känner att jag idag bara måste bjuda på ett knäckebröd som jag blivit totalt beroende av. Det är lätt att baka, det är nyttigt och framförallt supersmaskigt!!! Ett tips är lägga smeten på bakplåtspapper och sedan lägga bakplåtspapper ovanpå smeten för att kavla ut det utan att det kladdar.

Ingredienser:
2 dl majsmjöl  
1 dl solrosfrön
1dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 dl majsolja 
2 dl kokhett vatten 
(Ev pumpafrö)
flingsalt 

Jag har ibland bytt ut någon del av fröerna och blandat i pumpafröer eftersom alla de andra fröerna är orostade. Det ger lite mer smak. Rör ihop till en smet, bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.  Grädda i mitten av ugnen 150 grader i 1 timme.

Pippitröja



På stickorna just nu en blivande pippitröja. Jag stickar den i härligt garn som heter Himalaya Mercan vilket är mjukt som sammet .

Idag är en typisk söndag med tvätt och städning. Jag har legat lågt med en massa aktiviteter i helgen då jag fortfarande är sänkt av ett enträget virus. Jag skulle klippt svärfar idag men det får vänta tills jag piggnat på mig bättre. Det är ju jobb igen imorgon och dagen börjar med tandläkaren som hade gjort fel sist jag var där så imorgon är en reklamation. Efter det ska jag jobba kväll till 21 så det verkar som kalendern återigen är full.

Stella har varit på barnkalas och jag hoppas kamraten gillade de virkade skorna. Här hemma springer jag runt i mina pjäxor för att gå in dem. Jag har gett mig den på att de ska vara sköna tills nästa gång vi ska iväg och de lär de väl vara om jag springer runt i dem fram tills nästa säsong :-). Den förfärliga smärtan jag fick av dem i Branäs förstör vilken skiddag som helst så det ska jag inte vara med om fler gånger.

Pratat med Hannah som idag har en neredag. Mycket som händer nu med nya studentrummet osv. Jobbigt att inte kunna krama om henne när hon är ledsen :-(. Blir skönt att komma upp dit nästa helg och hjälpa henne att fixa lite i rummet.

Gratis mönster virkade tofflor



Ett par virkade tofflor i lila med rosa kant och vit/rosa blomma. De är som skorna i tidigare inlägg inte virkade efter något mönster då jag inte hittade något jag gillade. Dessa ska Stellas skolkomrat få i morgon då Stella är bjuden på kalas. Hoppas de passar kamraten och att hon gillar dem. De är perfekta att ha inne på tex skolan. Jag bjuder på hur jag gjorde här nedan :-)

Virkade tofflor - barn.

Garn till nål 3.5-4
Virknål nr 4

Lägg upp 6 lm och virka sedan 5fm i nästa lm 2 fm. Vänd och virka tillbaka 5 fm och sedan 2 fm i nästa lm. Slut i första lm. Fortsätt virka 5 varv med fm i fm förutom i varje sida virkar du 2fm i en fm. På så vis ökar du 2 fm varje varv och ökningen kommer att ligga i sidorna. På 6:e varvet fortsätter du öka som innan men lägger till en ökning mitt på varvet dvs nu ökar du med 4fm per varv. Fortsätt öka tills omkretsen passar foten (det ska vara något trång då den ger sig när barnet haft dem på sig.) I vårat fall passade 35 fm runt om totalt (Stella har strl 30). Fortsätt virka runt runt och ta på dem på foten för att se när det blir lagom att maska av på mitten fram för öppningen. Maska av de mittersta fm och fortsätt virka fm fram och tillbaka tot 30fm. Efter 2 varv maska av 1fm i varje sida. Virka 2 varv och maska igen av 1 fm i varje sida. Nu har du totalt 26 fm runt omkring skon. Fortsätt virka tills skon är lika lång som foten. Tänk på att här ska du inte göra skon större än foten då de dels töjer sig och så håller de sig inte uppe på foten om de är för stora bak. När de passar foten så virkar du ihop dem baktill i den yttersta maskbågen, inte båda för då blir det för klumpigt. Virka ihop dem med sm.

Den rosa kanten kring öppningen är virkad såhär. 1fm 1lm hoppa över en 4mm el för dig lagom avstånd, 1fm 1l fortsätt så hela varvet runt.

