Fredag

Idag blev en mysig morgon då jag o Stella låg o mös till bortåt halv nio. Vi blev sugna att hitta på något så vi ringde först o pestade Bodil lite för att höra om hon hade lust att åka med till Tivoli. Det hade hon inte så vi beslöt oss för att åka upp till Bjärnum och hämta en av kusinerna.
 
 
Amanda blev jätteglad att vi kom upp till henne och hon hoppade glatt in i bilen. Nu får tjejerna passa på att mysa med varandra några dagar och så får Amanda lite semester från sina tre småsyskon.
 
När vi kom hem blev det lek för flickorna i trädgården och för mig blev det som vanligt bärplockning. Hallon som var mogna för dagen vilket börjar se sitt slut såg jag och så upptäckte jag att min nyaste svartvinbärsbuske som har varit senare mogna än de andra var nu mogna så det blev ett kilo plockat av dem. Hallonen får stå i kylen tills imorgon medan jag bestämmer mig för vad det ska bli av dem.
 
Mina svarta vinbär rensades sköldes och sedan lade jag ner dryga timmen på dem för att få dem snoppade..
 
Den här lite senare busken bär sina bär lite annorlunda än de andra och bären är dessutom större än på mina traditionella buskar. Av dessa bär blev det 6 st glas fyllda med härlig svartvinbärssylt inför kommande gröttallrikar och pannkaksfester.
 
När Jörgen kom hem skulle vi grilla och Linda slöt också upp. Jag tog ut korvar och kött till Jörgen som stod vid grillen och plötsligt ser han att en flock trutar flugit förbi men inte helt obemärkt.... de hade skitit rakt på tallriken med korvarna... kan det betyda tur eller? snacka om att det var bra prickat då korvarna låg på en assiett men träffen var mitt i prick... de korvarna åkte såklart i soporna så det var tur det fanns fler av dem i kylen hahaha. För allas välmående har jag INTE fotat dem :-)
 
Istället har jag fotat mina tomater bara för att jag tyckte de var så fina och så passade jag på att testa min nya kamera. Så här fint blev det fotot. Visst blir man sugen på tomater när man ser dem.
cool med macrobilder tycker jag :-) man ser till och med de små håren på bladen
 
bara för det blev det en bild på mina äpplen också
 
och ett par på mina blommor.
 
ja det blev ett litet kameraryck när flickorna satt och lekte en stund i duschen 
  
Idag blev den lilla tröjan klar som min mans syster har beställt. Jag gjorde den lite marin då jag träffat mamman vid ett tillfälle och då var hon lite inspirerad av det.
 
 
Stella och Amanda ska sova i samma säng inatt har de bestämt så efter duschen installerades de där med en film 
 
Såhär gulliga ser de ut med nattlinnematchning <3
 
Det blev som vanligt en dag med full rulle och trots solsken hann jag aldrig ut då det mesta av förmiddagen blev bilkörning, det blev en 27 mil fram och tillbaka. Jag fick i alla fall plockat bär och syltat lite samt avslutat den lilla tröjan. Det blev helt enkelt en Tina dag :-) Precis som det ska vara förutom ingen löööpning snyft. Jag har tid på måndag för akupunktur och fram tills dess ska jag ligga i med stretchövningar och det gör jag som bara den för detta löparknä måste snart skrivas i historieboken och inte vara en del av nuet.
 
Nu sk jag hitta på något nytt handarbete och njuta lite av OS samt springa fram o tillbaka mellan soffan och tjejerna.

Kommentarer
Postat av: Bara jag

Härliga goa ungar <3

2012-08-03 @ 22:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0