Virka en blomma vilken som helst. Min blomma virkas såhär:
Virka 6 lm med virknål nr 3 och slut dem till en ring med 1 sm i den första lm.
VARV 1: 2 lm (= 1 halvst), 2 halvst om ringen, *5 lm, 1 fm i den sista halvst som virkades, 3 halvst om ringen*, upprepa *-* totalt 5 ggr och avsluta med 5 lm och 1 sm i den 2:a lm i början på v = 6 lm-bågar med 3 halvst mellan varje. Klipp av och fäst tråden.
VARV 2: Byt till färg 2. Virka 1 fm i den mittersta av de 3 första halvst på v, *10 st om lm-bågen, hoppa över 1 halvst, 1 fm i nästa halvst, hoppa över 1 halvst*, upprepa *-* v runt och avsluta med 1 sm i den första fm i början på v. Klipp av en lång bit tråd och använd den att sy fast blomman på skon med.

Lycka till :-)


Rastamössorna är klara



Då  var äntligen alla mössorna klara och tjejerna kan nu stoltsera på golfbanan. De är stickade i streetmodell med häng baktill. Garnet är 100% acryl och jag har använt mig av sticka 5.

Idag ska jag försöka ta tag i ett par inneskor likadana som de jag gjorde till Stella häromdagen. Hon ska på kalas i helgen till en klasskamrat och jag tänkte hon kunde ge bort ett par sådana till sin kompis. De är ju perfekta att ha inomhus på skolan.

Det blev en sen dag på jobbet, hemma kl 19, då vi hade utbildning på en ny funktion man kan köpa in till narkosapparaterna. Vi blev bjudna på räkmackor så det var väl värt att stanna över.

Imorgon är jag ledig och då måste jag hämta fläskestegen jag har beställt och handla in det andra inför kvällens danska afton med mina narkoskollegor. Eftersom veckan varit superintensiv har jag inte hunnit handla något alls. Stella har fått ont i halsen idag så det är väl jag som smittat henne. Hoppas inte hon hinner bli sjuk inför morgondagen.

Virkade tofflor




Så här blev Stellas tofflor när de var klara. Jag virkade en rosa kant runt öppningen och virkade sedan likadan blomma på skorna som på väskan och sydde fast. På så vis har hon nu ett set med väska och matchande skor. Skorna är gjorda på frihand då jag inte hittade något passande mönster.
De är virkade i 100% bomull så det är bara att slänga in dem i tvättmaskinen när de är smutsiga.

Idag fick mina stora flickor en liten roadtripp. De skulle till väla men beslöt sig plötsligt för att åka till Ullared. De verkar ha haft en härlig tjejrunda. Jag passade på att lägga in en beställning när jag hörde att de var på väg dit på läppstift eftersom jag är en läppstiftsmissbrukare.

Natten var inte kul med denna ömma hals men under dagen har jag tagit mina doser Echinaforce och känner mig redan bättre. Hoppas det är över snart igen. Gillar inte att vara sjuk... trött är jag dock nu. Ikväll får det bli tidig sänggång.

Härligt att kunna sluta på jobb kl 17 och det fortfarande är ljust ute. Vet inte om det bara är jag men på en gång känns det som att dygnet blir lite längre och jag orkar göra mer när jag kommer hem. Det är utan tvekan vår i luften nu.


Vårfin Nelly




Såhär fina bilder på Nelly har jag fått av hennes matte då hon har sin fina vårtröja på sig. Såklart måste hon vara modell här på min blogg :-). Det är så kul när jag får tillbaka bilder på mina saker när de sitter på beställaren istället för att bara se dem platt liggande. Matte är jättenöjd med tröjan så det hoppas jag även Nelly är.

Idag blev det en riktigt rörig måndag av många skäl på jobbet. Jag sprang därifrån :-) vid fem och svidade om på studs för att sedan ta en runda ute på Lillolas. Idag blev det en snabbrunda på 5km då jag märkte att jag börjat få ont i halsen så jag tänkte det var dumt att utmana läget och inte springa för långt.

När jag kom hem så frossade jag o Hannah på de goda falafelrullarna vi har här på Glumslövs pizzeria. Mums halva har jag sparat tills imorgon så där finns något att längta efter.

Nu ska jag fortsätta försöka organisera i min fina tvättstuga. Det gäller att tänka igenom hur saker och ting ska vara där ute en gång för alla.

Imorgon är en ny dag och det blir laddning inför den.



Hemma igen

Det blev en kort men intensiv helg i Branäs. Stella och jag har åkt i massor och hon har hunnit med både skidskola och glassparty. På de tre gångerna hon gått i skidskola (Tyskland, Italien och nu Branäs) har hon blivit jätteduktig och åker nästan snabbare än vi vuxna i backen. Hon har nämligen inte så mycket av det som vi vuxna har nämligen rädsla. Det är jättekul att hon gillar att åka lika mycket som jag gör inför framtida skidresor.

När vi kom hem möttes vi av en superfin tvättstuga som Kenny fixat medan vi var borta. Bodil hade varit så gullig och åkt till Ikea i lördags för att byta en vask och kran som Jörgen köpt fel och inte hunnit byta innan vi åkte. Jätte jättefint och så kul att äntligen kunna få ordning där inne. Hoppas nu alla kan hjälpa till och hålla lite ordning tex lägga sin tvätt i lådorna istället för att bara kasta det på golvet. Vi får väl se.

Det gäller att försöka få lite vila inatt då imorgon åter är en intensiv måndag. Jag koordinerar nästa vecka och hann bara planera mån och tisd innan vi åkte så det blir till att ligga i som en räv imorgon. Det ska nog gå bra och när jag blir trött får jag väl tänka lite på skidbackarna så blir jag säkert pigg igen.

Ska försöka hinna packa en väska ikväll så hinner jag kanske ta en löprunda efter jobb imorgon innan jag behöver åka hem..

Virkad toffel



Jag har letat som tusan efter ett mönster på virkade tofflor till Stella men utan framgång. Till slut så bestämde jag mig för att strunta i mönster och använda hennes fot och min fantasi istället. På bilden är det en "råsko" dvs jag har tänkt lägga på en rosa kant runt skon och sedan dekorera den fram med en blomma. Allt för att göra den mer prinsessig. Jag lägger in bild när jag är färdig med dem. Skon är virkad i samma garn som väskan hon fick för några dagar sedan så tanken är att det ska bli ett set till henne.

Idag har varit ännu en dag i skidbacken och det har varit superhärligt. Vilken tur att jag inte fick sålt mina pjäxor som var för stora för de fick jag användning för idag då de nya gav ett förfärligt tryck på sidan. Det gjorde så ont så jag höll på att bli galen. Hoppas man kan lämna in dem någonstans och få bankat ut dem lite precis där de trycker.

Stella var på skidskola även idag och hon tycker det är superkul. Hon svischar ner i de stora backarna helt utan problem så det är skoj inför framtida skidresor. Nu är det så att vi andra knappt hinner med henne.

I eftermiddags när vi var uppe på toppen svepte plötsligt ett oväder in. Först kom dimman och sedan kom det storm med piskande snöblandat regn. Hua det var så att jag nästan blåste bort.

Vid 4-a tiden skulle Stella på glassparty... hon hade tur och fick sista platsen som jag bokade i morse. Låter väl superspännande. Jag ska hämta henne strax och efter det blir det kvällsmat och förhoppningsvis en välförtjänt öl till moi.. Sista dagen imorgon så det gäller att suga ut varenda åk man kan innan vi ger oss av hemåt igen.

Ha en härlig lördag alla och som avslutning en bild på toppen när dimman kom



Rastamössa för golfare snart är de 3



Nu är mössorna snart 3 i antal men ska bli 4 innan de är klara. Det är ett härligt golfgäng som ska ha dem på golfbanan för att synas ordentligt. Kul grej de har kommit på. Ingen lär väl missa dem på banan med dessa på huvudet.

Idag blev en stressig dag då jag på morgonen först var på sal och sövde och sedan skulle försöka hinna planera nästa veckas operationer. På eftermiddagen var jag förutom det även koordinator så jag kan erkänna att hur jag än sträckte mig så räckte jag inte till ändå. För att strö salt i såren så sa en kollega att han hade gjort "mitt" jobb eftersom jag "försvann". Alla som har fler arbetsuppgifter vet vad jag menar nu. Hur man än sträcker sig och jobbar för att ingen ska bli orättvist behandlad så finns det ändå alltid dom det är synd om. Jag har upptäckt att martyrer det finns det i överflöd och det är ingen idé att få dåligt samvete över dem för enda gången de är nöjda med livet är när de får sitta på tronen med tjänstefolk runt om sig. Jag är så glad att jag inte drabbats av den sjukan utan är nöjd både med livet och mitt arbete. Jag är ju faktiskt superrik. Jag har en hel drös ungar, gubben min, några riktigt fina vänner som jag älskar, min favoritbil, en katt som älskar mig, ett jobb som jag älskar och framförallt vad jag vet så är jag frisk tills någon bevisar motsatsen. Det enda som fattas mig är en liten mamma, en särskild chillnorway klänning som jag önskar mig, förmågan att springa maraton, 10 cm på längden, en liten miljon  :-).... men förutom det har jag allt!!

Varför har vi som har allt i detta landet så svårt att glädjas över det. Varför måste vissa ändå vara missnöjda och inte se allt de har utan bara fokusera på det de inte har? Det är så sorgligt att man inte ser längre än vad skygglapparna täcker. Tänk på stackarna som är utsatta för krig, svält och som inte har tak över huvudet. Jag förstår om de är ledsna och olyckliga men vi andra som egentligen har ett ansvar att vara lyckliga just för att vi är en bråkdel av jordens befolkning som har det så bra, vi har mage att klaga. Nä skärpning till oss alla och lycka till oss alla för vi är alla våran egen lyckas smed. Det är ingen annans ansvar, lyckan äger du själv!

Ikväll blir det packning som bara den inför skidresan. Imorgon ska jag jobba till lunch och därefter hämta lilla Stella. Vi ska lämna husnyckeln till Kenny som ska bygga tvättstuga åt oss och sedan får jag och Stella åka lite söderut för att hitta farsgubben då han ska sitta i Länsförsäkringars årsmöte i Lund. När vi väl fångat in honom bär det av till Branäs för ett par intensiva skiddagar. Superkul!!!

Jag får fortsätta hoppa i Echinaforceburken ett par dagar till då jag har en inre strid mot något virus. Jag har tänkt vinna kampen så det så....

Som avslutning idag vill jag visa upp lite livsgläde i form av en fantastisk tavla som min massörska Camilla Marydotter har målat. Hon är en konstnär utan dess like och jag hoppas att någon konstkännare upptäcker henne en dag för hon har en massa vackert i sig som hon behöver få ut på duk och som vi andra säkert mer än gärna vill njuta av. Vernissage åt Camilla!


Krokad väska med virkade blommor



Idag blev Stellas väska klar. Den är krokad med krok 5 och jag har använt mig av enkel krokmaska. Därefter har jag virkat ett varv fm längs sidorna och sedan virkat ihop den med smygmaskor. Längs ovankanten har jag virkat solfjädersbågar hela vägen rung. Axelremmen är virkad med stolpar och sedan har jag sytt fast den från insidan. Jag virkade 4 blommor, 2 stora och 2 lite mindre, som jag sedan sydde fast på båda sidorna. Sessan var nöjd med resultatet.

Idag sprängde jag äntligen milvallen utomhus (10.66km). Den har jag bara sprungit inne på löpbandet tidigare så detta var en enorm lycka. Dessutom så sprang jag den under timmen vilket jag är jättenöjd med när det är första gången. Jag hade gärna sprungit lite till men Stella och Jörgen kom och hämtade mig så det var inte läge trots att jag faktiskt inte kände mig trött. De första 3 km var jobbigast sedan släppte allt och det var bara att fortsätta. Häftig känsla. Det enda som var lite neg. var väl att jag fick ont under trampdynorna fram och även en blåsa på varje fot men jag hoppas att det försvinner i takt med att jag blir mer van vid dessa avstånd. Nu känns det som att springtime i Helsingborg 5 maj kan vara ett realistiskt mål. Lite orolig för springtime är jag dock när jag fått höra av dem som sprungit att det ska vara ett par riktigt läskiga uppförsbackar och det är jag inte säker på att jag fixar ännu i alla fall. Så det är väl bara att fortsätta träna :-).

Idag kom Hannah hem från Stockholm igen och hon stannar tills på fredag. Mammalyxxxxx <3

Ikväll var Bodil och Kenny här. Bodil blev patient åt Stella vilket resulterade i en någon omild behandling från min dotters sida som upptäckte många sjukor på Bodil och till slut var hon alldeles tillplåstrad. Man kan inte säga annat än att Bodils tålamod var som en ängels. Jörgen och Kenny fick slutkollat inför mitt tvättstugeprojekt. Kenny ska fixa det åt mig nästa helg när vi är i Branäs och åker skidor så det blir superspännande att komma hem till en ny tvättstuga. De ska åka till Ikea imorgon och handla hem alltihopa. Huu vad jag längtar
Som avslutning idag blir en bild av Bodil som patient <3


Härliga lördag med minne av björnbär







Ännu en fantastisk dag. Tyvärr så har jag jour i tolv timmar så jag missar det härliga vädret. Jag cyklade in till stan strax efter 7 och då var det fortfarande minusgrader. Jag fick se hur morgonen grydde och hur solen kämpade sig upp och lös så vackert över ven. På väg ner till stan kan jag när det är klart väder se bron mellan Malmö och Köpenhamn. Det är rätt häftigt tycker jag. Danskfödd som jag är så infinner sig också en mysig känsla när jag blickar bort över sundet och ser hemlandet. Så trots kylan var det en härlig tur på cykel. Imorgon ska jag vara ledig så jag håller tummarna för att solen orkar titta fram även då. Har jag tur kan det bli en löprunda i lillolas. Jag satsar på att öka på ett varv där ute.

De som känner mig vet att jag är tokig i bär och frukt och saftar och syltar allt jag kommer över. Om ni orkar fortsätta läsa min blogg tills sommaren är här så lär ni bli medvetna om det :-). Jag kommer såklart dela med mig av lite finfina recept osv om någon är intresserad. Idag får bilden illustrera mitt paradis på sommaren. Här står jag varenda dag från att första björnbäret blir klart tills det sista sitter och vinkar adjö och jag plockar i mängder. Jag tror jag fick ihop en 20 kg i höstas så det blev en hel del saft och sylt/marmelad av det. Dessa växer helt vilt fritt fram för alla att plocka men det verkar inte som att så många är intresserade vilket jag då tycker är konstigt då det är naturens guld som hänger där. Tänk så mycket vitaminer och antioxidanter man kan få med sig hem utan att det kostar en krona och mitt i allt så ska man komma ihåg att själva plockningen kan vara en värdefull tid för tankevila. Jag var tvungen att ta fram ett litet sommarminne för nu verkar det inte så långt borta innan värmen och solen är på väg tillbaka.

På ronden i går kväll fick jag se bilder av världens sötaste bebis, lille Liam. Min arbetskamrat har blivit mormor och det var superfina bilder hon hade på det lilla underverket. Inte undra på att hon är stolt. Det måste vara en underbar känsla att få barnbarn. Jag kommer ihåg när min egen mamma levde och blev mormor till mina barn så sa hon att det var lycka att bli mamma men total lycka att bli mormor. Du ska uppfostra dem sa hon och jag ska bara skämma bort dem. Nog hade hon rätt där i alla fall. Synd att hon aldrig fick följa sina barnbarn som hon älskade så högt och att hon inte fick träffa lilla Stella. Men vem vet det var kanske mormor där uppe i himlen som valde ut lilla Stella. Jag kan ibland känna ett sting av sorg och avund när jag hör kompisar prata om sina mammor, att de finns, att de kan fika ihop, samtala, kramas osv. Det måste vara härligt att ha en sådan där liten varelse som kallas mamma. Jag får hoppas på att mina flickor också kan se det så jag får vara den där lilla varelsen för dem när de blir mammor själva.


Kroka en väska



På kroken idag har jag ett härligt lila bomullsgarn som ska bli en väska till Stella. Jag tror att det sedan ska bli hjärtan och blommor på den om jag har förstått henne rätt. Jag krokar den först i ett stycke. Dvs jag tar bredden och så krokar jag dubbel längd. Efter det dubbelviker jag den. Virkar ett varv fasta maskor runt hela och virkar sedan ihop sidorna med smygmaskor. Sedan så virkar jag två likadana längder med fasta maskor som ska bli handtag som sedan sys fast på lagom avstånd. Slutligen broderar jag eller virkar jag på blommor och hjärtan. Jag har inte bestämt ännu vilket det blir.

Det blev cykling redan idag till jobb. Helt underbart väder och det var så skönt att sträckan skulle varit något längre. Enligt min mätare på cykeln är det 8.6km och enligt runkeepers GPS var det 8.2 km så någonstans där är det i alla fall. Jag har trott att det var över 9 km till Landskrona så där går jag bet på någon kilometer. Jag slutar jobba kl 21 så Jörgen har lovat att han och Stella ska komma och hämta mig. Det är inte säkert att cykla hem när det är mörkt för det finns inte ett enda gatljus på vägen upp till Glumslöv. Idag var i alla fall en härlig försmak av vad som komma skall.

Idag åkte Hannah tillbaka till Stockholm. Hon ska tillbringa helgen där och kommer igen på söndag. Nu är det inte så många dagar kvar innan hon kan flytta in i sitt studentrum. Hoppas det blir som hon tänkt sig.

Ikväll jobbar Linda så jag kommer att få träffa henne på MEWS- ronden. Det är en rond vi har för att fånga upp patienter i ett tidigt skede om de på något sätt försämras för att kort ge en beskrivning av vad det står för. Jag har inte vant mig ännu att min tös är så stor att hon är sjuksköterska på avdelningen det innebär ju att hennes mamma börjar bli gammal hahahaha

Sitter och kollar på vårrusets sida och undrar om någon vet om det kommer att finnas någon grupp som jag känner som ska springa som jag kanske kan hanka på. Jag har visserligen inte kollat om jag jobbar eller inte men finns det ingen grupp så är det ju ingen idé att kolla innan.

Jag har haft besök av världens bästa Bodil <3. Det var längesedan som vi fick en stund att bara sitta o prata om allt och inget. I dagens hets är det underbart att veta att fast man inte hörs eller ses hela tiden så finns man där för varandra. Det är världens känsla och trygghet att veta att hon finns där bakom och jag hoppas hon känner likadant. Kram på dig min bästa.

Krokat Ipad fodral med Fulham



Då var Ipadfodralet till unga Mårtensson klart. Det är krokat i enkel krokmaska på krok 5 och så har jag broderat in fotbollsklubben Fulhams logga på den då det är hans favoritlag. Hoppas han blir nöjd med resultatet.

Idag var sista lediga dagen och nu blickar jag framemot att jobba kväll imorgon och på lördag har jag ett 12 tim långt jourpass. Jag är ledig på söndag så jag får lite helg i alla fall :-)

Idag inleddes dagen med en löprunda i lillolas. Underlaget var hur bra som helst inte alls för blött eller geggigt och det blåste inte så kraftigt från havet som det annars kan göra där nere.

Efter det så åkte jag o Hannah ner till Landskrona och det första vi möter i stan är en skylt på butik mini med rea 70%. Snacka om att jag totalt radiostyrd styrde kosan in dit och tömde affären på Stellas storlek. Nåja tömma är väl att ta i men ett bra köp blev det allt. Det skulle ha blivit totalt 1843kr men jag kom undan med 553 så visst var det en lyckoträff. Därefter blev det Olofssons då jag letar efter antingen en navyblå Chillnorway klänning eller så vill jag ha Odd Mollys marinblå fonda dress. De hade fonda dressen i blå men tyvär bara i storlek 2 och 3 och då ingick inga åror så jag gick tomhänt därifrån.  Chillnorway har de inte alls, så där fanns inget att hämta.

När vi kom hem så plockades cykeln fram dock inte min fina racercykel utan en annan lite billigare variant som jag har då jag tycker att det fortfarande är för fuktigt och det är rätt mycket grus på gatorna så jag väntar med den nya. Cykeln pumpades, fick lite kärlek och en provtur då jag hoppas på att vädret tillåter att jag cyklar till och från jobbet på lördag. Det börjar bli så pass ljust på morgonen att det kan vara dags att börja cykla. Enda kruxet är att när jag slutar på lördag är det redan mörkt men det får lösa sig då. From 1 april ska det tydligen börja kosta pengar att parkera på sjukhuset så jag hoppas att jag kommit igång ordentligt med cykeln så jag slipper betala för parkering. Har inte betalt en krona under alla år jag jobbat på sjukhuset så jag känner mig inte välvillig ett dugg att börja med det heller. Jag tycker att vi som jobbar i vården har inga favörer så parkera gratis kunde väl i alla fall varit en av dem.

Nu när Ipadfodralet är klart så har jag tre mössor kvar på väntelistan men innan dess ska jag trycka in en väska till Stella som jag lovat henne ett tag.

RSS 2.0